Deze bedrijven vertrouwen ons. We verkopen tickets van ze op één plek.

Deutsche Bahn
Deutsche Bahn with connection
Renfe
SNCB | IC
Accommodatie

Heb je een accommodatie nodig?

Fri, Jun 25
Totale prijs voor 1 nights, 1 adults
bekijk op de kaart
Populaire hotels
Volledige huizen en appartementen

Zoek de accommodatie die als beste bij je past bij onze partner Booking.com

Alles bekijken
train

Reisoverzicht

Reisinformatie voor treinen van Leeuwarden naar Sneek

Vertrekstation trein:Leeuwarden
Eindstation trein:Sneek
Afstand treinreis:21 km

Welke treinen rijden er van Leeuwarden naar Sneek?

  • Tussen Leeuwarden en Sneek rijden de treinen van Arriva.
  • Op dit traject reis je met de stoptrein.
  • Doordeweeks zijn er ruim 45 ritten per dag; in het weekend wat minder.
  • Een treinticket naar Sneek is goedkoper dan een buskaartje.

Welke treintijden gelden voor Arriva van Leeuwarden naar Sneek?

Een treinreis van Leeuwarden naar Sneek duurt nog geen 20 minuten. Voor je het weet, ben je dus al op de eindbestemming. In het weekend moet je de vertrektijden van Arriva wel goed in de gaten houden. Op zondag rijdt er namelijk maar één trein per uur. Op zaterdag kun je elk half uur vertrekken.

Doordeweeks zijn er drie ritten in het uur. Tenminste, als je voor 19.00 uur op weg gaat. Want na de avondspits vertrekt er sowieso maar één trein richting Sneek. Van maandag tot en met vrijdag rijdt Arriva tussen 5.30 uur en 23.30 uur. Op zaterdag en zondag begint de treindienst wat later. Je kunt dan rond 6.00 uur (zaterdag) of tegen 7.30 uur (zondag) de eerste trein naar Sneek nemen.

Vanaf welk treinstation vertrekt Arriva in Leeuwarden?

De stoptrein naar Sneek vertrekt vanaf het centraal station van Leeuwarden. Als je eenmaal bent ingestapt, kun je tot aan je eindbestemming blijven zitten. Overstappen is op dit traject niet nodig.

Dit verandert overigens als je de reis wilt beginnen op station Leeuwarden Camminghaburen. Dit treinstation ligt net iets buiten het centrum van de stad. Om in Sneek te komen, reis je dus eerst met de stoptrein naar het centraal station. Na een korte rit kun je dan overstappen op de trein die rechtstreeks naar het station van Sneek rijdt.

Op welk treinstation komt Arriva aan in Sneek?

Met een goedkoop treinticket reis je eenvoudig naar één van de twee treinstations die Sneek rijk is. Je kunt uitstappen op centraal station, maar ook op Sneek Noord. De treinen die vanuit Leeuwarden vertrekken, stoppen standaard op beide stations.

Vanaf station Sneek loop je al in 10 minuten naar de beroemde waterpoort of naar het Fries Scheepvaart Museum. Ga je liever verder met het openbaar vervoer? Dan kun je op het centrale busstation instappen bij één van de stadsbussen.

Op station Sneek Noord zijn de mogelijkheden wat beperkter. Hier stoppen namelijk geen bussen waardoor je zelf op zoek moet naar een alternatief.

Reistips

Treinreizen van Leeuwarden naar Sneek
Reis eenvoudig met de trein naar Sneek. Of je nu snel of goedkoop wilt, of een ander plan hebt, dankzij onze reisexperts beschik je over alle informatie om de beste optie te kiezen om van Leeuwarden naar Sneek te reizen.
FAQs
Hoeveel kilometer is het van Leeuwarden naar Sneek met de tren?
Als je reist van Leeuwarden naar Sneek per trein, reken dan op een reisafstand tussen Leeuwarden en Sneek van ongeveer 21 km. Voor een vlotte en gemakkelijke reis tussen deze twee plaatsen raden we aan om je goedkope trein tickets zo vroeg mogelijk te boeken!
Vanaf welk in Leeuwarden zou ik moeten reizen? Naar welk in Sneek zou ik moeten reizen?

Onze klanten, die goedkope trein tickets boeken van Leeuwarden naar Sneek, vertrekken meestal van Leeuwarden in Leeuwarden en komen aan op Sneek Noord in Sneek. Het is altijd handig om deze in Leeuwarden en Sneek te weten voordat je instapt voor je reis per tren.

Waar zijn de in Leeuwarden in Sneek?

Bij het plannen van je reis naar Sneek van Leeuwarden, is het handig om in gedachten te houden hoe ver de zijn van het centrum. Het populairste in Leeuwarden is Leeuwarden, dat 0 km ligt van het centrum. In Sneek is het populairste Sneek Noord en dat ligt ongeveer 0 km van het centrum.

Welke op Omio kunnen me helpen aan de beste manier om van Leeuwarden naar Sneek te komen?
Je kunt rekenen op een van onze betrouwbare reispartners om je snel van Leeuwarden naar Sneek te brengen per tren. Op de route van On the route naar Sneek van Leeuwarden kun je reizen met NS. Maar het is altijd goed om alle mogelijke te checken voor de route van Leeuwarden naar Sneek, omdat er verschillen kunnen zijn in de services die zij bieden.
Ben je van plan om van Leeuwarden naar Sneek te reizen per trein? Check de meest populaire bestemmingen in de buurt van Sneek, die je ook zou kunnen bezoeken.
Onze klanten die kiezen voor een reis per trein naar Sneek, reizen ook vaak naar Amsterdam, Huizen of Groningen. Omio zoekt voor jou de beste verbindingen tussen Sneek en deze populaire bestemmingen, om je te helpen bij de voorbereiding van je reis.
Wat als ik geen auto heb en ik wil van Leeuwarden naar Sneek reizen? Kan ik per trein reizen?
Reizen van Leeuwarden naar Sneek zonder auto kan heel goed! Kijk op Omio en vergelijk de beste tren verbindingen die beschikbaar zijn. Je kunt ook de Omio app gebruiken om al je tickets op een plek te bewaren, voor een vlotte en gemakkelijke reis van Leeuwarden naar Sneek.
Stations

Centrale stations en vliegvelden voor deze reis

Leeuwarden
Sneek
Leeuwarden
Voorzieningen
Leeuwarden Achter de Hov
Voorzieningen
Leeuwarden Camminghaburen
Voorzieningen

Alternatieven voor treinen Leeuwarden - Sneek

Bekijk gerelateerde reisinformatie: