VERGELIJK Prijzen van verschillende soorten vervoer

wo
8 dec.
7SNCB | IC
vr
10 dec.
7SNCB
za
11 dec.
7SNCB
zo
12 dec.
7SNCB
ma
13 dec.
7SNCB

Deze bedrijven vertrouwen ons. We verkopen tickets van ze op één plek.

Deutsche Bahn
Deutsche Bahn with connection
Renfe
SNCB | IC

Informatie over treinen tussen Essen en Antwerpen

distanceAfstand27 km
durationGemiddelde treinduur35 min
priceGemiddelde treinticketsprijs€ 7
changesDirecte trenJa
carriersTreinreisaanbiedersSNCB of SNCB | IC

Met treinen van Essen naar Antwerpen leg je reis 27 km af wat gemiddeld 35 min duurt bij onze reispartners zoals SNCB of SNCB | IC. Er zijn directe treindiensten beschikbaar. Alhoewel de gemiddelde ticketprijs voor deze reis rond de € 7 kost, vind je het goedkoopste treinticket zelfs al voor € 7. Reizigers vertrekken het vaakst van Essen en arriveren in Antwerp.

Treinreisaanbieders

Reis met SNCB tussen Essen en Antwerpen

SNCB geeft je vanaf € 7 tickets voor treinen van Essen naar Antwerpen. Met meer dan 1000 reisorganisaties op Omio kun je de beste tijden en tickets voor je reis met een trein vinden.

SNCB

SNCB is de belangrijkste treinmaatschappij van België en biedt eersteklas- of tweedeklastickets aan voor jouw tren tussen Essen en Antwerpen.

Zoek je goedkope van Essen naar Antwerpen tickets bij SNCB, ga dan naar Omio! Voor een enkele reis van Essen naar Antwerpen met de trein vind je ticketprijzen vanaf € 7 wanneer je van tevoren boekt. We helpen je naar Antwerpen vanaf Essen te laten reizen door je de nieuwste aanbiedingen voor de tren bij SNCB te tonen. Ook dienstregelingen en tickets voor deze 27 km route kun je hier vinden. Je kunt ook relevante ticketinformatie bekijken voor elk beschikbare tariefklasse op deze, zoals toegestane bagage en voorzieningen die aan boord worden aangeboden bij SNCB. Als je in de Omio-app zoekt naar SNCB - tussen Essen en Antwerpen, dan kun je snel zien of het mobiele tickets zijn, zodat je papierloos kunt gaan reizen als je de tren gebruikt. Of je nu op zoek bent naar de goedkoopste, snelste of vroegste tren tussen Essen en Antwerpen die wordt aangeboden, Omio maakt het je gemakkelijker dan ooit om die perfecte tren te vinden met SNCB, dus je kunt genieten van een vlotte en comfortabele reis.

Trein van Essen naar Antwerpen: reisinformatie

De treinverbinding tussen het Belgische Essen en Antwerpen is in handen van de NMBS. Wie de trein Essen Antwerpen neemt, kan zonder overstap doorreizen naar de eindbestemming. De trein doet er 30 tot 40 minuten over, afhankelijk van welke trein men neemt. Op doordeweekse dagen rijdt de trein Essen Antwerpen twee keer per uur. De eerste trein vertrekt ‘s ochtends net iets na 5.00 uur en de laatste rijdt rond 22.30 uur weg uit Essen. In de weekenden geldt er een andere dienstregeling. Op zaterdag en zondag rijdt de trein namelijk één keer per uur, en wel tussen 6.30 uur en 22.30 uur.

De trein nemen vanuit Essen

Essen is het meest noordelijk gelegen station van België. Door de ligging aan de Nederlandse grens nemen zowel Belgen als Nederlanders Essen graag als beginpunt van de reis. Met een totaal van drie sporen is Essen een relatief klein treinstation. Om het station te bereiken, kunnen reizigers het beste gebruik maken van de auto, fiets of de bus. Station Essen beschikt over een gratis fietsenstalling en ook het parkeren is geheel kosteloos. Tevens zijn er in heel Essen diverse opstapplaatsen voor de bus. De meeste van deze bussen stoppen vanzelf bij het station.

In Antwerpen aankomen met de trein

Antwerpen is een van de mooiste steden van Vlaanderen. Het oude stadscentrum, de gezellige winkels en terrasjes zorgen meteen voor sfeer. Maar in deze havenstad barst het ook van de kunst en cultuur. Vooral het Diamantmuseum, het Rubenshuis en het ModeMuseum zijn echte publiekstrekkers. Reizigers die de trein Essen Antwerpen nemen, komen aan op station Antwerpen Centraal. Dit station staat midden in het centrum van de stad waardoor veel bezienswaardigheden gewoon op loopafstand liggen. Maar in Antwerpen kan men natuurlijk ook overstappen op de tram of de bus om de stad te verkennen. Tevens bevindt er zich een taxistandplaats vlakbij het station.

Reistips

Treinreizen van Essen naar Antwerpen
Reis eenvoudig met de trein naar Antwerpen. Of je nu snel of goedkoop wilt, of een ander plan hebt, dankzij onze reisexperts beschik je over alle informatie om de beste optie te kiezen om van Essen naar Antwerpen te reizen.
FAQs
Hoe goedkoop kan ik reizen van Essen naar Antwerpen per trein?
Het goedkoopst mogelijke treintickets van Essen naar Antwerpen is € 7. Deze lage prijzen kunnen wel afhankelijk zijn van hoe vroeg je je tickets van Essen naar Antwerpen boekt. Als je geld wilt besparen en gebruik wilt maken van de goedkoopst mogelijke deal, raden we aan om je treintickets vroeg te boeken, en Omio kan je daarbij helpen!
Wat is de gemiddelde prijs voor de reis per trein van Essen naar Antwerpen?
Als je je enkele reis treinticketsprijs wilt kopen in de komende 7 dagen, kun je verwachten dat de tren van Essen naar Antwerpen gemiddeld € 7  kost.
Hoe ver is Antwerpen van Essen als ik per trein wil reizen?
De afstand van van Essen naar Antwerpen per trein is bij benadering 27 km.
Hoe lang doet de tren van Essen naar Antwerpen erover?
De reis per trein van Essen naar Antwerpen duurt gemiddeld 35 min. De reistijd kan echter afwijken op bepaalde data, in weekends en op feestdagen. Omio zoekt voor jou goedkope tickets voor de snelste beschikbare treinen van Essen naar Antwerpen.
Vanaf welk treinstation in Essen zou ik moeten reizen? Naar welk treinstation in Antwerpen zou ik moeten reizen?

Voordat je je trip van Essen naar Antwerpen gaat plannen, is het nuttig om te weten dat de meeste reizigers die de tren nemen van Essen, vertrekken van Essen en op Antwerp aankomen in Antwerpen.

Waar vind ik de Essen treinstation naar Antwerpen? Waar is de Antwerpen treinstation?

Passagiers die deze reis boeken, stappen het vaakst op hun treinen op Essen en moeten ongeveer 184 m reizen vanaf het stadscentrum om naar dit treinstation te gaan.

Reizigers die aankomen in Antwerpen arriveren het meest op Antwerp en moeten circa 86 m reizen vanaf dit treinstation naar het stadscentrum.

Welke treinmaatschappijen bieden vervoer aan van Essen naar Antwerpen?
Als je een tren neemt van Essen naar Antwerpen, biedt SNCB of SNCB | IC de beste manier om snel naar Antwerpen te gaan. Je kunt ook alle mogelijke treinmaatschappijen checken die vervoersdiensten aanbieden van Essen naar Antwerpen en vergelijken wat voor voordelen zij bieden voor je een ticket koopt.
Wanneer moet ik reserveren om de beste deals voor Essen Antwerpen treintickets te krijgen?
Let een paar maanden van te voren op wanneer deze treintickets voor deze in de verkoop gaan.
Ben je van plan om van Essen naar Antwerpen te reizen per trein? Check de meest populaire bestemmingen in de buurt van Antwerpen, die je ook zou kunnen bezoeken.
Onze klanten die kiezen voor een reis per trein naar Antwerpen, reizen ook vaak naar Brussel, Amsterdam of Parijs. Omio zoekt voor jou de beste verbindingen tussen Antwerpen en deze populaire bestemmingen, om je te helpen bij de voorbereiding van je reis.
Wat is de beste manier om te reizen van Essen naar Antwerpen per trein met de Omio-app?
Als je per trein wilt reizen van Essen naar Antwerpen met gebruik van de Omio-app, controleer dan of je ticket een mobiel ticket is. Als dat zo is, dan hoef je het niet te printen, en heb je alleen de Omio-app nodig om makkelijk te reizen. Je tickets zijn ook offline beschikbaar, voor het geval je een slechte internetverbinding hebt. Je kunt altijd op onze app rekenen voor de laatste meldingen en updates over je tren tussen Essen en Antwerpen, zowel vooraf als tijdens je reis.
Wat als ik geen auto heb en ik wil van Essen naar Antwerpen reizen? Kan ik per treinreisen?
Reizen van Essen naar Antwerpen zonder auto kan heel goed! Kijk op Omio en vergelijk de beste treinverbindingen die beschikbaar zijn. Je kunt ook de Omio-app gebruiken om al je tickets op een plek te bewaren, voor een vlotte en gemakkelijke reis van Essen naar Antwerpen.
Stations

Centrale stations en vliegvelden voor deze reis

Essen
Antwerpen
Essen(B)
Voorzieningen
Wildert
Voorzieningen

Alternatieven voor treinen Essen - Antwerpen

Bekijk gerelateerde reisinformatie: