Goedkope tickets voor trein naar Hamburg

Wij verkopen tickets van +1.000 reisorganisaties op één platform.

Deutsche Bahn
Deutsche Bahn with connection
Renfe
SNCB | IC
Accommodatie

Heb je een accommodatie nodig in Hamburg?

Bekijk op de kaart

Populaire hotels

Meer bekijken

Volledige huizen en appartementen

Meer bekijken

Zoek de accommodatie die als beste bij je past bij onze partner Booking.com

Alles bekijken

Trein naar Hamburg

Als je met de trein naar Hamburg reist, kom je terecht in een bruisende metropool. Hamburg is na Berlijn de grootste stad van Duitsland. Het is een echte havenstad. Het water speelt hier sowieso een grote rol. Want de stad herbergt maar liefst 2300 bruggen die de verschillende wijken met elkaar verbinden.

De treinen vanuit Nederland hebben Hamburg Hauptbahnhof als eindpunt. Dit treinstation ligt tussen de wijk St. Georg en de Altstadt. Hamburg Hauptbahnhof is een belangrijk knooppunt voor het openbaar vervoer in de stad. De ondergrondse U-Bahn is de snelste en gemakkelijkste manier om verder te reizen. De stadsbus is een goedkoop alternatief.

Deutsche Bahn

Voor een last minute naar Hamburg kun je het beste een trein pakken. De treinen van spoorwegmaatschappij Deutsche Bahn rijden niet rechtstreeks naar Hamburg. Vanuit Amsterdam gaat de reis via Osnabrück of Duisburg en Dortmund. Stap je in op Rotterdam Centraal? Dan reis je eerst naar Amersfoort, waarna je via Osnabrück verder reist naar Hamburg.

Goedkope tickets voor stedentrip Hamburg

Bezienswaardigheden

Als je met goedkope tickets naar Hamburg bent gereisd, begint je avontuur bij de haven. Dit gebied met oude pakhuizen vormt bijna een stad op zich. Hamburg is ook een culturele stad. Zo kunnen kunstliefhebbers bijvoorbeeld terecht in de Hamburger Kunsthalle. Andere populaire bezienswaardigheden zijn Miniatur Wunderland en dierentuin Hagenbeck.

Shoppen

De Mönckebergstrasse is de grootste winkelstraat van Hamburg. Tijdens een dagje shoppen kom je hier ook langs de overdekte Europa Passage. Voor wat exclusievere shops ga je naar de Alsterarkaden, terwijl de hippe modedesigners juist te vinden zijn in de Marktstrasse. Heb je trek gekregen? In het havengebied is elke zondag een grote vismarkt te vinden.

Uitgaan

Ten westen van het centrum ligt de grote uitgaanswijk Sankt Pauli. De bekendste straat is de Reeperbahn. Hier kun je binnenlopen bij de meest hypermoderne clubs en stijlvolle designerbars. In de straten rondom de Reeperbahn zijn ook een aantal kleine bars en zelfs een theater te vinden. Heb je tijdens je stedentrip in Hamburg juist zin om een avond rustig uit eten te gaan? Dan vind je de beste restaurants bij de haven.

Algemene informatie over treinen naar Hamburg

Bekijk gerelateerde reisinformatie:

HomeTreinenTreinreizen in DuitslandGoedkope tickets voor trein naar Hamburg

De Omio-app maakt reizen plannen eenvoudig

We brengen je waar je naartoe wilt gaan. Van e-tickets tot actuele updates over treinen: onze innovatieve app is de ideale manier om te plannen en je reis te volgen.

ios-badge
android-badge
Hand With Phone
Valuta
Taal