Deze bedrijven vertrouwen ons. We verkopen tickets van ze op één plek.

Deutsche Bahn
Deutsche Bahn with connection
Renfe
SNCB | IC

Welke treinen rijden er van Emmen naar Zwolle?

  • Op de route van Emmen naar Zwolle worden door de NS de treinen van Arriva ingezet. Het gaat daarbij om de witblauwe elektrische Spurts, voorzien van een eersteklas zitcompartiment, een speciale werk- en stiltecoupé, een loungehoek en voldoende plek voor fietsen. Bovendien is er een balie in de trein waar stewards informatie kunnen verstrekken aan reizigers. Gratis gebruik van internet en een lage instap maken reizen met de trein van Emmen naar Zwolle extra aantrekkelijk.
  • Voor het rechtstreeks reizen van Emmen naar Zwolle heb je de keuze uit een stoptrein en een sneltrein. Op drukke momenten worden de zogenaamde spitstreinen ingezet die voorzien zijn van extra tussenstukken, waardoor de capaciteit toeneemt.
  • Gemiddeld vertrekken er elk uur twee treinen van Emmen naar Zwolle. Dit komt neer op ongeveer 19 treinen per dag, evenredig verdeeld over de stop- en sneltreinen.
  • Treintickets van Emmen naar Zwolle zijn de goedkoopste optie om met het openbaar vervoer te reizen tussen beide plaatsen.

Welke treintijden gelden voor Arriva van Emmen naar Zwolle?

De kortste treinreis van Emmen naar Zwolle duurt 54 minuten als gebruik gemaakt wordt van de sneltrein op dit traject. De eerste trein van Arriva vertrekt reeds om 5.39 uur vanuit Emmen. De laatste trein vertrekt om 23.38 uur. Er vertrekken elk uur twee treinen, waarbij je de keuze hebt uit een stop- of een sneltrein.

Vanaf welk treinstation vertrekt Arriva in Emmen?

Alle treinreizen vertrekken vanaf Emmen station. Het station is te vinden aan het Stationsplein 6 in Emmen. Zowel de stoptrein als de sneltrein onderhouden een rechtstreekse verbinding tussen beide steden. Overstappen op deze route is dus niet nodig.

Op welk treinstation komt Arriva aan in Zwolle?

De treinen van Arriva komen aan op station Zwolle, Stationsplein 16. Van hieruit hebben reizigers de mogelijkheid om over te stappen op een andere trein van Arriva of de NS. Naast de stoptrein en sneltrein kan de overstap naar de Intercity of sprinter gemaakt worden. Aan de westzijde van het station kan gebruik gemaakt worden van verschillende busverbindingen. Syntus Overijssel onderhoudt hier de busverbindingen van lijn 1 t/m 6, 9 en 12. Deze bussen rijden naar verschillende wijken in Zwolle. Aan de oostzijde is het busstation voor de verschillende streeklijnen te vinden.

Reistips

Treinreizen van Emmen naar Zwolle
Reis eenvoudig met de trein naar Zwolle. Of je nu snel of goedkoop wilt, of een ander plan hebt, dankzij onze reisexperts beschik je over alle informatie om de beste optie te kiezen om van Emmen naar Zwolle te reizen.
FAQs
Wat is de afstand van Emmen naar Zwolle als je reist per trein?
Als je reist per trein, hou dan rekening met een afstand tussen Zwolle van Emmen van ongeveer 62 km. Als je overweegt een trein ticket van Emmen naar Zwolle te kopen, koop het dan zo vroeg mogelijk om te profiteren van de beste prijzen voor treinen.
Wat is de gemiddelde reistijd per trein van Emmen naar Zwolle?
De reis per trein van Emmen naar Zwolle duurt gemiddeld 57 min. De reistijd kan echter afwijken op bepaalde data, in weekends en op feestdagen. Omio zoekt voor jou goedkope tickets voor de snelste beschikbare treinen van Emmen naar Zwolle.
Als ik per tren wil reizen, welke in Emmen en Zwolle zou ik dan moeten overwegen voor mijn reis?

Onze klanten, die goedkope trein tickets boeken van Emmen naar Zwolle, vertrekken meestal van Emmen in Emmen en komen aan op Zwolle Stadshagen in Zwolle. Het is altijd handig om deze in Emmen en Zwolle te weten voordat je instapt voor je reis per tren.

Hoe ver moet ik reizen van naar het centrum in Emmen en Zwolle?

Bij het plannen van je reis naar Zwolle van Emmen, is het handig om in gedachten te houden hoe ver de zijn van het centrum. Het populairste in Emmen is Emmen, dat 1 km ligt van het centrum. In Zwolle is het populairste Zwolle Stadshagen en dat ligt ongeveer 3 km van het centrum.

Als ik eenmaal ben aangekomen in Zwolle vanuit Emmen per tren, zijn er dan in de buurt van Zwolle nog andere plaatsen die een bezoekje waard zijn?
Je trein trip van Emmen naar Zwolle hoeft niet te eindigen in Zwolle. Andere populaire bestemmingen in de buurt van Zwolle die een bezoekje waard zijn, zijn bijvoorbeeld Amsterdam, Groningen of Berlijn. Als je je reis wilt verlengen, vind je de beste en goedkoopste manieren om naar Amsterdam, Groningen of Berlijn te gaan op Omio!
Kan ik van Emmen naar Zwolle reizen per trein in plaats van met de auto?
Check Omio om de beste treinen te vergelijken als je van Emmen naar Zwolle wil reizen zonder auto. In de Omio app kun je ook eenvoudig je tickets op een plek bewaren, om de voorbereiding van je reis nog makkelijker te maken.
Stations

Centrale stations en vliegvelden voor deze reis

Emmen
Zwolle
Emmen Zuid
Voorzieningen
Emmen(NL)
Voorzieningen

Alternatieven voor treinen Emmen - Zwolle

Bekijk gerelateerde reisinformatie: