Voordelige treinkaartjes naar Frankrijk

di 28 mei
+ Voeg terugreis toe
QR-Code
Scan om onze gratis app te downloaden
Gebruik onze app om live reisupdates te ontvangen en mobiele tickets te boeken voor treinen, bussen, vluchten en ferry’s in 37 landen.
App Store
rate4.9
42K beoordelingen
Google Play
rate4.6
136K recensies

Wij verkopen tickets van +1.000 reisorganisaties op één platform.

Deutsche Bahn
Deutsche Bahn with connection
Renfe
SNCB | IC

Treinen in Frankrijk

In Frankrijk is reizen met het openbaar vervoer over het algemeen erg goed geregeld. Treinen in Frankrijk zijn goed uitgerust en bieden veel comfort en rijden naar nagenoeg iedere grote plaats in het land. Het spoorwegnetwerk is heel efficiënt en er rijden hogesnelheidstreinen (TGV) naar meerdere grote steden. De routes vanaf Parijs naar de andere grote steden zijn natuurlijk het meest bekend. Hieronder lichten we enkele populaire treinroutes in Frankrijk voor je uit.

  • Parijs - Lyon. Met een doorsnee trein reis je in ruim 6 uur van Parijs naar Lyon. Ga je met de TGV dan doe je er nog geen 2 uur over. Zo ben je zo van de hoofdstad in de derde grootste stad van Frankrijk, van de stad van de liefde naar de stad van de gastronomie.
  • Parijs - Marseille. Marseille is na Parijs de grootste stad van Frankrijk. In iets meer dan 3 uur kun je met de TGV al van Parijs naar het Station Marseille Saint-Charles. Dit station is alleen al de moeite van de reis waard. Het is een monumentaal gebouw, waarbij je buiten op de trappen direct zicht hebt op de boulevard d'Athènes.
  • Lille - Nice. Wil je heel het land doorkruisen per trein, dan is de route van Lille (of Rijsel in het Nederlands) naar Nice​ één van de langste routes die je kunt nemen. Stap op de trein in Lille-Flandres en reis in bijna 10 uur, mét de sneltrein, naar Nice. Onderweg kom je langs meerdere grote steden en onderga je een ware ontdekkingstocht van het Franse landschap.

Boeken met Omio

Treintickets naar veel Franse steden boeken gaat gemakkelijk en snel via Omio. Wanneer je aangeeft voor welk traject je een ticket wilt boeken, dan krijg je op de website van Omio een duidelijk overzicht van de goedkoopste en snelste reizen met betrekking tot treinen in Frankrijk. Ook zijn er vaak aanbiedingen, waardoor je altijd de goedkoopste tickets kunt kopen. Omio maakt gebruik van mobiele tickets die je gemakkelijk kunt bewaren en tonen op je mobiele telefoon.

Spoorwegmaatschappijen in Frankrijk

Er zijn meerdere bedrijven die treinreizen verzorgen op de verschillende routes door Frankrijk. In veel gevallen heb je bij jouw treinrit de keuze uit tickets van verschillende aanbieders, wat jou de mogelijkheid biedt de goedkoopste aanbieder uit te kiezen. In Frankrijk wordt al het treinverkeer verzorgd door de SNCF, wat staat voor Société Nationale des Chemins de fer Français. Dit is de nationale spoorwegmaatschappij van Frankrijk en dus een publieke onderneming.​ Via SNCF heb je drie mogelijkheden voor reizen met treinen in Frankrijk. Intercités (de langzaamste optie), TER (wat sneller) en TGV (de hogesnelheidstrein).​ ​​

  • Intercité. Dit is het Franse woord voor intercity en tevens de merknaam die de SNCF gebruikt voor treinen die middellange afstanden reizen. Op verschillende routes rijden er dagtreinen, maar op bepaalde trajecten zijn er ook nachttreinen.
  • TER. De SNCF zet TER-treinen in Frankrijk die rijden over middellange afstand in een bestuurlijke regio. Een groot deel van de kosten van een treinreis wordt gesubsidieerd door de overheid, die ruim 70% van de kosten voor haar rekening neemt.
  • TGV. TGV staat voor 'Train à Grande Vitesse'. Het betreft hier de hogesnelheidstreinen van de SNCF die ingezet worden voor de langere afstanden op speciaal aangelegde hogesnelheidslijnen.​​

Populaire internationale routes per trein

Vanuit verschillende Europese steden kun je via Omio naar de meeste grote Franse steden reizen per trein. Doordat op veel routes hogesnelheidslijnen en -treinen beschikbaar zijn, kun je je binnen Europa snel van stad naar stad verplaatsen. Hieronder enkele voorbeelden van populaire routes.

  • Van Amsterdam naar Parijs. In ongeveer 4 uur brengt Thalys je van de hoofdstad van Nederland naar die van Frankrijk.
  • Van München naar Lyon. DB (Deutsche Bahn) en SNCF vervoeren je in een kleine 10 uur per trein van München naar Lyon. Afhankelijk van het tijdstip moet je 1, 2 of 3 keer overstappen.
  • Van Milaan naar Marseille. Met vervoerder Thello reis je in iets meer dan 7 uur van Milaan Centrale naar Marseille-St-Charles.

Wanneer je aankomt op bestemming

Aangekomen op je eindbestemming? Oefen in de trein alvast je Frans wat (indien nodig natuurlijk). De jonge generatie spreekt een behoorlijk mondje Engels, maar oudere Fransen spreken meestal geen andere taal en worden daarnaast ook graag aangesproken in hun eigen taal. Met een vriendelijk 'Bonjour', 'Merci' en 'Au revoir' kom je vaak al een heel eind. Een reis- of taalgids met een aantal standaardzinnen erin helpt vaak ook al een stuk. Dan kun je bijvoorbeeld iets bestellen in een restaurant of iets kopen bij een winkel. Ook lees je in een reisgids informatie over de gewoontes in het land en vaak ook  over de regio waarin je je bevindt. Mogelijk krijg je nog enkele goed ideeën voor uitstapjes en bezienswaardigheden die je graag wilt bezoeken.

Treinreizen in Frankrijk

Reizen met de trein door Frankrijk is een geschikte manier om te genieten van de prachtige panorama’s in dit meest bezochte land ter wereld. Het Franse spoorwegennetwerk wordt beschouwd als een van de meest efficiënte en uitgebreide spoorwegen in de wereld en treinen zijn hier dan ook het populairste vervoersmiddel om te reizen. hogesnelheidstreinen van (TGV) zijn perfect voor ritten van en naar Frankrijk haar belangrijkste steden, terwijl de kleine charmante dorpjes via de regionale treinen bereikt kunnen worden.

Populaire treinroutes in Frankrijk

De populairste treinroutes in Frankrijk zijn de ritten die Parijs verbinden met andere grote steden zoals Lyon, Marseille, Lille, Rennes, Bordeaux en Strasbourg. Internationaal reizen is ook geen probleem aangezien het treinnetwerk verbonden staat met enkele belangrijke bestemmingen in Europa. Ook reizen naar Londen door Het Kanaal zijn erg populair. Enkele andere drukke verbindingen gaan naar Brussel met de Thalys en naar Turijn door de Alpen.

Grootste spoorwegmaatschappijen in Frankrijk

De grootste spoorwegmaatschappij in Frankrijk is de SNCF, wat ook de nationale spoorwegmaatschappij is. Hun treindienst wordt nog steeds beschouwd als een van de beste ter wereld. Ook Eurostar is een belangrijke spoorwegmaatschappij en biedt de bekende route Parijs – Londen aan.

Soorten treinen in Frankrijk

In Frankrijk worden er drie soorten treinen gebruikt: regionale treinen (TER), interregionale treinen (Corail, Téoz, Lunéa) en hogesnelheidstreinen (TGV, Thalys). Hoewel de hogesnelheidstreinen de snelste manier zijn om te reizen, kunnen de TGV’s niet altijd hun maximunsnelheid van 320 km/u bereiken op sommige hogesnelheidslijnen zoals Parijs-Marseille of Lyon-Turijn.

HomeVoordelige treinkaartjes naar Frankrijk

De Omio-app maakt reizen plannen eenvoudig

We brengen je waar je naartoe wilt gaan. Van e-tickets tot actuele updates over treinen: onze innovatieve app is de ideale manier om te plannen en je reis te volgen.

ios-badge
android-badge
Hand With Phone
Valuta
Taal