VERGELIJK Prijzen van verschillende soorten vervoer

di
25 jan.
25NS International
14Flixbus
wo
26 jan.
25NS International
14Flixbus
do
27 jan.
25NS International
10Flixbus
vr
28 jan.
25NS International
14Flixbus
za
29 jan.
25NS International
10Flixbus
zo
30 jan.
25NS International
10Flixbus
ma
31 jan.
13NS International
6Flixbus
di
1 feb.
13NS International
6Flixbus
wo
2 feb.
13NS International
8Flixbus
do
3 feb.
13NS International
8Flixbus
vr
4 feb.
17NS International
8Flixbus
za
5 feb.
17NS International
8Flixbus
ma
7 feb.
13NS International
6Flixbus
di
8 feb.
13NS International
6Flixbus
wo
9 feb.
13NS International
8Flixbus
do
10 feb.
13NS International
8Flixbus
vr
11 feb.
17NS International
8Flixbus
za
12 feb.
17NS International
9Flixbus
zo
13 feb.
17NS International
6Flixbus

Deze bedrijven vertrouwen ons. We verkopen tickets van ze op één plek.

Deutsche Bahn
Deutsche Bahn with connection
Renfe
SNCB | IC

Informatie over treinen van Rotterdam naar Antwerpen

distanceAfstand78 km
durationGemiddelde treinduur1 h 5 min
priceGemiddelde treinticketsprijs€ 25
frequencyTren frequentie5 per dag
changesDirecte trenJa, er zijn 5 directe treinen per dag
carriersTreinreisaanbiedersNS International, NS International | IC of Thalys

Met treinen van Rotterdam naar Antwerpen leg je reis 78 km af wat gemiddeld 1 h 5 min duurt bij onze reispartners zoals NS International, NS International | IC of Thalys. Normaalgesproken zijn er er zijn 5 treinen diensten per dag, inclusief directe diensten. Je kunt het goedkoopste treinkaartje voor deze reis zelfs al voor € 25 krijgen, maar een gemiddeld treinticket is € 25. Reizigers vertrekken het vaakst van Rotterdam Centraal en arriveren in Antwerp.

Treinmaatschappijen: Tren tussen Rotterdam en Antwerpen met Thalys

Koop je officiële tickets voor de tren tussen Rotterdam en Antwerpen bij Thalys vanaf € 25 met Omio. Vind tijden en tickets voor de tren bij meer dan 1000 reisorganisaties om de meest populair te vergelijken en te boeken.

Thalys

Thalys is een Frans-Belgische hogesnelheidstreinmaatschappij die de belangrijkste hoofdsteden met elkaar verbindt. Voor je volgende tren van Rotterdam naar Antwerpen met Thalys kun je kiezen uit deze verschillende tickettarieven: Standard Mini, Standard, Comfort en Premium.

Geniet van een vlotte en gemakkelijke van Rotterdam naar Antwerpen met Thalys! Als officiële reispartner van Thalys kan Omio je helpen bij het zoeken naar de huidige dienstregelingen van de tren bij Thalys. Ook de beste routes van Rotterdam naar Antwerpen kun je vergelijken, evenals de beschikbare klassetarieven voor deze route en informatie over bagagebeleid en voorzieningen aan boord. Koop het meest betaalbare ticket van Thalys van Rotterdam naar Antwerpen dat vandaag beschikbaar is. Als je in de Omio-app zoekt naar het ticket van Thalys kun je ook zien of het een mobiele ticket is, zodat je papierloos kunt reizen in plaats van persoonlijk in de rij bij het treinstation te moeten wachten om kaartjes te kopen. Zodra je je ideale route hebt gevonden, boek je in een paar eenvoudige stappen je tren van Rotterdam naar Antwerpen enkele reis op Omio of in de Omio-app. Je kunt dan achterover leunen en genieten van de van Rotterdam naar Antwerpen met gemak en comfort op een tren van Thalys.

Thalys Rotterdam naar Antwerpen tren informatie:

  • Gemiddelde duur: 32 min
  • Thalys frequentie: 5 per dag

Welke treinen rijden er van Rotterdam naar Antwerpen?

  • Treinen van NS International en Thalys rijden tussen Rotterdam naar Antwerpen.
  • Met de treinen van Thalys hoef je onderweg niet over te stappen, terwijl je met NS International de keuze hebt uit rechtstreekse verbindingen en treinen met een overstap onderweg.
  • Thalys brengt je het snelste van Rotterdam naar Antwerpen, want deze reis duurt slechts 32 minuten.
  • Treintickets zijn het goedkoopste bij NS International vanaf 19 euro.
  • Met de trein ben je bijna een uur minder lang onderweg naar Antwerpen dan met de bus.
  • De goedkoopste Thalys-treintickets zijn 4 maanden van tevoren in de aanbieding.

Welke treinen van Thalys gaan van Rotterdam naar Antwerpen?

De treinen van Thalys stoppen in tegenstelling tot treinen van de NS niet tussen Rotterdam Centraal Station en Antwerpen-Centraal. Daardoor duurt deze reis maar iets meer dan een half uur. Op werkdagen vertrekt er ieder uur een trein van Thalys vanaf Rotterdam Centraal Station naar Antwerpen. De eerste trein rijdt 's morgens om 6.58 uur uit Rotterdam weg. De laatste Thalys van de dag vertrekt 's avonds om 20.58 uur.

In het weekend heb je keuze uit tien of elf treinen van Thalys die naar Antwerpen gaan. Op zaterdag vertrekt de eerste Thalys om 7.58 uur van Rotterdam Centraal Station. De laatste trein gaat zaterdag om 18.58 uur weg. Op zondag vertrekt de eerste Thalys van de dag om 8.58 uur in de morgen, terwijl de laatste trein 's avonds om 20.58 uur begint met de reis naar Antwerpen.

Welke treinen van NS International gaan van Rotterdam naar Antwerpen?

Alle rechtstreekse treinen van NS International brengen je in 1 uur en 6 minuten van Rotterdam Centraal naar Antwerpen-Centraal. Deze treinen vertrekken ieder uur vanaf het hoofdstation van deze havenstad aan de Maas.

NS International hanteert de hele week door dezelfde dienstregeling, dus is er geen verschil tussen de doordeweekse vertrektijden en die in het weekend. Dat betekent dat iedere dag de eerste IC Brussel om 7.09 uur naar Antwerpen vertrekt. Onderweg stopt deze trein nog op de stations Dordrecht en Roosendaal. De laatste rechtstreekse trein van NS International rijdt dagelijks om 21.09 uur weg van Rotterdam Centraal Station.

Vanaf welk treinstation vertrekken treinen in Rotterdam?

Alle internationale treinen die vanuit Rotterdam naar Antwerpen gaan, vertrekken vanaf Rotterdam Centraal Station. Vanaf dit treinstation vertrekt er vrijwel de hele dag door twee keer per uur een rechtstreekse trein uur naar Antwerpen. Daarnaast kun je op Rotterdam Centraal Station ook een indirecte trein nemen, waarbij je onderweg op station Roosendaal over moet stappen.

Op welk treinstation komen treinen aan in Antwerpen?

Alle treinen uit Rotterdam komen aan op het mooie station Antwerpen-Centraal, dat ook wel Antwerpen Centraal Station genoemd wordt. Dit hoofdstation van de stad heeft veertien verschillende sporen, die verspreid zijn over drie verdiepingen. In 2014 werd Antwerpen-Centraal uitgeroepen tot het mooiste treinstation van de wereld.

Het station ligt direct tegen het stadscentrum van Antwerpen aan en heeft goede verbindingen met de verschillende stadsdelen. Zo zijn de haltes Astrid en Diamant van de ondergrondse tram direct verbonden met het station. Deze ondergrondse tramlijnen worden hier ook wel premetro's genoemd. Bovengronds kun je op het Koningin Astridplein verschillende andere tramlijnen nemen. Stads- en streekbussen stoppen aan de westzijde van het treinstation. Het grote busstation op de Franklin Rooseveltplaats ligt op 500 meter afstand in noordwestelijke richting. Vanaf Antwerpen-Centraal kun je ook gemakkelijk met de trein doorreizen naar andere delen van België.

Antwerpen is een ideale bestemming voor een dagje uit. Leuk om te bezoeken in de stad is de vogeltjesmarkt, het Museum aan de Stroom (MAS) en de in de binnenstad gelegen dierentuin. Maar ook een pintje pakken op een terrasje in één van de vele winkelstraten, is de moeite waard.

Reistips: Treinreizen van Rotterdam naar Antwerpen

Reis eenvoudig met de trein naar Antwerpen. Of je nu snel of goedkoop wilt, of een ander plan hebt, dankzij onze reisexperts beschik je over alle informatie om de beste optie te kiezen om van Rotterdam naar Antwerpen te reizen.
FAQs

Hoeveel kosten goedkope treintickets van Rotterdam naar Antwerpen?

Treintickets van Rotterdam naar Antwerpen hoeven niet meer dan € 25 te kosten, zeker als je je tickets voor deze reis op tijd boekt. Omio kan je geld besparen door voor jou goedkope deals te zoeken voor treintickets van Rotterdam naar Antwerpen voor je volgende vakantie.

Wat is de gemiddelde prijs van een treinkaartje van Rotterdam naar Antwerpen?

In de komende 7 dagen kun je verwachten, gemiddeld € 25  te betalen voor een tren ticket tussen Rotterdam en Antwerpen.

Wat is de afstand naar Antwerpen van Rotterdam per trein?

De afstand van van Rotterdam naar Antwerpen per trein is bij benadering 78 km.

Hoe lang doet de tren van Rotterdam naar Antwerpen erover?

The gemiddelde reistijd per trein van Rotterdam naar Antwerpen is 1 h 5 min. Maar de reistijd kan langer zijn in weekends en op feestdagen, dus hou daar rekening mee als je treintickets koopt van Rotterdam naar Antwerpen.

Wat zijn de meest gebruikte treinstations in Rotterdam en in Antwerpen?

Als je per trein van Rotterdam naar Antwerpen reist, is het altijd handig om te weten dat de meeste mensen die op deze route reizen, uit Rotterdam vertrekken van Rotterdam Centraal en dat de meeste mensen in Antwerpen uitstappen op Antwerp.

Waar is het treinstation om van te vertrekken in Rotterdam gesitueerd? Waar is treinstation om aan te komen in Antwerpen gesitueerd?

Je kunt het meest populaire vertrek treinstation voor deze reis, Rotterdam Centraal, vinden op ongeveer 659 m van het stadscentrum van Rotterdam. Het meest populaire treinstation om aan te komen in Antwerpen, heet Antwerp, en is ongeveer 86 m gelegen van zijn stadscentrum.

Welke treinreisaanbieders bieden vervoer aan van Rotterdam naar Antwerpen?

Je kunt rekenen op een van onze betrouwbare reispartners om je snel van Rotterdam naar Antwerpen te brengen per trein. Op de route naar Antwerpen vanuit Rotterdam kun je reizen met NS International, NS International | IC of Thalys. Maar het is altijd goed om alle mogelijke treinmaatschappijen te checken voor de route van Rotterdam naar Antwerpen, omdat er verschillen kunnen zijn in de service die zij bieden.

Hoeveel treindiensten per dag zijn er van Rotterdam naar Antwerpen?

Het gemiddelde aantal treinen dat vertrekt vanaf Rotterdam naar Antwerpen is 5 per dag. De treindiensten en dienstregelingen kunnen variëren tussen weekdagen en weekends.

Hoeveel tijd van tevoren moet ik een treintickets tussen Rotterdam en Antwerpen reserveren om de beste aanbieding te krijgen?

Je kunt zien dat een tren van Rotterdam naar Antwerpen gemiddeld € 25 enkele reis kost als je binnen de komende 7 dagen boekt. Maar we raden je aan om je treintickets van tevoren te scoren voor de beste deals en om geld te besparen op je reis. Je zult zien dat tickets voor een tren van Rotterdam naar Antwerpen over het algemeen al ver voor de geplande reisdatum te koop zijn een paar maanden.

Als ik eenmaal ben aangekomen in Antwerpen vanuit Rotterdam per trein, zijn er dan in de buurt van Antwerpen nog andere plaatsen die een bezoekje waard zijn?

Je trein trip van Rotterdam naar Antwerpen hoeft niet te eindigen in Antwerpen. Andere populaire bestemmingen in de buurt van Antwerpen die een bezoekje waard zijn, zijn bijvoorbeeld Brussel, Amsterdam of Parijs. Als je je reis wilt verlengen, vind je de beste en goedkoopste manieren om naar Brussel, Amsterdam of Parijs te gaan op Omio!

Kan ik reizen per trein van Rotterdam naar Antwerpen met de Omio-app?

Als je per trein wilt reizen van Rotterdam naar Antwerpen met gebruik van de Omio-app, controleer dan of je ticket een mobiel ticket is. Als dat zo is, dan hoef je het niet te printen, en heb je alleen de Omio-app nodig om makkelijk te reizen. Je tickets zijn ook offline beschikbaar, voor het geval je een slechte internetverbinding hebt. Je kunt altijd op onze app rekenen voor de laatste meldingen en updates over je tren tussen Rotterdam en Antwerpen, zowel vooraf als tijdens je reis.

Kan ik met de treinreisen in plaats van met de auto van Rotterdam naar Antwerpen?

Het is goed mogelijk om van Rotterdam naar Antwerpen te reizen zonder auto. Gebruik Omio om de beste treinverbindingen te vergelijken en goedkope treintickets van Rotterdam naar Antwerpen te vinden. Je kunt je geplande reis makkelijker maken door al je tickets te bewaren in de Omio-app.
Stations

Centrale stations en vliegvelden voor deze reis

Rotterdam
Antwerpen
Rotterdam Centraal
Voorzieningen
Versnaperingen