Deze bedrijven vertrouwen ons. We verkopen tickets van ze op één plek.

Deutsche Bahn
Deutsche Bahn with connection
Renfe
SNCB | IC
Accommodatie

Heb je een accommodatie nodig?

Fri, Jun 25
Totale prijs voor 1 nights, 1 adults
bekijk op de kaart
Populaire hotels
Volledige huizen en appartementen

Zoek de accommodatie die als beste bij je past bij onze partner Booking.com

Alles bekijken
train

Reisoverzicht

Reisinformatie voor treinen van Harlingen naar Leeuwarden

Vertrekstation trein:Harlingen
Eindstation trein:Leeuwarden
Afstand treinreis:26 km

Welke treinen rijden er van Harlingen naar Leeuwarden?

  • De treinrit van Harlingen naar Leeuwarden wordt verzorgd door Arriva.
  • De trein van Harlingen naar Leeuwarden is een stoptrein.
  • Dagelijks vertrekken er 35 treinen vanuit Harlingen naar Leeuwarden.
  • Treintickets van Harlingen naar Leeuwarden zijn goedkoper dan bustickets.

Welke treintijden gelden voor Arriva van Harlingen naar Leeuwarden?

De treinrit tussen Harlingen en Leeuwarden duurt 23 minuten. Wil je vroeg in de ochtend in Leeuwarden arriveren? De eerste trein vertrekt doordeweeks al om 06.16 uur vanaf spoor 1 op station Harlingen. Elk uur vertrekken er treinen om 16 minuten over en om 9 minuten voor het hele uur richting Leeuwarden. De laatste trein richting Leeuwarden vertrekt om 23.51 uur.

Wil je vertrekken vanaf station Harlingen Haven? Deze vertrekt 3 minuten eerder en vertrekt om 13 minuten over en om 12 minuten voor het hele uur. Vanuit Harlingen Haven komt deze trein 3 minuten later aan in Station Harlingen, om vervolgens in totaal 26 minuten reistijd in Leeuwarden aan te komen.

Op zaterdag en zondag vertrekt de eerste trein vanuit Harlingen iets later. Vanaf 06.48 uur kun je instappen op Station Harlingen Haven en om 06.51 uur vanaf Station Harlingen. De laatste trein richting Leeuwarden vertrekt in het weekend om dezelfde tijd als doordeweeks. Om 23.51 uur vertrekt de laatste trein richting Leeuwarden vanuit Station Harlingen en om 23.48 uur vanuit Station Harlingen Haven.

Hoeveel kosten treintickets van Harlingen naar Leeuwarden?

Treintickets zijn vanaf € 5,53 voor een enkele reis. Neem je liever de bus? De busreis is vanaf € 6,59 een stukje duurder en duurt daarnaast met een reistijd van 1 uur en 9 minuten langer dan de treinrit van 23 minuten. Voor het traject van Arriva kun je de E-tickets van NS gebruiken. Deze zijn ook geldig in de treinen van Arriva.

Vanaf welk treinstation vertrekt Arriva in Harlingen?

Voor de treinrit naar Leeuwarden kun je opstappen op Station Harlingen Haven of Station Harlingen. Instappen kan op spoor 1. Vanuit Station Harlingen Haven vertrekt de stoptrein rechtstreeks via Station Harlingen naar Franeker, Dronrijp en Deinum naar Station Leeuwarden. Overstappen is niet nodig.

Op welk treinstation komt de trein van Arriva aan in Leeuwarden?

Afhankelijk van het tijdstip van instappen komt de trein vanuit Harlingen aan op spoor 1 of op spoor 2 in Station Leeuwarden. Na het uitstappen is het slechts 1 minuut lopen naar de bussen op Station Leeuwarden. Wil je het historische centrum van Leeuwarden bezoeken? Neem dan bus 9 richting de binnenstad. Deze vertrekt 3 keer per uur. Lopen is ook een mogelijkheid, daar het een wandeling van slechts 5 minuten vanaf het station richting het centrum is.

Leeuwarden is niet voor niets verkozen tot de culturele hoofdstad van Europa in 2018. Het historische centrum, de Prinsentuin en vele historische gebouwen en monumenten zijn zeer zeker een bezoekje waard. Wil je liever een dagje gezellig winkelen? Ook daarvoor ben je in Leeuwarden aan het juiste adres. Hoogtijd om optimaal te genieten van al het moois dat Leeuwarden te bieden heeft.

Reistips

Treinreizen van Harlingen naar Leeuwarden
Reis eenvoudig met de trein naar Leeuwarden. Of je nu snel of goedkoop wilt, of een ander plan hebt, dankzij onze reisexperts beschik je over alle informatie om de beste optie te kiezen om van Harlingen naar Leeuwarden te reizen.
FAQs
Wat is de afstand naar Leeuwarden van Harlingen per trein?
Als je per trein reist van Harlingen naar Leeuwarden, is de afstand ongeveer 25 km. Kijk voor goedkope trein tickets van Harlingen naar Leeuwarden ruim voor je geplande vertrekdatum op Omio of de Omio app.
Wat zijn de meest gebruikte in Harlingen en in Leeuwarden?

Onze klanten, die goedkope trein tickets boeken van Harlingen naar Leeuwarden, vertrekken meestal van Harlingen in Harlingen en komen aan op Leeuwarden in Leeuwarden. Het is altijd handig om deze in Harlingen en Leeuwarden te weten voordat je instapt voor je reis per tren.

Waar zijn de in Harlingen in Leeuwarden?

Bij het plannen van je reis naar Leeuwarden van Harlingen, is het handig om in gedachten te houden hoe ver de zijn van het centrum. Het populairste in Harlingen is Harlingen, dat 0 km ligt van het centrum. In Leeuwarden is het populairste Leeuwarden en dat ligt ongeveer 0 km van het centrum.

Met wie kan ik reizen van Harlingen naar Leeuwarden per tren?
Je kunt rekenen op een van onze betrouwbare reispartners om je snel van Harlingen naar Leeuwarden te brengen per tren. Op de route van On the route naar Leeuwarden van Harlingen kun je reizen met NS. Maar het is altijd goed om alle mogelijke te checken voor de route van Harlingen naar Leeuwarden, omdat er verschillen kunnen zijn in de services die zij bieden.
Als ik eenmaal ben aangekomen in Leeuwarden vanuit Harlingen per tren, zijn er dan in de buurt van Leeuwarden nog andere plaatsen die een bezoekje waard zijn?
Veel van onze klanten die een reis naar Leeuwarden per tren hebben gepland, reizen ook naar plaatsen als Amsterdam, Groningen of Sneek. Check Omio voor de beste verbindingen van Leeuwarden naar deze bestemmingen, die ook een bezoekje waard zijn.
Kan ik met de trein reizen in plaats van met de auto van Harlingen naar Leeuwarden?
Als je geen auto hebt, is het geen probleem om per tren van Harlingen naar Leeuwarden te reizen. Omio kan de beste tren verbindingen van Harlingen naar Leeuwarden vinden, die je kunt vergelijken op basis van jouw voorkeuren. In de Omio app kan je bovendien al je tickets gemakkelijk op een plek bewaren.
Stations

Centrale stations en vliegvelden voor deze reis

Harlingen
Leeuwarden
Harlingen Haven
Voorzieningen
Harlingen(NL)
Voorzieningen

Alternatieven voor treinen Harlingen - Leeuwarden

Bekijk gerelateerde reisinformatie: