Deze bedrijven vertrouwen ons. We verkopen tickets van ze op één plek.

Deutsche Bahn
Deutsche Bahn with connection
Renfe
SNCB | IC
Accommodatie

Heb je een accommodatie nodig?

Fri, Jun 25
Totale prijs voor 1 nights, 1 adults
bekijk op de kaart
Populaire hotels
Volledige huizen en appartementen

Zoek de accommodatie die als beste bij je past bij onze partner Booking.com

Alles bekijken
train

Reisoverzicht

Reisinformatie voor treinen van Lelystad naar Amsterdam

Gem. reistijd
48 minuten
Gem. treinticket: 11
Vertrekstation trein:Lelystad
Eindstation trein:Amsterdam
Afstand treinreis:43 km

Welke treinen rijden er van Lelystad naar Amsterdam?

  • Je stapt in bij de treinen van NS.
  • Met de sprinter kun je rechtstreeks naar Amsterdam reizen.
  • De kortste treinreis duurt ongeveer 40 minuten.
  • Een treinticket naar Amsterdam kost 10 euro.
  • De trein is op dit traject de goedkoopste optie.

Welke treinen van NS maken een treinreis van Lelystad naar Amsterdam?

Als je in Lelystad op de trein stapt, heb je twee mogelijkheden. Óf je kiest voor de sprinter die rechtstreeks naar Amsterdam gaat óf je kiest voor een rit met overstap. In het laatste geval reis je met de intercity naar Almere, waar je direct kunt overstappen op de trein naar Amsterdam. Doordat de overstaptijd kort is ben je al binnen 40 minuten op de eindbestemming. De rechtstreekse reis met de sprinter neemt een kwartier langer in beslag.

Wie graag zo vroeg mogelijk op pad gaat, kan rond 5.00 uur de eerste trein richting Amsterdam nemen. Op dit tijdstip zijn er twee ritten per uur, terwijl dit er tussen 6.00 uur en 19.00 uur al zes zijn. Reis je in de avonduren? Dan kun je vier keer per uur naar Amsterdam reizen. De treinen rijden op doordeweekse dagen door tot net iets na middernacht.

In het weekend komt de dienstregeling 's ochtends wat langzamer op gang. Op zaterdag rijden er wel treinen vanaf 5.00 uur, maar de eerste drie uur zijn dit er aanzienlijk minder dan doordeweeks. En op zondag rijden er de hele dag niet meer dan vier treinen per uur. NS houdt in het weekend wel rekening met het uitgaanspubliek. Zo is er in de nacht van zaterdag op zondag een extra rit om 1.00 uur. Vrijdagnacht gaat er rond 2.00 uur ook nog een trein op weg naar Amsterdam.

Vanaf welk treinstation vertrekken treinen in Lelystad?

De treinen naar Amsterdam vertrekken vanaf station Lelystad Centrum. Vooralsnog is dit het enige treinstation in de stad. Bij Lelystad Centrum stoppen zowel treinen als bussen. Je kunt dus eenvoudig met het openbaar vervoer naar dit station reizen.

Op welke treinstations komen treinen aan in Amsterdam?

Voor de meeste treinreizigers eindigt de reis op station Amsterdam Centraal. Hier kun je bijvoorbeeld overstappen op de metro (lijn 51, 53 en 54) of één van de vele stadsbussen. Al is de tram misschien wel de makkelijkste manier om je door de stad te verplaatsen. Wie met de sprinter naar Amsterdam reist, kan ook uitstappen op station Science Park of Muiderpoort. Buiten station Muiderpoort stoppen diverse trams en bussen. Bij Amsterdam Science Park zijn de mogelijkheden wat beperkter. Want alleen de bussen van lijn 40 en 240 komen langs dit station.

Reistips

Treinreizen van Lelystad naar Amsterdam
Reis eenvoudig met de trein naar Amsterdam. Of je nu snel of goedkoop wilt, of een ander plan hebt, dankzij onze reisexperts beschik je over alle informatie om de beste optie te kiezen om van Lelystad naar Amsterdam te reizen.
FAQs
Hoe goedkoop kan een tren van Lelystad naar Amsterdam zijn?
Trein tickets van Lelystad naar Amsterdam zijn al verkrijgbaar vanaf € 11 afhankelijk van hoe lang van tevoren je deze trein tickets boekt. We raden je aan om Omio te gebruiken om te zoeken naar de best mogelijke deals voor je geplande reis en je tickets zo vroeg mogelijk te boeken!
Wat is de gemiddelde prijs van een trein kaartje van Lelystad naar Amsterdam?
Reizen per tren van Lelystad naar Amsterdam kost gemiddeld € 11. Prijzen kunnen varieren, afhankelijk van het tijdstip en jaar en hoe lang van tevoren je boekt. Meestal geldt: hoe eerder, hoe beter!
Hoeveel kilometer is het van Lelystad naar Amsterdam met de tren?
Als je reist per trein, hou dan rekening met een afstand tussen Amsterdam van Lelystad van ongeveer 42 km. Als je overweegt een trein ticket van Lelystad naar Amsterdam te kopen, koop het dan zo vroeg mogelijk om te profiteren van de beste prijzen voor treinen.
Wat is de gemiddelde reistijd per trein van Lelystad naar Amsterdam?
Het is altijd handig om te weten hoe lang het duurt om naar je bestemming te reizen. De gemiddelde reistijd van Lelystad naar Amsterdam per tren is 57 min, maar de reis kan langer duren in het weekend of op feestdagen. Omio zoekt goedkope tickets voor jou voor de snelste beschikbare tren van Lelystad naar Amsterdam.
Welke zou ik kunnen gebruiken voor mijn geplande reis van Lelystad naar Amsterdam?

Onze klanten, die goedkope trein tickets boeken van Lelystad naar Amsterdam, vertrekken meestal van Lelystad Centrum in Lelystad en komen aan op Amsterdam Centraal in Amsterdam. Het is altijd handig om deze in Lelystad en Amsterdam te weten voordat je instapt voor je reis per tren.

Hoe ver van het centrum in Lelystad en Amsterdam zijn de belangrijkste?

Je kunt een tren nemen vanaf Lelystad op Lelystad Centrum, dat 0 km van het centrum ligt. Voor de aankomst in Amsterdam is het meest gebruikte door reizigers Amsterdam Centraal, dat 0 km van het centrum ligt.

Welke bieden vervoer aan van Lelystad naar Amsterdam?
Als je de tren neemt van Lelystad naar Amsterdam, biedt NS of NS International | IC de beste manier om snel naar Amsterdam te komen. Je kunt ook alle mogelijke checken die vervoersdiensten aanbieden van Lelystad naar Amsterdam en vergelijken wat voor voordelen zij bieden voor je een ticket koopt.
Kan ik een retour trein ticket kopen van Lelystad naar Amsterdam?
Omio is in staat snel last-minute tickets voor je te vinden om te vergelijken als je van plan bent te reizen van Lelystad naar Amsterdam per tren, enkele reis of retour. Je kunt alle informatie rondom reizen vinden voor je trip van Lelystad naar Amsterdam in de Omio app.
Ik ben mijn geplande reis van Lelystad naar Amsterdam per tren aan het voorbereiden. Wat zijn de meest populaire bestemmingen in de buurt van Amsterdam, die ook de moeite waard zijn om te bezoeken?
Veel van onze klanten die een reis naar Amsterdam per tren hebben gepland, reizen ook naar plaatsen als Parijs, Londen of Brussel. Check Omio voor de beste verbindingen van Amsterdam naar deze bestemmingen, die ook een bezoekje waard zijn.
Kan ik met de trein reizen in plaats van met de auto van Lelystad naar Amsterdam?
Reizen van Lelystad naar Amsterdam zonder auto kan heel goed! Kijk op Omio en vergelijk de beste tren verbindingen die beschikbaar zijn. Je kunt ook de Omio app gebruiken om al je tickets op een plek te bewaren, voor een vlotte en gemakkelijke reis van Lelystad naar Amsterdam.
Stations

Centrale stations en vliegvelden voor deze reis

Lelystad
Amsterdam
Lelystad Centrum
Voorzieningen

Alternatieven voor treinen Lelystad - Amsterdam

Bekijk gerelateerde reisinformatie: