Deze bedrijven vertrouwen ons. We verkopen tickets van ze op één plek.

Deutsche Bahn
Deutsche Bahn with connection
Renfe
SNCB | IC
Accommodatie

Heb je een accommodatie nodig?

Fri, Jun 25
Totale prijs voor 1 nights, 1 adults
bekijk op de kaart
Populaire hotels
Volledige huizen en appartementen

Zoek de accommodatie die als beste bij je past bij onze partner Booking.com

Alles bekijken
train

Reisoverzicht

Reisinformatie voor treinen van Nijmegen naar Arnhem

Gem. reistijd
14 minuten
Gem. treinticket: 5
Vertrekstation trein:Nijmegen
Eindstation trein:Arnhem
Afstand treinreis:16 km

Welke treinen rijden er van Nijmegen naar Arnhem?

  • De treinreis tussen Nijmegen en Arnhem wordt verzorgd door NS.
  • Je kunt gebruik maken van de intercity en de stoptrein.
  • Er rijden meer dan 150 treinen per dag.
  • Treintickets zijn op deze lijn net iets goedkoper dan een buskaartje.

Welke treintijden gelden voor NS van Nijmegen naar Arnhem?

Met de trein reis je snel en eenvoudig van Nijmegen naar Arnhem. Als je de intercity neemt, kom je na een rit van 12 minuten zelfs al aan in de Gelderse hoofdstad. De intercity rijdt het grootste gedeelte van de dag zeker vier keer per uur. Daarnaast kun je gebruik maken van de sprinters, die elk half uur vertrekken. Op doordeweekse dagen gaat de eerste trein rond 5.30 uur op weg naar Arnhem. Ga je 's avonds laat nog op pad? Dan kun je rond 0.30 uur de laatste trein nemen. In het weekend komt de dienstregeling wat later op gang. Op zaterdag kun je vanaf 6.15 uur vertrekken, en op zondag is de eerste rit omstreeks 7.15 uur. NS houdt in de dienstregeling ook rekening met het uitgaanspubliek. In de nacht van vrijdag op zaterdag en zaterdag op zondag is er tegen 2.00 uur namelijk nog een allerlaatste rit.

Vanaf welk treinstation vertrekt NS in Nijmegen?

Voor de meeste treinreizigers begint de rit op het centraal station van Nijmegen. Hier vandaan vertrekt de intercity die rechtstreeks naar Arnhem rijdt. Je kunt natuurlijk ook een goedkoop treinticket kopen voor een treinreis vanaf één van de kleinere stations, zoals Nijmegen Lent, Nijmegen Goffert of Nijmegen Dukenburg. Je reist dan met de sprinter naar Arnhem. Deze trein stopt onderweg een aantal keer, maar overstappen is niet nodig. Begint je reis op station Nijmegen Heyendaal? In dat geval reis je eerst met de stoptrein naar het centraal station, waar je weer kunt overstappen op de intercity.

Op welk treinstation komt NS aan in Arnhem?

De treinen van NS komen aan op Arnhem Centraal. Vanaf dit station loop je al in een paar minuten naar de winkelstraten of de gezellige Korenmarkt. Een andere optie is om de reis te vervolgen met het openbaar vervoer. Naast het treinstation zit een groot busstation, waar zowel gewone bussen als trolleybussen stoppen. Deze rijden naar verschillende wijken van de stad. Wie met de sprinter naar de Gelderse hoofdstad reist, kan overigens ook uitstappen op Arnhem Zuid, Velperpoort of Presikhaaf. Al deze stations hebben eigen bushalte zodat je gemakkelijk naar de plaats van bestemming reist.

Reistips

Treinreizen van Nijmegen naar Arnhem
Reis eenvoudig met de trein naar Arnhem. Of je nu snel of goedkoop wilt, of een ander plan hebt, dankzij onze reisexperts beschik je over alle informatie om de beste optie te kiezen om van Nijmegen naar Arnhem te reizen.
FAQs
Wat is het goekoopst mogelijke trein ticket van Nijmegen naar Arnhem?
Trein tickets van Nijmegen naar Arnhem zijn al verkrijgbaar vanaf € 5 afhankelijk van hoe lang van tevoren je deze trein tickets boekt. We raden je aan om Omio te gebruiken om te zoeken naar de best mogelijke deals voor je geplande reis en je tickets zo vroeg mogelijk te boeken!
Wat is de gemiddelde prijs voor de reis per tren van Nijmegen naar Arnhem?
Trein kaartjes van Nijmegen naar Arnhem kosten gemiddeld € 5. Maar prijzen kunnen varieren, afhankelijk van het moment waarop je de tickets betaalt en afhankelijk van hoe lang voor de geplande vertrekdatum je boekt. Daarom raden we je aan om zo vroeg mogelijk te boeken, om van de beste aanbiedingen gebruik te kunnen maken!
Wat is de afstand naar Arnhem van Nijmegen per trein?
Als je reist per trein, hou dan rekening met een afstand tussen Arnhem van Nijmegen van ongeveer 15 km. Als je overweegt een trein ticket van Nijmegen naar Arnhem te kopen, koop het dan zo vroeg mogelijk om te profiteren van de beste prijzen voor treinen.
Welke zou ik kunnen gebruiken voor mijn geplande reis van Nijmegen naar Arnhem?

Voordat je je trip van Nijmegen naar Arnhem gaat plannen, is het nuttig om te weten dat de meeste reizigers die de tren nemen van Nijmegen, vertrekken van Nijmegen en op Arnhem aankomen in Arnhem.

Waar stap ik op op de tren van Nijmegen naar Arnhem?

Je kunt een tren nemen vanaf Nijmegen op Nijmegen, dat 0 km van het centrum ligt. Voor de aankomst in Arnhem is het meest gebruikte door reizigers Arnhem, dat 0 km van het centrum ligt.

Welke zijn er die goedkope tickets van Nijmegen naar Arnhem aanbieden?
Als je de tren neemt van Nijmegen naar Arnhem, biedt NS of NS International | IC de beste manier om snel naar Arnhem te komen. Je kunt ook alle mogelijke checken die vervoersdiensten aanbieden van Nijmegen naar Arnhem en vergelijken wat voor voordelen zij bieden voor je een ticket koopt.
Kan ik een retour trein ticket kopen van Nijmegen naar Arnhem?
Wil je per trein reizen van Nijmegen naar Arnhem? Je vindt en boekt je enkele reis of retourticket bij Omio. Je kunt ook gebruikmaken van onze app, zodat je alle informatie rondom reizen op een plaats kunt vinden en je geplande reis zo soepel mogelijk verloopt.
Ben je van plan om van Nijmegen naar Arnhem te reizen per trein? Check de meest populaire bestemmingen in de buurt van Arnhem, die je ook zou kunnen bezoeken.
Je trein trip van Nijmegen naar Arnhem hoeft niet te eindigen in Arnhem. Andere populaire bestemmingen in de buurt van Arnhem die een bezoekje waard zijn, zijn bijvoorbeeld Amsterdam, Düsseldorf of Berlijn. Als je je reis wilt verlengen, vind je de beste en goedkoopste manieren om naar Amsterdam, Düsseldorf of Berlijn te gaan op Omio!
Wat als ik geen auto heb en ik wil van Nijmegen naar Arnhem reizen? Kan ik per trein reizen?
Het is goed mogelijk om van Nijmegen naar Arnhem te reizen zonder auto. Gebruik Omio om de beste tren verbindingen te vergelijken en goedkope trein tickets van Nijmegen naar Arnhem te vinden. Je kunt je geplande reis makkelijker maken door al je tickets te bewaren in de Omio app.
Stations

Centrale stations en vliegvelden voor deze reis

Nijmegen
Arnhem
Nijmegen
Voorzieningen
Nijmegen Dukenburg
Voorzieningen
Nijmegen Heyendaal
Voorzieningen
Nijmegen Lent
Voorzieningen

Alternatieven voor treinen Nijmegen - Arnhem

Bekijk gerelateerde reisinformatie: