Deze bedrijven vertrouwen ons. We verkopen tickets van ze op één plek.

Deutsche Bahn
Deutsche Bahn with connection
Renfe
SNCB | IC
Accommodatie

Heb je een accommodatie nodig?

Fri, Jun 25
Totale prijs voor 1 nights, 1 adults
bekijk op de kaart
Populaire hotels
Volledige huizen en appartementen

Zoek de accommodatie die als beste bij je past bij onze partner Booking.com

Alles bekijken
train

Reisoverzicht

Reisinformatie voor treinen van Maastricht naar Heerlen

Vertrekstation trein:Maastricht
Eindstation trein:Heerlen
Afstand treinreis:21 km

Welke treinen rijden er van Maastricht naar Heerlen?

  • Tussen Maastricht en Heerlen rijden treinen van Arriva.
  • Arriva laat zowel stoptreinen als sneltreinen op dit traject rijden.
  • De reis is rechtstreeks.
  • De trein gaat overdag ongeveer 4 keer per uur.
  • Een treinticket kost rond de 6 euro.
  • Een ticket voor de trein naar Heerlen is ongeveer even goedkoop als een ticket voor de bus.

Welke treintijden gelden voor Arriva van Maastricht naar Heerlen?

Hemelsbreed liggen Maastricht en Heerlen ongeveer 20 kilometer uit elkaar. Met de sneltrein leg je deze afstand in ruim 20 minuten af. En als je met de stoptrein reist, dan ben je een klein half uur onderweg. Op doordeweekse dagen begint de treindienst van Arriva om 5.30 uur 's ochtends.

In het weekend vertrekt de eerste trein rond 6.00 uur (zaterdag) of 7.00 uur (zondag). Wil je laat op de avond reizen? Tot 0.30 uur vertrekken er vanuit Maastricht nog treinen die naar Heerlen gaan. Arriva laat vier treinen per uur rijden, al zijn er wel een paar uitzonderingen. Voor de ochtendspits en 's avonds na 22.30 uur wordt het aantal ritten gehalveerd. Hetzelfde geldt voor de zondagochtend.

Vanaf welk treinstation vertrekt Arriva in Maastricht?

Maastricht heeft drie treinstations: het centraal station, Maastricht Randwyck en Maastricht Noord. Station Maastricht Noord wordt alleen aangedaan door de stoptrein. Op de andere twee stoppen zowel stop- als sneltreinen. Vanaf al deze stations reis je rechtstreeks naar Heerlen. Wil je zondagochtend of 's avonds laat gebruikmaken van je treintickets? Naast de twee rechtstreekse ritten kun je dan ook kiezen voor een rit met overstap. Je reist dan met Arriva en met NS.

Op welk treinstation komt Arriva aan in Heerlen?

Reizigers die de sneltrein nemen, stappen uit op het centraal station van Heerlen. Dit ligt op loopafstand van het centrum. Aan de achterzijde van het treinstation vertrekken ook bussen. Je kunt dus eenvoudig verder reizen als je in een ander deel van de stad moet zijn. Staat er een dagje meubels shoppen gepland? In dat geval reis je met de stoptrein vanuit Maastricht naar station Heerlen Woonboulevard. De trein is het enige openbare vervoermiddel dat hier rijdt. Het is niet mogelijk om hier over te stappen op een bus.

Reistips

Treinreizen van Maastricht naar Heerlen
Reis eenvoudig met de trein naar Heerlen. Of je nu snel of goedkoop wilt, of een ander plan hebt, dankzij onze reisexperts beschik je over alle informatie om de beste optie te kiezen om van Maastricht naar Heerlen te reizen.
FAQs
Hoeveel kilometer is het van Maastricht naar Heerlen met de tren?
Als je reist van Maastricht naar Heerlen per trein, reken dan op een reisafstand tussen Maastricht en Heerlen van ongeveer 20 km. Voor een vlotte en gemakkelijke reis tussen deze twee plaatsen raden we aan om je goedkope trein tickets zo vroeg mogelijk te boeken!
Als ik per tren wil reizen, welke in Maastricht en Heerlen zou ik dan moeten overwegen voor mijn reis?

Als je per tren van Maastricht naar Heerlen reist, is het altijd handig om te weten dat de meeste mensen die op deze route reizen, uit Maastricht vertrekken van Maastricht en dat de meeste mensen in Heerlen uitstappen op Heerlen.

Hoe ver moet ik reizen van naar het centrum in Maastricht en Heerlen?

Als je van plan bent een tren vanuit Maastricht te nemen, hou er dan rekening mee dat je 0 km moet reizen van het centrum naar het populairste tren station, Maastricht. Als je aankomt in Heerlen per tren, ga er dan vanuit dat je 0 km moet reizen van het belangrijkste tren station, Heerlen, naar het centrum.

Welke zijn er die goedkope tickets van Maastricht naar Heerlen aanbieden?
Je kunt rekenen op een van onze betrouwbare reispartners om je snel van Maastricht naar Heerlen te brengen per tren. Op de route van On the route naar Heerlen van Maastricht kun je reizen met NS. Maar het is altijd goed om alle mogelijke te checken voor de route van Maastricht naar Heerlen, omdat er verschillen kunnen zijn in de services die zij bieden.
Als ik aankom in Heerlen vanuit Maastricht per tren, waar kan ik dan naartoe in de buurt van Heerlen?
Je trein trip van Maastricht naar Heerlen hoeft niet te eindigen in Heerlen. Andere populaire bestemmingen in de buurt van Heerlen die een bezoekje waard zijn, zijn bijvoorbeeld Amsterdam, Aken of Keulen. Als je je reis wilt verlengen, vind je de beste en goedkoopste manieren om naar Amsterdam, Aken of Keulen te gaan op Omio!
Kan ik van Maastricht naar Heerlen reizen per trein in plaats van met de auto?
Het is goed mogelijk om van Maastricht naar Heerlen te reizen zonder auto. Gebruik Omio om de beste tren verbindingen te vergelijken en goedkope trein tickets van Maastricht naar Heerlen te vinden. Je kunt je geplande reis makkelijker maken door al je tickets te bewaren in de Omio app.
Stations

Centrale stations en vliegvelden voor deze reis

Maastricht
Heerlen
Maastricht
Voorzieningen
Versnaperingen

Alternatieven voor treinen Maastricht - Heerlen

Bekijk gerelateerde reisinformatie: