Deze bedrijven vertrouwen ons. We verkopen tickets van ze op één plek.

Deutsche Bahn
Deutsche Bahn with connection
Renfe
SNCB | IC
Accommodatie

Heb je een accommodatie nodig?

Fri, Jun 25
Totale prijs voor 1 nights, 1 adults
bekijk op de kaart
Populaire hotels
Volledige huizen en appartementen

Zoek de accommodatie die als beste bij je past bij onze partner Booking.com

Alles bekijken
train

Reisoverzicht

Reisinformatie voor treinen van Heerlen naar Maastricht

Vertrekstation trein:Heerlen
Eindstation trein:Maastricht
Afstand treinreis:21 km

Welke treinen rijden er van Heerlen naar Maastricht?

  • Arriva is verantwoordelijk voor de treindienst op dit traject.
  • Tussen Heerlen en Maastricht rijden zowel stoptreinen als sneltreinen.
  • Gedurende de dag vertrekken er ongeveer 70 treinen richting Maastricht.
  • De prijs van treintickets ligt zeker niet hoger dan die van een buskaartje.

Welke treintijden gelden voor Arriva van Heerlen naar Maastricht?

Het traject tussen Heerlen en Maastricht is onderdeel van de zogenaamde Heuvellandlijn. De lijn is eerder in handen geweest van NS en Veolia, maar tegenwoordig reis je met de treinen van Arriva. De sneltreinen rijden in ruim 20 minuten naar het station van Maastricht. Een reis met de stoptrein duurt ongeveer 10 minuten langer. Op doordeweekse dagen loopt de treindienst van 's ochtends 5.30 uur tot 0.30 uur 's nachts. In het weekend vertrekt de eerste trein van de dag net iets later. Zo kun je op zaterdagen vanaf 6.00 uur naar Maastricht reizen, en op zondag is dit 7.00 uur. Het grootste gedeelte van de dag rijden er vier treinen per uur. In de vroege ochtend en late avond wordt dit aantal teruggebracht naar twee. Ook op zondagochtend laat Arriva twee treinen per uur rijden.

Vanaf welk treinstation vertrekt Arriva in Heerlen?

De rit naar Maastricht begint voor de meeste reizigers op het centraal station van Heerlen. Met de sneltrein reis je dan rechtstreeks naar de Limburgse hoofdstad. Wie de stoptrein neemt, kan ook opstappen op station Heerlen Woonboulevard. Vertrek je vanaf station Heerlen De Kissel? In dat geval reis je eerst met een stoptrein naar het centraal station van de stad. Hier kun je overstappen op de sneltrein naar Maastricht, die een paar minuten later alweer vertrekt.

Op welk treinstation komt Arriva aan in Maastricht?

Met een goedkoop treinticket reis je snel en comfortabel naar het centraal station van Maastricht. Vanaf de noordwestzijde vertrekken bussen naar verschillende delen van de stad. Neem bijvoorbeeld de bus richting het Bonnefantenmuseum of het beroemde Vrijthof. Hoef je niet in het centrum te zijn? Dan kun je vanaf Heerlen ook met de trein naar Maastricht Noord of Maastricht Randwyck reizen. Bij beide stations zit een bushalte in de buurt. Je kunt de reis dus gewoon met het openbaar vervoer vervolgen.

Reistips

Treinreizen van Heerlen naar Maastricht
Reis eenvoudig met de trein naar Maastricht. Of je nu snel of goedkoop wilt, of een ander plan hebt, dankzij onze reisexperts beschik je over alle informatie om de beste optie te kiezen om van Heerlen naar Maastricht te reizen.
FAQs
Hoe ver is het van Heerlen naar Maastricht per trein?
Voordat je plannen gaat maken om te reizen van Heerlen naar Maastricht, is het handig om te weten dat Maastricht ongeveer 20 km is van Heerlen als je reist per trein. Om de beste deal te krijgen voor je reis van Heerlen naar Maastricht, is het het beste om je trein tickets bij Omio zo vroeg mogelijk te boeken.
Wat zijn de meest gebruikte in Heerlen en in Maastricht?

Als je per tren van Heerlen naar Maastricht reist, is het altijd handig om te weten dat de meeste mensen die op deze route reizen, uit Heerlen vertrekken van Heerlen en dat de meeste mensen in Maastricht uitstappen op Maastricht.

Waar stap ik op op de tren van Heerlen naar Maastricht?

Je kunt een tren nemen vanaf Heerlen op Heerlen, dat 0 km van het centrum ligt. Voor de aankomst in Maastricht is het meest gebruikte door reizigers Maastricht, dat 0 km van het centrum ligt.

Welke bieden vervoer aan van Heerlen naar Maastricht?
Je kunt rekenen op een van onze betrouwbare reispartners om je snel van Heerlen naar Maastricht te brengen per tren. Op de route van On the route naar Maastricht van Heerlen kun je reizen met NS. Maar het is altijd goed om alle mogelijke te checken voor de route van Heerlen naar Maastricht, omdat er verschillen kunnen zijn in de services die zij bieden.
Ik ben mijn geplande reis van Heerlen naar Maastricht per tren aan het voorbereiden. Wat zijn de meest populaire bestemmingen in de buurt van Maastricht, die ook de moeite waard zijn om te bezoeken?
Je trein trip van Heerlen naar Maastricht hoeft niet te eindigen in Maastricht. Andere populaire bestemmingen in de buurt van Maastricht die een bezoekje waard zijn, zijn bijvoorbeeld Amsterdam, Brussel of Aken. Als je je reis wilt verlengen, vind je de beste en goedkoopste manieren om naar Amsterdam, Brussel of Aken te gaan op Omio!
Hoe kom ik van Heerlen naar Maastricht als ik geen auto heb? Kan ik in plaats daarvan een tren nemen?
Check Omio om de beste treinen te vergelijken als je van Heerlen naar Maastricht wil reizen zonder auto. In de Omio app kun je ook eenvoudig je tickets op een plek bewaren, om de voorbereiding van je reis nog makkelijker te maken.
Stations

Centrale stations en vliegvelden voor deze reis

Heerlen
Maastricht
Heerlen
Voorzieningen
Heerlen de Kissel
Voorzieningen
Landgraaf
Voorzieningen

Alternatieven voor treinen Heerlen - Maastricht

Bekijk gerelateerde reisinformatie: