VERGELIJK Prijzen van verschillende soorten vervoer

di
25 jan.
116Thalys
25Flixbus
wo
26 jan.
78Thalys
20Flixbus
do
27 jan.
116Thalys
20Flixbus
vr
28 jan.
116Thalys
30Flixbus
za
29 jan.
116Thalys
30Flixbus
zo
30 jan.
116Thalys
25Flixbus
ma
31 jan.
97Thalys
20Flixbus
di
1 feb.
97Thalys
23Flixbus
wo
2 feb.
97Thalys
23Flixbus
do
3 feb.
97Thalys
20Flixbus
vr
4 feb.
97Thalys
20Flixbus
za
5 feb.
93Thalys
20Flixbus
zo
6 feb.
93Thalys
21Flixbus
ma
7 feb.
57Thalys
20Flixbus
di
8 feb.
35Thalys
20Flixbus
wo
9 feb.
35Thalys
20Flixbus
do
10 feb.
97Thalys
20Flixbus
vr
11 feb.
97Thalys
20Flixbus
za
12 feb.
93Thalys
19Flixbus
zo
13 feb.
Vind prijzen
20Flixbus

Deze bedrijven vertrouwen ons. We verkopen tickets van ze op één plek.

Deutsche Bahn
Deutsche Bahn with connection
Renfe
SNCB | IC

Informatie over treinen tussen Maastricht en Parijs

distanceAfstand326 km
durationGemiddelde treinduur3 h 20 min
priceGemiddelde treinticketsprijs€ 111
frequencyTren frequentie8 per dag
changesDirecte trenJa, er zijn 8 directe treinen per dag
carriersTreinmaatschappijenThalys

Met treinen van Maastricht naar Parijs leg je reis 326 km af wat gemiddeld 3 h 20 min duurt bij onze reispartners zoals Thalys. Normaalgesproken zijn er er zijn 8 treinen diensten per dag, inclusief directe diensten. Je kunt het goedkoopste treinkaartje voor deze reis zelfs al voor € 78 krijgen, maar een gemiddeld treinkaartje is € 111. Reizigers vertrekken het vaakst van Maastricht en arriveren in Paris Gare de Lyon.

Treinmaatschappijen: Thalys van Maastricht naar Parijs

Koop je officiële tickets voor de tren van Maastricht naar Parijs bij Thalys vanaf € 78 met Omio. Vind tijden en tickets voor de tren bij meer dan 1000 reisorganisaties om de meest handig te vergelijken en te boeken.

Thalys

Thalys is een Frans-Belgische hogesnelheidstreinmaatschappij die de belangrijkste hoofdsteden met elkaar verbindt. Voor je volgende tren tussen Maastricht en Parijs met Thalys kun je kiezen uit deze verschillende tickettarieven: Standard Mini, Standard, Comfort en Premium.

Boek bij Thalys je Maastricht naar Parijs tren op Omio en geniet van een vlotte en ontspannen reis! Controleer Thalys up-to-date dienstregelingen van de tren voor de ideale vertrek- en aankomsttijden, vergelijk de snelste routes van Maastricht naar Parijs en vergelijk de voorzieningen die worden aangeboden in het tarief dat je kiest, en koop de meest betaalbare tickets voor de trein online bij Thalys die bij je budget passen. De tussen Maastricht en Parijs afstand is 326 km, en de beste prijs voor een enkele reis Maastricht - Parijs bij Thalys voor een ticket voor de trein begint bij € 78 als je van tevoren boekt. Als je liever je Thalys ticket zoekt in de Omio-app, kun je snel zien of het een mobiel ticket is, zodat je papierloos kunt reizen met trein. Wachten in de rij bij het treinstation om je ticket voor trein te kopen, is verleden tijd. Boek dus snel en gemakkelijk je trein tickets online en geniet van je reis met Thalys!

Thalys van Maastricht naar Parijs tren, informatie:

  • Gemiddelde duur: 4 h 6 min
  • Gemiddelde prijs: € 78
  • Thalys frequentie: 8 per dag

Trein van Maastricht naar Parijs: reisinformatie

Een treinreis van Maastricht naar Parijs duurt ongeveer 3,5 uur. Er rijden geen rechtstreekse treinen beide steden. Reizigers moeten onderweg minimaal één keer overstappen, namelijk op het station van Luik. In de meeste gevallen is er nog een extra overstap op station Brussel-Zuid. De trein Maastricht Parijs rijdt tussen 8.30 uur 's ochtends en 18.00 uur 's avonds. Bijna elk uur gaat er wel een trein op weg naar de Franse hoofdstad. Op sommige dagen kan men na 18.00 uur ook nog richting Parijs vertrekken. Door de lange wachttijd in Luik en Brussel loopt de reistijd dan echter op tot bijna 9 uur.

De trein nemen vanuit Maastricht

Het centraal station van Maastricht is het vertrekpunt van de internationale trein Maastricht Parijs. Vanuit de binnenstad loopt men in ongeveer 15 minuten naar dit treinstation aan de oostkant van de Maas. Wie liever niet te voet gaat, kan gebruik maken van het efficiënte netwerk van stadsbussen. Het bussen van lijn 3, 4 en 10 brengen reizigers al in 10 minuten van het Vrijthof naar Maastricht CS.

In Parijs aankomen met de trein

Met maar liefst 11 miljoen inwoners is Parijs een echte metropool te noemen. Veel bezoekers komen naar de stad voor de beroemde Eiffeltoren, het Louvre en de Notre Dame. Toch zijn er ook nog genoeg plekken te ontdekken die wat minder toeristisch zijn, zoals de ondergrondse Catacombes de Paris. Reizigers die detrein Maastricht Parijs nemen, komen aan op Paris Gare du Nord. De meeste mensen vervolgen de reis met de metro of de stadstrein. Lijn B van de RER stadstrein rijdt in een paar minuten naar de oever van de Seine. Voor een bezoek aan het Louvre kan men beter de metro (lijn 4) nemen.

Reistips: Treinreizen van Maastricht naar Parijs

Reis eenvoudig met de trein naar Parijs. Of je nu snel of goedkoop wilt, of een ander plan hebt, dankzij onze reisexperts beschik je over alle informatie om de beste optie te kiezen om van Maastricht naar Parijs te reizen.
FAQs

Hoeveel kost een voordelig treintickets van Maastricht naar Parijs?

Het goedkoopst mogelijke treintickets van Maastricht naar Parijs is € 78. Deze lage prijzen kunnen wel afhankelijk zijn van hoe vroeg je je tickets van Maastricht naar Parijs boekt. Als je geld wilt besparen en gebruik wilt maken van de goedkoopst mogelijke deal, raden we aan om je treintickets vroeg te boeken, en Omio kan je daarbij helpen!

Wat kost de tren van Maastricht naar Parijs gemiddeld?

De Maastricht naar Parijs treinticketsprijs is gemiddeld € 111  als je je tickets wilt kopen voor deze reis in de komende week.

Wat is de afstand naar Parijs van Maastricht per trein?

De afstand van Maastricht naar Parijs per trein is ongeveer 326 km.

Wat is de gemiddelde reistijd van Maastricht naar Parijs per trein?

Als je reist per trein, is het belangrijk om te weten hoe lang je reis gaat duren. Daarom zoeken wij goekope tickets voor je voor de snelste beschikbare tren van Maastricht naar Parijs. Om je een idee te geven hoe lang het duurt om van Maastricht naar Parijs te reizen: de gemiddelde reisduur per trein is 3 h 20 min.

Wat zijn de door reizigers meest gebruikte treinstations voor een trip naar Parijs naar Maastricht?

Voordat je je trip van Maastricht naar Parijs gaat plannen, is het nuttig om te weten dat de meeste reizigers die de tren nemen van Maastricht, vertrekken van Maastricht en op Paris Gare de Lyon aankomen in Parijs.

Waar is het treinstation om van te vertrekken in Maastricht gesitueerd? Waar is treinstation om aan te komen in Parijs gesitueerd?

Je kunt het meest populaire vertrek treinstation voor deze reis, Maastricht, vinden op ongeveer 1.2 km van het stadscentrum van Maastricht. Het meest populaire treinstation om aan te komen in Parijs, heet Paris Gare de Lyon, en is ongeveer 2.1 km gelegen van zijn stadscentrum.

Welke treinreisaanbieders bieden vervoer aan van Maastricht naar Parijs?

Voor de beste tren van Maastricht naar Parijs, kun je terecht bij de volgende treinreisaanbieders: Thalys. Maar het is altijd goed om alle mogelijke treinmaatschappijen te checken met vervoersdiensten van Maastricht naar Parijs om te zien wat voor voordelen zij kunnen bieden.

Hoeveel treindiensten per dag zijn er van Maastricht naar Parijs?

Gemiddeld, er zijn 8 treinen keer per dag van Maastricht naar Parijs. De tren tijden en diensten kunnen verschillen op weekenden en feestdagen vergeleken bij weekdagen.

Hoeveel van tevoren is het nodig om te kopen voor de beste prijzen voor treintickets van Maastricht naar Parijs?

Over het algemeen, raden we aan tickets voor treinen van te voren te scoren voor de beste deals van alle mogelijke treinreisaanbieders die deze reis aanbieden om geld te besparen. Als je je treintickets van Maastricht naar Parijs gaat reserveren binnen de komende 7 dagen, zul je zien dat tickets gemiddeld € 111 kosten voor een enkeltje. Om de beste prijzen te vinden voor deze reis, overweeg dan je treintickets van Maastricht naar Parijs een paar maanden van tevoren te boeken.

Ben je van plan om van Maastricht naar Parijs te reizen per trein? Check de meest populaire bestemmingen in de buurt van Parijs, die je ook zou kunnen bezoeken.

Je trein trip van Maastricht naar Parijs hoeft niet te eindigen in Parijs. Andere populaire bestemmingen in de buurt van Parijs die een bezoekje waard zijn, zijn bijvoorbeeld Londen, Barcelona of Amsterdam. Als je je reis wilt verlengen, vind je de beste en goedkoopste manieren om naar Londen, Barcelona of Amsterdam te gaan op Omio!

Kan ik tickets vor direkte treinen kopen met de Omio-app als ik een trein wil nemen van Maastricht naar Parijs?

Je kunt makkelijk goedkope treintickets van Maastricht naar Parijs zoeken en reserveren met onze app  en krijg de laatste meldingen en updates over je tren, zowel voor als tijdens je trip. Als je met de Omio-app wilt reizen door de tren van Maastricht naar Parijs te nemen, zal een symbooltje aangeven of het een mobiel ticket is of niet. Zo ja, dan hoef je het niet uit te printen. Je kunt zelfs offline nog bij je tickets voor het ultieme gemak en geen kopzorgen.

Hoe kan ik de beste tren route vinden om zonder auto van Maastricht naar Parijs te komen?

Het is goed mogelijk om van Maastricht naar Parijs te reizen zonder auto. Gebruik Omio om de beste treinverbindingen te vergelijken en goedkope treintickets van Maastricht naar Parijs te vinden. Je kunt je geplande reis makkelijker maken door al je tickets te bewaren in de Omio-app.
Stations

Centrale stations en vliegvelden voor deze reis

Maastricht
Parijs
Maastricht
Voorzieningen
Versnaperingen