Voordelige treinkaartjes naar Verenigd Koninkrijk

wo 12 jun
+ Voeg terugreis toe
QR-Code
Scan om onze gratis app te downloaden
Gebruik onze app om live reisupdates te ontvangen en mobiele tickets te boeken voor treinen, bussen, vluchten en ferry’s in 37 landen.
App Store
rate4.9
42K beoordelingen
Google Play
rate4.6
136K recensies

Wij verkopen tickets van +1.000 reisorganisaties op één platform.

Deutsche Bahn
Deutsche Bahn with connection
Renfe
SNCB | IC

Treinen in Groot-Britannië

Groot-Brittanië heeft een erg uitgebreid spoornetwerk, waardoor je met de trein vrijwel elk deel van het land kunt bereiken. De totale lengte van de sporen samen is bijna 16.000 km, waarvan iets meer dan 5.000 km geëlektrificeerd is. Het spoornetwerk van Groot-Brittanië is de oudste ter wereld en stamt uit 1825. Tegenwoordig is het een van de drukste netwerken ter wereld. Een populaire route is bijvoorbeeld van Londen naar de universiteitsstad Oxford, waar je schitterende oude colleges bezoekt of het indrukwekkende Oxford Castle bewondert. Een andere drukke routes is van Londen naar Liverpool in het noorden. Vier je vakantie in Schotland? Ga dan met de trein van het historische Edinburgh naar het bruisende Glasgow, waar je de schitterende kassen in de Glasgow Botanic Gardens en het Kelvingrove Art Gallery and Museum niet mag missen. Daarnaast vertrekken er vanuit Londen diverse hogesnelheidstreinen naar bestemmingen in Europa, waaronder Parijs, Brussel en Amsterdam. Er rijden veel verschillende treinmaatschappijen op de Britse sporen, waaronder Great Western Railway, CrossCountry en Chiltern Railways. Hierdoor heb je op de meeste trajecten de keuze uit meerdere treinbedrijven, waardoor je eenvoudig de prijzen en reistijden vergelijkt. Op Omio zie je in één overzicht de prijzen en verschillende reisopties, zodat je zeker weet dat je de beste tickets kiest.

Boeken met Omio

Voor de beste kaartjes voor treinen in Groot-Britannië boek je bij Omio. Bij Omio worden tickets aangeboden van de meeste treinen in Groot-Britannië, waardoor je makkelijk tickets boekt. Daarnaast kun je je kaartje meestal opslaan op je mobiele telefoon. Je hoeft hierdoor de kaartjes niet ruim van tevoren te kopen. Op zoek naar de goedkoopste tickets? Geef dan bijvoorbeeld andere data in of boek wat vroeger. Als je op de hoogte wilt blijven van aanbiedingen, kun je je inschrijven voor de nieuwsbrief.

Spoorwegmaatschappijen in Groot-Brittanië

Er rijden verschillende treinen in Groot-Britannië van diverse treinbedrijven.

 • Great Western Railway: deze grote spoorwegmaatschappij beheert 197 stations en rijdt onder meer van Londen naar het westen van Engeland en in Wales. Ook rijdt dit treinbedrijf in Devon, vanuit de stad Bristol en in de Thames Valley. In sommige treinen van Great Western Railway is een restauratiewagon aanwezig, waar je geniet van een lekker hapje of drankje. Daarnaast kun je tickets in First Class kopen, als je met meer comfort wilt reizen. De spoorwegmaatschappij gebruike verschillende typen treinen, waaronder sprinters en intercity's.
 • CrossCountry: dit is een andere belangrijk treinbedrijf, die vanuit de stad Birmingham opereert. CrossCountry rijdt onder meer naar de Schotse steden Aberdeen, Edinburgh en Glasgow, maar ook naar Cardiff, Bristol en Leeds. Deze maatschappijen is eigendom van Arriva en rijdt onder meer met regionale treinen en intercity's.
 • Arriva Rail London: de maatschappij Arriva Rail London verzorgt de bovengrondse treinverbindingen in Londen. Via onder andere de East London Line of de Lea Valley lines bereik je diverse bestemmingen in Londen.
 • Eurostar: deze maatschappij is een belangrijke aanbieder van internationale treinreizen met een hogesnelheidstrein. Deze comfortabele treinen vertrekken vanuit Londen en rijden via de Kanaaltunnel naar steden in Frankrijk, België en Nederland. Met de Eurostar reis je onder meer naar Amsterdam, Parijs, Lille, en Brussel.

