Trein van Rotterdam naar Antwerpen

De goedkoopste treinreizen Van Rotterdam Naar Antwerpen

Tijden en prijzen weergeven voor 26 jun.

Goedkoopst

18

Gemiddelde

32

De beste manier om een goedkope prijs te krijgen is door je ticket zo vroeg mogelijk te boeken en buiten de spits te reizen.

goedkoopste
10:03Rotterdam Centraal1u10 11:13Antwerpen Centraal
0 overstappen
181Enkele reis
goedkoopste
09:03Rotterdam Centraal1u10 10:13Antwerpen Centraal
0 overstappen
181Enkele reis
goedkoopste
08:03Rotterdam Centraal1u10 09:13Antwerpen Centraal
0 overstappen
181Enkele reis
goedkoopste
11:03Rotterdam Centraal1u10 12:13Antwerpen Centraal
0 overstappen
181Enkele reis
goedkoopste
07:03Rotterdam Centraal1u10 08:13Antwerpen Centraal
0 overstappen
181Enkele reis

Treintijden & routes Rotterdam naar Antwerpen

Treinen weergeven voor morgen, zondag 26 juni
07:03Rotterdam Centraal1u10 08:13Antwerpen Centraal
0 overstappen
08:03Rotterdam Centraal1u10 09:13Antwerpen Centraal
0 overstappen
08:28Rotterdam Centraal1u01 09:29Antwerpen Centraal
0 overstappen
09:03Rotterdam Centraal1u10 10:13Antwerpen Centraal
0 overstappen
10:03Rotterdam Centraal1u10 11:13Antwerpen Centraal
0 overstappen
10:28Rotterdam Centraal1u01 11:29Antwerpen Centraal
0 overstappen
11:03Rotterdam Centraal1u10 12:13Antwerpen Centraal
0 overstappen

Dit is de laatste trein van de dag.

Zoek alle data en tijdstippen voor deze reis

Vergelijk de prijs Prijzen van verschillende soorten vervoer

zo
26 jun.
ma
27 jun.
di
28 jun.
wo
29 jun.
do
30 jun.
vr
01 jul.
za
02 jul.
zo
03 jul.
ma
04 jul.
di
05 jul.
wo
06 jul.
do
07 jul.
vr
08 jul.
za
09 jul.
zo
10 jul.
ma
11 jul.
di
12 jul.
wo
13 jul.
do
14 jul.
vr
15 jul.
za
16 jul.

De snelste treinen Van Rotterdam Naar Antwerpen

Tijden en prijzen weergeven voor 26 jun.

Snelste reis

1 u 1 m

Gemiddelde

1 u 7 m

Treinen per dag

7

Afstand busreis

78 km

Van de 7 treinen die elke dag vertrekken vanaf Rotterdam naar Antwerpen rijden 7 treinen rechtstreeks, dus het is eenvoudig om een reis te kiezen waarbij je niet hoeft over te stappen.

snelste
08:28Rotterdam Centraal1u01 09:29Antwerpen Centraal
0 overstappen
651Enkele reis
snelste
10:28Rotterdam Centraal1u01 11:29Antwerpen Centraal
0 overstappen
681Enkele reis
10:03Rotterdam Centraal1u10 11:13Antwerpen Centraal
0 overstappen
181Enkele reis
09:03Rotterdam Centraal1u10 10:13Antwerpen Centraal
0 overstappen
181Enkele reis
08:03Rotterdam Centraal1u10 09:13Antwerpen Centraal
0 overstappen
181Enkele reis

Wij verkopen tickets van +1.000 reisorganisaties op één platform.

Deutsche Bahn
Deutsche Bahn with connection
Renfe
SNCB | IC

Vertrektijden trein: trein van Rotterdam naar Antwerpen

distanceAfstand78 km
durationGemiddelde treinduur1 h 5 min
priceGemiddelde treinticketsprijs€ 20
frequencyTren frequentie7 per dag
changesDirecte trenJa, er zijn 7 directe treinen per dag
carriersTreinmaatschappijenThalys, NS International | IC of NS International

Met treinen van Rotterdam naar Antwerpen leg je reis 78 km af wat gemiddeld 1 h 5 min duurt bij onze reispartners zoals Thalys, NS International | IC of NS International. Normaalgesproken zijn er er zijn 7 treinen diensten per dag, inclusief directe diensten. Je kunt het goedkoopste treinkaartje voor deze reis zelfs al voor € 13 krijgen, maar een gemiddeld treinticket is € 20. Reizigers vertrekken het vaakst van Rotterdam Centraal en arriveren in Antwerp.

Treinreisaanbieders: Thalys van Rotterdam naar Antwerpen

Koop je officiële tickets voor de tren tussen Rotterdam en Antwerpen bij Thalys vanaf € 13 met Omio. Vind tijden en tickets voor de tren bij meer dan 1000 reisorganisaties om de meest handig te vergelijken en te boeken.

Thalys

Thalys is een Frans-Belgische hogesnelheidstreinmaatschappij die de belangrijkste hoofdsteden met elkaar verbindt. Voor je volgende tren van Rotterdam naar Antwerpen met Thalys kun je kiezen uit deze verschillende tickettarieven: Standard Mini, Standard, Comfort en Premium.

Vind goedkope tickets voor de treinen van Rotterdam naar Antwerpen van Thalys op Omio. Omio kan je helpen de beste deals en prijzen te vinden voor een tren en dat allemaal op één plek. We tonen je de meest actuele dienstregeling voor Rotterdam naar Antwerpen met de tren van Thalys, de nieuwste ticketaanbiedingen voor trein en andere reisinformatie. Voor de van Rotterdam naar Antwerpen, inclusief informatie over bagagebeleid en voorzieningen aangeboden aan boord, zit je goed bij Omio. Als je zoekt naar treinen van Rotterdam naar Antwerpen in de Omio-app, kun je controleren of de beschikbare tickets van Thalys mobiele tickets voor de treinen zijn, wat het nog handiger voor je maakt om papierloos op reis te gaan. Bekijk de dienstregeling voor een tren van Thalys voor je ideale vertrek- en aankomsttijden, vergelijk de beste beschikbare route om vanaf Rotterdam naar Antwerpen te gaan en boek gemakkelijk vervolgens een goedkope ticket voor de tren afhankelijk van het klassetarief dat je kiest. Leun achterover en geniet van je aanstaande tren van Rotterdam naar Antwerpen met Thalys!

Thalys Rotterdam naar Antwerpen tren informatie:

  • Gemiddelde duur: 32 min
  • Thalys frequentie: 7 per dag

Welke treinen rijden er van Rotterdam naar Antwerpen?

  • Treinen van NS International en Thalys rijden tussen Rotterdam naar Antwerpen.
  • Met de treinen van Thalys hoef je onderweg niet over te stappen, terwijl je met NS International de keuze hebt uit rechtstreekse verbindingen en treinen met een overstap onderweg.
  • Thalys brengt je het snelste van Rotterdam naar Antwerpen, want deze reis duurt slechts 32 minuten.
  • Treintickets zijn het goedkoopste bij NS International vanaf 19 euro.
  • Met de trein ben je bijna een uur minder lang onderweg naar Antwerpen dan met de bus.
  • De goedkoopste Thalys-treintickets zijn 4 maanden van tevoren in de aanbieding.

Welke treinen van Thalys gaan van Rotterdam naar Antwerpen?

De treinen van Thalys stoppen in tegenstelling tot treinen van de NS niet tussen Rotterdam Centraal Station en Antwerpen-Centraal. Daardoor duurt deze reis maar iets meer dan een half uur. Op werkdagen vertrekt er ieder uur een trein van Thalys vanaf Rotterdam Centraal Station naar Antwerpen. De eerste trein rijdt 's morgens om 6.58 uur uit Rotterdam weg. De laatste Thalys van de dag vertrekt 's avonds om 20.58 uur.

In het weekend heb je keuze uit tien of elf treinen van Thalys die naar Antwerpen gaan. Op zaterdag vertrekt de eerste Thalys om 7.58 uur van Rotterdam Centraal Station. De laatste trein gaat zaterdag om 18.58 uur weg. Op zondag vertrekt de eerste Thalys van de dag om 8.58 uur in de morgen, terwijl de laatste trein 's avonds om 20.58 uur begint met de reis naar Antwerpen.

Welke treinen van NS International gaan van Rotterdam naar Antwerpen?

Alle rechtstreekse treinen van NS International brengen je in 1 uur en 6 minuten van Rotterdam Centraal naar Antwerpen-Centraal. Deze treinen vertrekken ieder uur vanaf het hoofdstation van deze havenstad aan de Maas.

NS International hanteert de hele week door dezelfde dienstregeling, dus is er geen verschil tussen de doordeweekse vertrektijden en die in het weekend. Dat betekent dat iedere dag de eerste IC Brussel om 7.09 uur naar Antwerpen vertrekt. Onderweg stopt deze trein nog op de stations Dordrecht en Roosendaal. De laatste rechtstreekse trein van NS International rijdt dagelijks om 21.09 uur weg van Rotterdam Centraal Station.

Vanaf welk treinstation vertrekken treinen in Rotterdam?

Alle internationale treinen die vanuit Rotterdam naar Antwerpen gaan, vertrekken vanaf Rotterdam Centraal Station. Vanaf dit treinstation vertrekt er vrijwel de hele dag door twee keer per uur een rechtstreekse trein uur naar Antwerpen. Daarnaast kun je op Rotterdam Centraal Station ook een indirecte trein nemen, waarbij je onderweg op station Roosendaal over moet stappen.

Op welk treinstation komen treinen aan in Antwerpen?

Alle treinen uit Rotterdam komen aan op het mooie station Antwerpen-Centraal, dat ook wel Antwerpen Centraal Station genoemd wordt. Dit hoofdstation van de stad heeft veertien verschillende sporen, die verspreid zijn over drie verdiepingen. In 2014 werd Antwerpen-Centraal uitgeroepen tot het mooiste treinstation van de wereld.

Het station ligt direct tegen het stadscentrum van Antwerpen aan en heeft goede verbindingen met de verschillende stadsdelen. Zo zijn de haltes Astrid en Diamant van de ondergrondse tram direct verbonden met het station. Deze ondergrondse tramlijnen worden hier ook wel premetro's genoemd. Bovengronds kun je op het Koningin Astridplein verschillende andere tramlijnen nemen. Stads- en streekbussen stoppen aan de westzijde van het treinstation. Het grote busstation op de Franklin Rooseveltplaats ligt op 500 meter afstand in noordwestelijke richting. Vanaf Antwerpen-Centraal kun je ook gemakkelijk met de trein doorreizen naar andere delen van België.

Antwerpen is een ideale bestemming voor een dagje uit. Leuk om te bezoeken in de stad is de vogeltjesmarkt, het Museum aan de Stroom (MAS) en de in de binnenstad gelegen dierentuin. Maar ook een pintje pakken op een terrasje in één van de vele winkelstraten, is de moeite waard.

Reistips: treinen van Rotterdam tot Antwerpen

Reis eenvoudig met de trein naar Antwerpen. Of je nu snel of goedkoop wilt, of een ander plan hebt, dankzij onze reisexperts beschik je over alle informatie om de beste optie te kiezen om van Rotterdam naar Antwerpen te reizen.
FAQs
Treintickets van Rotterdam naar Antwerpen hoeven niet meer dan € 13 te kosten, zeker als je je tickets voor deze reis op tijd boekt. Omio kan je geld besparen door voor jou goedkope deals te zoeken voor treintickets van Rotterdam naar Antwerpen voor je volgende vakantie.
In de komende 7 dagen kun je verwachten, gemiddeld € 20  te betalen voor een tren ticket tussen Rotterdam en Antwerpen.
Wanneer je deze route reist hou er dan rekening mee dat de afstand van Rotterdam naar Antwerpen per trein ongeveer 78 km  is.
Als je reist per trein, is het belangrijk om te weten hoe lang je reis gaat duren. Daarom zoeken wij goekope tickets voor je voor de snelste beschikbare tren van Rotterdam naar Antwerpen. Om je een idee te geven hoe lang het duurt om van Rotterdam naar Antwerpen te reizen: de gemiddelde reisduur per trein is 1 h 5 min.

