Trein van Cuijk naar Nijmegen

wo 12 jun
+ Voeg terugreis toe
QR-Code
Scan om onze gratis app te downloaden
Gebruik onze app om live reisupdates te ontvangen en mobiele tickets te boeken voor treinen, bussen, vluchten en ferry’s in 37 landen.
App Store
rate4.9
42K beoordelingen
Google Play
rate4.6
136K recensies

Wij verkopen tickets van +1.000 reisorganisaties op één platform.

Deutsche Bahn
Deutsche Bahn with connection
Renfe
SNCB | IC

Vertrektijden trein: trein van Cuijk naar Nijmegen

distanceAfstand12 km
changesDirecte verbindingenNee

Bij treinreizen van Cuijk naar Nijmegen leg je 12 km af. Reizigers vertrekken het vaakst vanuit Station Cuijk en arriveren in Nijmegen.

Welke treinen rijden er van Cuijk naar Nijmegen?

  • Je stapt in bij de stoptreinen van Arriva.
  • Overstappen is op dit korte traject niet nodig.
  • Je reist al in 15 minuten van Cuijk naar Nijmegen.

Met welke treinen van Arriva maak je een treinreis van Cuijk naar Nijmegen?

De plaatsen Cuijk en Nijmegen liggen beide in een andere provincie. Toch zit er hemelsbreed slechts 13 kilometer tussen. Hierdoor reis je vanuit het Noord-Brabantse Cuijk snel en gemakkelijk met de trein naar het Gelderse Nijmegen. De stoptrein van Arriva brengt je zelfs al in 15 minuten naar het centrum van de stad.

Per dag zijn er heel wat mensen die de trein naar Nijmegen pakken voor werk, studie of gewoon een dagje uit. Daarom laat Arriva doordeweeks vaak vier treinen per uur rijden. De stoptreinen vertrekken tussen 5.30 uur en 0.15 uur. Houd er wel rekening mee dat het aantal ritten na de avondspits halveert. Al kun je dus nog steeds twee keer per uur instappen bij de trein naar Nijmegen.

Op zaterdag en zondag moet je dienstregeling wat beter in de gaten houden dan op werkdagen. Het hele weekend rijden er namelijk geen vier maar twee treinen per uur. Bovendien vertrekt de eerste trein 's ochtends wat later vanuit Cuijk. Zo rijdt de eerste trein 's zaterdags rond 6.30 uur weg, terwijl je op zondag vanaf 7.30 uur naar Nijmegen kunt reizen. De dienstregeling gaat wel gewoon door tot iets na middernacht.

Welke treintickets zijn er beschikbaar van Cuijk naar Nijmegen?

  • Voor dit traject zijn treinkaartjes van Arrive en NS online te koop.
  • Het hele jaar door geldt er een vast tarief.
  • Een treinreis van Cuijk naar Nijmegen kost ongeveer 3 euro.
  • De trein is hiermee de goedkoopste optie qua openbaar vervoer.

Vanaf welk treinstation vertrekken treinen in Cuijk?

 

Het Noord-Brabantse Cuijk is gelegen aan de Maas. Om in Nijmegen te komen, steekt de trein na het verlaten van het station bijna meteen de rivier over. De reis gaat dan eerst naar station Mook-Molenhoek waarna er koers wordt gezet richting Nijmegen. Bij station Cuijk zijn er genoeg mogelijkheden om je fiets of auto achter te laten. Daarnaast kun je ervoor kiezen om met de bus te komen. Bij de halte naast het treinstation stoppen bussen van drie verschillende lijnen: lijn 91, 92 en 238.

Op welke treinstations komen treinen aan in Nijmegen?

Nijmegen is één van de oudste steden van Nederland. De vele archeologische vondsten in Museum Het Valkhof herinneren hier nog aan. Ook het beroemde Waaggebouw en de Barbarossa-ruïne geven je een kijkje in de lange historie van Nijmegen. De meeste reizigers van de trein Cuijk-Nijmegen stappen uit op het centraal station. Hier kun je direct een bus pakken naar de Grote Markt of het Kronenburgerpark en de Waalkade. Ben je op weg naar de Radboud Universiteit? Dan kun je de stoptrein beter verlaten op station Nijmegen Heyendaal. Dit ligt vlak bij het universiteitsterrein van de stad.

Reistips: treinen van Cuijk tot Nijmegen

Reistips: Reis eenvoudig met de trein naar Nijmegen. Of je nu snel of goedkoop wilt, of een ander plan hebt, dankzij onze reisexperts beschik je over alle informatie om de beste optie te kiezen om van Cuijk naar Nijmegen te reizen.
FAQs

Passagiers stappen het meest in de de trein bij Station Cuijk, dat zich ongeveer van het stadscentrum bevindt, en ze stappen uit bij Nijmegen, dat zich van het stadscentrum bevindt.

Meer reisopties per trein van Cuijk naar Nijmegen

Bekijk gerelateerde reisinformatie:

HomeTreinenTreintijden naar NijmegenTrein van Cuijk naar Nijmegen

De Omio-app maakt reizen plannen eenvoudig

We brengen je waar je naartoe wilt gaan. Van e-tickets tot actuele updates over treinen: onze innovatieve app is de ideale manier om te plannen en je reis te volgen.

ios-badge
android-badge
Hand With Phone
Valuta
Taal