VERGELIJK Prijzen van verschillende soorten vervoer

vr
18 jun.
Vind prijzen
27Flixbus
za
19 jun.
122Thalys
19BlaBlaCar Bus
zo
20 jun.
122Thalys
26Flixbus
ma
21 jun.
88Thalys
23Flixbus
di
22 jun.
88Thalys
Vind prijzen
wo
23 jun.
79Thalys
Vind prijzen
do
24 jun.
64Thalys
19Flixbus
vr
25 jun.
88Thalys
19BlaBlaCar Bus
za
26 jun.
64Thalys
18Flixbus
zo
27 jun.
88Thalys
19BlaBlaCar Bus
ma
28 jun.
88Thalys
23Flixbus
di
29 jun.
60Thalys
Vind prijzen
wo
30 jun.
79Thalys
Vind prijzen
do
1 jul.
88Thalys
19BlaBlaCar Bus
vr
2 jul.
50Thalys
18Flixbus
za
3 jul.
88Thalys
18Flixbus
zo
4 jul.
50Thalys
Vind prijzen
ma
5 jul.
60Thalys
18Flixbus
di
6 jul.
Vind prijzen
19BlaBlaCar Bus
wo
7 jul.
60Thalys
19BlaBlaCar Bus
do
8 jul.
79Thalys
19BlaBlaCar Bus

Deze bedrijven vertrouwen ons. We verkopen tickets van ze op één plek.

Deutsche Bahn
Deutsche Bahn with connection
Renfe
SNCB | IC
Accommodatie

Heb je een accommodatie nodig?

Sat, Jun 19
Totale prijs voor 1 nights, 1 adults
bekijk op de kaart
Populaire hotels
Volledige huizen en appartementen

Zoek de accommodatie die als beste bij je past bij onze partner Booking.com

Alles bekijken
train

Reisoverzicht

Reisinformatie voor treinen van Rotterdam naar Parijs

Gem. reistijd
3 uren 40 minuten
Gem. treinticket: 61
Vertrekstation trein:Rotterdam
Eindstation trein:Parijs
Afstand treinreis:373 km
Treinmaatschappijen:Thalys

Treinen van Rotterdam naar Parijs

Directe treinverbindingen door de Lage Landen en Noord-Frankrijk naar Parijs bieden een aantrekkelijk alternatief voor een internationale vlucht van Nederland naar de Franse hoofdstad. Dagelijks rijden er directe treinen van Rotterdam naar Paris Gare du Nord met een hogesnelheidstrein, die ongeveer twee uur en 40 minuten rijden van Rotterdam naar Parijs. Met treinen die van 's morgens vroeg tot 's avonds laat elk uur vertrekken naar Parijs, zijn er verbindingen die voldoen aan de eisen van zakenreizigers en vakantiegangers.

Welke treinmaatschappijen reizen van Rotterdam naar Parijs?

De Frans-Belgische hogesnelheidsspoorwegmaatschappij Thalys verzorgt alle directe treinen naar Paris Gare du Nord vanaf Rotterdam Centraal Station. Gezien de frequentie van directe treinen zijn indirecte verbindingen op deze route geen praktische overweging.

Hoe lang rijdt de trein van Rotterdam naar Parijs?

De snelste rechtstreekse Thalys-verbinding met Parijs vanuit Rotterdam duurt twee uur en 37 minuten om de 250-mijlsroute naar het zuidwesten naar de Franse hoofdstad af te leggen. De meeste verbindingen op deze route vanuit de Nederlandse stad duren ongeveer drie minuten langer voor de internationale reis.

Hoeveel treinen zijn er van Rotterdam naar Parijs?

Op weekdagen en zaterdagen begint de Thalys-dienstregeling voor diensten van Rotterdam naar Paris Gare du Nord met een eerste trein naar de Franse hoofdstad, die net voor 7.00 uur vertrekt. Er zijn ongeveer elk uur treinen in de ochtend, middag en vroege avond, totdat de laatste trein Rotterdam net voor 20.00 uur verlaat.

Wat zijn de vertrek- en aankomststations voor treinen van Rotterdam naar Parijs?

Vertrekstation: Rotterdam Centraal Station is een modern vervoersknooppunt gelegen aan de noordwestelijke rand van het centrum, met tal van openbaar vervoersverbindingen door de stad met bussen, trams, metrolijnen en RandstadRail treinen. Faciliteiten op de lichte en ruime hal zijn onder andere een winkelcentrum, fastfoodwinkels, restaurants, bars, bagagekluizen, en fietsverhuur.

Aankomst treinstation: Paris Gare du Nord is het drukste treinstation van Europa, gelegen aan de noordzijde van het centrum van Parijs, met openbaar vervoersverbindingen met stadsbussen, RER-treinen en Parijse metrolijnen. Passagiersfaciliteiten op het station zijn onder andere restaurants, snackbars, een voedselsupermarkt, bagagekluizen, krantenwinkels en taxistandplaatsen.

Reistips

Treinreizen van Rotterdam naar Parijs
Reis eenvoudig met de trein naar Parijs. Of je nu snel of goedkoop wilt, of een ander plan hebt, dankzij onze reisexperts beschik je over alle informatie om de beste optie te kiezen om van Rotterdam naar Parijs te reizen.
FAQs
Hoe goedkoop kan een tren van Rotterdam naar Parijs zijn?
Trein tickets van Rotterdam naar Parijs zijn al verkrijgbaar vanaf € 64 afhankelijk van hoe lang van tevoren je deze trein tickets boekt. We raden je aan om Omio te gebruiken om te zoeken naar de best mogelijke deals voor je geplande reis en je tickets zo vroeg mogelijk te boeken!
Wat is de prijs van een trein kaartje van Rotterdam naar Parijs?
Reizen per tren van Rotterdam naar Parijs kost gemiddeld € 98. Prijzen kunnen varieren, afhankelijk van het tijdstip en jaar en hoe lang van tevoren je boekt. Meestal geldt: hoe eerder, hoe beter!
Hoeveel kilometer is het van Rotterdam naar Parijs met de tren?
Als je reist per trein, hou dan rekening met een afstand tussen Parijs van Rotterdam van ongeveer 373 km. Als je overweegt een trein ticket van Rotterdam naar Parijs te kopen, koop het dan zo vroeg mogelijk om te profiteren van de beste prijzen voor treinen.
Hoe lang duurt het om te reizen van Rotterdam naar Parijs per trein?
De reis per trein van Rotterdam naar Parijs duurt gemiddeld 2 h 37 min. De reistijd kan echter afwijken op bepaalde data, in weekends en op feestdagen. Omio zoekt voor jou goedkope tickets voor de snelste beschikbare treinen van Rotterdam naar Parijs.
Als ik per tren wil reizen, welke in Rotterdam en Parijs zou ik dan moeten overwegen voor mijn reis?

Onze klanten, die goedkope trein tickets boeken van Rotterdam naar Parijs, vertrekken meestal van Rotterdam Centraal in Rotterdam en komen aan op Paris Gare de Lyon in Parijs. Het is altijd handig om deze in Rotterdam en Parijs te weten voordat je instapt voor je reis per tren.

Waar zijn de in Rotterdam in Parijs?

Als je van plan bent een tren vanuit Rotterdam te nemen, hou er dan rekening mee dat je 0 km moet reizen van het centrum naar het populairste tren station, Rotterdam Centraal. Als je aankomt in Parijs per tren, ga er dan vanuit dat je 0 km moet reizen van het belangrijkste tren station, Paris Gare de Lyon, naar het centrum.

Welke zijn er die goedkope tickets van Rotterdam naar Parijs aanbieden?
Als je de tren neemt van Rotterdam naar Parijs, biedt Thalys de beste manier om snel naar Parijs te komen. Je kunt ook alle mogelijke checken die vervoersdiensten aanbieden van Rotterdam naar Parijs en vergelijken wat voor voordelen zij bieden voor je een ticket koopt.
Hoe kan ik kaartjes kopen om per trein van Rotterdam naar Parijs te reizen?
Omio is in staat snel last-minute tickets voor je te vinden om te vergelijken als je van plan bent te reizen van Rotterdam naar Parijs per tren, enkele reis of retour. Je kunt alle informatie rondom reizen vinden voor je trip van Rotterdam naar Parijs in de Omio app.
Als ik aankom in Parijs vanuit Rotterdam per tren, waar kan ik dan naartoe in de buurt van Parijs?
Onze klanten die kiezen voor een reis per trein naar Parijs, reizen ook vaak naar Londen, Barcelona of Amsterdam. Omio zoekt voor jou de beste verbindingen tussen Parijs en deze populaire bestemmingen, om je te helpen bij de voorbereiding van je reis.
Kan ik van Rotterdam naar Parijs reizen per trein in plaats van met de auto?
Check Omio om de beste treinen te vergelijken als je van Rotterdam naar Parijs wil reizen zonder auto. In de Omio app kun je ook eenvoudig je tickets op een plek bewaren, om de voorbereiding van je reis nog makkelijker te maken.
Stations

Centrale stations en vliegvelden voor deze reis

Rotterdam
Parijs
Rotterdam Centraal
Voorzieningen
Versnaperingen