VERGELIJK Prijzen van verschillende soorten vervoer

do
20 jan.
36NS International
15BlaBlaCar Bus
vr
21 jan.
36NS International
12Flixbus
za
22 jan.
Vind prijzen
12Flixbus
zo
23 jan.
Vind prijzen
10Flixbus
ma
24 jan.
36NS International
9BlaBlaCar Bus
di
25 jan.
36NS International
12BlaBlaCar Bus
wo
26 jan.
18NS International
15BlaBlaCar Bus
do
27 jan.
18NS International
12BlaBlaCar Bus
vr
28 jan.
24NS International
10Flixbus
za
29 jan.
24NS International
9BlaBlaCar Bus
zo
30 jan.
24NS International
10Flixbus
ma
31 jan.
18NS International
9BlaBlaCar Bus
di
1 feb.
18NS International
9BlaBlaCar Bus
wo
2 feb.
18NS International
9BlaBlaCar Bus
do
3 feb.
18NS International
9BlaBlaCar Bus
vr
4 feb.
24NS International
7Flixbus
za
5 feb.
24NS International
9BlaBlaCar Bus
zo
6 feb.
24NS International
7Flixbus
ma
7 feb.
18NS International
9BlaBlaCar Bus
di
8 feb.
18NS International
9BlaBlaCar Bus

Deze bedrijven vertrouwen ons. We verkopen tickets van ze op één plek.

Deutsche Bahn
Deutsche Bahn with connection
Renfe
SNCB | IC

Informatie over treinen tussen Rotterdam en Brussel

distanceAfstand119 km
durationGemiddelde treinduur2 h 5 min
priceGemiddelde treinticketsprijs€ 33
frequencyTren frequentie16 per dag
changesDirecte trenJa, er zijn 16 directe treinen per dag
carriersTreinmaatschappijenNS International, Eurostar, Thalys of NS International | IC

Met treinen van Rotterdam naar Brussel leg je reis 119 km af wat gemiddeld 2 h 5 min duurt bij onze reispartners zoals NS International, Eurostar, Thalys of NS International | IC. Normaalgesproken zijn er er zijn 16 treinen diensten per dag, inclusief directe diensten. Alhoewel de gemiddelde ticketprijs voor deze reis rond de € 33 kost, vind je het goedkoopste treinkaartje zelfs al voor € 24. Reizigers vertrekken het vaakst van Rotterdam Centraal en arriveren in Bruxelles-Midi.

Treinreisaanbieders: Rotterdam naar Brussel met Thalys en Eurostar

Thalys en Eurostar geeft je vanaf € 24 tickets voor treinen tussen Rotterdam en Brussel. Met meer dan 1000 reisorganisaties op Omio kun je de beste tijden en tickets voor je reis met een trein vinden.

Eurostar
Thalys

Eurostar is de belangrijkste hogesnelheidstrein die het Verenigd Koninkrijk met Europa verbindt via de Kanaaltunnel. Er zijn reizen die London St Pancras International verbinden met Parijs, Brussel en Amsterdam, naast andere populaire Europese steden. Met zijn hogesnelheidsdienst die snelheden tot 322 km/h (200 mph) bereikt, maakt de Eurostar reizen tussen het VK en Europa zo soepel en gemakkelijk mogelijk. Wanneer je je tren van Rotterdam boekt naar Brussel, kun je kiezen tussen tickettypes zoals standaard, Standard Premier (met ruime zitplaatsen en lichte versnaperingen en geserveerde plaatsen) en Business Premier (met flexibele reisopties, ruime stoelen, toegang tot lounges, warme maaltijden geserveerd en instappen met prioriteit).

Welke treinen rijden er van Rotterdam naar Brussel?

  • NS International en Thalys bieden treinreizen aan van Rotterdam naar Brussel.
  • Met NS International heb je keuze uit een directe verbinding en treinen met een overstap onderweg, terwijl je bij Thalys op dit traject sowieso niet over hoeft te stappen.
  • Thalys doet 1 uur en 10 minuten over de reis tussen Rotterdam en Brussel, en heeft daarmee de snelste treinverbinding tussen deze steden.
  • Het goedkoopste treinticket koop je bij NS International, want daar beginnen de prijzen voor kaartjes voor dit traject bij negentien euro.
  • Een treinreis is aanzienlijk goedkoper dan een vlucht van Rotterdam naar Brussel en bespaart je ruim een uur reistijd in vergelijking met de bus.

Welke treinen van Thalys gaan van Rotterdam naar Brussel?

Doordeweeks vertrekt er bijna ieder uur een rechtstreekse trein van Thalys uit Rotterdam. In het weekend rijden de treinen van Thalys iets minder vaak naar de hoofdstad van België. Zo kun je op zaterdag kiezen uit negen verschillende vertrektijden en op zondag uit elf. Onderweg stoppen deze treinen alleen op treinstation Antwerpen-Centraal.

De eerste Thalys vertrekt doordeweeks om 6.58 uur in de morgen. Op zaterdagmorgen rijdt de eerste trein van de dag om 7.58 uur weg uit Rotterdam en op zondag is dat om 8.58 uur. Zowel op doordeweekse dagen als op zondag vertrekt de laatste Thalys naar Brussel om 20.58 uur uit Rotterdam. Ga je op zaterdag, dan rijdt de laatste Thalys om 18.58 uur weg van Rotterdam Centraal Station.

Welke treinen van NS International gaan van Rotterdam naar Brussel?

De IC Brussel van NS International brengt je zonder overstap naar treinstation Brussel Zuid. Wel stopt deze trein onderweg op de stations Dordrecht, Roosendaal, Antwerpen-Centraal, Antwerpen-Berchem en Mechelen. Ook stopt deze trein op drie andere stations van Brussel, te weten Brussel-Airport Zaventem, Brussel Noord en Brussel Centraal. De IC Brussel doet er 2 uur en 6 minuten over om van Rotterdam Centraal Station naar station Brussel Zuid te komen.

De eerste intercity van de dag vertrekt zowel op werkdagen als in het weekend om 6.58 uur in de morgen. Daarna gaat er ieder uur een rechtstreekse IC van NS International op weg naar Brussel. De laatste trein van de dag vertrekt 's avonds om 22.09 uur vanuit Rotterdam.

Vanaf welk treinstation vertrekken treinen in Rotterdam?

Alle internationale treinen naar Brussel vertrekken vanaf Rotterdam Centraal Station. Er gaat op dit treinstation van 7.00 's morgens tot 22.00 uur 's avonds in ieder geval één rechtstreekse trein per uur naar de hoofdstad van België. Het grootste deel van de dag heb je ieder uur zelfs keuze uit twee rechtstreekse treinen. Bijna ieder uur vertrekt er dan een trein van zowel Thalys als van NS International naar Brussel.

Op welke treinstations komen treinen aan in Brussel?

Alle treinen uit Rotterdam stoppen op Brussel Zuid (Bruxelles Midi). De treinen van NS International stoppen daarnaast ook op drie andere grote treinstations van Brussel. Dit zijn de stations Brussel-Airport Zaventem, Brussel Noord (Bruxelles Nord) en Brussel Centraal (Bruxelles Central).

Brussel Zuid is het grootste en tevens drukste treinstation van België. Hier vandaan reis je met de trein dan ook eenvoudig door naar andere delen van het land. Ook vertrekken er vanaf dit treinstation veel andere internationale treinen. Brussel Zuid ligt ongeveer twee kilometer ten zuiden van het centrum van Brussel. Rondom het station bevinden zich veel opstapplaatsen voor het lokale openbaar vervoer. Zo vind je hier haltes van onder meer metro's, bussen, trams en premetro's (ondergrondse tramlijnen).

Reistips: Treinreizen van Rotterdam naar Brussel

Reis eenvoudig met de trein naar Brussel. Of je nu snel of goedkoop wilt, of een ander plan hebt, dankzij onze reisexperts beschik je over alle informatie om de beste optie te kiezen om van Rotterdam naar Brussel te reizen.
FAQs

Hoeveel kost een voordelig treintickets van Rotterdam naar Brussel?

Het goedkoopst mogelijke treintickets van Rotterdam naar Brussel is € 24. Deze lage prijzen kunnen wel afhankelijk zijn van hoe vroeg je je tickets van Rotterdam naar Brussel boekt. Als je geld wilt besparen en gebruik wilt maken van de goedkoopst mogelijke deal, raden we aan om je treintickets vroeg te boeken, en Omio kan je daarbij helpen!

Hoeveel zijn de gemiddelde kosten van de tren van Rotterdam naar Brussel?

Als je je treintickets in de komende week wilt reserveren, kun je voor een enkele reis van Rotterdam naar Brussel voor een tren ticket een gemiddelde prijs verwachten van € 33.

Hoeveel kilometer is het van Rotterdam naar Brussel met de tren?

De tren afstand van Rotterdam naar Brussel is circa 119 km.

Wat is de gemiddelde reistijd van Rotterdam naar Brussel per trein?

De reisduur per trein van Rotterdam naar Brussel kan varieren, afhankelijk van of je op een specifieke datum reist, in het weekend of op feestdagen. Maar de gemiddelde reisduur is 2 h 5 min.

Wat zijn de meest gebruikte treinstations in Rotterdam en in Brussel?

Als je per trein van Rotterdam naar Brussel reist, is het altijd handig om te weten dat de meeste mensen die op deze route reizen, uit Rotterdam vertrekken van Rotterdam Centraal en dat de meeste mensen in Brussel uitstappen op Bruxelles-Midi.

Waar is het treinstation in Rotterdam om naar Brussel te gaan? Waar is het treinstation in Brussel gelegen?

Reizigers stappen het vaakst op hun tren op Rotterdam Centraal en reizen ongeveer 659 m van het stadscentrum naar dit treinstation.

Passagiers die deze route het meest nemen komen aan op Bruxelles-Midi en moeten ongeveer 1.8 km reizen vanaf het treinstation naar het stadscentrum in Brussel.

Met wie kan ik reizen van Rotterdam naar Brussel per trein?

Als je een tren neemt van Rotterdam naar Brussel, biedt NS International, Eurostar, Thalys of NS International | IC de beste manier om snel naar Brussel te gaan. Je kunt ook alle mogelijke treinreisaanbieders checken die vervoersdiensten aanbieden van Rotterdam naar Brussel en vergelijken wat voor voordelen zij bieden voor je een ticket koopt.

Hoeveel treinen zijn er tussen Rotterdam en Brussel per dag?

Het gemiddelde aantal treinen dat vertrekt vanaf Rotterdam naar Brussel is 16 per dag. De treindiensten en dienstregelingen kunnen variëren tussen weekdagen en weekends.

Wanneer moet ik reserveren om de beste deals voor Rotterdam Brussel treintickets te krijgen?

Je kunt zien dat een tren van Rotterdam naar Brussel gemiddeld € 33 enkele reis kost als je binnen de komende 7 dagen boekt. Maar we raden je aan om je treintickets van tevoren te scoren voor de beste deals en om geld te besparen op je reis. Je zult zien dat tickets voor een tren van Rotterdam naar Brussel over het algemeen al ver voor de geplande reisdatum te koop zijn een paar maanden.

Als ik aankom in Brussel vanuit Rotterdam per trein, waar kan ik dan naartoe in de buurt van Brussel?

Je trein trip van Rotterdam naar Brussel hoeft niet te eindigen in Brussel. Andere populaire bestemmingen in de buurt van Brussel die een bezoekje waard zijn, zijn bijvoorbeeld Parijs, Amsterdam of Londen. Als je je reis wilt verlengen, vind je de beste en goedkoopste manieren om naar Parijs, Amsterdam of Londen te gaan op Omio!

Wat is de beste manier om te reizen van Rotterdam naar Brussel per trein met de Omio-app?

Als je wilt reizen van Rotterdam naar Brussel per trein, dan kan de Omio-app  dit mogelijk én makkelijk maken voor jou. Je kunt niet alleen snel zoeken naar de beste deals en je treintickets van Rotterdam naar Brussel boeken, je hoeft de tickets zelfs niet uit te printen als er een symbooltje verschijnt, dat aangeeft dat het mobiele tickets zijn. Het enige wat je hoeft te doen is je mobiele tickets meteen vanaf de app te laten zien, of je nu online of offline bent. Je kunt je dataverbruik verminderen door je tickets te laten zien in de offline modus! Onze app laat het zelfs weten als er veranderingen of updates zijn over je tren, zowel voor als tijdens je reis.

Kan ik van Rotterdam naar Brussel reizen per trein in plaats van met de auto?

Reizen van Rotterdam naar Brussel zonder auto kan heel goed! Kijk op Omio en vergelijk de beste treinverbindingen die beschikbaar zijn. Je kunt ook de Omio-app gebruiken om al je tickets op een plek te bewaren, voor een vlotte en gemakkelijke reis van Rotterdam naar Brussel.
Stations

Centrale stations en vliegvelden voor deze reis

Rotterdam
Brussel
Rotterdam Centraal
Voorzieningen
Versnaperingen