Trein van Brussel naar Rotterdam

De goedkoopste treinreizen Van Brussel Naar Rotterdam

Tijden en prijzen weergeven voor 16 aug.

Goedkoopst

37

Gemiddelde

55

De beste manier om een goedkope prijs te krijgen is door je ticket zo vroeg mogelijk te boeken en buiten de spits te reizen.

goedkoopste
10:45Brussel-Midi2u05 12:50Rotterdam Centraal
0 overstappen
371Enkele reis
goedkoopste
08:45Brussel-Midi2u05 10:50Rotterdam Centraal
0 overstappen
371Enkele reis
goedkoopste
09:45Brussel-Midi2u05 11:50Rotterdam Centraal
0 overstappen
371Enkele reis
09:52Brussel-Midi1u10 11:02Rotterdam Centraal
0 overstappen
501Enkele reis
10:52Brussel-Midi1u10 12:02Rotterdam Centraal
0 overstappen
741Enkele reis

Treintijden & routes Brussel naar Rotterdam

Treinen weergeven voor morgen, dinsdag 16 augustus
08:45Brussel-Midi2u05 10:50Rotterdam Centraal
0 overstappen
08:52Brussel-Midi1u10 10:02Rotterdam Centraal
0 overstappen
09:45Brussel-Midi2u05 11:50Rotterdam Centraal
0 overstappen
09:52Brussel-Midi1u10 11:02Rotterdam Centraal
0 overstappen
09:52Brussel-Midi1u10 11:02Rotterdam Centraal
0 overstappen
10:45Brussel-Midi2u05 12:50Rotterdam Centraal
0 overstappen
10:52Brussel-Midi1u10 12:02Rotterdam Centraal
0 overstappen

Dit is de laatste trein van de dag.

Zoek alle data en tijdstippen voor deze reis

Vergelijk de prijs Prijzen van verschillende soorten vervoer

di
16 aug.
wo
17 aug.
do
18 aug.
vr
19 aug.
za
20 aug.
zo
21 aug.
ma
22 aug.
di
23 aug.
wo
24 aug.
do
25 aug.
vr
26 aug.
za
27 aug.
zo
28 aug.
ma
29 aug.
di
30 aug.
wo
31 aug.
do
01 sep.
vr
02 sep.
za
03 sep.
zo
04 sep.
ma
05 sep.

De snelste treinen Van Brussel Naar Rotterdam

Tijden en prijzen weergeven voor 16 aug.

Snelste reis

1 u 10 m

Gemiddelde

1 u 33 m

Treinen per dag

7

Afstand busreis

120 km

Van de 7 treinen die elke dag vertrekken vanaf Brussel naar Rotterdam rijden 7 treinen rechtstreeks, dus het is eenvoudig om een reis te kiezen waarbij je niet hoeft over te stappen.

snelste
10:52Brussel-Midi1u10 12:02Rotterdam Centraal
0 overstappen
741Enkele reis
snelste
09:52Brussel-Midi1u10 11:02Rotterdam Centraal
0 overstappen
501Enkele reis
snelste
09:52Brussel-Midi1u10 11:02Rotterdam Centraal
0 overstappen
741Enkele reis
snelste
08:52Brussel-Midi1u10 10:02Rotterdam Centraal
0 overstappen
741Enkele reis
10:45Brussel-Midi2u05 12:50Rotterdam Centraal
0 overstappen
371Enkele reis

Wij verkopen tickets van +1.000 reisorganisaties op één platform.

Deutsche Bahn
Deutsche Bahn with connection
Renfe
SNCB | IC

Vertrektijden trein: trein van Brussel naar Rotterdam

distanceAfstand119 km
durationGemiddelde treinduur2 h 5 min
priceGemiddelde treinticketsprijs€ 35
frequencyTren frequentie12 per dag
changesDirecte trenJa, er zijn 12 directe treinen per dag
carriersTreinmaatschappijenEurostar, Thalys, SNCB | IC of SNCB

Met treinen van Brussel naar Rotterdam leg je reis 119 km af wat gemiddeld 2 h 5 min duurt bij onze reispartners zoals Eurostar, Thalys, SNCB | IC of SNCB. Normaalgesproken zijn er er zijn 12 treinen diensten per dag, inclusief directe diensten. Alhoewel de gemiddelde ticketprijs voor deze reis rond de € 35 kost, vind je het goedkoopste treinticket zelfs al voor € 25. Reizigers vertrekken het vaakst van Bruxelles-Midi en arriveren in Rotterdam Centraal.

Treinreisaanbieders: Thalys, SNCB en Eurostar van Brussel naar Rotterdam

Je kunt reizen met een tren van Brussel naar Rotterdam met Thalys, SNCB en Eurostar voor slechts € 25. Wanneer je zoekt naar dienstregelingen en tickets, laat Omio je de beste zien.

SNCB
Thalys
Eurostar

SNCB is de belangrijkste treinmaatschappij van België en biedt eersteklas- of tweedeklastickets aan voor jouw tren tussen Brussel en Rotterdam.

Je zoekt een vlotte en gemakkelijke tren tussen Brussel en Rotterdam, en kijk uiteraard op Omio voor treinen bij SNCB die deze aanbiedt. Of je nu op zoek bent naar de snelste, vroegste of goedkoopste tren voor deze 119 km van Brussel naar Rotterdam, Omio maakt het gemakkelijker dan ooit om bij SNCB treinen te vinden tegen betaalbare prijzen, en je kunt ook snel tickets voor trein online boeken. Bekijk de huidige dienstregelingen voor de tren van SNCB voor je ideale vertrek- en aankomsttijden, vergelijk de beste tussen Brussel en Rotterdam route en relevante ticketinformatie (zoals toegestane bagage en voorzieningen aan boord), en boek je tren van SNCB op Omio. Als je zoekt naar treinen tussen Brussel en Rotterdam in de Omio-app, kun je snel zien of de tickets van SNCB mobiele tickets zijn of niet, waardoor het handig voor je is om papierloos op reis te gaan. Met prijzen voor treinen van Brussel naar Rotterdam vanaf € 25 bij SNCB, koop je jouw officiële SNCB tickets snel en gemakkelijk online bij Omio!

Thalys is een Frans-Belgische hogesnelheidstreinmaatschappij die de belangrijkste hoofdsteden met elkaar verbindt. Voor je volgende tren van Brussel naar Rotterdam met Thalys kun je kiezen uit deze verschillende tickettarieven: Standard Mini, Standard, Comfort en Premium.

Vind de perfecte tren van Brussel naar Rotterdam bij Thalys voor een vlotte en ontspannen reis. Omio maakt het je gemakkelijk om de nieuwste dienstregelingen bij Thalys voor de tren te bekijken en de goedkoopste, snelste of vroegste tren van Brussel naar Rotterdam te vergelijken. Je kunt ook relevante reisinformatie bekijken voor de tren van Thalys, zoals toegestane bagage en voorzieningen die aan boord worden aangeboden, afhankelijk van het tarief dat je kiest. Zodra je de ideale route hebt gevonden, boek je je goedkope tickets voor de tren van Thalys online. Je kunt verwachten rond 119 km te reizen op deze en je ticket bij Thalys van Brussel naar Rotterdam met de trein kan slechts € 36 enkele reis kosten als je van tevoren boekt. Als je in de Omio-app zoekt naar van Brussel naar Rotterdam tickets van Thalys kun je snel zien of het mobiele tickets zijn, zodat je papierloos kunt reizen. Koop je officiële tickets voor de trein van Thalys snel en gemakkelijk online op Omio en geniet van de reiservaring!

Thalys Brussel naar Rotterdam tren informatie:

  • Gemiddelde duur: 1 h 17 min
  • Gemiddelde prijs: € 36
  • Thalys frequentie: 10 per dag

Eurostar is de belangrijkste hogesnelheidstrein die het Verenigd Koninkrijk met Europa verbindt via de Kanaaltunnel. Er zijn reizen die London St Pancras International verbinden met Parijs, Brussel en Amsterdam, naast andere populaire Europese steden. Met zijn hogesnelheidsdienst die snelheden tot 322 km/h (200 mph) bereikt, maakt de Eurostar reizen tussen het VK en Europa zo soepel en gemakkelijk mogelijk. Wanneer je je tren van Brussel boekt naar Rotterdam, kun je kiezen tussen tickettypes zoals standaard, Standard Premier (met ruime zitplaatsen en lichte versnaperingen en geserveerde plaatsen) en Business Premier (met flexibele reisopties, ruime stoelen, toegang tot lounges, warme maaltijden geserveerd en instappen met prioriteit).

Eurostar van Brussel naar Rotterdam tren, informatie:

  • Gemiddelde duur: 1 h 12 min
  • Eurostar frequentie: 1 per dag

Trein van Brussel naar Rotterdam: reisinformatie

Voor de reis met de trein Brussel Rotterdam zijn er verschillende opties, welke geheel afhankelijk zijn van de gewenste reistijd en het beschikbare budget. De snelste trein Brussel Rotterdam is de Thalys. De reistijd bedraagt slechts 1 uur en 10 minuten en de Thalys rijdt dagelijks ongeveer 10 maal vanuit Brussel naar Rotterdam. Wie iets meer tijd heeft (2 uur en 20 minuten) kan reizen met de Intercity, die twee routes heeft namelijk: Brussel, Antwerpen, Roosendaal, Dordrecht, Rotterdam en de route Brussel, Brussel Nationale Luchthaven, Mechelen, Antwerpen, Roosendaal, Dordrecht en Rotterdam.

De trein nemen vanuit Brussel

De trein Brussel Rotterdam vertrekt vanaf station Brussel-Zuid, dit geldt zowel voor de Thalys als de Intercity. Indien men van een ander station vertrekt kan men gebruik maken van de vele treinen die ieder uur tussen Brussel-Centraal, Brussel-Noord en Brussel-Zuid rijden. Het station is per openbaar vervoer met de volgende vervoersmaatschappijen te bereiken: MIVB (metro, tram, bus), De Lijn (bus) en Tec (bus). Daarnaast is het station ook goed te bereiken met de auto of de taxi. Taxi's rijden 24 uur per dag en aanvaarden betaling per creditcard. Het station van Brussel-Zuid is de hele nacht open, de nationale nachtloketten zijn alleen tussen 01:00 tot 04:00 uur in de nacht gesloten.

In Rotterdam aankomen met de trein

De wereldbekende havenstad Rotterdam is vooral erg in trek vanwege de werkgelegenheid. Met een bruisend centrum, diverse musea in de stad, een dierentuin en Feyenoord is er echter genoeg te zien en te doen voor jong en oud. De trein Brussel Rotterdam (zowel de Thalys als de Intercity) heeft als aankomstpunt Rotterdam Centraal Station. Het station, gelegen in het centrum van de stad is van groot belang voor het nationale en internationale vervoer en heeft tal van mogelijkheden om snel van en naar de stad te reizen per bus, tram, metro en taxi.

Reistips: treinen van Brussel tot Rotterdam

Reis eenvoudig met de trein naar Rotterdam. Of je nu snel of goedkoop wilt, of een ander plan hebt, dankzij onze reisexperts beschik je over alle informatie om de beste optie te kiezen om van Brussel naar Rotterdam te reizen.
FAQs
Treintickets van Brussel naar Rotterdam hoeven niet meer dan € 25 te kosten, zeker als je je tickets voor deze reis op tijd boekt. Omio kan je geld besparen door voor jou goedkope deals te zoeken voor treintickets van Brussel naar Rotterdam voor je volgende vakantie.
Als je je enkele reis treinticketsprijs wilt aanschaffen in de komende 7 dagen, kun je verwachten dat de tren van Brussel naar Rotterdam gemiddeld € 35  kost.
De afstand van Brussel naar Rotterdam per trein is ongeveer 119 km.
De reis per trein van Brussel naar Rotterdam duurt gemiddeld 2 h 5 min. De reistijd kan echter afwijken op bepaalde data, in weekends en op feestdagen. Omio zoekt voor jou goedkope tickets voor de snelste beschikbare treinen van Brussel naar Rotterdam.

Voordat je instapt voor je reis per trein van Brussel naar Rotterdam is het heel fijn om te weten dat Bruxelles-Midi het meest populaire tren station is voor reizigers die van Brussel vertrekken en dat Rotterdam Centraal het meest populaire treinstation is voor reizigers die aankomen in Rotterdam.

Je kunt het meest populaire vertrek treinstation voor deze reis, Bruxelles-Midi, vinden op ongeveer 2.4 km van het stadscentrum van Brussel. Het meest populaire treinstation om aan te komen in Rotterdam, heet Rotterdam Centraal, en is ongeveer 875 m gelegen van zijn stadscentrum.

Voor de beste tren van Brussel naar Rotterdam, kun je terecht bij de volgende treinreisaanbieders: Eurostar, Thalys, SNCB | IC of SNCB. Maar het is altijd goed om alle mogelijke treinmaatschappijen te checken met vervoersdiensten van Brussel naar Rotterdam om te zien wat voor voordelen zij kunnen bieden.
Ja, er zijn 12 directe treinen per dag tussen Brussel en Rotterdam. Als je op zoek bent naar een directe tren van Brussel naar Rotterdam, overweeg dan te reizen met SNCB. Non-stop treindiensten geven je meestal meer gemak en besparen tijd om jou op je bestemming te krijgen, dus is het de moeite waard daarop te letten wanner je je treintickets boekt.
Gemiddeld, er zijn 12 treinen keer per dag van Brussel naar Rotterdam. De tren tijden en diensten kunnen verschillen op weekenden en feestdagen vergeleken bij weekdagen.
Een eerste tren voor deze reis vertrekt van Brussel om 05: 44. Een laatste tren vertrekt van Brussel om 19: 52. Check Omio voor de recentste tren schema van Brussel naar Rotterdam en boek de beste vertrektijd op jouw gekozen reisdatum.
De prijs van een treintickets enkele reis van Brussel naar Rotterdam kost gemiddeld € 35 als je de komende week gaat kopen. Maar we bevelen het aan om je tickets te boeken voor je geplande reisdatum om de beste prijzen te krijgen voor treinen van alle mogelijke treinreisaanbieders die deze reis aanbieden. Normaal gesproken, kun je treintickets tussen Brussel en Rotterdam een paar maanden van te voren boeken.
Je trein trip van Brussel naar Rotterdam hoeft niet te eindigen in Rotterdam. Andere populaire bestemmingen in de buurt van Rotterdam die een bezoekje waard zijn, zijn bijvoorbeeld Amsterdam, Parijs of Londen. Als je je reis wilt verlengen, vind je de beste en goedkoopste manieren om naar Amsterdam, Parijs of Londen te gaan op Omio!
Je kunt je treintickets van Brussel naar Rotterdam zoeken en boeken trein in de Omio-app, en je kunt zien of er een symbooltje is dat aangeeft of het een mobiel ticket is. Dan hoef je jouw treintickets niet te printen. De app biedt je makkelijk de nieuwste meldingen en updates over je Brussel naar Rotterdam tren, zowel vooraf als tijdens je reis. Geen zorgen, voor het geval je een slechte internetverbinding hebt, zijn je tickets offline beschikbaar.
Als je geen auto hebt, is het geen probleem om per trein van Brussel naar Rotterdam te reizen. Omio kan de beste treinverbindingen van Brussel naar Rotterdam vinden, die je kunt vergelijken op basis van jouw voorkeuren. In de Omio-app kan je bovendien al je tickets gemakkelijk op een plek bewaren.
Stations

Centrale stations en vliegvelden voor deze reis

Brussel
Rotterdam

Meer reisopties per trein van Brussel naar Rotterdam

Bekijk gerelateerde reisinformatie:

De Omio-app maakt reizen plannen eenvoudig

We brengen je waar je naartoe wilt gaan. Van e-tickets tot actuele updates over treinen: onze innovatieve app is de ideale manier om te plannen en je reis te volgen.

ios-badge
android-badge
Hand With Phone
Valuta
Taal