Het meest populaire treinstation voor reizigers uit Rotterdam is Rotterdam Centraal. In Antwerpen is het meest populaire treinstation onder reizigers Antwerp.

Het populairste treinstation bij reizigers om te vertrekken voor deze reis heet Rotterdam Centraal, en ligt 875 m van het stadscentrum Rotterdam.

Het meest populaire aankomst treinstation, Antwerp, ligt 86 m van het stadscentrum van Antwerpen.

Als je op zoek bent naar goedkope treinen van Rotterdam naar Antwerpen, kun je vertrouwen op Thalys, NS International | IC of NS International om snel naar Antwerpen te kunnen reizen. Het is ook goed om alle mogelijke treinmaatschappijen voor de reis van Rotterdam naar Antwerpen te checken om te kijken of er misschien verschillen zijn in de voordelen die ze aanbieden.
Ja, er zijn 7 directe treinen per dag van Rotterdam naar Antwerpen. Je kunt kijken of je kunt reizen met Thalys of NS International  zonder te moeten overstappen. Een directe tren verbinding nemen, bespaart je meestal tijd om op je bestemming te komen, dus is het de moeite waard daar aandacht aan te besteden wanneer je een kaartje boekt voor deze reis.
Het gemiddelde aantal treinen dat vertrekt vanaf Rotterdam naar Antwerpen is 7 per dag. De treindiensten en dienstregelingen kunnen variëren tussen weekdagen en weekends.
Een eerste tren voor deze reis vertrekt van Rotterdam om 06: 11. Een laatste tren vertrekt van Rotterdam om 20: 11. Check Omio voor de recentste tren tijden van Rotterdam naar Antwerpen en boek de beste vertrektijd op jouw gekozen reisdatum.
Je kunt zien dat een tren tussen Rotterdam en Antwerpen gemiddeld € 20 enkele reis kost als je binnen de komende 7 dagen boekt. Maar we raden je aan om je treintickets van tevoren te scoren voor de beste deals en om geld te besparen op je reis. Je zult zien dat tickets voor een tren van Rotterdam naar Antwerpen over het algemeen al ver voor de geplande reisdatum te koop zijn een paar maanden.
Veel van onze klanten die een reis naar Antwerpen per trein hebben gepland, reizen ook naar plaatsen als Brussel, Amsterdam of Parijs. Check Omio voor de beste verbindingen van Antwerpen naar deze bestemmingen, die ook een bezoekje waard zijn.
Als je per trein wilt reizen van Rotterdam naar Antwerpen met gebruik van de Omio-app, controleer dan of je ticket een mobiel ticket is. Als dat zo is, dan hoef je het niet te printen, en heb je alleen de Omio-app nodig om makkelijk te reizen. Je tickets zijn ook offline beschikbaar, voor het geval je een slechte internetverbinding hebt. Je kunt altijd op onze app rekenen voor de laatste meldingen en updates over je tren tussen Rotterdam en Antwerpen, zowel vooraf als tijdens je reis.
Het is goed mogelijk om van Rotterdam naar Antwerpen te reizen zonder auto. Gebruik Omio om de beste treinverbindingen te vergelijken en goedkope treintickets van Rotterdam naar Antwerpen te vinden. Je kunt je geplande reis makkelijker maken door al je tickets te bewaren in de Omio-app.
Stations

Centrale stations en vliegvelden voor deze reis

Rotterdam
Antwerpen

Meer reisopties per trein van Rotterdam naar Antwerpen

Bekijk gerelateerde reisinformatie:

De Omio-app maakt reizen plannen eenvoudig

We brengen je waar je naartoe wilt gaan. Van e-tickets tot actuele updates over treinen: onze innovatieve app is de ideale manier om te plannen en je reis te volgen.

ios-badge
android-badge
Hand With Phone
Valuta
Taal