Treinen van Dordrecht naar Antwerpen

ma 23 sep.
Eenvoudig vinden
Kies de goedkoopste en snelste routes van ruim 800 officiële partners
Reis op je eigen manier
Geniet van reizen met een trein, bus en vlucht in Europa
Tickets voor je reis
We staan voor je klaar

Deze bedrijven vertrouwen ons.
We verkopen tickets van ze op één plek.

Deutsche Bahn
Deutsche Bahn with connection
Renfe
SNCB | IC
train

Reisoverzicht

Reisinformatie voor treinen van Dordrecht naar Antwerpen

Vertrekstation trein:Dordrecht
Eindstation trein:Antwerpen
Afstand treinreis:68 km

Trein van Dordrecht naar Antwerpen: reisinformatie

De trein Dordrecht Antwerpen biedt een goede verbinding voor reizigers die het mooie Antwerpen een bezoekje willen brengen. Er kan vertrokken worden op diverse tijdstippen: de vertrektijden variëren immers van de vroege ochtenduren tot de middag. Een aantal treinen rijdt rechtstreeks naar Antwerpen en in iets meer dan de helft van de gevallen is overstappen noodzakelijk. Er kan gereisd worden met treinen van de NS en Thalys die gemiddeld 1 tot 1,5 uur over de reis doen.

De trein nemen vanuit Dordrecht

De reis met de trein Dordrecht Antwerpen begint op het centraal station van Dordrecht dat men kan vinden aan het Stationsplein ten zuiden van het centrum. Met verschillende treinen, de eigen auto, een taxi of het openbaar vervoer is station Dordrecht prima te bereiken. Onder andere de stadsbussen 2, 3, 4, 8 en 10 van Arriva rijden frequent vanuit heel Dordrecht naar het station. Ook de belbussen van lijn 801 bieden een handige manier om vanaf Hollandse Biesbosch bij Dordrecht Centraal te komen. Streekbussen zoals bijvoorbeeld lijn 88, rijden onder meer vanuit Rotterdam, Hendrik Ido Ambacht en Zwijndrecht naar Dordrecht.

In Antwerpen aankomen met de trein

Men arriveert met de trein Dordrecht Antwerpen op het station Antwerpen-Centraal, gelegen aan het Koningin Astridplein. Men reist er gemakkelijk verder met de taxi of bijvoorbeeld de om de 10 minuten vertrekkende tramlijnen 2, 3 en 11 en bus 17. Deze vervoersopties stoppen bij diverse belangrijke haltes in de stad. In Antwerpen raakt men nooit uitgekeken: er kunnen bekende locaties bezocht worden waaronder direct na aankomst al het fraaie stationsgebouw van Antwerpen-Centraal. Daarnaast bevinden zich in Antwerpen onder andere de in 1521 gebouwde Onze-Lieve-Vrouwekathedraal, het goed onderhouden Begijnhof, de Antwerpse dierentuin, mode museum MoMu en het Rubenshuis.

Stations

Centrale stations en vliegvelden voor deze reis
Dordrecht
Antwerpen
TrainDordrecht

Voorzieningen

TrainDordrecht Stadspolders

Voorzieningen

TrainDordrecht Zuid

Voorzieningen

De Omio-app maakt reizen plannen eenvoudig

We brengen je waar je naartoe wilt gaan. Van e-tickets tot actuele updates over treinen: onze innovatieve app is de ideale manier om te plannen en je reis te volgen.

ios-badge
android-badge
Hand With Phone

We gebruiken cookies om onze dienstverlening te verbeteren, gebruikersgedrag te analyseren en voor de retargeting van Omio's advertenties op andere websites. Als je doorgaat, accepteer je het gebruik van cookies in overeenstemming met onze privacyvoorwaarden. Je kunt op elk moment kiezen voor een opt-out.