Deze bedrijven vertrouwen ons. We verkopen tickets van ze op één plek.

Deutsche Bahn
Deutsche Bahn with connection
Renfe
SNCB | IC
Accommodatie

Heb je een accommodatie nodig?

Fri, Jun 25
Totale prijs voor 1 nights, 1 adults
bekijk op de kaart
Populaire hotels
Volledige huizen en appartementen

Zoek de accommodatie die als beste bij je past bij onze partner Booking.com

Alles bekijken
train

Reisoverzicht

Reisinformatie voor treinen van Sittard naar Maastricht

Vertrekstation trein:Sittard
Eindstation trein:Maastricht
Afstand treinreis:21 km

Welke treinen rijden er van Sittard naar Maastricht?

  • Tussen Sittard en Maastricht rijden treinen van Arriva én van NS.
  • Je kunt op dit traject met de stoptrein of met de intercity reizen.
  • Elke dag vertrekken er ongeveer 70 treinen richting Maastricht.
  • Op deze lijn is het goedkoper om met de trein te reizen dan met de bus.

Vanaf welk treinstation vertrekt NS in Sittard?

Sittard heeft één treinstation. Dit is wel het station met het langste perron van Nederland, namelijk 700 meter. Vanaf station Sittard reis je rechtstreeks met de intercity naar Maastricht. De trein stopt onderweg niet waardoor de rit extra snel gaat.

Welke treintijden gelden voor NS van Sittard naar Maastricht?

Wie met de intercity van Sittard naar Maastricht wil reizen, kan instappen bij de treinen van NS. Binnen een kwartier ben je dan al op de plaats van bestemming. Op dit traject rijden twee intercity's per uur. De eerste rit van de dag is rond 7.15 uur. Tenminste, als je op een doordeweekse dag reist.

In het weekend rijdt de eerste trein van NS rond 8.15 uur (zaterdag) of 8.45 (zondag) weg uit Sittard. En als je de laatste trein wilt halen, moet je rond 0.45 uur 's nachts op het station aanwezig zijn.

Op welk treinstation komt NS aan in Maastricht?

De intercity's van NS hebben het centraal station van Maastricht als eindbestemming. Dit station is het belangrijkste knooppunt voor het openbaar vervoer in de stad. Je stapt hier dus heel gemakkelijk over op één van de vele stads- of streekbussen. Zo reis je met de bus bijvoorbeeld naar het centrum van Maastricht, waar je de Sint-Servaasbasiliek en het gezellige Vrijthof kunt bezoeken.

Vanaf welk treinstation vertrekt Arriva in Sittard?

De stoptreinen van Arriva vertrekken vanaf het centraal gelegen station van Sittard. Dit station is met de bus goed bereikbaar. Met een goedkoop treinticket reis je rechtstreeks naar station Maastricht en Maastricht Randwyck. Als je naar Maastricht Noord wilt, moet je onderweg wel overstappen. Dit gebeurt op het hoofdstation van Maastricht.

Welke treintijden gelden voor Arriva van Sittard naar Maastricht?

Naast intercity's rijden er ook stoptreinen van Sittard naar Maastricht. Deze stoptreinen van Arriva doen er 20 minuten over om naar de Limburgse hoofdstad te rijden. Op doordeweekse dagen kun je tussen 6.00 uur en 0.30 uur vertrekken.

's Zaterdags komt de dienstregeling van Arriva tegen 6.30 uur op gang, en op zondag is dit een half uur later. Maar met twee stoptreinen per uur zijn er genoeg mogelijkheden om naar Maastricht te reizen.

Op welk treinstation komt Arriva aan in Maastricht?

Arriva rijdt eerst naar station Maastricht, waarna de stoptreinen doorgaan naar Maastricht Randwyck. Dit treinstation ligt op loopafstand van het academisch ziekenhuis en een aantal universiteitsgebouwen. Maar vanaf het station kun je ook verder reizen met de bussen van lijn 1 of 10.

Is Maastricht Noord je eindbestemming? Dan moet je na aankomst een paar minuten lopen voordat je bij de eerste bushalte komt.

Reistips

Treinreizen van Sittard naar Maastricht
Reis eenvoudig met de trein naar Maastricht. Of je nu snel of goedkoop wilt, of een ander plan hebt, dankzij onze reisexperts beschik je over alle informatie om de beste optie te kiezen om van Sittard naar Maastricht te reizen.
FAQs
Hoe ver is Maastricht van Sittard als ik per trein wil reizen?
Overweeg je een trein ticket te kopen van Sittard naar Maastricht? De afstand tussen Sittard en Maastricht per trein is ongeveer 20 km. Hoe eerder je boekt, hoe meer kans je hebt om een goedkoop +modeSynz] ticket van Sittard naar Maastricht te vinden.
Wat zijn de meest gebruikte in Sittard en in Maastricht?

Voordat je instapt voor je reis per tren van Sittard naar Maastricht is het heel fijn om te weten dat Sittard het meest populaire tren station is voor reizigers die van Sittard vertrekken en dat Maastricht het meest populaire is voor reizigers die aankomen in Maastricht.

Hoe ver moet ik reizen van naar het centrum in Sittard en Maastricht?

Als je van plan bent een tren vanuit Sittard te nemen, hou er dan rekening mee dat je 0 km moet reizen van het centrum naar het populairste tren station, Sittard. Als je aankomt in Maastricht per tren, ga er dan vanuit dat je 0 km moet reizen van het belangrijkste tren station, Maastricht, naar het centrum.

Welke zijn er die goedkope tickets van Sittard naar Maastricht aanbieden?
Je kunt rekenen op een van onze betrouwbare reispartners om je snel van Sittard naar Maastricht te brengen per tren. Op de route van On the route naar Maastricht van Sittard kun je reizen met NS. Maar het is altijd goed om alle mogelijke te checken voor de route van Sittard naar Maastricht, omdat er verschillen kunnen zijn in de services die zij bieden.
Ik ben mijn geplande reis van Sittard naar Maastricht per tren aan het voorbereiden. Wat zijn de meest populaire bestemmingen in de buurt van Maastricht, die ook de moeite waard zijn om te bezoeken?
Je trein trip van Sittard naar Maastricht hoeft niet te eindigen in Maastricht. Andere populaire bestemmingen in de buurt van Maastricht die een bezoekje waard zijn, zijn bijvoorbeeld Amsterdam, Brussel of Aken. Als je je reis wilt verlengen, vind je de beste en goedkoopste manieren om naar Amsterdam, Brussel of Aken te gaan op Omio!
Kan ik met de trein reizen in plaats van met de auto van Sittard naar Maastricht?
Laat Omio het voor je regelen. Je hebt geen auto nodig als je wilt reizen naar Maastricht van Sittard. Check Omio voor de beste beschikbare tren verbindingen van Sittard naar Maastricht en koop je voordelige trein tickets vandaag nog!
Stations

Centrale stations en vliegvelden voor deze reis

Sittard
Maastricht
Geleen-Lutterade
Voorzieningen
Sittard
Voorzieningen

Alternatieven voor treinen Sittard - Maastricht

Bekijk gerelateerde reisinformatie: