Trein van Rotterdam naar Brussel

De goedkoopste treinreizen Van Rotterdam Naar Brussel

Tijden en prijzen weergeven voor 18 aug.

Goedkoopst

36

Gemiddelde

56

De beste manier om een goedkope prijs te krijgen is door je ticket zo vroeg mogelijk te boeken en buiten de spits te reizen.

goedkoopste
08:11Rotterdam Centraal2u06 10:17Brussel-Midi
0 overstappen
361Enkele reis
goedkoopste
09:11Rotterdam Centraal2u06 11:17Brussel-Midi
0 overstappen
361Enkele reis
goedkoopste
10:11Rotterdam Centraal2u06 12:17Brussel-Midi
0 overstappen
361Enkele reis
09:58Rotterdam Centraal1u10 11:08Brussel-Midi
0 overstappen
741Enkele reis
08:58Rotterdam Centraal1u10 10:08Brussel-Midi
0 overstappen
741Enkele reis

Treintijden & routes Rotterdam naar Brussel

Treinen weergeven voor morgen, donderdag 18 augustus
08:11Rotterdam Centraal2u06 10:17Brussel-Midi
0 overstappen
08:58Rotterdam Centraal1u10 10:08Brussel-Midi
0 overstappen
09:11Rotterdam Centraal2u06 11:17Brussel-Midi
0 overstappen
09:58Rotterdam Centraal1u10 11:08Brussel-Midi
0 overstappen
10:11Rotterdam Centraal2u06 12:17Brussel-Midi
0 overstappen
10:58Rotterdam Centraal1u10 12:08Brussel-Midi
0 overstappen

Dit is de laatste trein van de dag.

Zoek alle data en tijdstippen voor deze reis

Vergelijk de prijs Prijzen van verschillende soorten vervoer

do
18 aug.
vr
19 aug.
za
20 aug.
zo
21 aug.
ma
22 aug.
di
23 aug.
wo
24 aug.
do
25 aug.
vr
26 aug.
za
27 aug.
zo
28 aug.
ma
29 aug.
di
30 aug.
wo
31 aug.
do
01 sep.
vr
02 sep.
za
03 sep.
zo
04 sep.
ma
05 sep.
di
06 sep.
wo
07 sep.

De snelste treinen Van Rotterdam Naar Brussel

Tijden en prijzen weergeven voor 18 aug.

Snelste reis

1 u 10 m

Gemiddelde

1 u 38 m

Treinen per dag

6

Afstand busreis

120 km

Van de 6 treinen die elke dag vertrekken vanaf Rotterdam naar Brussel rijden 6 treinen rechtstreeks, dus het is eenvoudig om een reis te kiezen waarbij je niet hoeft over te stappen.

snelste
09:58Rotterdam Centraal1u10 11:08Brussel-Midi
0 overstappen
741Enkele reis
snelste
10:58Rotterdam Centraal1u10 12:08Brussel-Midi
0 overstappen
771Enkele reis
snelste
08:58Rotterdam Centraal1u10 10:08Brussel-Midi
0 overstappen
741Enkele reis
08:11Rotterdam Centraal2u06 10:17Brussel-Midi
0 overstappen
361Enkele reis
09:11Rotterdam Centraal2u06 11:17Brussel-Midi
0 overstappen
361Enkele reis

Wij verkopen tickets van +1.000 reisorganisaties op één platform.

Deutsche Bahn
Deutsche Bahn with connection
Renfe
SNCB | IC

Vertrektijden trein: trein van Rotterdam naar Brussel

distanceAfstand119 km
durationGemiddelde treinduur2 h 5 min
priceGemiddelde treinticketsprijs€ 36
frequencyTren frequentie13 per dag
changesDirecte trenJa, er zijn 13 directe treinen per dag
carriersTreinreisaanbiedersNS International | IC, Thalys, NS International of Eurostar

Met treinen van Rotterdam naar Brussel leg je reis 119 km af wat gemiddeld 2 h 5 min duurt bij onze reispartners zoals NS International | IC, Thalys, NS International of Eurostar. Normaalgesproken zijn er er zijn 13 treinen diensten per dag, inclusief directe diensten. Je kunt het goedkoopste treinkaartje voor deze reis zelfs al voor € 36 krijgen, maar een gemiddeld treinticket is € 36. Reizigers vertrekken het vaakst van Rotterdam Centraal en arriveren in Bruxelles-Midi.

