Deze bedrijven vertrouwen ons. We verkopen tickets van ze op één plek.

Deutsche Bahn
Deutsche Bahn with connection
Renfe
SNCB | IC
Accommodatie

Heb je een accommodatie nodig?

Fri, Jun 25
Totale prijs voor 1 nights, 1 adults
bekijk op de kaart
Populaire hotels
Volledige huizen en appartementen

Zoek de accommodatie die als beste bij je past bij onze partner Booking.com

Alles bekijken
train

Reisoverzicht

Reisinformatie voor treinen van Groningen naar Leeuwarden

Vertrekstation trein:Groningen
Eindstation trein:Leeuwarden
Afstand treinreis:51 km

Welke treinen rijden er van Groningen naar Leeuwarden?

  • Het treinvervoer op het traject tussen Groningen en Leeuwarden wordt verzorgd door het vervoersbedrijf Arriva.
  • Op het traject tussen Groningen en Leeuwarden rijden stoptreinen, sneltreinen en semi-directe treinen.
  • De spoorlijn zonder bovenleiding bestaat voor het grootste deel uit enkelspoor en wordt bereden door de zogenaamde Spurt-dieseltreinen van Zwitserse makelij.
  • Het alternatief voor de treinreis van Groningen naar Leeuwarden is de bus met een overstap in Drachten.
  • Treintickets zijn goedkoper dan bustickets.

Welke treintijden gelden voor Arriva van Groningen naar Leeuwarden?

De treinreis van Groningen naar Leeuwarden duurt 35 minuten met de sneltrein, 40 minuten met de semi-directe trein en 50 minuten met de stoptrein. Op werkdagen vertrekt de eerste trein van Arriva om 5.50 uur in Groningen. Op zaterdagen vertrekt de eerste trein om 6.20 uur en op zon- en feestdagen vertrekt de eerste trein om 7.50 uur. De laatste trein van Arriva vertrekt elke dag om 00.29 uur. Afhankelijk van het dagdeel vertrekken er elk uur 1 tot 3 treinen per uur.

Op een doordeweekse dag rijden er circa 15 sneltreinen en 30 stoptreinen tussen Groningen en Leeuwarden. Op zaterdag rijden er circa 12 sneltreinen en circa 30 stoptreinen. Op zon- en feestdagen rijden er circa 15 stoptreinen en 15 semi-directe treinen die één tussenstop maken op station Buitenpost.

Vanaf welk treinstation vertrekt Arriva in Groningen?

De treinen van Arriva vertrekken vanaf station Groningen in de binnenstad van Groningen. Dit station is bereikbaar per trein of per streek- of stadsbus.

Op welk treinstation komt Arriva aan in Leeuwarden?

Alle treinen op het traject tussen Groningen en Leeuwarden hebben als eindpunt station Leeuwarden aan de rand van het centrum van Leeuwarden. Alle treinen gaan rechtstreeks naar Leeuwarden. Op station Leeuwarden kun je je reis vervolgen met de trein of de bus. Met eerstgenoemde kun je verder reizen naar Harlingen, Sneek, Stavoren, Meppel of Zwolle. Verder zijn er meer dan 60 buslijnen die vanuit station Leeuwarden vertrekken naar diverse bestemmingen.

Reistips

Treinreizen van Groningen naar Leeuwarden
Reis eenvoudig met de trein naar Leeuwarden. Of je nu snel of goedkoop wilt, of een ander plan hebt, dankzij onze reisexperts beschik je over alle informatie om de beste optie te kiezen om van Groningen naar Leeuwarden te reizen.
FAQs
Wat is de afstand van Groningen naar Leeuwarden als je reist per trein?
Overweeg je een trein ticket te kopen van Groningen naar Leeuwarden? De afstand tussen Groningen en Leeuwarden per trein is ongeveer 50 km. Hoe eerder je boekt, hoe meer kans je hebt om een goedkoop +modeSynz] ticket van Groningen naar Leeuwarden te vinden.
Vanaf welk in Groningen zou ik moeten reizen? Naar welk in Leeuwarden zou ik moeten reizen?

Als je per tren van Groningen naar Leeuwarden reist, is het altijd handig om te weten dat de meeste mensen die op deze route reizen, uit Groningen vertrekken van Groningen en dat de meeste mensen in Leeuwarden uitstappen op Leeuwarden.

Waar zijn de in Groningen in Leeuwarden?

Je kunt een tren nemen vanaf Groningen op Groningen, dat 0 km van het centrum ligt. Voor de aankomst in Leeuwarden is het meest gebruikte door reizigers Leeuwarden, dat 0 km van het centrum ligt.

Welke zijn er die goedkope tickets van Groningen naar Leeuwarden aanbieden?
Voor de beste tren van Groningen naar Leeuwarden, kun je terecht bij de volgende: NS. Maar het is altijd goed om alle mogelijke te checken met vervoersdiensten van Groningen naar Leeuwarden om te zien wat voor voordelen zij kunnen bieden.
Ik ben mijn geplande reis van Groningen naar Leeuwarden per tren aan het voorbereiden. Wat zijn de meest populaire bestemmingen in de buurt van Leeuwarden, die ook de moeite waard zijn om te bezoeken?
Voor veel van onze klanten die per trein van Groningen naar Leeuwarden reizen, is Leeuwarden niet de eindbestemming. Een aantal bestemmingen dichtbij Leeuwarden die een bezoek waard zijn, zijn Amsterdam, Sneek of Berlijn. Check Omio voor goedkope trein tickets naar een van deze topbestemmingen!
Hoe kan ik de beste tren route vinden om zonder auto van Groningen naar Leeuwarden te komen?
Check Omio om de beste treinen te vergelijken als je van Groningen naar Leeuwarden wil reizen zonder auto. In de Omio app kun je ook eenvoudig je tickets op een plek bewaren, om de voorbereiding van je reis nog makkelijker te maken.
Stations

Centrale stations en vliegvelden voor deze reis

Groningen
Leeuwarden
Groningen
Voorzieningen
Versnaperingen
Groningen Europapark
Voorzieningen
Groningen Noord
Voorzieningen

Alternatieven voor treinen Groningen - Leeuwarden

Bekijk gerelateerde reisinformatie: