Treinen van Sittard naar Maastricht

ma 26 aug.
Eenvoudig vinden
Kies de goedkoopste en snelste routes van ruim 800 officiële partners
Reis op je eigen manier
Geniet van reizen met een trein, bus en vlucht in Europa
Tickets voor je reis
We staan voor je klaar

Deze bedrijven vertrouwen ons.
We verkopen tickets van ze op één plek.

Deutsche Bahn
Deutsche Bahn with connection
Renfe
SNCB | IC
train

Reisoverzicht

Reisinformatie voor treinen van Sittard naar Maastricht

Vertrekstation trein:Sittard
Eindstation trein:Maastricht
Afstand treinreis:21 km

Welke treinen rijden er van Sittard naar Maastricht?

  • Tussen Sittard en Maastricht rijden treinen van Arriva én van NS.
  • Je kunt op dit traject met de stoptrein of met de intercity reizen.
  • Elke dag vertrekken er ongeveer 70 treinen richting Maastricht.
  • Op deze lijn is het goedkoper om met de trein te reizen dan met de bus.

Vanaf welk treinstation vertrekt NS in Sittard?

Sittard heeft één treinstation. Dit is wel het station met het langste perron van Nederland, namelijk 700 meter. Vanaf station Sittard reis je rechtstreeks met de intercity naar Maastricht. De trein stopt onderweg niet waardoor de rit extra snel gaat.

Welke treintijden gelden voor NS van Sittard naar Maastricht?

Wie met de intercity van Sittard naar Maastricht wil reizen, kan instappen bij de treinen van NS. Binnen een kwartier ben je dan al op de plaats van bestemming. Op dit traject rijden twee intercity's per uur. De eerste rit van de dag is rond 7.15 uur. Tenminste, als je op een doordeweekse dag reist.

In het weekend rijdt de eerste trein van NS rond 8.15 uur (zaterdag) of 8.45 (zondag) weg uit Sittard. En als je de laatste trein wilt halen, moet je rond 0.45 uur 's nachts op het station aanwezig zijn.

Op welk treinstation komt NS aan in Maastricht?

De intercity's van NS hebben het centraal station van Maastricht als eindbestemming. Dit station is het belangrijkste knooppunt voor het openbaar vervoer in de stad. Je stapt hier dus heel gemakkelijk over op één van de vele stads- of streekbussen. Zo reis je met de bus bijvoorbeeld naar het centrum van Maastricht, waar je de Sint-Servaasbasiliek en het gezellige Vrijthof kunt bezoeken.

Vanaf welk treinstation vertrekt Arriva in Sittard?

De stoptreinen van Arriva vertrekken vanaf het centraal gelegen station van Sittard. Dit station is met de bus goed bereikbaar. Met een goedkoop treinticket reis je rechtstreeks naar station Maastricht en Maastricht Randwyck. Als je naar Maastricht Noord wilt, moet je onderweg wel overstappen. Dit gebeurt op het hoofdstation van Maastricht.

Welke treintijden gelden voor Arriva van Sittard naar Maastricht?

Naast intercity's rijden er ook stoptreinen van Sittard naar Maastricht. Deze stoptreinen van Arriva doen er 20 minuten over om naar de Limburgse hoofdstad te rijden. Op doordeweekse dagen kun je tussen 6.00 uur en 0.30 uur vertrekken.

's Zaterdags komt de dienstregeling van Arriva tegen 6.30 uur op gang, en op zondag is dit een half uur later. Maar met twee stoptreinen per uur zijn er genoeg mogelijkheden om naar Maastricht te reizen.

Op welk treinstation komt Arriva aan in Maastricht?

Arriva rijdt eerst naar station Maastricht, waarna de stoptreinen doorgaan naar Maastricht Randwyck. Dit treinstation ligt op loopafstand van het academisch ziekenhuis en een aantal universiteitsgebouwen. Maar vanaf het station kun je ook verder reizen met de bussen van lijn 1 of 10.

Is Maastricht Noord je eindbestemming? Dan moet je na aankomst een paar minuten lopen voordat je bij de eerste bushalte komt.

Stations

Centrale stations en vliegvelden voor deze reis
Sittard
Maastricht
TrainGeleen-Lutterade

Voorzieningen

TrainSittard

Voorzieningen

De Omio-app maakt reizen plannen eenvoudig

We brengen je waar je naartoe wilt gaan. Van e-tickets tot actuele updates over treinen: onze innovatieve app is de ideale manier om te plannen en je reis te volgen.

ios-badge
android-badge
Hand With Phone

We gebruiken cookies om onze dienstverlening te verbeteren, gebruikersgedrag te analyseren en voor de retargeting van Omio's advertenties op andere websites. Als je doorgaat, accepteer je het gebruik van cookies in overeenstemming met onze privacyvoorwaarden. Je kunt op elk moment kiezen voor een opt-out.