Treinreizen in Italië

zo 22 sep.
Eenvoudig vinden
Kies de goedkoopste en snelste routes van ruim 800 officiële partners
Reis op je eigen manier
Geniet van reizen met een trein, bus en vlucht in Europa
Tickets voor je reis
We staan voor je klaar

Deze bedrijven vertrouwen ons.
We verkopen tickets van ze op één plek.

Deutsche Bahn
Deutsche Bahn with connection
Renfe
SNCB | IC

Treinreizen in Italië

Gedurende vele jaren hebben Italianen geklaagd over de Italiaanse spoorwegen met haar late annuleringen en vele storingen. Deze tijden zijn nu veranderd en de efficiëntie en frequentie van dit transportmiddel is behoorlijk verbeterd. Sinds 2011 worden de treinen voorzien door ofwel Trenitalia of NTV Italo Train. Van deze twee aanbieders zijn er een groot aanbod aan treinopties beschikbaar met zowel langeafstandsritten, als regionale treinen en hogesnelheidstreinen. Hoewel ze niet als de goedkoopste maatschappij in Europa gezien wordt, zijn er wel vaak promoties en kortingen beschikbaar en worden treinreizen beschouwd als een aangenaam middel om zich te verplaatsen binnen Italië.

Populaire treinreizen in Italië

Italië staat bekend om haar ongekende schoonheid en twee treinritten zijn zeker waard vermeld te worden gezien ze door de meest adembenemende delen van Italië reizen. Dit zijn de Bernina Express tussen Italië en Zwitserland die door de Alpen reist en de Trenino Verde ook wel de Kleine Groene Trein, met een van de langste toeristische routes in Europa, die je in een rit van 404 km meeneemt door het ongerepte landschap van het Italiaanse eiland Sardinië. De grootste steden in Italië, waaronder Rome, Milan, Napels, Florence, Venetië en Bologna zijn allen goed verbonden door treinen.

Grootste spoorwegmaatschappijen in Italië

Hoewel de spoorwegindustrie geliberaliseerd werd door de wet in 2000, heeft het monopolie van Trenitalia geduurd tot in 2011, toen de nieuwe spoorwegmaatschappij, Italo Train, de markt betrad. Hoewel het meeste treinverkeer in Italië nog steeds voorzien wordt door Trenitalia, biedt Italo Train enkele hogesnelheidsverbindingen aan tussen de grootste Italiaanse steden zoals Rome, Napels, Florence, Bologna, Milaan en Venetië.

Soorten treinen in Italië

Het uitgebreide spoorwegnetwerk in Italië dat bovendien in verbinding staat met een groter netwerk in Europa, wordt gebruikt door een grote verscheidenheid aan treinen. Regionale treinen hebben een normale en express dienst die kleine dorpjes met grotere gemeentes verbinden. Er zijn ook hogesnelheidstreinen die regionale dorpjes verbinden met de grootste metropolen in Italië. Bovendien zijn er ook een aantal langeafstandstreinen en nachttreinen die zowel binnenlandse verbindingen aanbieden als reizigers naar andere bestemmingen in Europa brengen.

De Omio-app maakt reizen plannen eenvoudig

We brengen je waar je naartoe wilt gaan. Van e-tickets tot actuele updates over treinen: onze innovatieve app is de ideale manier om te plannen en je reis te volgen.

ios-badge
android-badge
Hand With Phone

We gebruiken cookies om onze dienstverlening te verbeteren, gebruikersgedrag te analyseren en voor de retargeting van Omio's advertenties op andere websites. Als je doorgaat, accepteer je het gebruik van cookies in overeenstemming met onze privacyvoorwaarden. Je kunt op elk moment kiezen voor een opt-out.