Treinen van Breda naar Tilburg

ma 23 sep.
Eenvoudig vinden
Kies de goedkoopste en snelste routes van ruim 800 officiële partners
Reis op je eigen manier
Geniet van reizen met een trein, bus en vlucht in Europa
Tickets voor je reis
We staan voor je klaar

VERGELIJK

Prijzen van verschillende soorten vervoer

Train
zo
22 sep.
5 NS
di
24 sep.
5 NS
do
26 sep.
5 NS
vr
27 sep.
5 NS

Deze bedrijven vertrouwen ons.
We verkopen tickets van ze op één plek.

Deutsche Bahn
Deutsche Bahn with connection
Renfe
SNCB | IC
train

Reisoverzicht

Reisinformatie voor treinen van Breda naar Tilburg

Gem. reistijd:
15 minuten
Gem. treinticket:5
Vertrekstation trein:Breda
Eindstation trein:Tilburg
Afstand treinreis:22 km
TrainTreinmaatschappijen:NS

Welke treinen rijden er van Breda naar Tilburg?

  • Tussen Breda en Tilburg rijden uitsluitend sprinters en intercity's van de NS.
  • Er is een rechtstreekse verbinding op dit traject.
  • De kortste reis bedraagt ongeveer 12 minuten.
  • Treintickets zijn beschikbaar rond de 5 euro.

Welke treinen van NS maken een treinreis van Breda naar Tilburg?

De kortste treinreis tussen Breda en Tilburg met een trein van de NS neemt 12 minuten in beslag. Alle treindiensten tussen Breda en Tilburg zijn in principe directe verbindingen zonder overstap. In geval van problemen op het spoor zou het kunnen zijn dat de NS een alternatieve route voorstelt met een eventuele tussenstop en overstap. De lengte van een dergelijke rit is onmogelijk te voorspellen

Op een doordeweekse dag gaan er ongeveer zes treinen per uur van Breda naar Tilburg. Dit geldt zowel voor de ochtend, middag als avond. De eerste trein vertrekt om 05.50 uur en de laatste vertrekt om 00.23 uur.

Ook in het weekend rijdt de NS in dezelfde frequentie. Ook nu kun je zes keer per uur van Breda naar Tilburg reizen, zowel op de zaterdag als op de zondag. De eerste trein vertrekt op zaterdag om 06.37 uur en op zondag om 07.13 uur. De laatste trein vertrekt op zaterdag om 01.35 uur en op zondag om 00.35 uur.

Vanaf welke treinstations vertrekken treinen in Breda?

Breda kent twee treinstations. Breda-Prinsenbeek en Breda Centraal. Vanaf Breda Centraal gaan er per uur zes treinen richting Tilburg. Vanaf station Breda-Prinsenbeek gaan twee treinen per uur naar Tilburg. Dit is altijd de sprinter richting Den Bosch die na Breda-Prinsenbeek ook Breda Centraal aandoet.

Op welk aankomststation komen treinen aan in Tilburg?

Treinen vanuit Breda komen in Tilburg allemaal aan op Tilburg Centraal. Sprinters stoppen ook op Tilburg Reeshof en Tilburg Universiteit. Vanaf Tilburg Centraal kun je alle wijken en omliggende dorpen per bus bereiken via het busstation bij Tilburg Centraal.

Op Tilburg Reeshof stopt twee keer per uur de sprinter uit Breda, richting Den Bosch. Op Reeshof kun je de bus richting centrum nemen. Ofwel bus 3, ofwel bus 4, die ook op de Universiteit stopt. Wil je niet naar het centrum dan neem je bus 3 richting Koolhoven of bus 3 richting Reeshof.

Op station Tilburg Universiteit kun je met bus 3 naar het centrum, met bus 2 richting Reeshof of Goirle en met bus 3 richting Reeshof-Koolhoven.

Stations

Centrale stations en vliegvelden voor deze reis
Breda
Tilburg
TrainBreda

Voorzieningen

TrainBreda-Prinsenbeek

Voorzieningen

De Omio-app maakt reizen plannen eenvoudig

We brengen je waar je naartoe wilt gaan. Van e-tickets tot actuele updates over treinen: onze innovatieve app is de ideale manier om te plannen en je reis te volgen.

ios-badge
android-badge
Hand With Phone

We gebruiken cookies om onze dienstverlening te verbeteren, gebruikersgedrag te analyseren en voor de retargeting van Omio's advertenties op andere websites. Als je doorgaat, accepteer je het gebruik van cookies in overeenstemming met onze privacyvoorwaarden. Je kunt op elk moment kiezen voor een opt-out.