Trein van Lelystad naar Almere

Wij verkopen tickets van +1.000 reisorganisaties op één platform.

Deutsche Bahn
Deutsche Bahn with connection
Renfe
SNCB | IC

Vertrektijden trein: trein van Lelystad naar Almere

distanceAfstand23 km
changesDirecte trenJa

Met treinen van Lelystad naar Almere leg je reis 23 km af met onze reispartners zoals. Er zijn directe treindiensten beschikbaar. Reizigers vertrekken het vaakst van Lelystad Centrum en arriveren in Almere Centrum.

Welke treinen rijden er van Lelystad naar Almere?

  • Je kunt met een intercity of met een sprinter de treinreis van Lelystad naar Almere maken.
  • Er is een rechtstreekse verbinding naar de intercitystations Almere Centrum en Almere Buiten.
  • Je bent in 14 minuten op station Almere Centrum en in 17 minuten op station Almere Buiten.

De NS vervoert je met een intercity of sprinter van Lelystad naar Almere

Het treinvervoer tussen Lelystad en Almere wordt verzorgd door spoorwegmaatschappij NS. De treinen hebben klapstoelen en er zijn speciale ruimtes om je fiets mee te nemen. De NS zet op dit veelgebruikte traject treinen met meerdere treindelen in. Met een rechtstreekse intercity stap je op zijn snelst na 14 minuten reistijd uit op station Almere Centrum. Naar Almere Buiten doe je er drie minuten langer over.

Er gaat doordeweeks vijfmaal per uur een trein van Lelystad naar Almere, zodat je nooit lang hoeft te wachten op de volgende trein. Doordeweeks en in het weekend vertrekt de eerste trein al om 04.46 uur vanuit Lelystad Centrum. De laatste trein gaat om 02.08 uur naar Almere. Op zondag is het treinverkeer met treinen per uur minder frequent.

Welke treintickets zijn er beschikbaar van Lelystad naar Almere?

  • Op station Lelystad Centrum kun je bij de kaartautomaat een treinticket kopen, of je kunt dit vooraf online doen.
  • Treinkaartjes zijn beschikbaar vanaf 5 euro.
  • De trein is het snelste en voordeligste vervoer; er rijden geen bussen van Lelystad naar Almere.

Vanaf welk treinstation vertrekken treinen in Lelystad?

Station Lelystad Centrum geldt als het vertrekpunt van de treinen naar Almere. Het station werd in 1988 geopend als eindhalte van de Flevolijn, waarna het na de aanleg van de Hanzelijn ook een doorkomststation naar Zwolle werd. Je kunt bijna 24 uur per dag de treinreis van Lelystad naar Almere maken. Alleen tussen twee en vier uur 's nachts is er geen treinverkeer tussen beide plaatsen in de provincie Flevoland.

Je hebt doordeweeks en op zaterdag ruim honderd mogelijkheden om de trein naar Almere te pakken, 's zondags enkele tientallen malen minder. De stadsbussen van vervoerder Arriva en streekbussen van Connexxion hebben een stop op het busstation bij het NS-station van Lelystad aan het Stationsplein.

Op welke treinstations komen treinen aan in Almere?

Almere heeft maar liefst zes treinstations. Almere Centrum en Almere Buiten hebben de status van intercitystation, met een rechtstreekse verbinding van en naar Lelystad. Vanaf de stations Almere Oostvaarders, Almere Poort, Almere Muziekwijk en Almere Parkwijk rijden alleen sprinters. De meeste passagiers vanuit Lelystad stappen uit op station Almere Centrum. Onder het hoofdstation bevindt zich het grote busstation, van waar stadsbussen je naar de gewenste plek in de stad brengen. In het weekend rijden er ook nachtbussen vanaf het station door de stad.

Reistips: treinen van Lelystad tot Almere

Reis eenvoudig met de trein naar Almere. Of je nu snel of goedkoop wilt, of een ander plan hebt, dankzij onze reisexperts beschik je over alle informatie om de beste optie te kiezen om van Lelystad naar Almere te reizen.
FAQs
De afstand van tussen Lelystad en Almere per trein is bij benadering 23 km.

Onze klanten, die goedkope trein tickets boeken van Lelystad naar Almere, vertrekken meestal van Lelystad Centrum in Lelystad en komen aan op Almere Centrum in Almere. Het is altijd handig om deze treinstations in Lelystad en Almere te weten voordat je instapt voor je reis per trein.

Reizigers stappen het vaakst op hun tren op Lelystad Centrum en reizen ongeveer 1.5 km van het stadscentrum naar dit treinstation.

Passagiers die deze route het meest nemen komen aan op Almere Centrum en moeten ongeveer 1.7 km reizen vanaf het treinstation naar het stadscentrum in Almere.

Onze klanten die kiezen voor een reis per trein naar Almere, reizen ook vaak naar Amsterdam, Rotterdam of Eindhoven. Omio zoekt voor jou de beste verbindingen tussen Almere en deze populaire bestemmingen, om je te helpen bij de voorbereiding van je reis.
Je kunt de Omio-app gebruiken  om te zoeken naar een treintickets van Lelystad naar Almere om de beste deal snel en makkelijk te boeken. Als jouw treintickets mobiele tickets zijn, kun je je tickets meteen tonen met de app of je nu online of offline bent, zonder dat je ze van te voren uit hoeft te printen. Je kunt zelfs de laatste meldingen en updates krijgen over je Lelystad naar Almere tren, zowel voor als tijdens de reis.
Check Omio om de beste treinen te vergelijken als je van Lelystad naar Almere wil reizen zonder auto. In de Omio-app kun je ook eenvoudig je tickets op een plek bewaren, om de voorbereiding van je reis nog makkelijker te maken.
Stations

Centrale stations en vliegvelden voor deze reis

Lelystad
Almere

Meer reisopties per trein van Lelystad naar Almere

Bekijk gerelateerde reisinformatie:

De Omio-app maakt reizen plannen eenvoudig

We brengen je waar je naartoe wilt gaan. Van e-tickets tot actuele updates over treinen: onze innovatieve app is de ideale manier om te plannen en je reis te volgen.

ios-badge
android-badge
Hand With Phone
Valuta
Taal