Goedkope treintickets voor een trein naar Brussel

vr 23 aug.
Eenvoudig vinden
Kies de goedkoopste en snelste routes van ruim 800 officiële partners
Reis op je eigen manier
Geniet van reizen met een trein, bus en vlucht in Europa
Tickets voor je reis
We staan voor je klaar

Deze bedrijven vertrouwen ons.
We verkopen tickets van ze op één plek.

Deutsche Bahn
Deutsche Bahn with connection
Renfe
SNCB | IC

Trein naar Brussel: reisinformatie

Gezien Nederland en België buurlanden zijn, zijn er verschillende mogelijkheden om tot in Brussel te komen. Indien men vertrekt vanuit steden die dicht bij de grens met België liggen, kan men gemakkelijk via intercity’s de grens oversteken. Vanuit Maastricht bijvoorbeeld kan men de Intercity naar Luik-Guillemins nemen, waar men kan overstappen op de trein naar Brussel. Vanuit Roosendaal kan men ervoor kiezen om de rechtstreekse Intercity Brussel naar de Belgische hoofdstad te nemen of om met verschillende overstappen te reizen. Alle verbindingen hiervoor worden dan voorzien door de NS, en in Roosendaal stapt men over op een trein van de NMBS die in Antwerpen stopt. Hier vindt men dan weer een aansluiting naar Brussel. De Intercity Brussel is de rechtstreekse trein die vanuit Amsterdam vertrekt, en die in Den Haag, Rotterdam en Dordrecht stopt op weg naar Antwerpen en Brussel. Deze trein doet er ongeveer 3,5 uur over. Een laatste optie is om met de Thalys te reizen. Deze hogesnelheidstrein rijdt vanaf Amsterdam via Rotterdam in 1,5 uur naar Brussel.

Grootste stations in Brussel

In Brussel zijn er 3 grote treinstations, en afhankelijk van welke trein men neemt kan men op verschillende stations arriveren. De Thalys sluit uitsluitend op Brussel-Zuid, de intercity’s stoppen ook op Brussel-Zuid, maar sommige kunnen ook op Brussel-Noord of Brussel-Centraal stoppen. Brussel-Zuid is een van de grootste stations van België en is een knooppunt voor zowel nationale als internationale treinen. Vanaf het station kan men dus ook met de treinen van de NMBS verder reizen naar de andere treinstations in Brussel, of naar andere bestemmingen in België. Om in verschillende delen van de stad te komen, kan men gebruik maken van het openbaar vervoer. Metrolijnen 2 en 6 stoppen in het metrostation onder het station, net zoals sommige tramlijnen die onder andere naar de Heizel gaan. De overige tramlijnen stoppen bovengronds. Ook de stadsbussen van De Lijn, MIVB/STIB en TEC stoppen in de omgeving van het station.

Over Brussel

Brussel is de hoofdstad van België, en tevens het bestuurlijk centrum van de Europese Unie. Daarnaast bevindt ook het hoofdkwartier van de NAVO en het secretariaat van de Benelux hier. Behalve deze instellingen is Brussel ook voor toeristen een aangename bestemmingen. Er zijn tal van bezienswaardigheden zoals het atomium, het Koninklijk Paleis en Manneken Pis. Verder is het ook aan te raden om te gaan winkelen op de Nieuwstraat of een bezoekje te brengen aan de Grote Markt.

Stations

Centrale stations en vliegvelden voor deze reis
Brussel
TrainBruxelles-Nord

Voorzieningen

Versnaperingen
TrainBruxelles-Central

Voorzieningen

Versnaperingen
WC

Veelgestelde vragen

Waar is het treinstation en hoe kom je er?
Dit station is op loopafstand van het stadscentrum en is met het openbaar vervoer verbonden met andere stadsdelen.
Metrolijnen 1, 3, 4, 5
Voorstedelijke treinen S1, S2, S5, S7, S9
Hoe lang duurt het om van het treinstation naar het centrum te reizen?
Dit station ligt op 5 tot 10 minuten lopen van het stadscentrum.
TrainBruxelles-Midi

Voorzieningen

De Omio-app maakt reizen plannen eenvoudig

We brengen je waar je naartoe wilt gaan. Van e-tickets tot actuele updates over treinen: onze innovatieve app is de ideale manier om te plannen en je reis te volgen.

ios-badge
android-badge
Hand With Phone

We gebruiken cookies om onze dienstverlening te verbeteren, gebruikersgedrag te analyseren en voor de retargeting van Omio's advertenties op andere websites. Als je doorgaat, accepteer je het gebruik van cookies in overeenstemming met onze privacyvoorwaarden. Je kunt op elk moment kiezen voor een opt-out.