[menuItemContent][menuItemRightSideContent]
Valuta

Deze bedrijven vertrouwen ons. We verkopen tickets van ze op één plek.

Deutsche Bahn
Deutsche Bahn with connection
Renfe
SNCB | IC
Accommodatie

Heb je een accommodatie nodig?

Fri, Jun 25
Totale prijs voor 1 nights, 1 adults
bekijk op de kaart
Populaire hotels
Volledige huizen en appartementen

Zoek de accommodatie die als beste bij je past bij onze partner Booking.com

Alles bekijken
train

Reisoverzicht

Reisinformatie voor treinen van Dordrecht naar Rotterdam

Vertrekstation trein:Dordrecht
Eindstation trein:Rotterdam
Afstand treinreis:18 km

Welke treinen rijden er van Dordrecht naar Rotterdam?

  • Op deze lijn reis je met de treinen van NS.
  • Tussen Dordrecht en Rotterdam rijden stoptreinen én intercity's.
  • Er vertrekken rond de 150 treinen per dag.
  • Treintickets op dit traject goedkoper dan een rit met de bus.

Welke treintijden gelden voor NS van Dordrecht naar Rotterdam?

De spoorlijn tussen Dordrecht en Rotterdam is in 1872 in gebruik genomen. Maar sinds die tijd is er natuurlijk wel wat veranderd. Zo is de treinreis in de afgelopen decennia bijvoorbeeld een stuk sneller geworden. Met de intercity van NS reis je zelfs al in 15 minuten van Dordrecht naar de havenstad Rotterdam.

Je hoeft nooit lang te wachten voordat de volgende trein komt. Overdag zijn er namelijk zes tot acht ritten per uur. 's Avonds na 22.00 uur neemt dit aantal pas iets af. Op de meeste dagen komt de treindienst vanaf 5.30 uur op gang. Alleen op zondag is dit een uur later. Wie 's avonds reist, kan nog tot 0.45 uur vanuit Dordrecht vertrekken. NS maakt hierbij een uitzondering voor de vrijdag- en zaterdagavond. Want dan rijden er nog treinen tot 3.00 uur 's nachts.

Vanaf welk treinstation vertrekt NS in Dordrecht?

Vanaf het centraal station van Dordrecht reis je rechtstreeks met de sprinter of intercity naar Rotterdam. Is Dordrecht Centraal voor jou niet de handigste plek om op te stappen? Met een goedkoop treinticket kun je de reis ook gewoon beginnen op station Dordrecht Stadspolders of Dordrecht Zuid. Hier vandaan vertrekken stoptreinen die je in 5 minuten naar het hoofdstation van de stad brengen. Daar kun je weer overstappen op de trein naar Rotterdam.

Op welk treinstation komt NS aan in Rotterdam?

Treinreizigers die de intercity nemen, kunnen uitstappen op station Rotterdam Blaak of Rotterdam Centraal. Vanaf hier vervolg je de reis met de tram of de stadsbus. Daarnaast zijn beide treinstations aangesloten op het metronetwerk van de stad. Zo sta je binnen een paar minuten al bij de beroemde Erasmusbrug of in het Museumpark.

De sprinters die naar Rotterdam rijden, stoppen ook op station Lombardijen of Rotterdam Zuid. Er altijd een bus- of tramhalte dichtbij zodat je snel en eenvoudig naar verschillende locaties in de stad kunt reizen.

Reistips

Treinreizen van Dordrecht naar Rotterdam
Reis eenvoudig met de trein naar Rotterdam. Of je nu snel of goedkoop wilt, of een ander plan hebt, dankzij onze reisexperts beschik je over alle informatie om de beste optie te kiezen om van Dordrecht naar Rotterdam te reizen.
FAQs
Wat is de afstand van Dordrecht naar Rotterdam als je reist per trein?
Als je reist per trein, hou dan rekening met een afstand tussen Rotterdam van Dordrecht van ongeveer 18 km. Als je overweegt een trein ticket van Dordrecht naar Rotterdam te kopen, koop het dan zo vroeg mogelijk om te profiteren van de beste prijzen voor treinen.
Als ik per tren wil reizen, welke in Dordrecht en Rotterdam zou ik dan moeten overwegen voor mijn reis?

Voordat je je trip van Dordrecht naar Rotterdam gaat plannen, is het nuttig om te weten dat de meeste reizigers die de tren nemen van Dordrecht, vertrekken van Dordrecht en op Rotterdam Centraal aankomen in Rotterdam.

Hoe ver van het centrum in Dordrecht en Rotterdam zijn de belangrijkste?

Je kunt een tren nemen vanaf Dordrecht op Dordrecht, dat 0 km van het centrum ligt. Voor de aankomst in Rotterdam is het meest gebruikte door reizigers Rotterdam Centraal, dat 0 km van het centrum ligt.

Welke op Omio kunnen me helpen aan de beste manier om van Dordrecht naar Rotterdam te komen?
Als je op zoek bent naar goedkope treinen van Dordrecht naar Rotterdam, kun je vertrouwen op NS om snel naar Rotterdam te kunnen reizen. Het is ook goed om alle mogelijke voor de reis van Dordrecht naar Rotterdam te checken om te kijken of er misschien verschillen zijn in de voordelen die ze aanbieden.
Ik ben mijn geplande reis van Dordrecht naar Rotterdam per tren aan het voorbereiden. Wat zijn de meest populaire bestemmingen in de buurt van Rotterdam, die ook de moeite waard zijn om te bezoeken?
Onze klanten die kiezen voor een reis per trein naar Rotterdam, reizen ook vaak naar Amsterdam, Brussel of Parijs. Omio zoekt voor jou de beste verbindingen tussen Rotterdam en deze populaire bestemmingen, om je te helpen bij de voorbereiding van je reis.
Kan ik van Dordrecht naar Rotterdam reizen per trein in plaats van met de auto?
Laat Omio het voor je regelen. Je hebt geen auto nodig als je wilt reizen naar Rotterdam van Dordrecht. Check Omio voor de beste beschikbare tren verbindingen van Dordrecht naar Rotterdam en koop je voordelige trein tickets vandaag nog!
Stations

Centrale stations en vliegvelden voor deze reis

Dordrecht
Rotterdam
Dordrecht
Voorzieningen
Dordrecht Stadspolders
Voorzieningen
Dordrecht Zuid
Voorzieningen

Alternatieven voor treinen Dordrecht - Rotterdam

Bekijk gerelateerde reisinformatie: