Deze bedrijven vertrouwen ons. We verkopen tickets van ze op één plek.

Deutsche Bahn
Deutsche Bahn with connection
Renfe
SNCB | IC
Accommodatie

Heb je een accommodatie nodig?

Fri, Jun 25
Totale prijs voor 1 nights, 1 adults
bekijk op de kaart
Populaire hotels
Volledige huizen en appartementen

Zoek de accommodatie die als beste bij je past bij onze partner Booking.com

Alles bekijken
train

Reisoverzicht

Reisinformatie voor treinen van Breda naar Tilburg

Vertrekstation trein:Breda
Eindstation trein:Tilburg
Afstand treinreis:22 km

Welke treinen rijden er van Breda naar Tilburg?

  • Tussen Breda en Tilburg rijden uitsluitend sprinters en intercity's van de NS.
  • Er is een rechtstreekse verbinding op dit traject.
  • De kortste reis bedraagt ongeveer 12 minuten.
  • Treintickets zijn beschikbaar rond de 5 euro.

Welke treinen van NS maken een treinreis van Breda naar Tilburg?

De kortste treinreis tussen Breda en Tilburg met een trein van de NS neemt 12 minuten in beslag. Alle treindiensten tussen Breda en Tilburg zijn in principe directe verbindingen zonder overstap. In geval van problemen op het spoor zou het kunnen zijn dat de NS een alternatieve route voorstelt met een eventuele tussenstop en overstap. De lengte van een dergelijke rit is onmogelijk te voorspellen

Op een doordeweekse dag gaan er ongeveer zes treinen per uur van Breda naar Tilburg. Dit geldt zowel voor de ochtend, middag als avond. De eerste trein vertrekt om 05.50 uur en de laatste vertrekt om 00.23 uur.

Ook in het weekend rijdt de NS in dezelfde frequentie. Ook nu kun je zes keer per uur van Breda naar Tilburg reizen, zowel op de zaterdag als op de zondag. De eerste trein vertrekt op zaterdag om 06.37 uur en op zondag om 07.13 uur. De laatste trein vertrekt op zaterdag om 01.35 uur en op zondag om 00.35 uur.

Vanaf welke treinstations vertrekken treinen in Breda?

Breda kent twee treinstations. Breda-Prinsenbeek en Breda Centraal. Vanaf Breda Centraal gaan er per uur zes treinen richting Tilburg. Vanaf station Breda-Prinsenbeek gaan twee treinen per uur naar Tilburg. Dit is altijd de sprinter richting Den Bosch die na Breda-Prinsenbeek ook Breda Centraal aandoet.

Op welk aankomststation komen treinen aan in Tilburg?

Treinen vanuit Breda komen in Tilburg allemaal aan op Tilburg Centraal. Sprinters stoppen ook op Tilburg Reeshof en Tilburg Universiteit. Vanaf Tilburg Centraal kun je alle wijken en omliggende dorpen per bus bereiken via het busstation bij Tilburg Centraal.

Op Tilburg Reeshof stopt twee keer per uur de sprinter uit Breda, richting Den Bosch. Op Reeshof kun je de bus richting centrum nemen. Ofwel bus 3, ofwel bus 4, die ook op de Universiteit stopt. Wil je niet naar het centrum dan neem je bus 3 richting Koolhoven of bus 3 richting Reeshof.

Op station Tilburg Universiteit kun je met bus 3 naar het centrum, met bus 2 richting Reeshof of Goirle en met bus 3 richting Reeshof-Koolhoven.

Reistips

Treinreizen van Breda naar Tilburg
Reis eenvoudig met de trein naar Tilburg. Of je nu snel of goedkoop wilt, of een ander plan hebt, dankzij onze reisexperts beschik je over alle informatie om de beste optie te kiezen om van Breda naar Tilburg te reizen.
FAQs
Hoe ver is het van Breda naar Tilburg per trein?
Voordat je plannen gaat maken om te reizen van Breda naar Tilburg, is het handig om te weten dat Tilburg ongeveer 22 km is van Breda als je reist per trein. Om de beste deal te krijgen voor je reis van Breda naar Tilburg, is het het beste om je trein tickets bij Omio zo vroeg mogelijk te boeken.
Vanaf welk in Breda zou ik moeten reizen? Naar welk in Tilburg zou ik moeten reizen?

Het meest populaire voor reizigers uit Breda is Breda. In Tilburg is het meest populaire onder reizigers Tilburg.

Waar zijn de in Breda in Tilburg?

Bij het plannen van je reis naar Tilburg van Breda, is het handig om in gedachten te houden hoe ver de zijn van het centrum. Het populairste in Breda is Breda, dat 0 km ligt van het centrum. In Tilburg is het populairste Tilburg en dat ligt ongeveer 0 km van het centrum.

Met wie kan ik reizen van Breda naar Tilburg per tren?
Als je op zoek bent naar goedkope treinen van Breda naar Tilburg, kun je vertrouwen op NS om snel naar Tilburg te kunnen reizen. Het is ook goed om alle mogelijke voor de reis van Breda naar Tilburg te checken om te kijken of er misschien verschillen zijn in de voordelen die ze aanbieden.
Als ik eenmaal ben aangekomen in Tilburg vanuit Breda per tren, zijn er dan in de buurt van Tilburg nog andere plaatsen die een bezoekje waard zijn?
Onze klanten die kiezen voor een reis per trein naar Tilburg, reizen ook vaak naar Amsterdam, Eindhoven of Brussel. Omio zoekt voor jou de beste verbindingen tussen Tilburg en deze populaire bestemmingen, om je te helpen bij de voorbereiding van je reis.
Hoe kan ik de beste tren route vinden om zonder auto van Breda naar Tilburg te komen?
Check Omio om de beste treinen te vergelijken als je van Breda naar Tilburg wil reizen zonder auto. In de Omio app kun je ook eenvoudig je tickets op een plek bewaren, om de voorbereiding van je reis nog makkelijker te maken.
Stations

Centrale stations en vliegvelden voor deze reis

Breda
Tilburg
Breda
Voorzieningen
Breda-Prinsenbeek
Voorzieningen

Alternatieven voor treinen Breda - Tilburg

Bekijk gerelateerde reisinformatie: