Treinen van Den Haag naar Leiden

vr 20 sep.
Eenvoudig vinden
Kies de goedkoopste en snelste routes van ruim 800 officiële partners
Reis op je eigen manier
Geniet van reizen met een trein, bus en vlucht in Europa
Tickets voor je reis
We staan voor je klaar

VERGELIJK

Prijzen van verschillende soorten vervoer

Train
vr
20 sep.
4 NS
za
21 sep.
4 NS
zo
22 sep.
4 NS
di
24 sep.
4 NS
do
26 sep.
4 NS
vr
27 sep.
4 NS
za
28 sep.
4 NS
zo
29 sep.
4 NS
do
3 okt.
4 NS
vr
4 okt.
4 NS
za
5 okt.
4 NS
zo
6 okt.
4 NS
di
8 okt.
4 NS

Deze bedrijven vertrouwen ons.
We verkopen tickets van ze op één plek.

Deutsche Bahn
Deutsche Bahn with connection
Renfe
SNCB | IC
train

Reisoverzicht

Reisinformatie voor treinen van Den Haag naar Leiden

Gem. reistijd:
16 minuten
Gem. treinticket:4
Vertrekstation trein:Den Haag
Eindstation trein:Leiden
Afstand treinreis:16 km
TrainTreinmaatschappijen:NS

Welke treinen rijden er van Den Haag naar Leiden?

  • Tussen Den Haag en Leiden rijden de treinen van NS.
  • Je kunt gebruikmaken van de rechtstreekse sprinters en intercity's.
  • Een rit met de directe intercity duurt maar 12 minuten.

Welke treinen van NS maken een treinreis van Den Haag naar Leiden?

Het treinvervoer in de Randstad is prima geregeld. Vanaf Den Haag Centraal gaat er overdag zelfs elke paar minuten een trein op weg naar Leiden. Je kunt kiezen voor een rit met de sprinter of de intercity. Deze treinen gaan allemaal rechtstreeks naar Leiden, maar de intercity's zijn wel een stuk sneller. Aangezien deze nergens stoppen, duurt de treinreis maar 12 minuten. De sprinters hebben wel een aantal tussenstops waardoor je uiteindelijk 18 minuten onderweg bent.

Als je treinreis op Den Haag Centraal begint, dan is het niet eens nodig om de dienstregeling voor vertrek te raadplegen. Er zijn namelijk tot acht ritten per uur. Zelfs op de vroege zondagochtend rijden er al zes treinen per uur. Van maandag tot en met zaterdag begint de dienstregeling rond 5.15 uur en eindigt het om 0.30 uur. Op zondag kun je tussen 6.00 uur en 0.30 uur vertrekken.

Den Haag Centraal is niet het enige treinstation in de stad. Ook vanaf Den Haag HS rijden er treinen naar Leiden. Het grootste gedeelte van de dag vertrekken deze vier keer per uur. De eerste reguliere trein rijdt rond 6.00 uur weg en de laatste om 0.30 uur. Alleen op zondag komt de dienstregeling pas vanaf 7.00 uur goed op gang. Wil je in de nachtelijke uren met de trein van Den Haag naar Leiden reizen? Na 0.30 uur rijdt er vanaf Den Haag HS één nachttrein per uur naar het station van Leiden.

Welke treintickets zijn er beschikbaar van Den Haag naar Leiden?

  • Tickets van NS voor de treinreis naar Leiden zijn online te verkrijgen.
  • De prijs van een goedkoop treinkaartje voor de tweede klas is ongeveer 3 euro.
  • Een treinreis naar Leiden is zelfs net iets goedkoper dan een busrit.

Vanaf welke treinstations vertrekken treinen in Den Haag?

Station Den Haag Centraal en Den Haag HS hebben beide een centrale ligging. Het centraal station ligt alleen net iets dichter bij de binnenstad en er zijn meer trams en bussen die hier stoppen. Toch kun je ook prima met het openbaar vervoer naar Den Haag HS reizen. Veel trams en bussen stoppen zelfs bij beide treinstations zodat je zelf bepaalt waar je treinreis naar Leiden begint.

Op welk treinstation komen treinen aan in Leiden?

Na een korte treinreis kom je aan op het centraal station van Leiden. Als je het stationsgebouw uitloopt, sta je meteen op het grootste busstation van de stad. Met de vele stads- en streekbussen die hiervandaan vertrekken, reis je snel en comfortabel naar je uiteindelijke eindbestemming. Heb je geen specifiek doel? Slenter dan gewoon in alle rust van het centraal station naar de binnenstad. Onderweg kom je misschien wel langs Museum Volkenkunde, het Rijksmuseum voor Oudheden, de Hortus Botanicus of de beroemde burcht van Leiden.

Stations

Centrale stations en vliegvelden voor deze reis
Den Haag
Leiden
TrainDen Haag Centraal

Voorzieningen

Versnaperingen

De Omio-app maakt reizen plannen eenvoudig

We brengen je waar je naartoe wilt gaan. Van e-tickets tot actuele updates over treinen: onze innovatieve app is de ideale manier om te plannen en je reis te volgen.

ios-badge
android-badge
Hand With Phone

We gebruiken cookies om onze dienstverlening te verbeteren, gebruikersgedrag te analyseren en voor de retargeting van Omio's advertenties op andere websites. Als je doorgaat, accepteer je het gebruik van cookies in overeenstemming met onze privacyvoorwaarden. Je kunt op elk moment kiezen voor een opt-out.