Treinen van Dordrecht naar Amsterdam

vr 23 aug.
Eenvoudig vinden
Kies de goedkoopste en snelste routes van ruim 800 officiële partners
Reis op je eigen manier
Geniet van reizen met een trein, bus en vlucht in Europa
Tickets voor je reis
We staan voor je klaar

Deze bedrijven vertrouwen ons.
We verkopen tickets van ze op één plek.

Deutsche Bahn
Deutsche Bahn with connection
Renfe
SNCB | IC
train

Reisoverzicht

Reisinformatie voor treinen van Dordrecht naar Amsterdam

Vertrekstation trein:Dordrecht
Eindstation trein:Amsterdam
Afstand treinreis:64 km

Welke treinen rijden er van Dordrecht naar Amsterdam?

  • Vanuit Dordrecht reis je met NS naar Amsterdam.
  • Er rijden directe intercity's op het traject.
  • Binnen 1 uur kun je al in de hoofdstad zijn.

Welke treinen van NS maken een treinreis van Dordrecht naar Amsterdam?

Bij een treinreis van Dordrecht naar Amsterdam heb je veel verschillende opties. Als je het liefst de hele rit blijft zitten, kun je instappen bij de directe intercity's van NS. Deze brengen je in ongeveer 1 uur en 30 minuten naar het centrum van Amsterdam. Er rijden op het traject ook treinen waarbij je in Rotterdam of Leiden moet overstappen. Ondanks deze overstap verlies je meestal amper reistijd. En kom je na Rotterdam terecht in een intercity direct? Dan kom je vaak na 1 uur al aan op je eindbestemming. NS rekent wel een toeslag als je meereist met een intercity direct.

Door de vele reismogelijkheden sta je nooit lang op het station van Dordrecht te wachten. Er rijden namelijk tot acht treinen per uur, waarvan er maximaal drie directe intercity's zijn. Zelfs als de trein net weg is, komt er een paar minuten later dus gewoon een andere waarmee je naar Amsterdam kunt reizen. Op doordeweekse dagen liggen de vertrektijden tussen 4.45 uur en 0.30 uur. Omdat er in het weekend een stuk minder forenzen in de trein zitten, begint de dienstregeling dan iets later. Zo vertrekt de eerste trein op zaterdag tegen 6.00 uur en op zondag rond 6.30 uur. Wie 's nachts nog naar Amsterdam wil reizen, heeft in het weekend geluk. Want op vrijdag- en zaterdagnacht vertrekt er rond 1.40 uur én 2.40 uur nog een extra trein vanaf het station van Dordrecht.

Welke treintickets zijn er beschikbaar van Dordrecht naar Amsterdam?

  • Voor deze treinreis zijn tickets van NS online te verkrijgen.
  • Een enkele reis Dordrecht-Amsterdam kost ongeveer 17 euro.
  • Een kaartje voor de bus is op dit traject de goedkoopste optie.

Vanaf welk treinstation vertrekken treinen in Dordrecht?

Dordrecht beschikt over een statig stationsgebouw in neorenaissancestijl. Hiermee past het perfect bij de vele monumenten die verspreid over de hele stad staan. Station Dordrecht ligt net iets ten zuiden van het centrum. Maar het vormt wel het middelpunt van het uitgebreide openbaar vervoersnetwerk in de stad. Dus in welke wijk van Dordrecht je reis ook begint, er stopt altijd wel een bus in de buurt die je naar het station brengt.

Op welk treinstation komen treinen aan in Amsterdam?

Voor de meeste treinreizigers eindigt de rit vanuit Dordrecht op station Amsterdam Centraal. Als je het gebouw uitloopt, zie je meteen hoeveel mogelijkheden er zijn om de stad te doorkruisen. Je kunt bijvoorbeeld overstappen op de metro of de bus. Moet je in het centrum van Amsterdam zijn? Dan is de tram vaak de beste manier om je eindbestemming te bereiken.

Stations

Centrale stations en vliegvelden voor deze reis
Dordrecht
Amsterdam
TrainDordrecht

Voorzieningen

TrainDordrecht Stadspolders

Voorzieningen

TrainDordrecht Zuid

Voorzieningen

De Omio-app maakt reizen plannen eenvoudig

We brengen je waar je naartoe wilt gaan. Van e-tickets tot actuele updates over treinen: onze innovatieve app is de ideale manier om te plannen en je reis te volgen.

ios-badge
android-badge
Hand With Phone

We gebruiken cookies om onze dienstverlening te verbeteren, gebruikersgedrag te analyseren en voor de retargeting van Omio's advertenties op andere websites. Als je doorgaat, accepteer je het gebruik van cookies in overeenstemming met onze privacyvoorwaarden. Je kunt op elk moment kiezen voor een opt-out.