Deze bedrijven vertrouwen ons. We verkopen tickets van ze op één plek.

Deutsche Bahn
Deutsche Bahn with connection
Renfe
SNCB | IC

Informatie over treinen van Emmen naar Zwolle

distanceAfstand62 km
changesDirecte trenJa

Met treinen van Emmen naar Zwolle leg je reis 62 km af met onze reispartners zoals. Er zijn directe treindiensten beschikbaar. Reizigers vertrekken het vaakst van Emmen en arriveren in Zwolle Stadshagen.

Welke treinen rijden er van Emmen naar Zwolle?

  • Op de route van Emmen naar Zwolle worden door de NS de treinen van Arriva ingezet. Het gaat daarbij om de witblauwe elektrische Spurts, voorzien van een eersteklas zitcompartiment, een speciale werk- en stiltecoupé, een loungehoek en voldoende plek voor fietsen. Bovendien is er een balie in de trein waar stewards informatie kunnen verstrekken aan reizigers. Gratis gebruik van internet en een lage instap maken reizen met de trein van Emmen naar Zwolle extra aantrekkelijk.
  • Voor het rechtstreeks reizen van Emmen naar Zwolle heb je de keuze uit een stoptrein en een sneltrein. Op drukke momenten worden de zogenaamde spitstreinen ingezet die voorzien zijn van extra tussenstukken, waardoor de capaciteit toeneemt.
  • Gemiddeld vertrekken er elk uur twee treinen van Emmen naar Zwolle. Dit komt neer op ongeveer 19 treinen per dag, evenredig verdeeld over de stop- en sneltreinen.
  • Treintickets van Emmen naar Zwolle zijn de goedkoopste optie om met het openbaar vervoer te reizen tussen beide plaatsen.

Welke treintijden gelden voor Arriva van Emmen naar Zwolle?

De kortste treinreis van Emmen naar Zwolle duurt 54 minuten als gebruik gemaakt wordt van de sneltrein op dit traject. De eerste trein van Arriva vertrekt reeds om 5.39 uur vanuit Emmen. De laatste trein vertrekt om 23.38 uur. Er vertrekken elk uur twee treinen, waarbij je de keuze hebt uit een stop- of een sneltrein.

Vanaf welk treinstation vertrekt Arriva in Emmen?

Alle treinreizen vertrekken vanaf Emmen station. Het station is te vinden aan het Stationsplein 6 in Emmen. Zowel de stoptrein als de sneltrein onderhouden een rechtstreekse verbinding tussen beide steden. Overstappen op deze route is dus niet nodig.

Op welk treinstation komt Arriva aan in Zwolle?

De treinen van Arriva komen aan op station Zwolle, Stationsplein 16. Van hieruit hebben reizigers de mogelijkheid om over te stappen op een andere trein van Arriva of de NS. Naast de stoptrein en sneltrein kan de overstap naar de Intercity of sprinter gemaakt worden. Aan de westzijde van het station kan gebruik gemaakt worden van verschillende busverbindingen. Syntus Overijssel onderhoudt hier de busverbindingen van lijn 1 t/m 6, 9 en 12. Deze bussen rijden naar verschillende wijken in Zwolle. Aan de oostzijde is het busstation voor de verschillende streeklijnen te vinden.

Reistips: Treinreizen van Emmen naar Zwolle

Reis eenvoudig met de trein naar Zwolle. Of je nu snel of goedkoop wilt, of een ander plan hebt, dankzij onze reisexperts beschik je over alle informatie om de beste optie te kiezen om van Emmen naar Zwolle te reizen.
FAQs

Hoe ver is het van Emmen naar Zwolle per trein?

Je moet erop rekenen ongeveer 62 km  af te leggen tussen Emmen en Zwolle per trein.

Wat zijn de meest gebruikte treinstations in Emmen en in Zwolle?

Het meest populaire treinstation voor reizigers uit Emmen is Emmen. In Zwolle is het meest populaire treinstation onder reizigers Zwolle Stadshagen.

Waar is het treinstation om van te vertrekken in Emmen gesitueerd? Waar is treinstation om aan te komen in Zwolle gesitueerd?

Reizigers stappen het vaakst op hun tren op Emmen en reizen ongeveer 1.3 km van het stadscentrum naar dit treinstation.

Passagiers die deze route het meest nemen komen aan op Zwolle Stadshagen en moeten ongeveer 3.4 km reizen vanaf het treinstation naar het stadscentrum in Zwolle.

Ik wil per treinreisen van Emmen naar Zwolle. Welke andere plaatsen in de buurt van Zwolle zijn het waard om te bezoeken?

Voor veel van onze klanten die per trein van Emmen naar Zwolle reizen, is Zwolle niet de eindbestemming. Een aantal bestemmingen dicht bij Zwolle die een bezoek waard zijn, zijn Amsterdam, Groningen of Berlijn. Check Omio voor goedkope treintickets naar een van deze topbestemmingen!

Kan ik reizen per trein van Emmen naar Zwolle met de Omio-app?

Als je per trein wilt reizen van Emmen naar Zwolle met gebruik van de Omio-app, controleer dan of je ticket een mobiel ticket is. Als dat zo is, dan hoef je het niet te printen, en heb je alleen de Omio-app nodig om makkelijk te reizen. Je tickets zijn ook offline beschikbaar, voor het geval je een slechte internetverbinding hebt. Je kunt altijd op onze app rekenen voor de laatste meldingen en updates over je tren tussen Emmen en Zwolle, zowel vooraf als tijdens je reis.

Kan ik van Emmen naar Zwolle reizen per trein in plaats van met de auto?

Reizen van Emmen naar Zwolle zonder auto kan heel goed! Kijk op Omio en vergelijk de beste treinverbindingen die beschikbaar zijn. Je kunt ook de Omio-app gebruiken om al je tickets op een plek te bewaren, voor een vlotte en gemakkelijke reis van Emmen naar Zwolle.
Stations

Centrale stations en vliegvelden voor deze reis

Emmen
Zwolle
Emmen Zuid
Voorzieningen
Emmen(NL)
Voorzieningen

Alternatieven voor treinen Emmen - Zwolle

Bekijk gerelateerde reisinformatie: