VERGELIJK Prijzen van verschillende soorten vervoer

vr
25 jun.
17
6Flixbus
za
26 jun.
17
5Flixbus
zo
27 jun.
17
4Flixbus
ma
28 jun.
17
4Flixbus
di
29 jun.
17
5Flixbus
wo
30 jun.
17
5Flixbus
do
1 jul.
17
4Flixbus
vr
2 jul.
17
4Flixbus
za
3 jul.
17
5Flixbus
zo
4 jul.
17
6Flixbus
ma
5 jul.
17
5Flixbus
di
6 jul.
17
4Flixbus
wo
7 jul.
17
5Flixbus
do
8 jul.
17
4Flixbus
vr
9 jul.
17
5Flixbus
za
10 jul.
17
Vind prijzen
zo
11 jul.
17
5Flixbus
ma
12 jul.
17
5Flixbus
di
13 jul.
17
5Flixbus
wo
14 jul.
17
5Flixbus

Deze bedrijven vertrouwen ons. We verkopen tickets van ze op één plek.

Deutsche Bahn
Deutsche Bahn with connection
Renfe
SNCB | IC
Accommodatie

Heb je een accommodatie nodig?

Fri, Jun 25
Totale prijs voor 1 nights, 1 adults
bekijk op de kaart
Populaire hotels
Volledige huizen en appartementen

Zoek de accommodatie die als beste bij je past bij onze partner Booking.com

Alles bekijken
train

Reisoverzicht

Reisinformatie voor treinen van Rotterdam naar Amsterdam

Gem. reistijd
54 minuten
Gem. treinticket: 17
Vertrekstation trein:Rotterdam
Eindstation trein:Amsterdam
Afstand treinreis:57 km

Welke treinen rijden er van Rotterdam naar Amsterdam?

  • Tussen Rotterdam en Amsterdam reis je met NS.
  • Er rijden rechtstreekse stoptreinen en intercity's.
  • Met de Intercity Direct reis je in 45 minuten naar Amsterdam.
  • Treintickets zijn verkrijgbaar vanaf 15 euro.

Welke treintijden gelden voor NS van Rotterdam naar Amsterdam?

De gewone intercity's en sprinters zijn 1 uur en 15 minuten onderweg voordat ze het centraal station van Amsterdam binnenrijden. Maar onder de vele forenzen die dagelijks op dit traject reizen, was er behoefte aan een snellere treinverbinding. Sinds eind 2013 rijdt er daarom ook een Intercity Direct. Met deze trein duurt de reis een half uur korter. Al moet je wel een extra toeslag betalen als je gebruik wilt maken van de Intercity Direct.

Overdag kun je gemiddeld zeven tot negen keer met de trein naar Amsterdam reizen. Alleen in de vroege ochtend en late avond neemt dit aantal iets af. De meeste treinen rijden tussen 5.30 uur en middernacht. Toch houdt de dienstregeling in de nachtelijke uren niet helemaal op. Vanaf station Rotterdam Centraal gaat er namelijk nog één trein per uur op weg naar Amsterdam.

Vanaf welke treinstations vertrekken treinen in Rotterdam?

Per dag maken tienduizenden reizigers gebruik van de treinen tussen Rotterdam en Amsterdam. Om de 5 à 10 minuten kun je instappen bij de sprinters, reguliere intercity's of de Intercity Direct naar Amsterdam. Deze treinen rijden vaak rechtstreeks naar de eindbestemming. Reis je met de sprinter? Dan kun je ook opstappen op station Rotterdam Noord of Rotterdam Alexander.

Op welk treinstation komen treinen aan in Amsterdam?

De meeste treinen die vanuit Rotterdam vertrekken, hebben Amsterdam Centraal als eindbestemming. Dit station biedt heel wat mogelijkheden qua openbaar vervoer. Zo kun je hier overstappen op de metro (lijn 51, 53 of 54) of één van de vele trams en stadsbussen. Het beroemde Rijksmuseum is bijvoorbeeld bereikbaar met de trams van lijn 2 en 5. En als je instapt bij lijn 9 dan kom je uit bij dierentuin Artis.

Reistips

Treinreizen van Rotterdam naar Amsterdam
Reis eenvoudig met de trein naar Amsterdam. Of je nu snel of goedkoop wilt, of een ander plan hebt, dankzij onze reisexperts beschik je over alle informatie om de beste optie te kiezen om van Rotterdam naar Amsterdam te reizen.
FAQs
Hoeveel kost een voordelig trein ticket van Rotterdam naar Amsterdam?
Het goedkoopst mogelijke trein ticket van Rotterdam naar Amsterdam is € 17. Deze lage prijzen kunnen wel afhankelijk zijn van hoe vroeg je je tickets van Rotterdam naar Amsterdam boekt. Als je geld wilt besparen en gebruik wilt maken van de goedkoopst mogelijke deal, raden we aan om je trein tickets vroeg te boeken, en Omio kan je daarbij helpen!
Hoeveel zijn de gemiddelde kosten van de trein van Rotterdam naar Amsterdam?
Het boeken van trein tickets naar Amsterdam van Rotterdam kost gemiddeld € 17. Vroeg boeken vergroot je kansen om echt goedkope tickets van Rotterdam naar Amsterdam te vinden en boeken op de dag van vertrek is meestal duurder.
Hoeveel kilometer is het van Rotterdam naar Amsterdam met de tren?
Als je reist van Rotterdam naar Amsterdam per trein, reken dan op een reisafstand tussen Rotterdam en Amsterdam van ongeveer 57 km. Voor een vlotte en gemakkelijke reis tussen deze twee plaatsen raden we aan om je goedkope trein tickets zo vroeg mogelijk te boeken!
Wat is de gemiddelde reistijd per trein van Rotterdam naar Amsterdam?
Als je reist per trein, is het belangrijk om te weten hoe lang je reis gaat duren. Daarom zoeken wij goekope tickets voor je voor de snelste beschikbare tren van Rotterdam naar Amsterdam. Om je een idee te geven hoe lang het duurt om van Rotterdam naar Amsterdam te reizen: de gemiddelde reisduur per tren is 41 min.
Als ik per tren wil reizen, welke in Rotterdam en Amsterdam zou ik dan moeten overwegen voor mijn reis?

Als je per tren van Rotterdam naar Amsterdam reist, is het altijd handig om te weten dat de meeste mensen die op deze route reizen, uit Rotterdam vertrekken van Rotterdam Centraal en dat de meeste mensen in Amsterdam uitstappen op Amsterdam Centraal.

Waar stap ik op op de tren van Rotterdam naar Amsterdam?

Als je van plan bent een tren vanuit Rotterdam te nemen, hou er dan rekening mee dat je 0 km moet reizen van het centrum naar het populairste tren station, Rotterdam Centraal. Als je aankomt in Amsterdam per tren, ga er dan vanuit dat je 0 km moet reizen van het belangrijkste tren station, Amsterdam Centraal, naar het centrum.

Welke zijn er die goedkope tickets van Rotterdam naar Amsterdam aanbieden?
Als je op zoek bent naar goedkope treinen van Rotterdam naar Amsterdam, kun je vertrouwen op NS, NS International | IC of Thalys om snel naar Amsterdam te kunnen reizen. Het is ook goed om alle mogelijke voor de reis van Rotterdam naar Amsterdam te checken om te kijken of er misschien verschillen zijn in de voordelen die ze aanbieden.
Hoe vind ik een directe tren verbinding van Rotterdam naar Amsterdam?
Zoek je een directe tren van Rotterdam naar Amsterdam? Overweeg om trein tickets van Rotterdam naar Amsterdam te kopen van, Thalys of. Als je geen perfecte verbinding per tren van Rotterdam naar Amsterdam vindt, check dan andere aanbiedingen op de route en combineer ze naar wens om snel in Amsterdam te komen.
Kan Omio me helpen om last-minute trein tickets van Rotterdam naar Amsterdam te kopen?
Wil je per trein reizen van Rotterdam naar Amsterdam? Je vindt en boekt je enkele reis of retourticket bij Omio. Je kunt ook gebruikmaken van onze app, zodat je alle informatie rondom reizen op een plaats kunt vinden en je geplande reis zo soepel mogelijk verloopt.
Ik wil per trein reizen van Rotterdam naar Amsterdam. Welke andere plaatsen in de buurt van Amsterdam zijn het waard om te bezoeken?
Je trein trip van Rotterdam naar Amsterdam hoeft niet te eindigen in Amsterdam. Andere populaire bestemmingen in de buurt van Amsterdam die een bezoekje waard zijn, zijn bijvoorbeeld Parijs, Londen of Brussel. Als je je reis wilt verlengen, vind je de beste en goedkoopste manieren om naar Parijs, Londen of Brussel te gaan op Omio!
Kan ik van Rotterdam naar Amsterdam reizen per trein in plaats van met de auto?
Het is goed mogelijk om van Rotterdam naar Amsterdam te reizen zonder auto. Gebruik Omio om de beste tren verbindingen te vergelijken en goedkope trein tickets van Rotterdam naar Amsterdam te vinden. Je kunt je geplande reis makkelijker maken door al je tickets te bewaren in de Omio app.
Stations

Centrale stations en vliegvelden voor deze reis

Rotterdam
Amsterdam
Rotterdam Centraal
Voorzieningen
Versnaperingen