Deze bedrijven vertrouwen ons. We verkopen tickets van ze op één plek.

Deutsche Bahn
Deutsche Bahn with connection
Renfe
SNCB | IC
Accommodatie

Heb je een accommodatie nodig?

Fri, Jun 25
Totale prijs voor 1 nights, 1 adults
bekijk op de kaart
Populaire hotels
Volledige huizen en appartementen

Zoek de accommodatie die als beste bij je past bij onze partner Booking.com

Alles bekijken
train

Reisoverzicht

Reisinformatie voor treinen van Roosendaal naar Gent

Gem. reistijd
2 uren 2 minuten
Gem. treinticket: 14
Vertrekstation trein:Roosendaal
Eindstation trein:Gent
Afstand treinreis:75 km
Treinmaatschappijen:NS International

Welke treinen rijden er van Roosendaal naar Gent?

  • Vanuit Roosendaal reis je met NS International naar Gent.
  • Je stapt onderweg over op Antwerpen Centraal.
  • De reis duurt 1 uur en 45 minuten.
  • Treinkaartjes voor deze treinreis zijn online beschikbaar.
  • De trein is de snelste manier om naar Gent te reizen.

Welke treintijden gelden er voor NS International van Roosendaal naar Gent?

Roosendaal ligt vlak bij de grens. Niet gek dus dat je hier vandaan gemakkelijk naar verschillende Belgische steden reist. De treinreis naar Gent gaat via het centraal station van Antwerpen. En doordat je in Antwerpen meestal maar 20 minuten hoeft te wachten voordat de volgende trein komt, sta je na 1 uur en 45 minuten al midden in Gent.

NS International werkt op dit traject met een dienstregeling die elke dag hetzelfde is. Voor jou als reiziger is dat erg handig. De treinen rijden standaard één keer per uur. De eerste intercity van de dag vertrekt 's ochtends rond 7.45 uur vanuit Roosendaal. Voor de laatste rit moet je 's avonds om 22.45 uur op het perron staan. Je hoeft de dienstregeling eigenlijk niet eens te checken voordat je op pad gaat. De treinen vertrekken namelijk altijd rond kwart voor het hele uur.

Vanaf welk treinstation vertrekken treinen in Roosendaal?

De intercity's naar Gent vertrekken vanaf het enige treinstation in Roosendaal. Op dit station stoppen treinen die uit verschillende delen van Nederland komen. Je kunt natuurlijk ook met de bus naar station Roosendaal reizen. De naastgelegen bushalte is het eindpunt van diverse stads- en streekbussen. En als je de tijden goed op elkaar afstemt, kun je bijna direct overstappen op de trein naar Gent.

Op welk treinstation komen treinen aan in Gent?

De treinreis vanuit Roosendaal eindigt op Gent Sint-Pieters. De beste manier om Gent vanaf dit station te gaan verkennen, is met de stadsbus of tram. Stap bijvoorbeeld in bij de trams van lijn 2 en beklim de toren van de imposante Sint-Baafskathedraal. Of reis eens met de bussen van lijn 34, 55 of 70 naar het Museum voor Schone Kunsten. Hier hangen werken van Rubens, Pieter Brueghel, James Ensor, René Magritte en nog veel meer beroemde kunstenaars. Station Sint-Pieters is dus echt dé perfecte uitvalsbasis voor een ontdekkingstocht door Gent.

Reistips

Treinreizen van Roosendaal naar Gent
Reis eenvoudig met de trein naar Gent. Of je nu snel of goedkoop wilt, of een ander plan hebt, dankzij onze reisexperts beschik je over alle informatie om de beste optie te kiezen om van Roosendaal naar Gent te reizen.
FAQs
Hoeveel kost een voordelig trein ticket van Roosendaal naar Gent?
Trein tickets van Roosendaal naar Gent zijn al verkrijgbaar vanaf € 16 afhankelijk van hoe lang van tevoren je deze trein tickets boekt. We raden je aan om Omio te gebruiken om te zoeken naar de best mogelijke deals voor je geplande reis en je tickets zo vroeg mogelijk te boeken!
Wat is de gemiddelde prijs van een trein kaartje van Roosendaal naar Gent?
Reizen per tren van Roosendaal naar Gent kost gemiddeld € 16. Prijzen kunnen varieren, afhankelijk van het tijdstip en jaar en hoe lang van tevoren je boekt. Meestal geldt: hoe eerder, hoe beter!
Wat is de afstand naar Gent van Roosendaal per trein?
Als je per trein reist van Roosendaal naar Gent, is de afstand ongeveer 74 km. Kijk voor goedkope trein tickets van Roosendaal naar Gent ruim voor je geplande vertrekdatum op Omio of de Omio app.
Hoe lang doet de tren van Roosendaal naar Gent erover?
De reisduur per trein van Roosendaal naar Gent kan varieren, afhankelijk van of je op een specifieke datum reist, in het weekend of op feestdagen. Maar de gemiddelde reisduur is 1 h 57 min.
Vanaf welk in Roosendaal zou ik moeten reizen? Naar welk in Gent zou ik moeten reizen?

Voordat je instapt voor je reis per tren van Roosendaal naar Gent is het heel fijn om te weten dat Roosendaal het meest populaire tren station is voor reizigers die van Roosendaal vertrekken en dat Gent St Pieters het meest populaire is voor reizigers die aankomen in Gent.

Hoe ver van het centrum in Roosendaal en Gent zijn de belangrijkste?

Je vindt Roosendaal, het door Omio reizigers meest gebruikte in Roosendaal, op 0 km van het centrum, en het bij reizigers populairste in Gent is Gent St Pieters, dat 0 km ligt van het centrum.

Met wie kan ik reizen van Roosendaal naar Gent per tren?
Je kunt rekenen op een van onze betrouwbare reispartners om je snel van Roosendaal naar Gent te brengen per tren. Op de route van On the route naar Gent van Roosendaal kun je reizen met NS International. Maar het is altijd goed om alle mogelijke te checken voor de route van Roosendaal naar Gent, omdat er verschillen kunnen zijn in de services die zij bieden.
Hoe kan ik een goedkoop trein ticket kopen om te reizen van Roosendaal naar Gent?
Wil je per trein reizen van Roosendaal naar Gent? Je vindt en boekt je enkele reis of retourticket bij Omio. Je kunt ook gebruikmaken van onze app, zodat je alle informatie rondom reizen op een plaats kunt vinden en je geplande reis zo soepel mogelijk verloopt.
Ik wil per trein reizen van Roosendaal naar Gent. Welke andere plaatsen in de buurt van Gent zijn het waard om te bezoeken?
Veel reizigers die in Gent aankomen per trein, bezoeken ook populaire bestemmingen in de buurt zoals Brussel, Brugge of Amsterdam. Als je erover denkt om Brussel, Brugge of Amsterdam te verkennen vanuit Gent, laat Omio dan de beste beschikbare verbindingen voor je zoeken tegen een betaalbare prijs.
Kan ik met de trein reizen in plaats van met de auto van Roosendaal naar Gent?
Laat Omio het voor je regelen. Je hebt geen auto nodig als je wilt reizen naar Gent van Roosendaal. Check Omio voor de beste beschikbare tren verbindingen van Roosendaal naar Gent en koop je voordelige trein tickets vandaag nog!
Stations

Centrale stations en vliegvelden voor deze reis

Roosendaal
Gent
Roosendaal
Voorzieningen

Alternatieven voor treinen Roosendaal - Gent

Bekijk gerelateerde reisinformatie: