Goedkope tickets voor trein naar Brugge

Wij verkopen tickets van +1.000 reisorganisaties op één platform.

Deutsche Bahn
Deutsche Bahn with connection
Renfe
SNCB | IC

Trein naar Brugge

Een treinreis Brugge is ideaal voor een weekendje weg. Het Belgische Brugge staat bol van middeleeuwse bezienswaardigheden. De sfeer en bebouwing zijn erg authentiek en de Bruggenaren zijn heel gastvrij. Ook de Bourgondische levensstijl is erg sterk in deze wereldberoemde stad aanwezig. Daarnaast vind je er natuurlijk ook een ongekend aanbod aan overheerlijke Belgische chocola.

Alle treinen komen aan op treinstation Station Brugge. Het station ligt aan de rand van de stad en op slechts 8 minuten lopen van het centrum. Ook stoppen er bussen vlak naast het station. Als je dus de trein naar Brugge neemt, kom je altijd heel gemakkelijk op je eindbestemming aan.

Thalys Brugge

De afstand naar Brugge is niet erg groot. Een bezoek vanuit Rotterdam of Amsterdam boek je dus heel makkelijk last minute. Vanuit beide steden vertrekken treinen vanaf het Centraal Station. Neem de luxe Thalys naar Brugge en bereid je voor op één of twee keer overstappen. Vanuit Rotterdam rijden er ook treinen van NS International. Hiermee verhoog je de reistijd van twee naar drie uur, maar reis je wel goedkoop. Dus maak een verstandige keuze als je treinreizen van beide spoorwegmaatschappijen met elkaar vergelijkt.

Goedkope tickets voor stedentrip Brugge

Bezienswaardigheden

Als je met goedkope tickets een treinreis naar Brugge hebt gemaakt, begint je avontuur door de stad bij het prachtige stadhuis. Dit is één van de oudste stadhuizen van Nederland en België en ligt aan het plein De Burg. Hierna is een wandeling over het Prinselijk Begijnenhof Ten Wijngaerde zeker de moeite waard. Het hof fungeert als een soort museum en is al bijna 800 jaar oud. Je dagje kan niet meer stuk als je daarna een boottocht maakt door de Brugse kanalen.

Shoppen

Tijdens je stedentrip Brugge wil je ook graag kunnen shoppen. Start hiervoor vanaf de Grote Markt en wandel de drukke Steenstraat in om alle bekende modeketens te vinden. Ga je liever voor chic, kies dan de Geldmuntstraat. Tweedehands en leuke vintage vind je vooral in de Sint-Jacobsstraat. Op woensdagochtend kun je op de Grote Markt lekker naar de markt gaan voor groente en fruit. Op zaterdag is er een gemengde markt op het grote plein 't Zand.

Uitgaan

Gezellige barretjes en cafeetjes vind je rond de Eiermarkt naast de Grote Markt, richting de Niklaas Desparsstraat. Hip en chic vind je vooral op het Kraanplein. In Café 't Brugs Beertje kun je genieten van honderden soorten Belgisch bier. Vlak bij het Theater van Brugge vind je de Coulissen. Dit is niet echt een club, maar je kunt er wel de hele avond lekker dansen.

Stations

Centrale stations en vliegvelden voor deze reis

Brugge

Algemene informatie over treinen naar Brugge

Bekijk gerelateerde reisinformatie:

De Omio-app maakt reizen plannen eenvoudig

We brengen je waar je naartoe wilt gaan. Van e-tickets tot actuele updates over treinen: onze innovatieve app is de ideale manier om te plannen en je reis te volgen.

ios-badge
android-badge
Hand With Phone
Valuta
Taal