Voordelige treinkaartjes naar Denemarken

vr 21 jun
+ Voeg terugreis toe
QR-Code
Scan om onze gratis app te downloaden
Gebruik onze app om live reisupdates te ontvangen en mobiele tickets te boeken voor treinen, bussen, vluchten en ferry’s in 37 landen.
App Store
rate4.9
42K beoordelingen
Google Play
rate4.6
136K recensies

Wij verkopen tickets van +1.000 reisorganisaties op één platform.

Deutsche Bahn
Deutsche Bahn with connection
Renfe
SNCB | IC

Treinen in Denemarken

Dankzij het grote spoornetwerk in Denemarken reis je eenvoudig met de trein door dit leuke land. Denemarken beschikt over meer dan 2500 kilometer aan sporen, waardoor je de meeste delen van het land eenvoudig bereikt. Populaire routes in Denemarken zijn bijvoorbeeld de routes van Kolding naar Arhus en van de hoofdstad Kopenhagen naar Odense. Tussen de grote steden reis je snel met InterCity treinen, terwijl de kleinere bestemmingen met regionale treinen bereikt kunnen worden. Daarnaast kun je met hogesnelheidstreinen naar diverse bestemmingen in het buitenland reizen, waaronder naar Zweden en Duitsland. Verblijf je in Kopenhagen? Dan reis je ook eenvoudig met treinen in Denemarken, bijvoorbeeld naar een van de buitenwijken. De belangrijkste treinmaatschappij is DSB, maar er rijden ook meerdere andere bedrijven op de Deense sporen. Door het goede netwerk kun je eenvoudig met de trein vakantie vieren in Denemarken. Ga vanuit Kopenhagen bijvoorbeeld naar het indrukwekkende Kasteel Kronborg, dat uit de 16de eeuw stamt, of verken de mooie monumenten van het hippe Arhus. Ga in Arhus vooral naar het ARoS Aarhus Kunstmuseum, waar je verschillende prachtige kunstwerken bewondert. Bij Omio boek je eenvoudig treinkaartjes voor je reis door Denemarken. Dit kun je eenvoudig ter plekke doen, aangezien je het kaartje op je telefoon kunt opslaan. Dit maakt reizen met treinen in Denemarken ideaal!

Boeken met Omio

Bij Omio koop je treintickets van vrijwel alle treinmaatschappijen in Denemarken. Hierdoor zie je na je zoekopdracht eenvoudig welke maatschappij de beste reistijden en prijs biedt. Je ontvangt je ticket in de meeste gevallen direct op je telefoon, zodat je meteen op pad kunt gaan. Om de goedkoopste tickets te vinden kun je verschillende data ingeven. Ook kan het helpen om vroeg te boeken. Wil je op de hoogte blijven van aanbiedingen voor treinen in Denemarken? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief!

Spoorwegmaatschappijen in Denemarken

Er rijden verschillende treinbedrijven over de Deense sporen, die de diverse dorpen, steden en internationale bestemmingen met elkaar verbinden.

  • DSB: Danske Statsbaner is de belangrijkste spoorwegmaatschappij van Denemarken. Dit treinbedrijf is opgericht in 1885 en vervoert grote aantallen passagiers in Denemarken. DSB maakt gebruik van diverse soorten treinen, waaronder InterCity's, EuroCity's en regionale treinen. In Kopenhagen rijdt de maatschappij bovendien met de S-tog, waarmee de verschillende delen van de stad met elkaar verbonden zijn. Belangrijke bestemmingen van DSB zijn onder meer Arhus en Odense.
  • Øresundståg: dit treinbedrijf onderhoudt verbindingen tussen Kopenhagen en bestemmingen in Zweden, zoals Stockholm. Het is echter ook mogelijk om op andere bestemmingen in Denemarken op deze trein te stappen, zoals in Tarnby. De trein rijdt over de indrukwekkende Sontbrug, die Zweden met Denemarken verbindt.
  • SJ: een andere maatschappij die vanuit Denemarken rijdt, is SJ. Je kunt onder meer van Kopenhagen naar Zweden met SJ reizen. Dit Zweedse bedrijf is in 2001 opgericht.
  • Deutsche Bahn: een ander bedrijf dat actief is op het Deense spoorwegnetwerk is Deutsche Bahn, de belangrijkste Duitse treinmaatschappij. Je kunt bijvoorbeeld vanuit Kopenhagen naar Hamburg met de trein reizen, maar ook naar diverse andere bestemmingen. Vanuit Hamburg reis je bovendien eenvoudig verder.

Populaire internationale routes per trein

Diverse steden in Denemarken zijn eenvoudig met de trein vanuit het buitenland te bereiken. Je kunt bijvoorbeeld vanuit Nederland met verschillende treinen naar Denemarken reizen, maar ook vanuit omliggende landen. Bij Omio zoek je eenvoudig en snel de beste treinkaartjes naar de leuke steden in Denemarken.

  • Kopenhagen: naar de hoofdstad Kopenhagen rijden verschillende internationale treinen. Het is bijvoorbeeld mogelijk om vanuit Amsterdam te reizen, met DB. Tijdens de reis moet je een aantal keer overstappen, onder meer op Hamburg. Daarnaast kun je vanuit andere steden in Nederland reizen, zoals Hilversum. Kopenhagen is daarnaast goed te bereiken vanuit andere Scandinavische landen. Dit kan onder meer vanuit Stockholm en Oslo.
  • Arhus: het is ook mogelijk om vanuit het buitenland naar Arhus te reizen. Ook tijdens deze rit, die onder meer vanuit Amsterdam Centraal vertrekt, moet je meerdere keren overstappen. Je wordt vervoerd door InterCity's en regionale treinen van Deutsche Bahn, die onder meer via Osnabrück en Hamburg rijden.

Wanneer je aankomt op bestemming

Niet alleen de trein, maar ook andere vormen van openbaar vervoer zijn erg goed geregeld in Denemarken. Als je dus aankomt op je station, bijvoorbeeld in Kopenhagen, reis je eenvoudig met het openbaar vervoer verder naar je hotel. De Denen spreken erg goed Engels, maar het is altijd handig om een paar woorden Deens te leren. De belangrijkste woorden zijn 'hej' (hallo), 'tak' (bedankt) en 'vi ses' (dag). Hiermee red je je uitstekend in een restaurant, waar je na je treinrit lokale lekkernijen bestelt. Bekende gerechten zijn gravad lax, heerlijke gerookte zalm, en smørrebrød, roggebrood dat belegd is met verschillende producten. De Denen houden bovendien van een glas Aquavit, een sterkedrank.

HomeVoordelige treinkaartjes naar Denemarken

De Omio-app maakt reizen plannen eenvoudig

We brengen je waar je naartoe wilt gaan. Van e-tickets tot actuele updates over treinen: onze innovatieve app is de ideale manier om te plannen en je reis te volgen.

ios-badge
android-badge
Hand With Phone
Valuta
Taal