Treintijden naar Montpellier

Wij verkopen tickets van +1.000 reisorganisaties op één platform.

Deutsche Bahn
Deutsche Bahn with connection
Renfe
SNCB | IC

Over Montpellier

Montpellier is één van de oudste universiteitssteden van Europa. De stad kent veel aantrekkelijke bezienswaardigheden. Reizigers kunnen er bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de Porte du Peyrou, een triomfboog die doet denken aan de Arc de Triomphe in Parijs. Ook Kasteel van Flaugergues is een bezichtiging absoluut waard en het in 1825 opgerichte kunstmuseum Musée Fabre staat garant voor een prachtige kennismaking met uiteenlopende kunstwerken. In de Jardin des plantes de Montpellier kan men urenlang rondwandelen en genieten van een pracht aan bijzondere planten, struiken en bloemen.

Trein naar Montpellier

Men kan gemakkelijk vanuit diverse richtingen met de trein naar Montpellier in Zuid-Frankrijk reizen. De stad is onderdeel van het netwerk van TGV en daardoor ook goed bereikbaar vanuit verschillende grote steden als bijvoorbeeld Parijs en Lyon. Vanuit Nederland rijden er op meerdere over de dag verspreide tijdstippen treinen van TGV en Thalys vanaf onder meer Amsterdam in gemiddeld ongeveer 8 uur tijd naar Montpellier. Hierbij moet rekening worden gehouden met 1 tot 2 overstapmomenten.

Grootste stations in Montpellier

Het belangrijkste station in de stad is Gare-Saint-Roch aan Place Auguste Gibert bij het centrum van de stad. Vanaf het station kan men met trams en bussen van Stadsvervoerbedrijf TAM naar alle belangrijke locaties in en rond Montpellier reizen. De tramlijnen 1,2,3 en 4 zijn populaire vervoermiddelen die regelmatig van het station vertrekken naar uiteenlopende haltes in het centrum en de buitenwijken. Vanaf verschillende haltes in de stad kan men met de bus ook verder reizen naar de kust. In de middag en ’s nachts kan er met Megabus ook rechtstreeks van Montpellier naar Lyon gereisd worden. Verder rijden er shuttlebussen af en aan tussen het hoofdstation en het op 11 kilometer van de stad gelegen vliegveld Montpellier Airport.

Stations

Centrale stations en vliegvelden voor deze reis

Montpellier

Algemene informatie over treinen naar Montpellier

Bekijk gerelateerde reisinformatie:

De Omio-app maakt reizen plannen eenvoudig

We brengen je waar je naartoe wilt gaan. Van e-tickets tot actuele updates over treinen: onze innovatieve app is de ideale manier om te plannen en je reis te volgen.

ios-badge
android-badge
Hand With Phone
Valuta
Taal