Populaire internationale routes per trein

Vanuit Nederland en andere Europese landen reis je via verschillende routes naar een aantal populaire bestemming in het Verenigd Koninkrijk.

 • Londen: de populairste stad om te bezoeken in Groot-Britannië is de Engelse hoofdstad Londen. Met de hogesnelheidstrein van Eurostar reis je onder meer vanuit Amsterdam en Rotterdam naar Londen. Deze reis gaat via Brussel en de Kanaaltunnel. Met deze trein kom je aan op het centraal gelegen station St Pancras International, vanwaar je eenvoudig verder reist naar je accommodatie.
 • Ashford: een andere populaire bestemming in Engeland is Ashford, dat in de prachtige regio Kent ligt. Ook deze stad bereik je eenvoudig met de Eurostar vanaf Amsterdam Centraal of Rotterdam Centraal. Met deze trein kom je aan op Ashford International, dat ten zuiden van het centrum ligt. Vanaf hier is het mogelijk om een auto te huren en de prachtige landschappen van Kent te verkennen, zoals het natuurreservaat Kent Downs.

Wanneer je aankomt op bestemming

Bij aankomst in Engeland reis je eenvoudig door met het goede openbaar vervoer. In Londen kun je bijvoorbeeld met de metro naar je hotel reizen. Een andere optie is om met een typische zwarte Engelse taxi naar je bestemming te gaan. Dankzij de korte reistijd naar Londen kun je, wanneer je vroeg vertrekt, meteen genieten van een English breakfast of een lekkere portie fish and chips in een gezellig restaurant. Kom je wat later aan? Loop dan naar de dichtstbijzijnde pub voor een verfrissend biertje. Zo begint je vakantie meteen goed. Als je veel gebruik wilt maken van treinen in Groot-Brittanië, kan je in Nederland een BritRail Pass kopen, waarmee je flinke korting op reizen met treinen in Groot-Britannië krijgt.

Exclusieve aanbieding op Omio: 20% korting op treintickets van spoorwegmaatschappij LNER

Omio heeft de handen ineen geslagen met spoorwegmaatschappij LNER, zodat je de beste Britse dingen kunt zien. Op Omio boek je alle LNER-treintickets met 20% korting tussen nu en 31 januari 2019, dus ook tijdens de kerst. Deze tickets zijn alleen beschikbaar van 1 t/m 21 oktober 2018.

Met onze exclusieve aanbieding reis je deze herfst naar een dozijn aan bestemmingen in Engeland en Schotland. Reis op elk moment op elke route in elke klasse. Bovendien kun je deze exclusieve voucher zo vaak gebruiken als je zelf wilt. Voer simpelweg de volgende code in bij het boeken van de tickets: GOEURO20.

Dit zijn de voorwaarden:

 • Korting is exclusief te boeken op Omio.
 • Standaard voorwaarden zijn van toepassing zonder enige beperking.
 • Geldig op alle rechtstreekse routes voor elk tarief en elke klasse.
 • Geldig voor LNER-treinreizen van 1 oktober 2018 tot 31 januari 2019 in Groot-Brittannië.
 • Niet geldig voor inwoners van Groot-Brittannië.
 • Korting is alleen geldig op de ticketprijs en niet op het aantal tickets.
 • De vouchercode is onbeperkt te gebruiken.
 • Actie is geldig van 1 t/m 21 oktober 2018.

Ben je geïnteresseerd in een kortingsreis met een trein van LNER? Gebruik van de bovenstaande zoekfunctie door twee plaatsen in het Verenigd Koninkrijk te selecteren met een reisdatum van 1 oktober 2018 t/m 31 januari 2019. Ter inspiratie zijn dit de 5 populairste LNER-treinreizen:

 • 1. Londen - Edinburgh
 • 2. Londen - Leeds
 • 3. Londen - Newcastle
 • 4. Londen - York
 • 5. Londen - Darlington

Treinkaart voor alle treinreizen van LNER

Meer informatie over een aantal van deze bestemmingen:

 1. Edinburgh ligt te midden van heuvels met een rustgevend uitzicht op de zee. De pittoreske middeleeuwse architectuur van deze stad beloven samen met moderne kunst en hippe restaurants een trip met een rustieke schoonheid en een rijke historie. De trein van Londen naar Edinburgh duurt 4 uur en 18 minuten.
 2. Newcastle is een levendige stad met een huwelijk tussen Victoriaanse elegantie en moderne verfijning vol ongeremde energie, verfijnde gerechten en een bruisend nachtleven. De trein van Londen naar Newcastle duurt 2 uur en 50 minuten.
 3. York belichaamt zijn historische geest met imposante 13-eeuwse muren. Dankzij de gotische kathedraal en een doolhof aan traditionele geplaveide straatjes is het eenvoudig om jezelf in deze stad op een fijne manier te verliezen. De trein van Londen naar York duurt 1 uur en 52 minuten.

Treinreizen in het Verenigd Koninkrijk

Treinen zijn al lang een handige en dynamische manier om te reizen in het Verenigd Koninkrijk. Het Britse spoorwegnetwerk wordt immers gezien als het oudste ter wereld. Sommige regionale lijnen dateren al uit 1840, lang voordat bussen en auto’s hun intrede maakten. Vandaag is er een groot aanbod aan spoorwegmaatschappijen die verbindingen aanbieden door het landschap van het Verenigd Koninkrijk, die je de kans geven om het land te zien vanaf zowel de klassieke belangrijkste spoorlijnen tot de minder populaire lijnen die je buiten de gebaande paden laten reizen.

Populaire treinroutes in het Verenigd Koninkrijk

Om bestemmingen te bereiken zoals de drukke haven in het oosten van Engeland, de top van de Snowden Mountain, of zelfs de magische toverschool in de verbeelding van vele lezers: treinreizen in het Verenigd Koninkrijk zijn een belangrijk deel van de Britse cultuur en samenleving. Treinen verbinden de afgelegen plekken in het land met de hoofdstad Londen als ook met het vasteland van Europa, waardoor ze als goed alternatief voor vluchten dienen.

Grootste spoorwegmaatschappijen in het Verenigd Koninkrijk

Vroeger waren er vier grote spoorwegmaatschappijen, die in de 20ste eeuw, met de nationalisering van de spoorwegen, werden samengebracht in de maatschappij British Railways. Vandaag de dag wordt het spoorwegnetwerk zelf beheerd door Network Rail en zijn er een groot aantal privéaanbieders die ritten aanbieden zoals First Great Western, Virgin Trains, South West Trains, Thameslink en Great Northern, First ScotRail en Eurostar.

Soorten treinen in het Verenigd Koninkrijk

Veel van de spoorwegmaatschappijen maken gebruik van zowel hogesnelheidstreinen zoals InterCity’s, als lokale treinen die regionaal opereren. Express treinen zijn beschikbaar tussen de grote steden en nachttreinen overbruggen langere afstanden zoals tussen Londen en Schotland, waarvoor men de Caledonian Sleeper trein kan nemen. Internationale treinreizen zijn ook beschikbaar via de ‘Chunnel’ of ‘Het Kanaal’.

HomeVoordelige treinkaartjes naar Verenigd Koninkrijk

De Omio-app maakt reizen plannen eenvoudig

We brengen je waar je naartoe wilt gaan. Van e-tickets tot actuele updates over treinen: onze innovatieve app is de ideale manier om te plannen en je reis te volgen.

ios-badge
android-badge
Hand With Phone
Valuta
Taal