VERGELIJK Prijzen van verschillende soorten vervoer

zo
23 jan.
17Plana
di
25 jan.
17Plana
wo
26 jan.
17Plana
vr
28 jan.
17Plana
ma
31 jan.
17Plana
di
1 feb.
17Plana
wo
2 feb.
17Plana
do
3 feb.
17Plana
za
5 feb.
17Plana
zo
6 feb.
17Plana
wo
9 feb.
17Plana
do
10 feb.
17Plana

Deze bedrijven vertrouwen ons. We verkopen tickets van ze op één plek.

Deutsche Bahn
Deutsche Bahn with connection
Renfe
SNCB | IC

Informatie over treinen tussen Salou en Barcelona

distanceAfstand91 km
frequencyTren frequentie4 per dag
changesDirecte trenJa, er zijn 4 directe treinen per dag
carriersTreinmaatschappijenRenfe

Met treinen van Salou naar Barcelona leg je reis 91 km af met onze reispartners zoals Renfe. Normaalgesproken zijn er er zijn 4 treinen diensten per dag, inclusief directe diensten. Reizigers vertrekken het vaakst van Salou en arriveren in Barcelona Sants.

Treinreisaanbieders: Renfe treinen van Salou naar Barcelona

Met Renfe krijg je tussen Salou en Barcelona voor geweldige prijzen. Met meer dan 1000 reisorganisaties op Omio kun je de beste tijden, prijzen en tickets voor de tren voor je reis vinden.

Renfe

Renfe is de nationale tren operator van Spanje en biedt een groot aantal binnenlandse routes en internationale routes naar Frankrijk en Portugal. Renfe staat bekend om zijn reeks tickettypes die bij ieders budget passen, zoals de Basic-, Elige- en premiumtickets. Renfe heeft ook kortingskaarten voor gekwalificeerde reizigers, zoals de Renfe Gold Card en +Renfe Youth Card 50, die je kunt gebruiken op Omio. Als je met Renfe rijdt, kun je een indrukwekkende vloot van treinen verwachten met verschillende niveaus van comfort, voorzieningen en tijd die nodig is om naar je bestemming te reizen. Deze typen tren omvatten Renfe AVE voor langeafstandsroutes met hoge snelheid, Alvia en Altaria voor binnenlandse routes in delen van Spanje, Euromed voor routes langs de prachtige Middellandse-Zeekust, Avant-forens treinen en Trenhotel night treinen.

Trein van Salou naar Barcelona: reisinformatie

Veel toeristen in Salou maken tijdens hun vakantie een uitstapje naar het prachtige Barcelona. De treinreis naar deze stad wordt verzorgd door RENFE, de nationale spoorwegmaatschappij van Spanje. De trein Salou Barcelona doet er ongeveer 1,5 uur over om op de plaats van bestemming te komen. Het is een rechtstreekse verbinding zodat men in alle rust de reis kan ondernemen. De trein Salou Barcelona vertrekt zowel doordeweeks als in het weekend ongeveer 20 keer per dag. De eerste trein vertrekt rond 6.50 uur en de laatste rijdt tegen 23.00 uur weg uit Salou. Toch is het wel verstandig om van tevoren de dienstregeling te raadplegen. Zowel in de ochtend, middag als de avond ligt de dienstregeling namelijk een poosje stil waardoor het zomaar een paar uur kan duren voor de volgende trein vertrekt.

De trein nemen vanuit Salou

Het kleine station van Salou ligt in het oude centrum van de stad. De beste manier om het station te bereiken, is met de bus of de taxi. In Salou zijn diverse opstapplaatsen voor de bus te vinden zodat er altijd wel een halte dichtbij het hotel zit. De maatschappij PLANA is verantwoordelijk voor de bussen in Salou. Maar omdat taxi’s in Spanje relatief goedkoop zijn, bieden deze ook een goed alternatief. Zowel de bussen als de taxi’s rijden tot aan de deur van het station zodat men gemakkelijk over kan stappen op de trein Salou Barcelona.

In Barcelona aankomen met de trein

Wie op vakantie is in Spanje wil natuurlijk ook een bezoek brengen aan het sfeervolle Barcelona. De beroemde Sagrada Familia, de Ramblas en Parc Güell zijn de belangrijkste trekpleisters van de stad. De vele terrassen, het stadsstrand en de gezellige sfeer maken Barcelona helemaal bijzonder. De trein Salou Barcelona komt aan op station Barcelona Sants, Passeig De Gracia of Estació De França. Al deze stations zitten op strategische plekken in de binnenstad. Als men eenmaal in Barcelona is aangekomen, kan de reis onder andere vervolgd worden met de metro of de bus. Deze stoppen bij alle belangrijke toeristische bestemmingen.

Reistips: Treinreizen van Salou naar Barcelona

Reis eenvoudig met de trein naar Barcelona. Of je nu snel of goedkoop wilt, of een ander plan hebt, dankzij onze reisexperts beschik je over alle informatie om de beste optie te kiezen om van Salou naar Barcelona te reizen.
FAQs

Hoe ver is Barcelona van Salou als ik per trein wil reizen?

De afstand van Salou naar Barcelona per trein is ongeveer 91 km.

Wat is de gemiddelde reistijd per trein van Salou naar Barcelona?

Het is altijd handig om te weten hoe lang het duurt om naar je bestemming te reizen. De gemiddelde reistijd van Salou naar Barcelona per trein is 2 h 44 min, maar de reis kan langer duren in het weekend of op feestdagen. Omio zoekt goedkope tickets voor jou voor de snelste beschikbare tren van Salou naar Barcelona.

Wat zijn de meest gebruikte treinstations in Salou en in Barcelona?

Het meest populaire treinstation voor reizigers uit Salou is Salou. In Barcelona is het meest populaire treinstation onder reizigers Barcelona Sants.

Waar is het Salou treinstation? Waar is het Barcelona treinstation?

Reizigers stappen het vaakst op hun tren op Salou en reizen ongeveer 1 km van het stadscentrum naar dit treinstation.

Passagiers die deze route het meest nemen komen aan op Barcelona Sants en moeten ongeveer 1.9 km reizen vanaf het treinstation naar het stadscentrum in Barcelona.

Welke treinreisaanbieders zijn actief op de route van Salou van Barcelona?

Als je op zoek bent naar goedkope treinen van Salou naar Barcelona, kun je vertrouwen op Renfe om snel naar Barcelona te kunnen reizen. Het is ook goed om alle mogelijke treinreisaanbieders voor de reis van Salou naar Barcelona te checken om te kijken of er misschien verschillen zijn in de voordelen die ze aanbieden.

Hoeveel treinen per dag zijn er tussen Salou en Barcelona?

Het gemiddelde aantal treinen dat vertrekt vanaf Salou naar Barcelona is 4 per dag. De treindiensten en dienstregelingen kunnen variëren tussen weekdagen en weekends.

Als ik eenmaal ben aangekomen in Barcelona vanuit Salou per trein, zijn er dan in de buurt van Barcelona nog andere plaatsen die een bezoekje waard zijn?

Je trein trip van Salou naar Barcelona hoeft niet te eindigen in Barcelona. Andere populaire bestemmingen in de buurt van Barcelona die een bezoekje waard zijn, zijn bijvoorbeeld Madrid, Parijs of Valencia. Als je je reis wilt verlengen, vind je de beste en goedkoopste manieren om naar Madrid, Parijs of Valencia te gaan op Omio!

Kan ik tickets vor direkte treinen kopen met de Omio-app als ik een trein wil nemen van Salou naar Barcelona?

Als je wilt reizen van Salou naar Barcelona per trein, dan kan de Omio-app  dit mogelijk én makkelijk maken voor jou. Je kunt niet alleen snel zoeken naar de beste deals en je treintickets van Salou naar Barcelona boeken, je hoeft de tickets zelfs niet uit te printen als er een symbooltje verschijnt, dat aangeeft dat het mobiele tickets zijn. Het enige wat je hoeft te doen is je mobiele tickets meteen vanaf de app te laten zien, of je nu online of offline bent. Je kunt je dataverbruik verminderen door je tickets te laten zien in de offline modus! Onze app laat het zelfs weten als er veranderingen of updates zijn over je tren, zowel voor als tijdens je reis.

Hoe kom ik van Salou naar Barcelona als ik geen auto heb? Kan ik in plaats daarvan een tren nemen?

Check Omio om de beste treinen te vergelijken als je van Salou naar Barcelona wil reizen zonder auto. In de Omio-app kun je ook eenvoudig je tickets op een plek bewaren, om de voorbereiding van je reis nog makkelijker te maken.
Stations

Centrale stations en vliegvelden voor deze reis

Salou
Barcelona
Salou
Voorzieningen
Versnaperingen

Alternatieven voor treinen Salou - Barcelona

Bekijk gerelateerde reisinformatie: