Treintijden naar Nantes

Wij verkopen tickets van +1.000 reisorganisaties op één platform.

Deutsche Bahn
Deutsche Bahn with connection
Renfe
SNCB | IC

Over Nantes

Nantes is een boeiende stad met een aantrekkelijke uitstraling. Een bezoek aan de grote haven is beslist de moeite waard. Andere belangrijke bezienswaardigheden in de stad zijn bijvoorbeeld: het in het oude centrum gelegen Kasteel van de hertogen van Bretagne en de Kathedraal van Nantes. Ook het Jules Verne Museum, Musée des Beaux-Arts, Château de Goulaine en de Basiliek van St. Donatian en St. Rogatian zijn geliefde reisdoelen bij veel toeristen.

Trein naar Nantes

Nantes is een bruisende havenstad in West-Frankrijk aan de zuidkant van Bretagne. Met de trein kan men de stad goed bereiken vanaf diverse locaties in Frankrijk en daarbuiten. Wanneer men vanuit Nederland naar Nantes wil reizen, dan kan dit op meerdere vertrektijden per dag. Variërend van vroeg in de ochtend tot halverwege de avond, kan men met de comfortabele treinen van Thalys de reis ondernemen. In de meeste gevallen moet er tijdens deze reis 1 keer worden overgestapt. De reisduur ligt daarbij tussen de 6,5 en 7,5 uur.

Grootste stations in Nantes

Er zijn in Nantes 3 spoorwegstations. Station Doulon en Station Chantenay zijn kleinere stations, terwijl het hoofdstation bij het centrum geldt als een belangrijk knooppunt vanwaar dagelijks alleen al meer dan 20 TGV treinen van en naar het Parijse station in Montparnasse rijden. Station Nantes CS is tevens te bereiken met het uitgebreide Franse intercitynetwerk. In de stad kan men vanaf het hoofdstation snel en eenvoudig verder reizen met de taxi of de moderne tramverbindingen. Het tramnetwerk dat geëxploiteerd wordt door vervoersmaatschappij TAN, bestaat uit 3 lijnen waarmee reizigers frequent naar alle belangrijke haltes en plaatsen in het centrum en daarbuiten vervoert worden. Nantes Airport is de grootste luchthaven van West Frankrijk. Vanaf daar kan men met de busdienst ‘Navette Aéroport’ naar het centrum en het Centraal Station reizen.

Stations

Centrale stations en vliegvelden voor deze reis

Nantes

Algemene informatie over treinen naar Nantes

Bekijk gerelateerde reisinformatie:

De Omio-app maakt reizen plannen eenvoudig

We brengen je waar je naartoe wilt gaan. Van e-tickets tot actuele updates over treinen: onze innovatieve app is de ideale manier om te plannen en je reis te volgen.

ios-badge
android-badge
Hand With Phone
Valuta
Taal