Goedkope treintickets voor een trein naar Lyon

ma 19 aug.
Eenvoudig vinden
Kies de goedkoopste en snelste routes van ruim 800 officiële partners
Reis op je eigen manier
Geniet van reizen met een trein, bus en vlucht in Europa
Tickets voor je reis
We staan voor je klaar

Deze bedrijven vertrouwen ons.
We verkopen tickets van ze op één plek.

Deutsche Bahn
Deutsche Bahn with connection
Renfe
SNCB | IC

Over Lyon

Lyon is een indrukwekkende stad met een historisch stadsdeel dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Voor architectuurliefhebbers heeft de stad dan ook zeer veel te bieden als het gaat om fraai gerestaureerde oude gebouwen en andere monumenten. Belangrijke bezienswaardigheden in de binnenstad en daarbuiten zijn bijvoorbeeld de middeleeuwse woonwijk Vieux Lyon, Notre-Dame de Fourvière, het Gallo-Romeins museum, Place Bellecour, Palais de la Bourse en Fontaine Bartholdi van kunstenaar Frédéric Auguste Bartholdi.

Trein naar Lyon

Lyon is een geliefde bestemming voor veel reizigers. Deze Oost-Franse stad is dan ook prima te bereiken met treinen uit verschillende nationale en internationale richtingen. Vanuit bijvoorbeeld Parijs, Berlijn, Amsterdam en Brussel kan er snel en gemakkelijk naar Lyon gereisd worden. Reizigers die vanaf Nederland vertrekken kunnen de route, op meerdere over de dag verspreid liggende vertrektijden, comfortabel afleggen met de moderne treinen van Thalys. De reis duurt, afhankelijk van de gekozen vertrektijd, gemiddeld 6 tot 6,5 uur inclusief twee overstappen.

Grootste stations in Lyon

Lyon is één van de grootste spoorwegknooppunten in Frankrijk. Een groot TER spoorwegnet zorgt voor uitstekende verbindingen in de regio vanaf onder andere de twee hoofdstations Part-Dieu en Lyon-Perrache. Met de TGV kan er snel naar steden als Parijs, Lille, Marseille en bestemmingen buiten Frankrijk gereden worden. Vanaf de hoofdstations kan men gebruik maken van goede openbaarvervoersvoorzieningen zoals een modern metronet, twee tramlijnen met bijna 50 haltes, diverse busdiensten en trolleybussen van vervoerder TCL. Onder meer metrolijn C brengt reizigers snel en betaalbaar naar belangrijke plaatsen in de stad zelf en in de directe omgeving van Lyon. Voor sportieve reizigers is de fietsdienst Velo V een aantrekkelijke manier om op eigen gelegenheid door de stad te rijden, waarbij het eerste half uur gratis is.

Stations

Centrale stations en vliegvelden voor deze reis
Lyon
TrainLyon Part Dieu

Voorzieningen

Versnaperingen
TrainLyon-Perrache

Voorzieningen

De Omio-app maakt reizen plannen eenvoudig

We brengen je waar je naartoe wilt gaan. Van e-tickets tot actuele updates over treinen: onze innovatieve app is de ideale manier om te plannen en je reis te volgen.

ios-badge
android-badge
Hand With Phone