VERGELIJK Prijzen van verschillende soorten vervoer

di
25 jan.
109Thalys
20Flixbus
wo
26 jan.
109Thalys
18Flixbus
do
27 jan.
109Thalys
20Flixbus
vr
28 jan.
109Thalys
30Flixbus
za
29 jan.
72Thalys
30Flixbus
zo
30 jan.
100Thalys
20BlaBlaCar Bus
ma
31 jan.
109Thalys
18Flixbus
di
1 feb.
102Deutsche Bahn
18Flixbus
wo
2 feb.
90Thalys
18BlaBlaCar Bus
do
3 feb.
90Thalys
18Flixbus
vr
4 feb.
86Thalys
20Flixbus
za
5 feb.
51Thalys
20Flixbus
zo
6 feb.
86Thalys
18Flixbus
ma
7 feb.
90Thalys
16BlaBlaCar Bus
di
8 feb.
58Thalys
18BlaBlaCar Bus
wo
9 feb.
90Thalys
18BlaBlaCar Bus
do
10 feb.
77Thalys
18BlaBlaCar Bus
vr
11 feb.
Vind prijzen
20Flixbus
za
12 feb.
53Thalys
16BlaBlaCar Bus
zo
13 feb.
70Thalys
16BlaBlaCar Bus

Deze bedrijven vertrouwen ons. We verkopen tickets van ze op één plek.

Deutsche Bahn
Deutsche Bahn with connection
Renfe
SNCB | IC

Informatie over treinen tussen Luik en Parijs

distanceAfstand304 km
durationGemiddelde treinduur2 h 43 min
priceGemiddelde treinticketsprijs€ 102
frequencyTren frequentie2 per dag
changesDirecte trenJa, er zijn 2 directe treinen per dag
carriersTreinmaatschappijenThalys

Met treinen van Luik naar Parijs leg je reis 304 km af wat gemiddeld 2 h 43 min duurt bij onze reispartners zoals Thalys. Normaalgesproken zijn er er zijn 2 treinen diensten per dag, inclusief directe diensten. Je kunt het goedkoopste treinkaartje voor deze reis zelfs al voor € 72 krijgen, maar een gemiddeld treinkaartje is € 102. Reizigers vertrekken het vaakst van Liège-Guillemins en arriveren in Paris Gare de Lyon.

Treinreisaanbieders: Luik naar Parijs met Thalys

Thalys geeft je vanaf € 72 tickets voor treinen van Luik naar Parijs. Met meer dan 1000 reisorganisaties op Omio kun je de beste tijden en tickets voor je reis met een trein vinden.

Thalys

Thalys is een Frans-Belgische hogesnelheidstreinmaatschappij die de belangrijkste hoofdsteden met elkaar verbindt. Voor je volgende tren van Luik naar Parijs met Thalys kun je kiezen uit deze verschillende tickettarieven: Standard Mini, Standard, Comfort en Premium.

Vind de perfecte tren van Luik naar Parijs bij Thalys voor een vlotte en ontspannen reis. Omio maakt het je gemakkelijk om de nieuwste dienstregelingen bij Thalys voor de tren te bekijken en de goedkoopste, snelste of vroegste tren van Luik naar Parijs te vergelijken. Je kunt ook relevante reisinformatie bekijken voor de tren van Thalys, zoals toegestane bagage en voorzieningen die aan boord worden aangeboden, afhankelijk van het tarief dat je kiest. Zodra je de ideale route hebt gevonden, boek je je goedkope tickets voor de tren van Thalys online. Je kunt verwachten rond 304 km te reizen op deze en je ticket bij Thalys van Luik naar Parijs met de trein kan slechts € 72 enkele reis kosten als je van tevoren boekt. Als je in de Omio-app zoekt naar van Luik naar Parijs tickets van Thalys kun je snel zien of het mobiele tickets zijn, zodat je papierloos kunt reizen. Koop je officiële tickets voor de trein van Thalys snel en gemakkelijk online op Omio en geniet van de reiservaring!

Welke treinen rijden er van Luik naar Parijs? 

  • Welke spoorwegmaatschappij(en) bieden treinen van Luik naar Parijs aan?
  • Als je met de trein van Luik naar Parijs wilt reizen, heb je treinkaartjes voor de Thalys nodig.
  • Rijden er rechtstreekse treinen van Luik naar Parijs?
  • Treinen van Luik naar Parijs rijden nooit rechtstreeks en hebben altijd een overstap op Brussel-Centraal.
  • Hoe lang duurt de kortste treinreis?
  • Je kunt al na 2 uur en 14 minuten reizen in Parijs arriveren.
  • Hoeveel maanden van tevoren zijn er treintickets beschikbaar?
  • Treintickets voor de Thalys zijn drie maanden van tevoren te reserveren.
  • Zijn er treintickets van Thalys bij Omio beschikbaar?
  • Je kunt goedkope treintickets voor de Thalys veilig en snel online boeken bij Omio.

Welke treinen van Thalys maken een treinreis van Luik naar Parijs?  

Er zijn twee mogelijkheden om van Luik naar Parijs te reizen met de trein.Een of twee keer per dag vertrekt een Thalys van Luik die rechtstreeks naar Parijs gaat. Deze hogesnelheidstrein doet er 2 uur en 14 minuten over.De meeste reismogelijkheden hebben een traject via een intercity van de Belgische spoorwegmaatschappij NMBS/SNCB tot Brussel-Centraal. Daar stap je over op de Thalys naar Parijs. Plaatsreservering is bij NMBS/SNCB niet mogelijk, maar bij Thalys verplicht. Aan boord van de Thalys heb je toegang tot gratis wifi en gezellige restauratiewagons. Kies je voor deze reisoptie, dan ben je ongeveer 2 uur en 45 minuten onderweg.

Vanaf welk treinstation vertrekken treinen in Luik?  

Je trein naar Parijs vertrekt vanaf station Luik-Guillemins. Luik-Guillemins is een groot station en wat drukte betreft het derde treinstation van België. Je kunt hier komen met intercity's en stoptreinen. Kom je met de auto, dan vind je in de buurt van het station meer dan voldoende parkeergelegenheden. Wie uit Luik zelf komt, kan gebruik maken van het stadsbussennet. Een aantal bussen heeft Luik-Guillemins op de route staan.

Op welk treinstation komen treinen aan in Parijs?  

Het eindpunt van je reis is Gare du Nord in Parijs. Als je naar het centrum van Parijs wilt, kun je gebruik maken van stadsbussen of je gaat verder met de metro. Je kunt hier overstappen op treinen van de RER-lijnen B en D. Als je met de metro rijdt, heb je de keuze uit metrolijnen 4 en 5. Wie in het centrum moet zijn neemt lijn 4 naar Mairie de Montrouge of lijn 5 richting Place d'Italie.

Reistips: Treinreizen van Luik naar Parijs

Reis eenvoudig met de trein naar Parijs. Of je nu snel of goedkoop wilt, of een ander plan hebt, dankzij onze reisexperts beschik je over alle informatie om de beste optie te kiezen om van Luik naar Parijs te reizen.
FAQs

Hoe goedkoop kan een tren van Luik naar Parijs zijn?

Voordelige treintickets van Luik naar Parijs zijn al verkrijgbaar vanaf € 72, maar deze prijzen zijn afhankelijk van hoe snel je de beste deals vindt en tickets koopt. We raden aan Omio te gebruiken om de goedkoopste treinkaartje te scoren voor je volgende trip en om de tickets zo vroeg mogelijk te boeken.

Wat is de prijs van een treinkaartje van Luik naar Parijs?

De Luik naar Parijs treinticketsprijs is gemiddeld € 102  als je je tickets wilt reserveren voor deze reis in de komende week.

Wat is de afstand naar Parijs van Luik per trein?

Je moet erop rekenen ongeveer 304 km  af te leggen tussen Luik en Parijs per trein.

Hoeveel tijd kost het om te reizen van Luik naar Parijs per trein?

The gemiddelde reistijd per trein van Luik naar Parijs is 2 h 43 min. Maar de reistijd kan langer zijn in weekends en op feestdagen, dus hou daar rekening mee als je treintickets koopt van Luik naar Parijs.

Wat zijn de meest gebruikte treinstations in Luik en in Parijs?

Voordat je instapt voor je reis per trein van Luik naar Parijs is het heel fijn om te weten dat Liège-Guillemins het meest populaire tren station is voor reizigers die van Luik vertrekken en dat Paris Gare de Lyon het meest populaire treinstation is voor reizigers die aankomen in Parijs.

Waar is het treinstation in Luik? Waar is het treinstation in Parijs?

Reizigers stappen het vaakst op hun tren op Liège-Guillemins en reizen ongeveer 1 km van het stadscentrum naar dit treinstation.

Passagiers die deze route het meest nemen komen aan op Paris Gare de Lyon en moeten ongeveer 2.1 km reizen vanaf het treinstation naar het stadscentrum in Parijs.

Welke treinreisaanbieders zijn er die goedkope tickets van Luik naar Parijs aanbieden?

Als je een tren neemt van Luik naar Parijs, biedt Thalys de beste manier om snel naar Parijs te gaan. Je kunt ook alle mogelijke treinmaatschappijen checken die vervoersdiensten aanbieden van Luik naar Parijs en vergelijken wat voor voordelen zij bieden voor je een ticket koopt.

Hoeveel treinen zijn er tussen Luik en Parijs per dag?

Gemiddeld, er zijn 2 treinen keer per dag van Luik naar Parijs. De tren tijden en diensten kunnen verschillen op weekenden en feestdagen vergeleken bij weekdagen.

Hoeveel tijd van tevoren moet ik een treintickets tussen Luik en Parijs reserveren om de beste aanbieding te krijgen?

Als je een treintickets van Luik naar Parijs gaat reserveren in de komende 7 dagen, zul je zien dat tickets enkele reis gemiddeld € 102 kosten. Echter, we kunnen het aanbevelen dat je je tren vooruit koopt voor de beste prijzen. Treintickets van Luik naar Parijs zijn over het algemeen een paar maanden ver voor de geplande vertrekdatum te koop.

Als ik eenmaal ben aangekomen in Parijs vanuit Luik per trein, zijn er dan in de buurt van Parijs nog andere plaatsen die een bezoekje waard zijn?

Onze klanten die kiezen voor een reis per trein naar Parijs, reizen ook vaak naar Londen, Barcelona of Amsterdam. Omio zoekt voor jou de beste verbindingen tussen Parijs en deze populaire bestemmingen, om je te helpen bij de voorbereiding van je reis.

Wat is de beste manier om te reizen van Luik naar Parijs per trein met de Omio-app?

Als je per trein wilt reizen van Luik naar Parijs met gebruik van de Omio-app, controleer dan of je ticket een mobiel ticket is. Als dat zo is, dan hoef je het niet te printen, en heb je alleen de Omio-app nodig om makkelijk te reizen. Je tickets zijn ook offline beschikbaar, voor het geval je een slechte internetverbinding hebt. Je kunt altijd op onze app rekenen voor de laatste meldingen en updates over je tren tussen Luik en Parijs, zowel vooraf als tijdens je reis.

Kan ik van Luik naar Parijs reizen per trein in plaats van met de auto?

Reizen van Luik naar Parijs zonder auto kan heel goed! Kijk op Omio en vergelijk de beste treinverbindingen die beschikbaar zijn. Je kunt ook de Omio-app gebruiken om al je tickets op een plek te bewaren, voor een vlotte en gemakkelijke reis van Luik naar Parijs.
Stations

Centrale stations en vliegvelden voor deze reis

Luik
Parijs
Angleur
Voorzieningen
Liège-Guillemins
Voorzieningen
Liège-Jonfosse
Voorzieningen
Liège-Palais
Voorzieningen

Alternatieven voor treinen Luik - Parijs

Bekijk gerelateerde reisinformatie: