Deze bedrijven vertrouwen ons. We verkopen tickets van ze op één plek.

Deutsche Bahn
Deutsche Bahn with connection
Renfe
SNCB | IC
Accommodatie

Heb je een accommodatie nodig?

Fri, Jun 25
Totale prijs voor 1 nights, 1 adults
bekijk op de kaart
Populaire hotels
Volledige huizen en appartementen

Zoek de accommodatie die als beste bij je past bij onze partner Booking.com

Alles bekijken
train

Reisoverzicht

Reisinformatie voor treinen van Leeuwarden naar Groningen

Vertrekstation trein:Leeuwarden
Eindstation trein:Groningen
Afstand treinreis:51 km

Welke treinen rijden er van Leeuwarden naar Groningen?

  • Je kunt gebruikmaken van de stop- en sneltreinen van Arriva.
  • Er is een rechtstreekse treinverbinding tussen deze steden.
  • Met de sneltrein reis je in 35 minuten naar Groningen.
  • Voor het goedkoopste treinticket betaal je ongeveer 10 euro.
  • De trein is op dit traject goedkoper dan de bus.

Welke treintijden gelden voor Arriva van Leeuwarden naar Groningen?

Vanaf station Leeuwarden gaat er één sneltrein per uur op weg naar Groningen. Deze trein stopt onderweg alleen op station Buitenpost waardoor je na 35 minuten al op de plaats van bestemming bent. Je kunt ook instappen bij de stoptreinen van Arriva, die ongeveer 50 minuten onderweg zijn. Het grootste gedeelte van de dag rijden deze treinen twee keer per uur.

De dienstregeling loopt op doordeweekse dagen van 5.45 uur tot 0.15 uur in de nacht. Op zaterdag vertrekt de eerste trein een uur later, en op zondag kun je vanaf 8.15 uur richting Groningen reizen. Houd er wel rekening mee dat er in de loop van de avond wat minder treinen gaan rijden. Zo neemt het aantal ritten na 19.00 uur af tot twee per uur. Na 21.00 uur is dit nog één trein per uur.

Vanaf welke treinstations vertrekken treinen in Leeuwarden?

De treinrit naar Groningen begint voor de meeste reizigers op het centraal station van Leeuwarden. Vanaf dit station vertrekken zowel rechtstreekse stoptreinen als sneltreinen. En met drie ritten per uur biedt Arriva genoeg mogelijkheden om van Leeuwarden naar Groningen te reizen. Als je de stoptrein neemt, kun je overigens ook opstappen op station Leeuwarden Camminghaburen.

Op welke treinstations komen treinen aan in Groningen?

De treinen die vanuit Leeuwarden vertrekken, hebben station Groningen als eindbestemming. Dit centraal gelegen treinstation ligt op een kwartier lopen van de Grote Markt met zijn beroemde Martinitoren. Een andere optie is om met de bus verder te reizen. De bussen van lijn 1, 2, 3, 4 en 5 brengen je allemaal naar het gezellige centrum van de stad.

Behalve het centraal station heeft Groningen nog twee treinstations: Groningen Noord en Europapark. Is dit je eindbestemming? Dan moet je op het centraal station overstappen op een andere stoptrein van Arriva. Zowel Groningen Noord als Europapark hebben een halte waar bussen stoppen.

Reistips

Treinreizen van Leeuwarden naar Groningen
Reis eenvoudig met de trein naar Groningen. Of je nu snel of goedkoop wilt, of een ander plan hebt, dankzij onze reisexperts beschik je over alle informatie om de beste optie te kiezen om van Leeuwarden naar Groningen te reizen.
FAQs
Wat is de afstand van Leeuwarden naar Groningen als je reist per trein?
Overweeg je een trein ticket te kopen van Leeuwarden naar Groningen? De afstand tussen Leeuwarden en Groningen per trein is ongeveer 50 km. Hoe eerder je boekt, hoe meer kans je hebt om een goedkoop +modeSynz] ticket van Leeuwarden naar Groningen te vinden.
Wat zijn de meest gebruikte in Leeuwarden en in Groningen?

Voordat je instapt voor je reis per tren van Leeuwarden naar Groningen is het heel fijn om te weten dat Leeuwarden het meest populaire tren station is voor reizigers die van Leeuwarden vertrekken en dat Groningen het meest populaire is voor reizigers die aankomen in Groningen.

Waar stap ik op op de tren van Leeuwarden naar Groningen?

Bij het plannen van je reis naar Groningen van Leeuwarden, is het handig om in gedachten te houden hoe ver de zijn van het centrum. Het populairste in Leeuwarden is Leeuwarden, dat 0 km ligt van het centrum. In Groningen is het populairste Groningen en dat ligt ongeveer 0 km van het centrum.

Welke zijn actief op de route van Leeuwarden van Groningen?
Je kunt rekenen op een van onze betrouwbare reispartners om je snel van Leeuwarden naar Groningen te brengen per tren. Op de route van On the route naar Groningen van Leeuwarden kun je reizen met NS. Maar het is altijd goed om alle mogelijke te checken voor de route van Leeuwarden naar Groningen, omdat er verschillen kunnen zijn in de services die zij bieden.
Ben je van plan om van Leeuwarden naar Groningen te reizen per trein? Check de meest populaire bestemmingen in de buurt van Groningen, die je ook zou kunnen bezoeken.
Voor veel van onze klanten die per trein van Leeuwarden naar Groningen reizen, is Groningen niet de eindbestemming. Een aantal bestemmingen dichtbij Groningen die een bezoek waard zijn, zijn Amsterdam, Hamburg of Bremen. Check Omio voor goedkope trein tickets naar een van deze topbestemmingen!
Hoe kom ik van Leeuwarden naar Groningen als ik geen auto heb? Kan ik in plaats daarvan een tren nemen?
Reizen van Leeuwarden naar Groningen zonder auto kan heel goed! Kijk op Omio en vergelijk de beste tren verbindingen die beschikbaar zijn. Je kunt ook de Omio app gebruiken om al je tickets op een plek te bewaren, voor een vlotte en gemakkelijke reis van Leeuwarden naar Groningen.
Stations

Centrale stations en vliegvelden voor deze reis

Leeuwarden
Groningen
Leeuwarden
Voorzieningen
Leeuwarden Achter de Hov
Voorzieningen
Leeuwarden Camminghaburen
Voorzieningen

Alternatieven voor treinen Leeuwarden - Groningen

Bekijk gerelateerde reisinformatie:

Populairste reisbestemmingen