VERGELIJK Prijzen van verschillende soorten vervoer

zo
23 jan.
Vind prijzen
29BlaBlaCar Bus
ma
24 jan.
122Thalys
21BlaBlaCar Bus
di
25 jan.
122Thalys
16BlaBlaCar Bus
wo
26 jan.
85Thalys
29BlaBlaCar Bus
do
27 jan.
110Thalys
28Flixbus
vr
28 jan.
110Thalys
24BlaBlaCar Bus
za
29 jan.
64Thalys
16BlaBlaCar Bus
zo
30 jan.
110Thalys
19BlaBlaCar Bus
ma
31 jan.
110Thalys
22Flixbus
di
1 feb.
88Thalys
16Flixbus
wo
2 feb.
88Thalys
16Flixbus
do
3 feb.
88Thalys
16Flixbus
vr
4 feb.
88Thalys
16BlaBlaCar Bus
za
5 feb.
88Thalys
16BlaBlaCar Bus
zo
6 feb.
72Thalys
16BlaBlaCar Bus
ma
7 feb.
72Thalys
16BlaBlaCar Bus
di
8 feb.
88Thalys
16Flixbus
wo
9 feb.
88Thalys
16Flixbus
do
10 feb.
88Thalys
16Flixbus
vr
11 feb.
88Thalys
16BlaBlaCar Bus

Deze bedrijven vertrouwen ons. We verkopen tickets van ze op één plek.

Deutsche Bahn
Deutsche Bahn with connection
Renfe
SNCB | IC

Informatie over treinen van Rotterdam naar Parijs

distanceAfstand373 km
durationGemiddelde treinduur2 h 37 min
priceGemiddelde treinticketsprijs€ 134
frequencyTren frequentie5 per dag
changesDirecte trenJa, er zijn 5 directe treinen per dag
carriersTreinreisaanbiedersThalys

Met treinen van Rotterdam naar Parijs leg je reis 373 km af wat gemiddeld 2 h 37 min duurt bij onze reispartners zoals Thalys. Normaalgesproken zijn er er zijn 5 treinen diensten per dag, inclusief directe diensten. Alhoewel de gemiddelde ticketprijs voor deze reis rond de € 134 kost, vind je het goedkoopste treinkaartje zelfs al voor € 85. Reizigers vertrekken het vaakst van Rotterdam Centraal en arriveren in Paris Gare de Lyon.

Treinreisaanbieders: Thalys Rotterdam – Parijs

Je kunt reizen met een tren van Rotterdam naar Parijs met Thalys voor slechts € 85. Wanneer je zoekt naar dienstregelingen en tickets, laat Omio je de beste zien.

Thalys

Thalys is een Frans-Belgische hogesnelheidstreinmaatschappij die de belangrijkste hoofdsteden met elkaar verbindt. Voor je volgende tren van Rotterdam naar Parijs met Thalys kun je kiezen uit deze verschillende tickettarieven: Standard Mini, Standard, Comfort en Premium.

Vind de perfecte tren tussen Rotterdam en Parijs bij Thalys voor een vlotte en ontspannen reis. Omio maakt het je gemakkelijk om de nieuwste dienstregelingen bij Thalys voor de tren te bekijken en de goedkoopste, snelste of vroegste tren van Rotterdam naar Parijs te vergelijken. Je kunt ook relevante reisinformatie bekijken voor de tren van Thalys, zoals toegestane bagage en voorzieningen die aan boord worden aangeboden, afhankelijk van het tarief dat je kiest. Zodra je de ideale route hebt gevonden, boek je je goedkope tickets voor de tren van Thalys online. Je kunt verwachten rond 373 km te reizen op deze en je ticket bij Thalys van Rotterdam naar Parijs met de trein kan slechts € 85 enkele reis kosten als je van tevoren boekt. Als je in de Omio-app zoekt naar van Rotterdam naar Parijs tickets van Thalys kun je snel zien of het mobiele tickets zijn, zodat je papierloos kunt reizen. Koop je officiële tickets voor de trein van Thalys snel en gemakkelijk online op Omio en geniet van de reiservaring!

Thalys van Rotterdam naar Parijs tren, informatie:

  • Gemiddelde duur: 2 h 37 min
  • Gemiddelde prijs: € 85
  • Thalys frequentie: 5 per dag

Treinen van Rotterdam naar Parijs

Directe treinverbindingen door de Lage Landen en Noord-Frankrijk naar Parijs bieden een aantrekkelijk alternatief voor een internationale vlucht van Nederland naar de Franse hoofdstad. Dagelijks rijden er directe treinen van Rotterdam naar Paris Gare du Nord met een hogesnelheidstrein, die ongeveer twee uur en 40 minuten rijden van Rotterdam naar Parijs. Met treinen die van 's morgens vroeg tot 's avonds laat elk uur vertrekken naar Parijs, zijn er verbindingen die voldoen aan de eisen van zakenreizigers en vakantiegangers.

Welke treinmaatschappijen reizen van Rotterdam naar Parijs?

De Frans-Belgische hogesnelheidsspoorwegmaatschappij Thalys verzorgt alle directe treinen naar Paris Gare du Nord vanaf Rotterdam Centraal Station. Gezien de frequentie van directe treinen zijn indirecte verbindingen op deze route geen praktische overweging.

Hoe lang rijdt de trein van Rotterdam naar Parijs?

De snelste rechtstreekse Thalys-verbinding met Parijs vanuit Rotterdam duurt twee uur en 37 minuten om de 250-mijlsroute naar het zuidwesten naar de Franse hoofdstad af te leggen. De meeste verbindingen op deze route vanuit de Nederlandse stad duren ongeveer drie minuten langer voor de internationale reis.

Hoeveel treinen zijn er van Rotterdam naar Parijs?

Op weekdagen en zaterdagen begint de Thalys-dienstregeling voor diensten van Rotterdam naar Paris Gare du Nord met een eerste trein naar de Franse hoofdstad, die net voor 7.00 uur vertrekt. Er zijn ongeveer elk uur treinen in de ochtend, middag en vroege avond, totdat de laatste trein Rotterdam net voor 20.00 uur verlaat.

Wat zijn de vertrek- en aankomststations voor treinen van Rotterdam naar Parijs?

Vertrekstation: Rotterdam Centraal Station is een modern vervoersknooppunt gelegen aan de noordwestelijke rand van het centrum, met tal van openbaar vervoersverbindingen door de stad met bussen, trams, metrolijnen en RandstadRail treinen. Faciliteiten op de lichte en ruime hal zijn onder andere een winkelcentrum, fastfoodwinkels, restaurants, bars, bagagekluizen, en fietsverhuur.

Aankomst treinstation: Paris Gare du Nord is het drukste treinstation van Europa, gelegen aan de noordzijde van het centrum van Parijs, met openbaar vervoersverbindingen met stadsbussen, RER-treinen en Parijse metrolijnen. Passagiersfaciliteiten op het station zijn onder andere restaurants, snackbars, een voedselsupermarkt, bagagekluizen, krantenwinkels en taxistandplaatsen.

Reistips: Treinreizen van Rotterdam naar Parijs

Reis eenvoudig met de trein naar Parijs. Of je nu snel of goedkoop wilt, of een ander plan hebt, dankzij onze reisexperts beschik je over alle informatie om de beste optie te kiezen om van Rotterdam naar Parijs te reizen.
FAQs

Hoe goedkoop kan ik reizen van Rotterdam naar Parijs per trein?

Treintickets van Rotterdam naar Parijs hoeven niet meer dan € 85 te kosten, zeker als je je tickets voor deze reis op tijd boekt. Omio kan je geld besparen door voor jou goedkope deals te zoeken voor treintickets van Rotterdam naar Parijs voor je volgende vakantie.

Wat is de gemiddelde prijs voor de reis per trein van Rotterdam naar Parijs?

De tren prijs tussen Rotterdam en Parijs is gemiddeld € 134  als je je tickets wilt reserveren voor deze reis in de komende 7 dagen.

Wat is de afstand naar Parijs van Rotterdam per trein?

De afstand van tussen Rotterdam en Parijs per trein is bij benadering 373 km.

Hoe lang doet de tren van Rotterdam naar Parijs erover?

Als je reist per trein, is het belangrijk om te weten hoe lang je reis gaat duren. Daarom zoeken wij goekope tickets voor je voor de snelste beschikbare tren van Rotterdam naar Parijs. Om je een idee te geven hoe lang het duurt om van Rotterdam naar Parijs te reizen: de gemiddelde reisduur per trein is 2 h 37 min.

Welke treinstations zou ik kunnen gebruiken voor mijn geplande reis van Rotterdam naar Parijs?

Als je per trein van Rotterdam naar Parijs reist, is het altijd handig om te weten dat de meeste mensen die op deze route reizen, uit Rotterdam vertrekken van Rotterdam Centraal en dat de meeste mensen in Parijs uitstappen op Paris Gare de Lyon.

Waar is het treinstation om van te vertrekken in Rotterdam gesitueerd? Waar is treinstation om aan te komen in Parijs gesitueerd?

Je kunt het meest populaire vertrek treinstation voor deze reis, Rotterdam Centraal, vinden op ongeveer 659 m van het stadscentrum van Rotterdam. Het meest populaire treinstation om aan te komen in Parijs, heet Paris Gare de Lyon, en is ongeveer 2.1 km gelegen van zijn stadscentrum.

Met wie kan ik reizen van Rotterdam naar Parijs per trein?

Voor de beste tren van Rotterdam naar Parijs, kun je terecht bij de volgende treinmaatschappijen: Thalys. Maar het is altijd goed om alle mogelijke treinreisaanbieders te checken met vervoersdiensten van Rotterdam naar Parijs om te zien wat voor voordelen zij kunnen bieden.

Hoeveel treindiensten zijn er tussen Rotterdam en Parijs per dag?

Gemiddeld, er zijn 5 treinen keer per dag van Rotterdam naar Parijs. De tren tijden en diensten kunnen verschillen op weekenden en feestdagen vergeleken bij weekdagen.

Wanneer moet ik reserveren om de beste deals voor Rotterdam Parijs treintickets te krijgen?

Let een paar maanden van te voren op wanneer deze treintickets voor deze in de verkoop gaan.

Ben je van plan om van Rotterdam naar Parijs te reizen per trein? Check de meest populaire bestemmingen in de buurt van Parijs, die je ook zou kunnen bezoeken.

Voor veel van onze klanten die per trein van Rotterdam naar Parijs reizen, is Parijs niet de eindbestemming. Een aantal bestemmingen dicht bij Parijs die een bezoek waard zijn, zijn Londen, Barcelona of Amsterdam. Check Omio voor goedkope treintickets naar een van deze topbestemmingen!

Kan ik tickets vor direkte treinen kopen met de Omio-app als ik een trein wil nemen van Rotterdam naar Parijs?

Je kunt makkelijk goedkope treintickets van Rotterdam naar Parijs zoeken en reserveren met onze app  en krijg de laatste meldingen en updates over je tren, zowel voor als tijdens je trip. Als je met de Omio-app wilt reizen door de tren van Rotterdam naar Parijs te nemen, zal een symbooltje aangeven of het een mobiel ticket is of niet. Zo ja, dan hoef je het niet uit te printen. Je kunt zelfs offline nog bij je tickets voor het ultieme gemak en geen kopzorgen.

Kan ik van Rotterdam naar Parijs reizen per trein in plaats van met de auto?

Check Omio om de beste treinen te vergelijken als je van Rotterdam naar Parijs wil reizen zonder auto. In de Omio-app kun je ook eenvoudig je tickets op een plek bewaren, om de voorbereiding van je reis nog makkelijker te maken.
Stations

Centrale stations en vliegvelden voor deze reis

Rotterdam
Parijs
Rotterdam Centraal
Voorzieningen
Versnaperingen