Deze bedrijven vertrouwen ons. We verkopen tickets van ze op één plek.

Deutsche Bahn
Deutsche Bahn with connection
Renfe
SNCB | IC
Accommodatie

Heb je een accommodatie nodig?

Fri, Jun 25
Totale prijs voor 1 nights, 1 adults
bekijk op de kaart
Populaire hotels
Volledige huizen en appartementen

Zoek de accommodatie die als beste bij je past bij onze partner Booking.com

Alles bekijken
train

Reisoverzicht

Reisinformatie voor treinen van Enschede naar Hengelo

Vertrekstation trein:Enschede
Eindstation trein:Hengelo
Afstand treinreis:9 km

Welke treinen rijden er van Enschede naar Hengelo?

  • Tussen Enschede en Hengelo gaan treinen van NS.
  • Op het traject van Enschede naar Hengelo rijden sprinters en intercity's.
  • Dagelijks reizen er ruim 80 treinen van Enschede naar Hengelo.
  • Treintickets van Enschede naar Hengelo zijn goedkoper dan tickets voor de bus.

Welke treintijden gelden voor NS van Enschede naar Hengelo?

De treinrit tussen Enschede en Hengelo duurt 7 minuten met de intercity en 9 minuten met de sprinter. Wil je in de ochtend heel vroeg arriveren in Hengelo? Dan kun je al om 04.46 uur de intercity pakken naar Den Haag. De aankomst in Hengelo is 04.53 uur. De hele dag rijden er intercity's op dit traject die tevens zullen stoppen in Hengelo. Elk uur om 14 minuten voor het hele uur kun je de intercity naar Den Haag nemen. Elk uur om 16 minuten over het hele uur neem je de intercity naar Schiphol. De laatste intercity op de dag naar Hengelo is die van 22.46 uur met eindbestemming Utrecht.

Naast de intercity kun je ook de sprinter nemen op dit traject. Deze stoptrein heeft de eerste mogelijkheid op de dag om 06.04 uur. Wil je liever instappen op Station Enschede Kennispark? Dan is de eerste mogelijkheid 06.08 uur. Je rijdt dan in respectievelijk 9 minuten en 5 minuten naar Station Hengelo. Om 4 minuten over en 26 minuten voor het hele uur kun je de sprinter vanuit Enschede naar Hengelo nemen. De laatste sprinter vertrekt om 00.04 uur vanuit Enschede.

Tijdens spitsuren rijdt er nog een extra sprinter om 28 minuten over en 2 minuten voor het hele uur. Deze stoptrein heeft als eindbestemming Apeldoorn, maar zal tevens stoppen op Station Hengelo. Ook deze rit duurt 9 minuten.

In het weekend is er een andere dienstregeling. De eerste trein van Enschede naar Hengelo is de intercity naar Schiphol om 06.16. Overdag is er dezelfde dienstregeling met 2 intercity's en 2 sprinters per uur richting Hengelo. 's Avonds vertrekt de laatste sprinter om 00.34 vanuit Enschede richting Hengelo.

Vanaf welk treinstation vertrekt de NS in Enschede?

De sprinters vertrekken meestal vanaf spoor 4a op Station Enschede. De intercity's vertrekken vanaf spoor 1 of spoor 2. Uitzonderingen zijn er altijd, dus let goed op de aanwijzingen op het station. Wil je instappen vanaf Station Enschede Kennispark? Dan moet je altijd instappen op spoor 1. De intercity rijdt rechtstreeks van Enschede naar Hengelo. De sprinter stopt alleen op Station Enschede Kennispark om vervolgens in Hengelo aan te komen. Overstappen hoeft bij geen enkele rit.

Op welk treinstation komt de trein van de NS aan in Hengelo?

De intercity vanuit Enschede stopt in Hengelo op het hoofdstation op spoor 2. Heb je de sprinter genomen? Deze stopt altijd op spoor 2b. Hengelo kenmerkt zich door een groot aantal winkels en horecagelegenheden. Het station bevindt zich pal aan de rand van het centrum, waardoor het slechts 1 minuut lopen is. Wil je verder reizen met het openbaar vervoer? In de regio verzorgt vervoersbedrijf Syntus het busvervoer onder de naam 'Twents'. Hierdoor heb je volop keuze uit stads- en regiobussen op weg naar je volgende bestemming.

Reistips

Treinreizen van Enschede naar Hengelo
Reis eenvoudig met de trein naar Hengelo. Of je nu snel of goedkoop wilt, of een ander plan hebt, dankzij onze reisexperts beschik je over alle informatie om de beste optie te kiezen om van Enschede naar Hengelo te reizen.
FAQs
Wat is de afstand naar Hengelo van Enschede per trein?
Overweeg je een trein ticket te kopen van Enschede naar Hengelo? De afstand tussen Enschede en Hengelo per trein is ongeveer 8 km. Hoe eerder je boekt, hoe meer kans je hebt om een goedkoop +modeSynz] ticket van Enschede naar Hengelo te vinden.
Wat zijn de door reizigers meest gebruikte voor een trip naar Hengelo naar Enschede?

Als je per tren van Enschede naar Hengelo reist, is het altijd handig om te weten dat de meeste mensen die op deze route reizen, uit Enschede vertrekken van Enschede en dat de meeste mensen in Hengelo uitstappen op Hengelo.

Waar vind ik de die het dichtst bij het centrum zijn in Enschede en in Hengelo?

Je vindt Enschede, het door Omio reizigers meest gebruikte in Enschede, op 0 km van het centrum, en het bij reizigers populairste in Hengelo is Hengelo, dat 0 km ligt van het centrum.

Welke zijn actief op de route van Enschede van Hengelo?
Voor de beste tren van Enschede naar Hengelo, kun je terecht bij de volgende: NS. Maar het is altijd goed om alle mogelijke te checken met vervoersdiensten van Enschede naar Hengelo om te zien wat voor voordelen zij kunnen bieden.
Als ik aankom in Hengelo vanuit Enschede per tren, waar kan ik dan naartoe in de buurt van Hengelo?
Veel van onze klanten die een reis naar Hengelo per tren hebben gepland, reizen ook naar plaatsen als Amsterdam, Berlijn of Hamburg. Check Omio voor de beste verbindingen van Hengelo naar deze bestemmingen, die ook een bezoekje waard zijn.
Hoe kom ik van Enschede naar Hengelo als ik geen auto heb? Kan ik in plaats daarvan een tren nemen?
Check Omio om de beste treinen te vergelijken als je van Enschede naar Hengelo wil reizen zonder auto. In de Omio app kun je ook eenvoudig je tickets op een plek bewaren, om de voorbereiding van je reis nog makkelijker te maken.
Stations

Centrale stations en vliegvelden voor deze reis

Enschede
Hengelo
De Eschmarke
Voorzieningen
Enschede
Voorzieningen
Enschede Drienerlo
Voorzieningen

Alternatieven voor treinen Enschede - Hengelo

Bekijk gerelateerde reisinformatie: