Treinen van Leeuwarden naar Sneek

di 17 sep.
Eenvoudig vinden
Kies de goedkoopste en snelste routes van ruim 800 officiële partners
Reis op je eigen manier
Geniet van reizen met een trein, bus en vlucht in Europa
Tickets voor je reis
We staan voor je klaar

Deze bedrijven vertrouwen ons.
We verkopen tickets van ze op één plek.

Deutsche Bahn
Deutsche Bahn with connection
Renfe
SNCB | IC
train

Reisoverzicht

Reisinformatie voor treinen van Leeuwarden naar Sneek

Vertrekstation trein:Leeuwarden
Eindstation trein:Sneek
Afstand treinreis:21 km

Welke treinen rijden er van Leeuwarden naar Sneek?

  • Tussen Leeuwarden en Sneek rijden de treinen van Arriva.
  • Op dit traject reis je met de stoptrein.
  • Doordeweeks zijn er ruim 45 ritten per dag; in het weekend wat minder.
  • Een treinticket naar Sneek is goedkoper dan een buskaartje.

Welke treintijden gelden voor Arriva van Leeuwarden naar Sneek?

Een treinreis van Leeuwarden naar Sneek duurt nog geen 20 minuten. Voor je het weet, ben je dus al op de eindbestemming. In het weekend moet je de vertrektijden van Arriva wel goed in de gaten houden. Op zondag rijdt er namelijk maar één trein per uur. Op zaterdag kun je elk half uur vertrekken.

Doordeweeks zijn er drie ritten in het uur. Tenminste, als je voor 19.00 uur op weg gaat. Want na de avondspits vertrekt er sowieso maar één trein richting Sneek. Van maandag tot en met vrijdag rijdt Arriva tussen 5.30 uur en 23.30 uur. Op zaterdag en zondag begint de treindienst wat later. Je kunt dan rond 6.00 uur (zaterdag) of tegen 7.30 uur (zondag) de eerste trein naar Sneek nemen.

Vanaf welk treinstation vertrekt Arriva in Leeuwarden?

De stoptrein naar Sneek vertrekt vanaf het centraal station van Leeuwarden. Als je eenmaal bent ingestapt, kun je tot aan je eindbestemming blijven zitten. Overstappen is op dit traject niet nodig.

Dit verandert overigens als je de reis wilt beginnen op station Leeuwarden Camminghaburen. Dit treinstation ligt net iets buiten het centrum van de stad. Om in Sneek te komen, reis je dus eerst met de stoptrein naar het centraal station. Na een korte rit kun je dan overstappen op de trein die rechtstreeks naar het station van Sneek rijdt.

Op welk treinstation komt Arriva aan in Sneek?

Met een goedkoop treinticket reis je eenvoudig naar één van de twee treinstations die Sneek rijk is. Je kunt uitstappen op centraal station, maar ook op Sneek Noord. De treinen die vanuit Leeuwarden vertrekken, stoppen standaard op beide stations.

Vanaf station Sneek loop je al in 10 minuten naar de beroemde waterpoort of naar het Fries Scheepvaart Museum. Ga je liever verder met het openbaar vervoer? Dan kun je op het centrale busstation instappen bij één van de stadsbussen.

Op station Sneek Noord zijn de mogelijkheden wat beperkter. Hier stoppen namelijk geen bussen waardoor je zelf op zoek moet naar een alternatief.

Stations

Centrale stations en vliegvelden voor deze reis
Leeuwarden
Sneek
TrainLeeuwarden

Voorzieningen

TrainLeeuwarden Achter de Hov

Voorzieningen

TrainLeeuwarden Camminghaburen

Voorzieningen

De Omio-app maakt reizen plannen eenvoudig

We brengen je waar je naartoe wilt gaan. Van e-tickets tot actuele updates over treinen: onze innovatieve app is de ideale manier om te plannen en je reis te volgen.

ios-badge
android-badge
Hand With Phone

We gebruiken cookies om onze dienstverlening te verbeteren, gebruikersgedrag te analyseren en voor de retargeting van Omio's advertenties op andere websites. Als je doorgaat, accepteer je het gebruik van cookies in overeenstemming met onze privacyvoorwaarden. Je kunt op elk moment kiezen voor een opt-out.