Deze bedrijven vertrouwen ons. We verkopen tickets van ze op één plek.

Deutsche Bahn
Deutsche Bahn with connection
Renfe
SNCB | IC

Informatie over treinen van Groningen naar Leiden

distanceAfstand182 km
frequencyTren frequentie16 per dag
changesDirecte trenJa, er zijn 16 directe treinen per dag

Met treinen van Groningen naar Leiden leg je reis 182 km af met onze reispartners zoals. Normaalgesproken zijn er er zijn 16 treinen diensten per dag, inclusief directe diensten. Reizigers vertrekken het vaakst van Groningen en arriveren in Leiden Centraal.

Reistips: Treinreizen van Groningen naar Leiden

Reis eenvoudig met de trein naar Leiden. Of je nu snel of goedkoop wilt, of een ander plan hebt, dankzij onze reisexperts beschik je over alle informatie om de beste optie te kiezen om van Groningen naar Leiden te reizen.
FAQs

Hoe ver is Leiden van Groningen als ik per trein wil reizen?

Wanneer je deze route reist hou er dan rekening mee dat de afstand van Groningen naar Leiden per trein ongeveer 182 km  is.

Wat is de gemiddelde reistijd van Groningen naar Leiden per trein?

Het is altijd handig om te weten hoe lang het duurt om naar je bestemming te reizen. De gemiddelde reistijd van Groningen naar Leiden per trein is 2 h 35 min, maar de reis kan langer duren in het weekend of op feestdagen. Omio zoekt goedkope tickets voor jou voor de snelste beschikbare tren van Groningen naar Leiden.

Wat zijn de meest gebruikte treinstations in Groningen en in Leiden?

Onze klanten, die goedkope trein tickets boeken van Groningen naar Leiden, vertrekken meestal van Groningen in Groningen en komen aan op Leiden Centraal in Leiden. Het is altijd handig om deze treinstations in Groningen en Leiden te weten voordat je instapt voor je reis per trein.

Waar is het treinstation in Groningen? Waar is het treinstation in Leiden?

Reizigers stappen het vaakst op hun tren op Groningen en reizen ongeveer 958 m van het stadscentrum naar dit treinstation.

Passagiers die deze route het meest nemen komen aan op Leiden Centraal en moeten ongeveer 1.2 km reizen vanaf het treinstation naar het stadscentrum in Leiden.

Hoeveel treindiensten zijn er tussen Groningen en Leiden per dag?

Het gemiddelde aantal treinen dat vertrekt vanaf Groningen naar Leiden is 16 per dag. De treindiensten en dienstregelingen kunnen variëren tussen weekdagen en weekends.

Als ik aankom in Leiden vanuit Groningen per trein, waar kan ik dan naartoe in de buurt van Leiden?

Veel reizigers die in Leiden aankomen per trein, bezoeken ook populaire bestemmingen in de buurt zoals Amsterdam, Brussel of Den Haag. Als je erover denkt om Amsterdam, Brussel of Den Haag te verkennen vanuit Leiden, laat Omio dan de beste beschikbare verbindingen voor je zoeken tegen een betaalbare prijs.

Hoe kan ik de Omio-app gebruiken om te reizen van Groningen naar Leiden per trein?

Je kunt makkelijk goedkope treintickets van Groningen naar Leiden zoeken en reserveren met onze app  en krijg de laatste meldingen en updates over je tren, zowel voor als tijdens je trip. Als je met de Omio-app wilt reizen door de tren van Groningen naar Leiden te nemen, zal een symbooltje aangeven of het een mobiel ticket is of niet. Zo ja, dan hoef je het niet uit te printen. Je kunt zelfs offline nog bij je tickets voor het ultieme gemak en geen kopzorgen.

Wat als ik geen auto heb en ik wil van Groningen naar Leiden reizen? Kan ik per treinreisen?

Het is goed mogelijk om van Groningen naar Leiden te reizen zonder auto. Gebruik Omio om de beste treinverbindingen te vergelijken en goedkope treintickets van Groningen naar Leiden te vinden. Je kunt je geplande reis makkelijker maken door al je tickets te bewaren in de Omio-app.
Stations

Centrale stations en vliegvelden voor deze reis

Groningen
Leiden
Groningen
Voorzieningen
Versnaperingen
Groningen Europapark
Voorzieningen
Groningen Noord
Voorzieningen

Alternatieven voor treinen Groningen - Leiden

Bekijk gerelateerde reisinformatie: