Deze bedrijven vertrouwen ons. We verkopen tickets van ze op één plek.

Deutsche Bahn
Deutsche Bahn with connection
Renfe
SNCB | IC

Trein van Salou naar Barcelona: reisinformatie

Veel toeristen in Salou maken tijdens hun vakantie een uitstapje naar het prachtige Barcelona. De treinreis naar deze stad wordt verzorgd door RENFE, de nationale spoorwegmaatschappij van Spanje. De trein Salou Barcelona doet er ongeveer 1,5 uur over om op de plaats van bestemming te komen. Het is een rechtstreekse verbinding zodat men in alle rust de reis kan ondernemen. De trein Salou Barcelona vertrekt zowel doordeweeks als in het weekend ongeveer 20 keer per dag. De eerste trein vertrekt rond 6.50 uur en de laatste rijdt tegen 23.00 uur weg uit Salou. Toch is het wel verstandig om van tevoren de dienstregeling te raadplegen. Zowel in de ochtend, middag als de avond ligt de dienstregeling namelijk een poosje stil waardoor het zomaar een paar uur kan duren voor de volgende trein vertrekt.

De trein nemen vanuit Salou

Het kleine station van Salou ligt in het oude centrum van de stad. De beste manier om het station te bereiken, is met de bus of de taxi. In Salou zijn diverse opstapplaatsen voor de bus te vinden zodat er altijd wel een halte dichtbij het hotel zit. De maatschappij PLANA is verantwoordelijk voor de bussen in Salou. Maar omdat taxi’s in Spanje relatief goedkoop zijn, bieden deze ook een goed alternatief. Zowel de bussen als de taxi’s rijden tot aan de deur van het station zodat men gemakkelijk over kan stappen op de trein Salou Barcelona.

In Barcelona aankomen met de trein

Wie op vakantie is in Spanje wil natuurlijk ook een bezoek brengen aan het sfeervolle Barcelona. De beroemde Sagrada Familia, de Ramblas en Parc Güell zijn de belangrijkste trekpleisters van de stad. De vele terrassen, het stadsstrand en de gezellige sfeer maken Barcelona helemaal bijzonder. De trein Salou Barcelona komt aan op station Barcelona Sants, Passeig De Gracia of Estació De França. Al deze stations zitten op strategische plekken in de binnenstad. Als men eenmaal in Barcelona is aangekomen, kan de reis onder andere vervolgd worden met de metro of de bus. Deze stoppen bij alle belangrijke toeristische bestemmingen.

Reistips

Treinreizen van Salou naar Barcelona
Reis eenvoudig met de trein naar Barcelona. Of je nu snel of goedkoop wilt, of een ander plan hebt, dankzij onze reisexperts beschik je over alle informatie om de beste optie te kiezen om van Salou naar Barcelona te reizen.
FAQs
Wat is de afstand van Salou naar Barcelona als je reist per trein?
Voordat je plannen gaat maken om te reizen van Salou naar Barcelona, is het handig om te weten dat Barcelona ongeveer 91 km is van Salou als je reist per trein. Om de beste deal te krijgen voor je reis van Salou naar Barcelona, is het het beste om je trein tickets bij Omio zo vroeg mogelijk te boeken.
Welke zou ik kunnen gebruiken voor mijn geplande reis van Salou naar Barcelona?

Als je per tren van Salou naar Barcelona reist, is het altijd handig om te weten dat de meeste mensen die op deze route reizen, uit Salou vertrekken van Salou en dat de meeste mensen in Barcelona uitstappen op Barcelona Sants.

Hoe ver moet ik reizen van naar het centrum in Salou en Barcelona?

Als je vertrekt vanaf Salou, onthou dan dat het dat door de meeste Omio reizigers wordt gebruikt, Salou is en 1 km van het centrum ligt. Als je erover denkt om een tijdje in Barcelona te blijven, is het ook handig te weten dat het populairste in Barcelona Barcelona Sants is, dat 1 km van het centrum ligt.

Welke op Omio kunnen me helpen aan de beste manier om van Salou naar Barcelona te komen?
Voor de beste tren van Salou naar Barcelona, kun je terecht bij de volgende: Renfe. Maar het is altijd goed om alle mogelijke te checken met vervoersdiensten van Salou naar Barcelona om te zien wat voor voordelen zij kunnen bieden.
Als ik eenmaal ben aangekomen in Barcelona vanuit Salou per tren, zijn er dan in de buurt van Barcelona nog andere plaatsen die een bezoekje waard zijn?
Veel reizigers die in Barcelona aankomen per trein, bezoeken ook populaire bestemmingen in de buurt zoals Madrid, Parijs of Valencia. Als je erover denkt om Madrid, Parijs of Valencia te verkennen vanuit Barcelona, laat Omio dan de beste beschikbare verbindingen voor je zoeken tegen een betaalbare prijs.
Kan ik met de trein reizen in plaats van met de auto van Salou naar Barcelona?
Laat Omio het voor je regelen. Je hebt geen auto nodig als je wilt reizen naar Barcelona van Salou. Check Omio voor de beste beschikbare tren verbindingen van Salou naar Barcelona en koop je voordelige trein tickets vandaag nog!
Stations

Centrale stations en vliegvelden voor deze reis

Salou
Barcelona
Salou
Voorzieningen
Versnaperingen

Alternatieven voor treinen Salou - Barcelona

Bekijk gerelateerde reisinformatie: