VERGELIJK Prijzen van verschillende soorten vervoer

za
16 okt.
36NS International
12Flixbus
zo
17 okt.
36NS International
16Flixbus
ma
18 okt.
36NS International
10Flixbus
di
19 okt.
36NS International
10Flixbus
wo
20 okt.
36NS International
10Flixbus
do
21 okt.
36NS International
10Flixbus
vr
22 okt.
24NS International
9BlaBlaCar Bus
za
23 okt.
Vind prijzen
9BlaBlaCar Bus
zo
24 okt.
59Thalys
8Flixbus
ma
25 okt.
18NS International
7Flixbus
di
26 okt.
18NS International
Vind prijzen
wo
27 okt.
18NS International
8Flixbus
do
28 okt.
18NS International
8Flixbus
vr
29 okt.
24NS International
9BlaBlaCar Bus
za
30 okt.
24NS International
10Flixbus
zo
31 okt.
24NS International
10Flixbus
ma
1 nov.
18NS International
10Flixbus
di
2 nov.
18NS International
7Flixbus
wo
3 nov.
18NS International
7Flixbus
do
4 nov.
18NS International
Vind prijzen
vr
5 nov.
24NS International
19BlaBlaCar Bus

Deze bedrijven vertrouwen ons. We verkopen tickets van ze op één plek.

Deutsche Bahn
Deutsche Bahn with connection
Renfe
SNCB | IC

Welke treinen rijden er van Rotterdam naar Brussel?

  • NS International en Thalys bieden treinreizen aan van Rotterdam naar Brussel.
  • Met NS International heb je keuze uit een directe verbinding en treinen met een overstap onderweg, terwijl je bij Thalys op dit traject sowieso niet over hoeft te stappen.
  • Thalys doet 1 uur en 10 minuten over de reis tussen Rotterdam en Brussel, en heeft daarmee de snelste treinverbinding tussen deze steden.
  • Het goedkoopste treinticket koop je bij NS International, want daar beginnen de prijzen voor kaartjes voor dit traject bij negentien euro.
  • Een treinreis is aanzienlijk goedkoper dan een vlucht van Rotterdam naar Brussel en bespaart je ruim een uur reistijd in vergelijking met de bus.

Welke treinen van Thalys gaan van Rotterdam naar Brussel?

Doordeweeks vertrekt er bijna ieder uur een rechtstreekse trein van Thalys uit Rotterdam. In het weekend rijden de treinen van Thalys iets minder vaak naar de hoofdstad van België. Zo kun je op zaterdag kiezen uit negen verschillende vertrektijden en op zondag uit elf. Onderweg stoppen deze treinen alleen op treinstation Antwerpen-Centraal.

De eerste Thalys vertrekt doordeweeks om 6.58 uur in de morgen. Op zaterdagmorgen rijdt de eerste trein van de dag om 7.58 uur weg uit Rotterdam en op zondag is dat om 8.58 uur. Zowel op doordeweekse dagen als op zondag vertrekt de laatste Thalys naar Brussel om 20.58 uur uit Rotterdam. Ga je op zaterdag, dan rijdt de laatste Thalys om 18.58 uur weg van Rotterdam Centraal Station.

Welke treinen van NS International gaan van Rotterdam naar Brussel?

De IC Brussel van NS International brengt je zonder overstap naar treinstation Brussel Zuid. Wel stopt deze trein onderweg op de stations Dordrecht, Roosendaal, Antwerpen-Centraal, Antwerpen-Berchem en Mechelen. Ook stopt deze trein op drie andere stations van Brussel, te weten Brussel-Airport Zaventem, Brussel Noord en Brussel Centraal. De IC Brussel doet er 2 uur en 6 minuten over om van Rotterdam Centraal Station naar station Brussel Zuid te komen.

De eerste intercity van de dag vertrekt zowel op werkdagen als in het weekend om 6.58 uur in de morgen. Daarna gaat er ieder uur een rechtstreekse IC van NS International op weg naar Brussel. De laatste trein van de dag vertrekt 's avonds om 22.09 uur vanuit Rotterdam.

Vanaf welk treinstation vertrekken treinen in Rotterdam?

Alle internationale treinen naar Brussel vertrekken vanaf Rotterdam Centraal Station. Er gaat op dit treinstation van 7.00 's morgens tot 22.00 uur 's avonds in ieder geval één rechtstreekse trein per uur naar de hoofdstad van België. Het grootste deel van de dag heb je ieder uur zelfs keuze uit twee rechtstreekse treinen. Bijna ieder uur vertrekt er dan een trein van zowel Thalys als van NS International naar Brussel.

Op welke treinstations komen treinen aan in Brussel?

Alle treinen uit Rotterdam stoppen op Brussel Zuid (Bruxelles Midi). De treinen van NS International stoppen daarnaast ook op drie andere grote treinstations van Brussel. Dit zijn de stations Brussel-Airport Zaventem, Brussel Noord (Bruxelles Nord) en Brussel Centraal (Bruxelles Central).

Brussel Zuid is het grootste en tevens drukste treinstation van België. Hier vandaan reis je met de trein dan ook eenvoudig door naar andere delen van het land. Ook vertrekken er vanaf dit treinstation veel andere internationale treinen. Brussel Zuid ligt ongeveer twee kilometer ten zuiden van het centrum van Brussel. Rondom het station bevinden zich veel opstapplaatsen voor het lokale openbaar vervoer. Zo vind je hier haltes van onder meer metro's, bussen, trams en premetro's (ondergrondse tramlijnen).

Reistips

Treinreizen van Rotterdam naar Brussel
Reis eenvoudig met de trein naar Brussel. Of je nu snel of goedkoop wilt, of een ander plan hebt, dankzij onze reisexperts beschik je over alle informatie om de beste optie te kiezen om van Rotterdam naar Brussel te reizen.
FAQs
Hoe goedkoop kan een tren van Rotterdam naar Brussel zijn?
Trein tickets van Rotterdam naar Brussel zijn al verkrijgbaar vanaf € 24 afhankelijk van hoe lang van tevoren je deze trein tickets boekt. We raden je aan om Omio te gebruiken om te zoeken naar de best mogelijke deals voor je geplande reis en je tickets zo vroeg mogelijk te boeken!
Wat is de gemiddelde prijs voor de reis per tren van Rotterdam naar Brussel?
Gemiddeld geven mensen ongeveer € 34 uit voor de tren van Rotterdam naar Brussel. Hoe eerder je boekt, hoe groter de kans op de beste deals voor goedkope tickets naar Brussel from Rotterdam.
Hoe ver is Brussel van Rotterdam als ik per trein wil reizen?
Als je reist per trein, hou dan rekening met een afstand tussen Brussel van Rotterdam van ongeveer 119 km. Als je overweegt een trein ticket van Rotterdam naar Brussel te kopen, koop het dan zo vroeg mogelijk om te profiteren van de beste prijzen voor treinen.
Hoe lang doet de tren van Rotterdam naar Brussel erover?
De reis per trein van Rotterdam naar Brussel duurt gemiddeld 2 h 6 min. De reistijd kan echter afwijken op bepaalde data, in weekends en op feestdagen. Omio zoekt voor jou goedkope tickets voor de snelste beschikbare treinen van Rotterdam naar Brussel.
Wat zijn de meest gebruikte in Rotterdam en in Brussel?

Onze klanten, die goedkope trein tickets boeken van Rotterdam naar Brussel, vertrekken meestal van Rotterdam Centraal in Rotterdam en komen aan op Bruxelles-Midi in Brussel. Het is altijd handig om deze in Rotterdam en Brussel te weten voordat je instapt voor je reis per tren.

Hoe ver van het centrum in Rotterdam en Brussel zijn de belangrijkste?

Als je vertrekt vanaf Rotterdam, onthou dan dat het dat door de meeste Omio reizigers wordt gebruikt, Rotterdam Centraal is en 0 km van het centrum ligt. Als je erover denkt om een tijdje in Brussel te blijven, is het ook handig te weten dat het populairste in Brussel Bruxelles-Midi is, dat 1 km van het centrum ligt.

Welke bieden vervoer aan van Rotterdam naar Brussel?
Omio werkt met veel reispartners om jou de best mogelijke service te kunnen bieden. Op de route van Rotterdam naar Brussel kun je een tren nemen van NS International, Eurostar, Thalys of NS International | IC. Check ook zeker alle andere die vervoer bieden op de route van Rotterdam en Brussel om te zien wat voor voordelen zij bieden.
Is er een rechtstreekse tren van Rotterdam naar Brussel?
Als je een goedkoop trein ticket wilt kopen om rechtstreeks van Rotterdam naar Brussel te reizen, zou je je trein tickets van NS International kunnen nemen voor deze route. Ook kun je op Omio checken voor ander beschikbaar vervoer tussen deze twee steden en kun je de mogelijkheden om in Brussel te komen naar jouw wensen combineren.
Hoe kan ik een goedkoop trein ticket kopen om te reizen van Rotterdam naar Brussel?
Bespaar geld en laat Omio de beste trein tickets enkele reis of retour zoeken van Rotterdam naar Brussel. Bovendien vind je in onze app alle reisinformatie op een plek om je geplande reis van Rotterdam naar Brussel zo gemakkelijk mogelijk te maken.
Als ik aankom in Brussel vanuit Rotterdam per tren, waar kan ik dan naartoe in de buurt van Brussel?
Voor veel van onze klanten die per trein van Rotterdam naar Brussel reizen, is Brussel niet de eindbestemming. Een aantal bestemmingen dichtbij Brussel die een bezoek waard zijn, zijn Parijs, Amsterdam of Londen. Check Omio voor goedkope trein tickets naar een van deze topbestemmingen!
Wat als ik geen auto heb en ik wil van Rotterdam naar Brussel reizen? Kan ik per trein reizen?
Check Omio om de beste treinen te vergelijken als je van Rotterdam naar Brussel wil reizen zonder auto. In de Omio app kun je ook eenvoudig je tickets op een plek bewaren, om de voorbereiding van je reis nog makkelijker te maken.
Stations

Centrale stations en vliegvelden voor deze reis

Rotterdam
Brussel
Rotterdam Centraal
Voorzieningen
Versnaperingen