Treinreizen in Oosenrijk

Wij verkopen tickets van +1.000 reisorganisaties op één platform.

Deutsche Bahn
Deutsche Bahn with connection
Renfe
SNCB | IC

Treinen in Oostenrijk

Als je door het landschap van Oostenrijk reist, zie je een gevarieerd en indrukwekkend schouwspel van bergen, dalen, bossen en mooie schilderachtige dorpjes. Om dit alles goed in je op te nemen is het een goed idee om niet zelf achter het stuur te zitten. Gelukkig heeft Oostenrijk een uitgebreid netwerk van spoorwegen. Zittend in een comfortabele wagon heb je alle gelegenheid om de charme van Oostenrijk helemaal in je op te nemen. Je kunt kiezen uit veel verschillende treinen in Oostenrijk, van moderne hogesnelheidstreinen tot nostalgische stoomtreinen op smalspoortrajecten. Het Oostenrijkse spoorwegnetwerk is uitgebreid en kent goede verbindingen met de netwerken van omringende landen. Reizen met treinen in Oostenrijk is snel, betrouwbaar en comfortabel. Zeker in de hoger gelegen gebieden in de wintermaanden kan het een hele opgave zijn om met de auto over vers besneeuwde wegen te manoeuvreren, vooral als je weinig ervaring hebt met rijden over winterse bergwegen. Dan zijn treinen in Oostenrijk een ideale manier om snel en veilig op je plaats van bestemming aan te komen. Boek je treintickets voor treinreizen in Oostenrijk online bij Omio en geniet alvast van alles wat je in dit mooie Midden-Europese land wilt meemaken. 

Boeken met Omio

Het maakt niet uit via welke route je wilt reizen. Bij Omio is het vinden van het snelste of voordeligste traject een peulenschil. Omio is onafhankelijk en biedt alle mogelijk tickets voor treinen in Oostenrijk aan. Als je voor meerdere mensen tegelijk wilt boeken, gaat dit in één moeite door. Omio heeft regelmatig speciale aanbiedingen zodat je nog voordeliger op reis kunt. Wij sturen je treintickets digitaal en via onze app kun je ze bij de meeste stations en in diverse treinen als e-ticket gebruiken. Print ze voor de zekerheid ook uit, met name als je kleine stations op je route hebt ingepland.

Spoorwegmaatschappijen in Oostenrijk

De nationale spoorwegmaatschappij van Oostenrijk heet voluit Österreichische Bundesbahnen, afgekort tot ÖBB. ÖBB exploiteert een aantal verschillende treintypes, maar er zijn ook private treinbedrijven actief op het Oostenrijkse spoor. Hogesnelheidstreinen vind je bij de volgende maatschappijen:

  • ÖBB RailJet. De RailJet is een internationale hogesnelheidstrein. Je hebt ruime zitplaatsen, gratis wifi en goede restauratievoorzieningen. Plaatsreservering is niet verplicht, maar wel aan te raden.
  • RegioJet. RegioJet biedt hogesnelheidstreinen aan tussen Wenen en Tsjechië. RegioJet is een private onderneming, te herkennen aan de gele treinen.
  • ICE. ICE is onderdeel van Deutsche Bundesbahn. Deze hogesnelheidstrein verzorgt vooral trajecten tussen Oostenrijk en Duitsland. Je hoeft geen plaats te reserveren, maar het is wel verstandig om het toch te doen.
  • EuroCity. Deze Europese hogesnelheidstrein verbindt het Oostenrijkse spoor met Duitsland, Italië, Hongarije, Slovenië, Kroatië en Polen.
  • Westbahn. Westbahn is een private onderneming, actief op het traject tussen Salzburg en Wenen.

Als je rustig de tijd wilt nemen om van de ene Oostenrijkse stad naar de andere te reizen, kies dan voor een reguliere intercitytrein van ÖBB. Wil je de directe omgeving van Wenen bezoeken, dan kun je ook gebruik maken van de forensentreinen van REX. Naast ÖBB rijden er ook intercitytreinen van Flixtrain in Oostenrijk. Flixtrain biedt stopcontacten en gratis wifi aan tijdens je treinreis.

Soms komt het beter uit om een trein te kiezen die 's nachts doorrijdt. Je kunt een Oostenrijkse nachttrein boeken van ÖBB NightJet richting Duitsland, Italië, Polen, Hongarije en Tsjechië.

Populaire internationale routes per trein

Oostenrijk is bij uitstek een wintersportland en heeft een groot aantal prachtige skigebieden waar je heerlijk kunt skiën, langlaufen en snowboarden, voordat je je stort in de après-skiwereld. Grijp echter ook de kans aan om de mooie historische steden van Oostenrijk en andere bezienswaardigheden beter te leren kennen. Steden die je zeker moet bezoeken zijn:

  • Wenen. In het historische Wenen is het soms net alsof je door een geschiedenisboek wandelt. De kastelen Schönbrunn en Belevedere moet je gezien hebben. Wil je gezelligheid, dan mag je het wereldberoemde Prater zeker niet overslaan.
  • Salzburg. In de stad van Mozart komt de geschiedenis tot leven. Bewonder de prachtige gebouwen aan de Oude Markt en bezoek het geboortehuis van Mozart. Ben je een fan van de Sound of Music? In Salzburg staat het huis van de familie Von Trapp.
  • Tirol. Tirol is een van de mooiste gebieden van Oostenrijk. Leer de Tiroolse kunst en cultuur kennen in het Tiroler Landesmuseum in Innsbruck en geniet van een adembenemend uitzicht vanaf de muren van Slot Ambras. Als het mooi weer is en je zoekt gezelligheid, dan mag je het stadspark Hofgarten of het park bij Badesee Rossau niet overslaan. Wil je genieten van de natuur, dan is het bekende skigebied Patscherkofel een echte aanrader.

Wanneer je aankomt op bestemming

Wil je langer verblijven in Wenen, Salzburg of een andere grote stad, maak dan gebruik van het betrouwbare openbaar vervoer. In Wenen reis je met trams, stadsbussen en de metro. Je kunt het beste een voordelige Vienna Card aanschaffen waarmee je onbeperkt kunt reizen.

Treinreizen in Oostenrijk

De Omio-app maakt reizen plannen eenvoudig

We brengen je waar je naartoe wilt gaan. Van e-tickets tot actuele updates over treinen: onze innovatieve app is de ideale manier om te plannen en je reis te volgen.

ios-badge
android-badge
Hand With Phone
Valuta
Taal