VERGELIJK Prijzen van verschillende soorten vervoer

wo
23 jun.
7SNCB | IC
do
24 jun.
7SNCB | IC
vr
25 jun.
7SNCB | IC
za
26 jun.
7SNCB
zo
27 jun.
7SNCB

Deze bedrijven vertrouwen ons. We verkopen tickets van ze op één plek.

Deutsche Bahn
Deutsche Bahn with connection
Renfe
SNCB | IC
Accommodatie

Heb je een accommodatie nodig?

Wed, Jun 23
Totale prijs voor 1 nights, 1 adults
bekijk op de kaart
Populaire hotels
Volledige huizen en appartementen

Zoek de accommodatie die als beste bij je past bij onze partner Booking.com

Alles bekijken
train

Reisoverzicht

Reisinformatie voor treinen van Essen naar Antwerpen

Gem. reistijd
37 minuten
Gem. treinticket: 7
Vertrekstation trein:Essen
Eindstation trein:Antwerpen
Afstand treinreis:27 km
Treinmaatschappijen:SNCB, SNCB | IC

Trein van Essen naar Antwerpen: reisinformatie

De treinverbinding tussen het Belgische Essen en Antwerpen is in handen van de NMBS. Wie de trein Essen Antwerpen neemt, kan zonder overstap doorreizen naar de eindbestemming. De trein doet er 30 tot 40 minuten over, afhankelijk van welke trein men neemt. Op doordeweekse dagen rijdt de trein Essen Antwerpen twee keer per uur. De eerste trein vertrekt ‘s ochtends net iets na 5.00 uur en de laatste rijdt rond 22.30 uur weg uit Essen. In de weekenden geldt er een andere dienstregeling. Op zaterdag en zondag rijdt de trein namelijk één keer per uur, en wel tussen 6.30 uur en 22.30 uur.

De trein nemen vanuit Essen

Essen is het meest noordelijk gelegen station van België. Door de ligging aan de Nederlandse grens nemen zowel Belgen als Nederlanders Essen graag als beginpunt van de reis. Met een totaal van drie sporen is Essen een relatief klein treinstation. Om het station te bereiken, kunnen reizigers het beste gebruik maken van de auto, fiets of de bus. Station Essen beschikt over een gratis fietsenstalling en ook het parkeren is geheel kosteloos. Tevens zijn er in heel Essen diverse opstapplaatsen voor de bus. De meeste van deze bussen stoppen vanzelf bij het station.

In Antwerpen aankomen met de trein

Antwerpen is een van de mooiste steden van Vlaanderen. Het oude stadscentrum, de gezellige winkels en terrasjes zorgen meteen voor sfeer. Maar in deze havenstad barst het ook van de kunst en cultuur. Vooral het Diamantmuseum, het Rubenshuis en het ModeMuseum zijn echte publiekstrekkers. Reizigers die de trein Essen Antwerpen nemen, komen aan op station Antwerpen Centraal. Dit station staat midden in het centrum van de stad waardoor veel bezienswaardigheden gewoon op loopafstand liggen. Maar in Antwerpen kan men natuurlijk ook overstappen op de tram of de bus om de stad te verkennen. Tevens bevindt er zich een taxistandplaats vlakbij het station.

Reistips

Treinreizen van Essen naar Antwerpen
Reis eenvoudig met de trein naar Antwerpen. Of je nu snel of goedkoop wilt, of een ander plan hebt, dankzij onze reisexperts beschik je over alle informatie om de beste optie te kiezen om van Essen naar Antwerpen te reizen.
FAQs
Wat is het goekoopst mogelijke trein ticket van Essen naar Antwerpen?
De goedkoopste manier om van Antwerpen naar Essen te komen is per trein en hoeft maar € 7 te kosten, zeker als je ruim van tevoren checkt wat de prijzen van tickets zijn. Bespaar geld door je goedkope trein tickets van Essen naar Antwerpen bij Omio te kopen.
Wat is de gemiddelde prijs voor de reis per tren van Essen naar Antwerpen?
Gemiddeld geven mensen ongeveer € 7 uit voor de tren van Essen naar Antwerpen. Hoe eerder je boekt, hoe groter de kans op de beste deals voor goedkope tickets naar Antwerpen from Essen.
Wat is de afstand van Essen naar Antwerpen als je reist per trein?
Als je reist van Essen naar Antwerpen per trein, reken dan op een reisafstand tussen Essen en Antwerpen van ongeveer 27 km. Voor een vlotte en gemakkelijke reis tussen deze twee plaatsen raden we aan om je goedkope trein tickets zo vroeg mogelijk te boeken!
Wat is de gemiddelde reistijd per trein van Essen naar Antwerpen?
The gemiddelde reistijd per trein van Essen naar Antwerpen is 32 min. Maar de reistijd kan langer zijn in weekends en op feestdagen, dus hou daar rekening mee als je trein tickets koopt van Essen naar Antwerpen.
Wat zijn de door reizigers meest gebruikte voor een trip naar Antwerpen naar Essen?

Voordat je je trip van Essen naar Antwerpen gaat plannen, is het nuttig om te weten dat de meeste reizigers die de tren nemen van Essen, vertrekken van Essen en op Antwerp aankomen in Antwerpen.

Waar zijn de in Essen in Antwerpen?

Als je van plan bent een tren vanuit Essen te nemen, hou er dan rekening mee dat je 0 km moet reizen van het centrum naar het populairste tren station, Essen. Als je aankomt in Antwerpen per tren, ga er dan vanuit dat je 0 km moet reizen van het belangrijkste tren station, Antwerp, naar het centrum.

Welke bieden vervoer aan van Essen naar Antwerpen?
Je kunt rekenen op een van onze betrouwbare reispartners om je snel van Essen naar Antwerpen te brengen per tren. Op de route van On the route naar Antwerpen van Essen kun je reizen met SNCB. Maar het is altijd goed om alle mogelijke te checken voor de route van Essen naar Antwerpen, omdat er verschillen kunnen zijn in de services die zij bieden.
Hoe kan ik kaartjes kopen om per trein van Essen naar Antwerpen te reizen?
Bespaar geld en laat Omio de beste trein tickets enkele reis of retour zoeken van Essen naar Antwerpen. Bovendien vind je in onze app alle reisinformatie op een plek om je geplande reis van Essen naar Antwerpen zo gemakkelijk mogelijk te maken.
Ben je van plan om van Essen naar Antwerpen te reizen per trein? Check de meest populaire bestemmingen in de buurt van Antwerpen, die je ook zou kunnen bezoeken.
Onze klanten die kiezen voor een reis per trein naar Antwerpen, reizen ook vaak naar Brussel, Amsterdam of Parijs. Omio zoekt voor jou de beste verbindingen tussen Antwerpen en deze populaire bestemmingen, om je te helpen bij de voorbereiding van je reis.
Kan ik met de trein reizen in plaats van met de auto van Essen naar Antwerpen?
Laat Omio het voor je regelen. Je hebt geen auto nodig als je wilt reizen naar Antwerpen van Essen. Check Omio voor de beste beschikbare tren verbindingen van Essen naar Antwerpen en koop je voordelige trein tickets vandaag nog!
Stations

Centrale stations en vliegvelden voor deze reis

Essen
Antwerpen
Essen(B)
Voorzieningen
Wildert
Voorzieningen

Alternatieven voor treinen Essen - Antwerpen

Bekijk gerelateerde reisinformatie: