Deze bedrijven vertrouwen ons. We verkopen tickets van ze op één plek.

Deutsche Bahn
Deutsche Bahn with connection
Renfe
SNCB | IC
Accommodatie

Heb je een accommodatie nodig?

Fri, Jun 25
Totale prijs voor 1 nights, 1 adults
bekijk op de kaart
Populaire hotels
Volledige huizen en appartementen

Zoek de accommodatie die als beste bij je past bij onze partner Booking.com

Alles bekijken
train

Reisoverzicht

Reisinformatie voor treinen van Brussel naar Roosendaal

Gem. reistijd
2 uren 49 minuten
Gem. treinticket: 14
Vertrekstation trein:Brussel
Eindstation trein:Roosendaal
Afstand treinreis:76 km
Treinmaatschappijen:SNCB | IC

Welke treinen rijden er van Brussel naar Roosendaal?

  • Je stapt in bij de treinen van het Belgische NMBS.
  • Je bereikt Roosendaal zonder overstappen.
  • De reis duurt 1 uur en 20 minuten.
  • Er zijn goedkope treintickets verkrijgbaar vanaf 13 euro.
  • De trein is op dit traject veruit de snelste optie.

Welke treintijden gelden voor NMBS van Brussel naar Roosendaal?

Met de trein reis je heel gemakkelijk tussen België en Nederland. Vooral de lijn Brussel - Roosendaal is een belangrijke verbinding tussen beide landen. De intercity's die uit hoofdstad Brussel vertrekken, komen na een rit van 1 uur 20 minuten al aan op het station van Roosendaal. En je kunt de hele reis blijven zitten. De trein stopt onderweg nog wel in Mechelen en Antwerpen, maar overstappen is niet nodig.

NMBS werkt met een zeer overzichtelijke dienstregeling. Per uur gaat er namelijk één trein op weg naar Roosendaal. Dit geldt zowel voor doordeweekse dagen als voor de weekenden. De eerste rechtstreekse intercity vertrekt 's ochtends om 5.45 uur. Als je hier instapt, ben je nog voor 7.15 uur in Roosendaal. Kom je liever wat eerder aan? Van maandag tot en met vrijdag is er in de vroege ochtend een extra rit waarbij je moet overstappen in Antwerpen. Je vertrekt dan tegen 5.00 uur en bent rond 6.30 uur in Roosendaal. Voor wie dit allemaal te vroeg is, kan tot 21.00 uur nog vanuit Brussel vertrekken.

Vanaf welke treinstations vertrekken treinen in Brussel?

Wie met de trein naar Roosendaal wil, kan vanaf verschillende Brusselse stations vertrekken. Je bepaalt dus zelf of je op Brussel-Zuid, Brussel-Centraal of Brussel-Noord opstapt. Al deze treinstations zijn aangesloten op het uitgebreide openbaar vervoersnetwerk van de stad. Vanuit alle wijken in Brussel kun je dus met de metro, tram of de stadsbus naar het station van je voorkeur reizen.

Op welk treinstation komen treinen aan in Roosendaal?

Je treinreis van België naar Nederland eindigt op het enige station dat Roosendaal rijk is. Dit treinstation ligt in het noorden van de stad. Toch kun je eenvoudig naar het centrum en elke andere plek in Roosendaal reizen. Als je het station uitloopt, kom je namelijk meteen bij de bushalte. Hier stoppen bussen van meerdere lijnen zodat je nooit ver hoeft te lopen voordat je op je eindbestemming bent.

Reistips

Treinreizen van Brussel naar Roosendaal
Reis eenvoudig met de trein naar Roosendaal. Of je nu snel of goedkoop wilt, of een ander plan hebt, dankzij onze reisexperts beschik je over alle informatie om de beste optie te kiezen om van Brussel naar Roosendaal te reizen.
FAQs
Hoe ver is Roosendaal van Brussel als ik per trein wil reizen?
Overweeg je een trein ticket te kopen van Brussel naar Roosendaal? De afstand tussen Brussel en Roosendaal per trein is ongeveer 76 km. Hoe eerder je boekt, hoe meer kans je hebt om een goedkoop +modeSynz] ticket van Brussel naar Roosendaal te vinden.
Wat is de gemiddelde reistijd per trein van Brussel naar Roosendaal?
The gemiddelde reistijd per trein van Brussel naar Roosendaal is 1 h 49 min. Maar de reistijd kan langer zijn in weekends en op feestdagen, dus hou daar rekening mee als je trein tickets koopt van Brussel naar Roosendaal.
Vanaf welk in Brussel zou ik moeten reizen? Naar welk in Roosendaal zou ik moeten reizen?

Onze klanten, die goedkope trein tickets boeken van Brussel naar Roosendaal, vertrekken meestal van Bruxelles-Midi in Brussel en komen aan op Roosendaal in Roosendaal. Het is altijd handig om deze in Brussel en Roosendaal te weten voordat je instapt voor je reis per tren.

Hoe ver moet ik reizen van naar het centrum in Brussel en Roosendaal?

Je kunt een tren nemen vanaf Brussel op Bruxelles-Midi, dat 0 km van het centrum ligt. Voor de aankomst in Roosendaal is het meest gebruikte door reizigers Roosendaal, dat 0 km van het centrum ligt.

Als ik aankom in Roosendaal vanuit Brussel per tren, waar kan ik dan naartoe in de buurt van Roosendaal?
Onze klanten die kiezen voor een reis per trein naar Roosendaal, reizen ook vaak naar Antwerpen, Amsterdam of Rotterdam. Omio zoekt voor jou de beste verbindingen tussen Roosendaal en deze populaire bestemmingen, om je te helpen bij de voorbereiding van je reis.
Hoe kan ik de beste tren route vinden om zonder auto van Brussel naar Roosendaal te komen?
Check Omio om de beste treinen te vergelijken als je van Brussel naar Roosendaal wil reizen zonder auto. In de Omio app kun je ook eenvoudig je tickets op een plek bewaren, om de voorbereiding van je reis nog makkelijker te maken.
Stations

Centrale stations en vliegvelden voor deze reis

Brussel
Roosendaal
Bruxelles-Central
Voorzieningen
Versnaperingen
WC

Veelgestelde vragen

Waar is het treinstation en hoe kom je er?
Dit station is op loopafstand van het stadscentrum en is met het openbaar vervoer verbonden met andere stadsdelen.<br>Metrolijnen 1, 3, 4, 5<br>Voorstedelijke treinen S1, S2, S5, S7, S9
Hoe lang duurt het om van het treinstation naar het centrum te reizen?
Dit station ligt op 5 tot 10 minuten lopen van het stadscentrum.
Bruxelles-Midi
Voorzieningen
Bruxelles-Nord
Voorzieningen
Versnaperingen

Alternatieven voor treinen Brussel - Roosendaal

Bekijk gerelateerde reisinformatie: