VERGELIJK Prijzen van verschillende soorten vervoer

vr
25 jun.
27
za
26 jun.
27
zo
27 jun.
27
ma
28 jun.
27
di
29 jun.
27
wo
30 jun.
27

Deze bedrijven vertrouwen ons. We verkopen tickets van ze op één plek.

Deutsche Bahn
Deutsche Bahn with connection
Renfe
SNCB | IC
Accommodatie

Heb je een accommodatie nodig?

Fri, Jun 25
Totale prijs voor 1 nights, 1 adults
bekijk op de kaart
Populaire hotels
Volledige huizen en appartementen

Zoek de accommodatie die als beste bij je past bij onze partner Booking.com

Alles bekijken
train

Reisoverzicht

Reisinformatie voor treinen van Maastricht naar Amsterdam

Gem. reistijd
2 uren 25 minuten
Gem. treinticket: 27
Vertrekstation trein:Maastricht
Eindstation trein:Amsterdam
Afstand treinreis:178 km

Welke treinen rijden er van Maastricht naar Amsterdam?

  • Op dit traject rijden intercity's van NS.
  • Vanuit Maastricht reis je rechtstreeks naar Amsterdam.
  • Na ongeveer 2,5 uur kom je aan op je eindbestemming.
  • Treinkaartjes naar Amsterdam kosten ongeveer 25 euro.
  • Voor een treinticket betaal je net iets meer dan voor het goedkoopste buskaartje.

Welke treinen van NS maken een treinreis van Maastricht naar Amsterdam?

Maastricht en Amsterdam liggen hemelsbreed zo'n 178 kilometer uit elkaar. Met de trein moet je dus een behoorlijke afstand overbruggen. Maar doordat er een rechtstreekse verbinding tussen beide steden is, leg je dit traject toch al in 2,5 uur af. De intercity's stoppen onderweg nog wel een aantal keer. Zo is er een korte stop in onder andere Roermond, Eindhoven en Utrecht.

Vanuit Maastricht kun je twee keer per uur naar Amsterdam reizen. Dit geldt zowel voor doordeweekse dagen als voor de weekenden. Van maandag tot en met vrijdag rijden de treinen tussen 5.30 uur en 22.30 uur. In het weekend komen de eerste ritten echter te vervallen. Hierdoor kun je op zaterdag vanaf 6.30 uur vertrekken. En wil je op zondag met de eerste trein richting Amsterdam reizen? Dan moet je rond 7.30 uur op het station van Maastricht staan.

Vanaf welke treinstations vertrekken treinen in Maastricht?

De rechtstreekse intercity's naar Amsterdam vertrekken vanaf het centraal station van Maastricht. Maar de Limburgse hoofdstad heeft nóg twee treinstations: Maastricht Noord en Randwyck. Op beide stations stoppen treinen die je in paar minuten naar het centraal station van de stad brengen. Doordat je een extra overstap hebt, duurt de treinreis naar Amsterdam wel wat langer.

Op welke treinstations komen treinen aan in Amsterdam?

De treinen vanuit Maastricht stoppen op station Amsterdam Amstel, Amsterdam Centraal en Amsterdam Sloterdijk. Als je de gezellige binnenstad wilt verkennen, kun je het beste uitstappen op het centraal station. Hier staan metro's, trams en stadsbussen klaar die je naar de meest uiteenlopende locaties brengen.

Met de trams van lijn 4 en 24 reis je bijvoorbeeld naar de Albert Cuypmarkt. En voor een bezoek aan het Anne Frank Huis kun je gebruikmaken van de trams van lijn 17 of de bussen van lijn 170. Ga je met de trein naar station Amsterdam Amstel of Amsterdam Sloterdijk? Ook dan kun je de reis vervolgen met de trams en bussen die bij de vlakbij gelegen halte stoppen.

Reistips

Treinreizen van Maastricht naar Amsterdam
Reis eenvoudig met de trein naar Amsterdam. Of je nu snel of goedkoop wilt, of een ander plan hebt, dankzij onze reisexperts beschik je over alle informatie om de beste optie te kiezen om van Maastricht naar Amsterdam te reizen.
FAQs
Hoeveel kosten goedkope trein tickets van Maastricht naar Amsterdam?
Voordelige trein tickets van Maastricht naar Amsterdam zijn al verkrijgbaar vanaf € 27, maar deze prijzen zijn afhankelijk van hoe snel je de beste deals vindt en tickets koopt. We raden aan Omio te gebruiken om de goedkoopste trein tickets te scoren voor je volgende trip en om de tickets zo vroeg mogelijk te boeken.
Wat is de prijs van een trein kaartje van Maastricht naar Amsterdam?
Als je je trein kaartjes boekt, is het handig om te weten wat de gemiddelde prijs is. Als je reist per tren van Maastricht naar Amsterdam, kun je rekenen op een bedrag van € 27 gemiddeld. We raden aan om trein tickets vroeg te boeken, om de laagst mogelijke prijs te betalen.
Hoeveel kilometer is het van Maastricht naar Amsterdam met de tren?
Overweeg je een trein ticket te kopen van Maastricht naar Amsterdam? De afstand tussen Maastricht en Amsterdam per trein is ongeveer 178 km. Hoe eerder je boekt, hoe meer kans je hebt om een goedkoop +modeSynz] ticket van Maastricht naar Amsterdam te vinden.
Wat is de gemiddelde reistijd per trein van Maastricht naar Amsterdam?
De reisduur per trein van Maastricht naar Amsterdam kan varieren, afhankelijk van of je op een specifieke datum reist, in het weekend of op feestdagen. Maar de gemiddelde reisduur is 2 h 24 min.
Vanaf welk in Maastricht zou ik moeten reizen? Naar welk in Amsterdam zou ik moeten reizen?

Onze klanten, die goedkope trein tickets boeken van Maastricht naar Amsterdam, vertrekken meestal van Maastricht in Maastricht en komen aan op Amsterdam Centraal in Amsterdam. Het is altijd handig om deze in Maastricht en Amsterdam te weten voordat je instapt voor je reis per tren.

Waar vind ik de die het dichtst bij het centrum zijn in Maastricht en in Amsterdam?

Als je van plan bent een tren vanuit Maastricht te nemen, hou er dan rekening mee dat je 0 km moet reizen van het centrum naar het populairste tren station, Maastricht. Als je aankomt in Amsterdam per tren, ga er dan vanuit dat je 0 km moet reizen van het belangrijkste tren station, Amsterdam Centraal, naar het centrum.

Welke zijn er die goedkope tickets van Maastricht naar Amsterdam aanbieden?
Als je de tren neemt van Maastricht naar Amsterdam, biedt NS of NS International | IC de beste manier om snel naar Amsterdam te komen. Je kunt ook alle mogelijke checken die vervoersdiensten aanbieden van Maastricht naar Amsterdam en vergelijken wat voor voordelen zij bieden voor je een ticket koopt.
Hoe vind ik de beste deals om trein tickets te koppen van Maastricht naar Amsterdam?
Wil je per trein reizen van Maastricht naar Amsterdam? Je vindt en boekt je enkele reis of retourticket bij Omio. Je kunt ook gebruikmaken van onze app, zodat je alle informatie rondom reizen op een plaats kunt vinden en je geplande reis zo soepel mogelijk verloopt.
Ik wil per trein reizen van Maastricht naar Amsterdam. Welke andere plaatsen in de buurt van Amsterdam zijn het waard om te bezoeken?
Onze klanten die kiezen voor een reis per trein naar Amsterdam, reizen ook vaak naar Parijs, Londen of Brussel. Omio zoekt voor jou de beste verbindingen tussen Amsterdam en deze populaire bestemmingen, om je te helpen bij de voorbereiding van je reis.
Kan ik met de trein reizen in plaats van met de auto van Maastricht naar Amsterdam?
Het is goed mogelijk om van Maastricht naar Amsterdam te reizen zonder auto. Gebruik Omio om de beste tren verbindingen te vergelijken en goedkope trein tickets van Maastricht naar Amsterdam te vinden. Je kunt je geplande reis makkelijker maken door al je tickets te bewaren in de Omio app.
Stations

Centrale stations en vliegvelden voor deze reis

Maastricht
Amsterdam
Maastricht
Voorzieningen
Versnaperingen