Goedkope treintickets voor een trein naar Rijsel

ma 19 aug.
Eenvoudig vinden
Kies de goedkoopste en snelste routes van ruim 800 officiële partners
Reis op je eigen manier
Geniet van reizen met een trein, bus en vlucht in Europa
Tickets voor je reis
We staan voor je klaar

Deze bedrijven vertrouwen ons.
We verkopen tickets van ze op één plek.

Deutsche Bahn
Deutsche Bahn with connection
Renfe
SNCB | IC

Over Lille

Lille is een fraaie stad met veel groen en aantrekkelijke winkelmogelijkheden. Er zijn in de stad indrukwekkende bezienswaardigheden te vinden zoals de neogotische kathedraal Notre-Dame de Treille, het Hospice Comtesse Museum, het Museum voor Schone Kunsten, het Natuur Historisch Museum en La colonne de la déesse. Ook een wandeling door Jardin Vauban is beslist de moeite waard. Reizigers die van lekker eten en drinken houden, komen uitstekend aan hun trekken op de vele gezellige terrassen of in de gastvrije restaurants waar genoten kan worden van de authentieke Franse keuken en veel smaakvolle rode en witte wijnen.

Trein naar Lille

Met de trein naar Lille (ook wel Rijsel genoemd) reizen, gaat snel en eenvoudig. Vanuit heel Frankrijk en daarbuiten is de stad zeer goed bereikbaar over het moderne Franse spoorwegnet. Door de ligging in Noord-Frankrijk, vlakbij Belgische grens, zijn treinreizigers vanuit Nederland binnen een kort tijdsbestek in Lille. Dagelijks wordt de route gereden met de treinen van Thalys en TGV. De vertrektijden liggen verspreidt over de dag van de vroege ochtenduren tot laat in de middag. Men moet rekenen op een reistijd van 2,5 tot 4,5 uur met 1 tot 2 overstapmomenten.

Grootste stations in Lille

In Lille zijn 2 grote stations. Op station Lille-Europe vertrekken en arriveren onder meer de TGV en Eurostar treinen. Het hoofdstation is Gare de Lille-Flandres dat als een belangrijk spoorwegknooppunt geldt. Vanaf het hoofdstation kan er met twee metrolijnen van vervoersmaatschappij VAL vlot door de stad gereisd worden. Ook heeft Lille twee tramdiensten met meer dan 30 haltes, die van ’s ochtends vroeg tot middernacht vanaf het station door de stad rijden. Daarnaast bieden ruim 60 buslijnen ook goede mogelijkheden om snel op verschillende locaties in en rond de stad te komen.

Stations

Centrale stations en vliegvelden voor deze reis
Rijsel
TrainMont-de-Terre

Voorzieningen

De Omio-app maakt reizen plannen eenvoudig

We brengen je waar je naartoe wilt gaan. Van e-tickets tot actuele updates over treinen: onze innovatieve app is de ideale manier om te plannen en je reis te volgen.

ios-badge
android-badge
Hand With Phone