Treinreisaanbieders: Thalys en Eurostar van Rotterdam naar Brussel

Reis met de tren van Rotterdam naar Brussel vanaf € 36 met Omio’s Thalys en Eurostar partners! Je kunt de beste dienstregelingen en tickets vinden, door de meest populair te vergelijken en te boeken.

Thalys
Eurostar

Thalys is een Frans-Belgische hogesnelheidstreinmaatschappij die de belangrijkste hoofdsteden met elkaar verbindt. Voor je volgende tren tussen Rotterdam en Brussel met Thalys kun je kiezen uit deze verschillende tickettarieven: Standard Mini, Standard, Comfort en Premium.

Vind goedkope tickets voor de treinen tussen Rotterdam en Brussel van Thalys op Omio. Omio kan je helpen de beste deals en prijzen te vinden voor een tren en dat allemaal op één plek. We tonen je de meest actuele dienstregeling voor Rotterdam naar Brussel met de tren van Thalys, de nieuwste ticketaanbiedingen voor trein en andere reisinformatie. Voor de van Rotterdam naar Brussel, inclusief informatie over bagagebeleid en voorzieningen aangeboden aan boord, zit je goed bij Omio. Als je zoekt naar treinen van Rotterdam naar Brussel in de Omio-app, kun je controleren of de beschikbare tickets van Thalys mobiele tickets voor de treinen zijn, wat het nog handiger voor je maakt om papierloos op reis te gaan. Bekijk de dienstregeling voor een tren van Thalys voor je ideale vertrek- en aankomsttijden, vergelijk de beste beschikbare route om vanaf Rotterdam naar Brussel te gaan en boek gemakkelijk vervolgens een goedkope ticket voor de tren afhankelijk van het klassetarief dat je kiest. Leun achterover en geniet van je aanstaande tren van Rotterdam naar Brussel met Thalys!

Thalys treinen van Rotterdam tot Brussel, informatie:

  • Gemiddelde duur: 1 h 17 min
  • Thalys frequentie: 10 per dag

Eurostar is de exclusieve hogesnelheidstrein die het Verenigd Koninkrijk verbindt met landen in Europa zoals Frankrijk, België en Nederland. De meeste Eurostar treinen reizen door de Kanaaltunnel tussen het VK en Frankrijk. Met een snelle tren service met snelheden tot 322 km/u, reis je tussen Rotterdam en Brussel in ultiem comfort in combinatie met moderne, comfortabele stoelen en grote ramen. Bij het boeken van je Eurostar tren van Rotterdam naar Brussel kun je kiezen uit drie soorten tickets: standaard, Standard Premier (met lichte versnaperingen en ruime zitplaatsen) en Business Premier (met flexibele reisopties, ruime zitplaatsen, lounge toegang, instappen met voorrang en een warme maaltijd).

Eurostar Rotterdam naar Brussel tren informatie:

  • Gemiddelde duur: 1 h 15 min
  • Eurostar frequentie: 2 per dag

Welke treinen rijden er van Rotterdam naar Brussel?

  • NS International en Thalys bieden treinreizen aan van Rotterdam naar Brussel.
  • Met NS International heb je keuze uit een directe verbinding en treinen met een overstap onderweg, terwijl je bij Thalys op dit traject sowieso niet over hoeft te stappen.
  • Thalys doet 1 uur en 10 minuten over de reis tussen Rotterdam en Brussel, en heeft daarmee de snelste treinverbinding tussen deze steden.
  • Het goedkoopste treinticket koop je bij NS International, want daar beginnen de prijzen voor kaartjes voor dit traject bij negentien euro.
  • Een treinreis is aanzienlijk goedkoper dan een vlucht van Rotterdam naar Brussel en bespaart je ruim een uur reistijd in vergelijking met de bus.

Welke treinen van Thalys gaan van Rotterdam naar Brussel?

Doordeweeks vertrekt er bijna ieder uur een rechtstreekse trein van Thalys uit Rotterdam. In het weekend rijden de treinen van Thalys iets minder vaak naar de hoofdstad van België. Zo kun je op zaterdag kiezen uit negen verschillende vertrektijden en op zondag uit elf. Onderweg stoppen deze treinen alleen op treinstation Antwerpen-Centraal.

De eerste Thalys vertrekt doordeweeks om 6.58 uur in de morgen. Op zaterdagmorgen rijdt de eerste trein van de dag om 7.58 uur weg uit Rotterdam en op zondag is dat om 8.58 uur. Zowel op doordeweekse dagen als op zondag vertrekt de laatste Thalys naar Brussel om 20.58 uur uit Rotterdam. Ga je op zaterdag, dan rijdt de laatste Thalys om 18.58 uur weg van Rotterdam Centraal Station.

Welke treinen van NS International gaan van Rotterdam naar Brussel?

De IC Brussel van NS International brengt je zonder overstap naar treinstation Brussel Zuid. Wel stopt deze trein onderweg op de stations Dordrecht, Roosendaal, Antwerpen-Centraal, Antwerpen-Berchem en Mechelen. Ook stopt deze trein op drie andere stations van Brussel, te weten Brussel-Airport Zaventem, Brussel Noord en Brussel Centraal. De IC Brussel doet er 2 uur en 6 minuten over om van Rotterdam Centraal Station naar station Brussel Zuid te komen.

De eerste intercity van de dag vertrekt zowel op werkdagen als in het weekend om 6.58 uur in de morgen. Daarna gaat er ieder uur een rechtstreekse IC van NS International op weg naar Brussel. De laatste trein van de dag vertrekt 's avonds om 22.09 uur vanuit Rotterdam.

Vanaf welk treinstation vertrekken treinen in Rotterdam?

Alle internationale treinen naar Brussel vertrekken vanaf Rotterdam Centraal Station. Er gaat op dit treinstation van 7.00 's morgens tot 22.00 uur 's avonds in ieder geval één rechtstreekse trein per uur naar de hoofdstad van België. Het grootste deel van de dag heb je ieder uur zelfs keuze uit twee rechtstreekse treinen. Bijna ieder uur vertrekt er dan een trein van zowel Thalys als van NS International naar Brussel.

Op welke treinstations komen treinen aan in Brussel?

Alle treinen uit Rotterdam stoppen op Brussel Zuid (Bruxelles Midi). De treinen van NS International stoppen daarnaast ook op drie andere grote treinstations van Brussel. Dit zijn de stations Brussel-Airport Zaventem, Brussel Noord (Bruxelles Nord) en Brussel Centraal (Bruxelles Central).

Brussel Zuid is het grootste en tevens drukste treinstation van België. Hier vandaan reis je met de trein dan ook eenvoudig door naar andere delen van het land. Ook vertrekken er vanaf dit treinstation veel andere internationale treinen. Brussel Zuid ligt ongeveer twee kilometer ten zuiden van het centrum van Brussel. Rondom het station bevinden zich veel opstapplaatsen voor het lokale openbaar vervoer. Zo vind je hier haltes van onder meer metro's, bussen, trams en premetro's (ondergrondse tramlijnen).

Reistips: treinen van Rotterdam tot Brussel

Reis eenvoudig met de trein naar Brussel. Of je nu snel of goedkoop wilt, of een ander plan hebt, dankzij onze reisexperts beschik je over alle informatie om de beste optie te kiezen om van Rotterdam naar Brussel te reizen.
FAQs
Voordelige treintickets van Rotterdam naar Brussel zijn al verkrijgbaar vanaf € 36, maar deze prijzen zijn afhankelijk van hoe snel je de beste deals vindt en tickets koopt. We raden aan Omio te gebruiken om de goedkoopste treinkaartje te scoren voor je volgende trip en om de tickets zo vroeg mogelijk te boeken.
De tren prijs van Rotterdam naar Brussel is gemiddeld € 36  als je je tickets wilt aanschaffen voor deze reis in de komende 7 dagen.
De afstand van tussen Rotterdam en Brussel per trein is bij benadering 119 km.
Als je reist per trein, is het belangrijk om te weten hoe lang je reis gaat duren. Daarom zoeken wij goekope tickets voor je voor de snelste beschikbare tren van Rotterdam naar Brussel. Om je een idee te geven hoe lang het duurt om van Rotterdam naar Brussel te reizen: de gemiddelde reisduur per trein is 2 h 5 min.

Onze klanten, die goedkope trein tickets boeken van Rotterdam naar Brussel, vertrekken meestal van Rotterdam Centraal in Rotterdam en komen aan op Bruxelles-Midi in Brussel. Het is altijd handig om deze treinstations in Rotterdam en Brussel te weten voordat je instapt voor je reis per trein.

Passagiers die deze reis boeken, stappen het vaakst op hun treinen op Rotterdam Centraal en moeten ongeveer 875 m reizen vanaf het stadscentrum om naar dit treinstation te gaan.

Reizigers die aankomen in Brussel arriveren het meest op Bruxelles-Midi en moeten circa 2.4 km reizen vanaf dit treinstation naar het stadscentrum.

Voor de beste tren van Rotterdam naar Brussel, kun je terecht bij de volgende treinmaatschappijen: NS International | IC, Thalys, NS International of Eurostar. Maar het is altijd goed om alle mogelijke treinmaatschappijen te checken met vervoersdiensten van Rotterdam naar Brussel om te zien wat voor voordelen zij kunnen bieden.
Ja, er zijn 13 directe treinen per dag van Rotterdam naar Brussel. Je kunt kijken of je kunt reizen met Thalys of NS International  zonder te moeten overstappen. Een directe tren verbinding nemen, bespaart je meestal tijd om op je bestemming te komen, dus is het de moeite waard daar aandacht aan te besteden wanneer je een kaartje boekt voor deze reis.
Het gemiddelde aantal treinen dat vertrekt vanaf Rotterdam naar Brussel is 13 per dag. De treindiensten en dienstregelingen kunnen variëren tussen weekdagen en weekends.
Een eerste Rotterdam naar Brussel tren vertrekt om 05: 11   en een laatste tren van Rotterdam naar Brussel vertrekt om 20: 11. Check de laatst bijgewerkte Rotterdam naar Brussel tren schema op Omio en vind de beste tijd om naar je bestemming te reizen.
Over het algemeen, raden we aan tickets voor treinen van te voren te scoren voor de beste deals van alle mogelijke treinreisaanbieders die deze reis aanbieden om geld te besparen. Als je je treintickets van Rotterdam naar Brussel gaat reserveren binnen de komende 7 dagen, zul je zien dat tickets gemiddeld € 36 kosten voor een enkeltje. Om de beste prijzen te vinden voor deze reis, overweeg dan je treintickets van Rotterdam naar Brussel een paar maanden van tevoren te boeken.
Veel van onze klanten die een reis naar Brussel per trein hebben gepland, reizen ook naar plaatsen als Parijs, Amsterdam of Londen. Check Omio voor de beste verbindingen van Brussel naar deze bestemmingen, die ook een bezoekje waard zijn.
Je kunt de Omio-app gebruiken  om te zoeken naar een treintickets van Rotterdam naar Brussel om de beste deal snel en makkelijk te boeken. Als jouw treintickets mobiele tickets zijn, kun je je tickets meteen tonen met de app of je nu online of offline bent, zonder dat je ze van te voren uit hoeft te printen. Je kunt zelfs de laatste meldingen en updates krijgen over je Rotterdam naar Brussel tren, zowel voor als tijdens de reis.
Het is goed mogelijk om van Rotterdam naar Brussel te reizen zonder auto. Gebruik Omio om de beste treinverbindingen te vergelijken en goedkope treintickets van Rotterdam naar Brussel te vinden. Je kunt je geplande reis makkelijker maken door al je tickets te bewaren in de Omio-app.
Stations

Centrale stations en vliegvelden voor deze reis

Rotterdam
Brussel

Meer reisopties per trein van Rotterdam naar Brussel

Bekijk gerelateerde reisinformatie:

De Omio-app maakt reizen plannen eenvoudig

We brengen je waar je naartoe wilt gaan. Van e-tickets tot actuele updates over treinen: onze innovatieve app is de ideale manier om te plannen en je reis te volgen.

ios-badge
android-badge
Hand With Phone
Valuta
Taal