Deze bedrijven vertrouwen ons. We verkopen tickets van ze op één plek.

Deutsche Bahn
Deutsche Bahn with connection
Renfe
SNCB | IC

Informatie over treinen tussen Roosendaal en Amsterdam

distanceAfstand98 km
durationGemiddelde treinduur1 h 36 min
priceGemiddelde treinticketsprijs€ 24
frequencyTren frequentie50 per dag
changesDirecte trenJa, er zijn 50 directe treinen per dag

Met treinen van Roosendaal naar Amsterdam leg je reis 98 km af wat gemiddeld 1 h 36 min duurt bij onze reispartners zoals. Normaalgesproken zijn er er zijn 50 treinen diensten per dag, inclusief directe diensten. Je kunt het goedkoopste treinkaartje voor deze reis zelfs al voor € 24 krijgen, maar een gemiddeld treinkaartje is € 24. Reizigers vertrekken het vaakst van Roosendaal en arriveren in Amsterdam Centraal.

Welke treinen rijden er van Roosendaal naar Amsterdam?

  • Op dit traject rijden de intercity's van NS.
  • Er is een rechtstreekse treinverbinding tussen Roosendaal en Amsterdam.
  • De rit duurt een kleine twee uur.
  • Het goedkoopste treinticket kost 21 euro.
  • Een treinreis is veruit de makkelijkste en snelste optie.

Met welke treinen van NS maak je een treinreis van Roosendaal naar Amsterdam?

Heb je een treinkaartje voor het traject Roosendaal-Amsterdam? Zoek dan in alle rust een comfortabele zitplaats uit. De rit met de intercity duurt namelijk bijna twee uur en je hoeft in principe niet over te stappen. De trein stopt onderweg wel een aantal keer. Zo gaat de reis onder andere via Dordrecht, Rotterdam Centraal en station Den Haag HS.

In Roosendaal kun je twee à drie keer per uur instappen bij de treinen die rechtstreeks naar Amsterdam gaan. Deze intercity's rijden doordeweeks tussen 5.30 uur en 23.30 uur. In het weekend vertrekt de eerste trein van de dag wat later, namelijk om 6.30 uur (zaterdag) of 7.15 uur (zondag). Wil je zo snel mogelijk op de plaats van bestemming zijn? Dan kun je ook met de reguliere intercity tot Rotterdam Centraal reizen, waar je overstapt op de Intercity Direct. Dit kan een tijdswinst opleveren van een kwartier, maar voor de Intercity Direct moet je wel een extra toeslag betalen.

Vanaf welk treinstation vertrekken treinen in Roosendaal?

De treinreis naar Amsterdam begint op het enige treinstation van Roosendaal. Bij dit station is plek genoeg om je auto te parkeren of om je fiets te stallen. Kom je met het openbaar vervoer? De stads- en streekbussen stoppen bij de ingang van het treinstation.

Op welke treinstations komen treinen aan in Amsterdam?

Voor veel reizigers is Amsterdam Centraal de eindbestemming. Hier kun je de rit vervolgen met de metro, bus of de tram. Neem bijvoorbeeld de metro van lijn 54 en reis naar concertzaal AFAS Live (voorheen Heineken Music Hall). Of ga met de trams van lijn 2 of 5 richting het Van Gogh of Stedelijk Museum.

Amsterdam Centraal is overigens niet het enige station in de stad waar je uit kunt stappen. De meeste intercity's stoppen eerst nog op Amsterdam Sloterdijk. Ook hier is een halte voor bussen, trams en metro's zodat je overal gemakkelijk naartoe reist.

Reistips: Treinreizen van Roosendaal naar Amsterdam

Reis eenvoudig met de trein naar Amsterdam. Of je nu snel of goedkoop wilt, of een ander plan hebt, dankzij onze reisexperts beschik je over alle informatie om de beste optie te kiezen om van Roosendaal naar Amsterdam te reizen.
FAQs

Wat is het goedkoopst mogelijke treintickets van Roosendaal naar Amsterdam?

Treintickets van Roosendaal naar Amsterdam hoeven niet meer dan € 24 te kosten, zeker als je je tickets voor deze reis op tijd boekt. Omio kan je geld besparen door voor jou goedkope deals te zoeken voor treintickets van Roosendaal naar Amsterdam voor je volgende vakantie.

Wat is de gemiddelde prijs voor de reis per trein van Roosendaal naar Amsterdam?

