Treinreizen in Frankrijk

zo 22 sep.
Eenvoudig vinden
Kies de goedkoopste en snelste routes van ruim 800 officiële partners
Reis op je eigen manier
Geniet van reizen met een trein, bus en vlucht in Europa
Tickets voor je reis
We staan voor je klaar

Deze bedrijven vertrouwen ons.
We verkopen tickets van ze op één plek.

Deutsche Bahn
Deutsche Bahn with connection
Renfe
SNCB | IC

Treinreizen in Frankrijk

Reizen met de trein door Frankrijk is een geschikte manier om te genieten van de prachtige panorama’s in dit meest bezochte land ter wereld. Het Franse spoorwegennetwerk wordt beschouwd als een van de meest efficiënte en uitgebreide spoorwegen in de wereld en treinen zijn hier dan ook het populairste vervoersmiddel om te reizen. hogesnelheidstreinen van (TGV) zijn perfect voor ritten van en naar Frankrijk haar belangrijkste steden, terwijl de kleine charmante dorpjes via de regionale treinen bereikt kunnen worden.

Populaire treinroutes in Frankrijk

De populairste treinroutes in Frankrijk zijn de ritten die Parijs verbinden met andere grote steden zoals Lyon, Marseille, Lille, Rennes, Bordeaux en Strasbourg. Internationaal reizen is ook geen probleem aangezien het treinnetwerk verbonden staat met enkele belangrijke bestemmingen in Europa. Ook reizen naar Londen door Het Kanaal zijn erg populair. Enkele andere drukke verbindingen gaan naar Brussel met de Thalys en naar Turijn door de Alpen.

Grootste spoorwegmaatschappijen in Frankrijk

De grootste spoorwegmaatschappij in Frankrijk is de SNCF, wat ook de nationale spoorwegmaatschappij is. Hun treindienst wordt nog steeds beschouwd als een van de beste ter wereld. Ook Eurostar is een belangrijke spoorwegmaatschappij en biedt de bekende route Parijs – Londen aan.

Soorten treinen in Frankrijk

In Frankrijk worden er drie soorten treinen gebruikt: regionale treinen (TER), interregionale treinen (Corail, Téoz, Lunéa) en hogesnelheidstreinen (TGV, Thalys). Hoewel de hogesnelheidstreinen de snelste manier zijn om te reizen, kunnen de TGV’s niet altijd hun maximunsnelheid van 320 km/u bereiken op sommige hogesnelheidslijnen zoals Parijs-Marseille of Lyon-Turijn.

De Omio-app maakt reizen plannen eenvoudig

We brengen je waar je naartoe wilt gaan. Van e-tickets tot actuele updates over treinen: onze innovatieve app is de ideale manier om te plannen en je reis te volgen.

ios-badge
android-badge
Hand With Phone

We gebruiken cookies om onze dienstverlening te verbeteren, gebruikersgedrag te analyseren en voor de retargeting van Omio's advertenties op andere websites. Als je doorgaat, accepteer je het gebruik van cookies in overeenstemming met onze privacyvoorwaarden. Je kunt op elk moment kiezen voor een opt-out.