Als je je enkele reis treinticketsprijs wilt reserveren in de komende 7 dagen, kun je verwachten dat de tren van Roosendaal naar Amsterdam gemiddeld € 24  kost.

Wat is de afstand van Roosendaal naar Amsterdam als je reist per trein?

Wanneer je deze route reist hou er dan rekening mee dat de afstand van Roosendaal naar Amsterdam per trein ongeveer 98 km  is.

Wat is de gemiddelde reistijd per trein van Roosendaal naar Amsterdam?

De reis per trein van Roosendaal naar Amsterdam duurt gemiddeld 1 h 36 min. De reistijd kan echter afwijken op bepaalde data, in weekends en op feestdagen. Omio zoekt voor jou goedkope tickets voor de snelste beschikbare treinen van Roosendaal naar Amsterdam.

Als ik per trein wil reizen, welke treinstations in Roosendaal en Amsterdam zou ik dan moeten overwegen voor mijn reis?

Voordat je instapt voor je reis per trein van Roosendaal naar Amsterdam is het heel fijn om te weten dat Roosendaal het meest populaire tren station is voor reizigers die van Roosendaal vertrekken en dat Amsterdam Centraal het meest populaire treinstation is voor reizigers die aankomen in Amsterdam.

Waar is het treinstation in Roosendaal om naar Amsterdam te gaan? Waar is het treinstation in Amsterdam gelegen?

Je kunt het meest populaire vertrek treinstation voor deze reis, Roosendaal, vinden op ongeveer 1.2 km van het stadscentrum van Roosendaal. Het meest populaire treinstation om aan te komen in Amsterdam, heet Amsterdam Centraal, en is ongeveer 916 m gelegen van zijn stadscentrum.

Hoeveel treindiensten zijn er tussen Roosendaal en Amsterdam per dag?

Het gemiddelde aantal treinen dat vertrekt vanaf Roosendaal naar Amsterdam is 50 per dag. De treindiensten en dienstregelingen kunnen variëren tussen weekdagen en weekends.

Hoeveel tijd van tevoren moet ik een treintickets van Roosendaal naar Amsterdam aanschaffen om de beste aanbieding te krijgen?

Je kunt zien dat een tren tussen Roosendaal en Amsterdam gemiddeld € 24 enkele reis kost als je binnen de komende 7 dagen boekt. Maar we raden je aan om je treintickets van tevoren te scoren voor de beste deals en om geld te besparen op je reis. Je zult zien dat tickets voor een tren van Roosendaal naar Amsterdam over het algemeen al ver voor de geplande reisdatum te koop zijn een paar maanden.

Als ik eenmaal ben aangekomen in Amsterdam vanuit Roosendaal per trein, zijn er dan in de buurt van Amsterdam nog andere plaatsen die een bezoekje waard zijn?

Veel van onze klanten die een reis naar Amsterdam per trein hebben gepland, reizen ook naar plaatsen als Parijs, Londen of Brussel. Check Omio voor de beste verbindingen van Amsterdam naar deze bestemmingen, die ook een bezoekje waard zijn.

Wat is de beste manier om te reizen van Roosendaal naar Amsterdam per trein met de Omio-app?

Als je per trein wilt reizen van Roosendaal naar Amsterdam met gebruik van de Omio-app, controleer dan of je ticket een mobiel ticket is. Als dat zo is, dan hoef je het niet te printen, en heb je alleen de Omio-app nodig om makkelijk te reizen. Je tickets zijn ook offline beschikbaar, voor het geval je een slechte internetverbinding hebt. Je kunt altijd op onze app rekenen voor de laatste meldingen en updates over je tren tussen Roosendaal en Amsterdam, zowel vooraf als tijdens je reis.

Wat als ik geen auto heb en ik wil van Roosendaal naar Amsterdam reizen? Kan ik per treinreisen?

Check Omio om de beste treinen te vergelijken als je van Roosendaal naar Amsterdam wil reizen zonder auto. In de Omio-app kun je ook eenvoudig je tickets op een plek bewaren, om de voorbereiding van je reis nog makkelijker te maken.
Stations

Centrale stations en vliegvelden voor deze reis

Roosendaal
Amsterdam
Roosendaal
Voorzieningen

Alternatieven voor treinen Roosendaal - Amsterdam

Bekijk gerelateerde reisinformatie: