Deze bedrijven vertrouwen ons. We verkopen tickets van ze op één plek.

Deutsche Bahn
Deutsche Bahn with connection
Renfe
SNCB | IC

Informatie over treinen tussen Sneek en Leeuwarden

distanceAfstand21 km
frequencyTren frequentie25 per dag
changesDirecte trenJa, er zijn 25 directe treinen per dag

Met treinen van Sneek naar Leeuwarden leg je reis 21 km af met onze reispartners zoals. Normaalgesproken zijn er er zijn 25 treinen diensten per dag, inclusief directe diensten. Reizigers vertrekken het vaakst van Sneek Noord en arriveren in Leeuwarden.

Welke treinen rijden er van Sneek naar Leeuwarden?

  • Op het traject van Sneek naar Leeuwarden rijden stoptreinen van Arriva.
  • Doordeweeks rijden er dagelijks 46 treinen tussen Sneek en Leeuwarden.
  • Treinen van Sneek naar Leeuwarden zijn goedkoper én sneller dan de bus tussen beide plaatsen.

Welke treintijden gelden voor Arriva van Sneek naar Leeuwarden?

Op het traject tussen Sneek en Leeuwarden rijden stoptreinen van vervoersbedrijf Arriva. Doordeweeks vertrekken er 46 treinen vanuit Sneek om na 21 minuten in Leeuwarden aan te komen.

De eerste trein vertrekt om 06.15 uur vanaf spoor 1 in Sneek.Tot aan 19.15 uur rijdt er iedere 20 minuten een trein richting Leeuwarden. Hierdoor hoef je niet lang te wachten als je een trein gemist hebt. In de avond is er een andere dienstregeling. Na 19.15 uur rijden er treinen om 19.34 uur en 19.48 uur. Vervolgens rijdt er nog maar 1 keer per uur een trein om 20 minuten voor het hele uur. De laatste trein op dit traject vertrekt om 23.45 uur vanuit Sneek.

In het weekend rijden er minder treinen op het traject tussen Sneek en Leeuwarden. De eerste trein vertrekt om 07.15 uur. Op zaterdag en zondag rijden er 2 treinen per uur om 15 minuten over en om 25 minuten voor het hele uur. De dienstregeling in de avond is dezelfde als de dienstregeling doordeweeks.

Hoeveel kosten treintickets voor treinen tussen Sneek en Leeuwarden?

De treintickets voor het traject tussen Sneek en Leeuwarden zijn goedkoop te verkrijgen. Een enkele reis vanaf 4,60 euro met de trein is goedkoper dan op hetzelfde traject de bus nemen. In het laatste geval is dat ruim 2 euro duurder. Daarnaast is de reistijd met de bus ruim een half uur langer dan met de trein. Alhoewel vervoerder Arriva op het traject tussen Sneek en Leeuwarden rijdt, kun je hier ook gewoon terecht met e-tickets van NS.

Vanaf welk treinstation vertrekt Arriva in Sneek?

Alle treinen vanuit Station Sneek naar Leeuwarden vertrekken op spoor 1. Neem je liever de trein 3 minuten later vanaf Station Sneek Noord? Ook daar moet je instappen op spoor 1. Deze stoptrein van Arriva rijdt vervolgens via Station Mantgum naar Station Leeuwarden. Instappen op Station Sneek Noord verkort de reistijd van 21 minuten naar 18 minuten. Dit gaat om een rechtstreekse rit.

Op welk treinstation komt de trein van Arriva aan in Leeuwarden?

Vrijwel alle treinen komen vanuit Sneek komen aan op spoor 1 in Leeuwarden. Enkele ritten komen aan op spoor 2, 3, 5 of 5b. Eenmaal in Leeuwarden aangekomen is het slechts 5 minuten lopen naar het historische stadscentrum van Leeuwarden. Wil je liever met de bus? Op Station Leeuwarden vertrekt bus 9 naar het centrum. Deze rijdt 3 keer per uur, zodat je niet lang hoeft te wachten. Ook andere locaties zijn gemakkelijk te bereiken vanaf Station Leeuwarden door het grote aantal treinen en bussen wat hier vandaan vertrekt.

Reistips: Treinreizen van Sneek naar Leeuwarden

Reis eenvoudig met de trein naar Leeuwarden. Of je nu snel of goedkoop wilt, of een ander plan hebt, dankzij onze reisexperts beschik je over alle informatie om de beste optie te kiezen om van Sneek naar Leeuwarden te reizen.
FAQs

Wat is de afstand van Sneek naar Leeuwarden als je reist per trein?

De afstand van Sneek naar Leeuwarden per trein is ongeveer 21 km.

Hoe lang doet de tren van Sneek naar Leeuwarden erover?

The gemiddelde reistijd per trein van Sneek naar Leeuwarden is 14 min. Maar de reistijd kan langer zijn in weekends en op feestdagen, dus hou daar rekening mee als je treintickets koopt van Sneek naar Leeuwarden.

Welke treinstations zou ik kunnen gebruiken voor mijn geplande reis van Sneek naar Leeuwarden?

Onze klanten, die goedkope trein tickets boeken van Sneek naar Leeuwarden, vertrekken meestal van Sneek Noord in Sneek en komen aan op Leeuwarden in Leeuwarden. Het is altijd handig om deze treinstations in Sneek en Leeuwarden te weten voordat je instapt voor je reis per trein.

Waar is het treinstation in Sneek? Waar is het treinstation in Leeuwarden?

Het populairste treinstation bij reizigers om te vertrekken voor deze reis heet Sneek Noord, en ligt 850 m van het stadscentrum Sneek.

Het meest populaire aankomst treinstation, Leeuwarden, ligt 1.3 km van het stadscentrum van Leeuwarden.

Hoeveel treindiensten per dag zijn er van Sneek naar Leeuwarden?

Gemiddeld, er zijn 25 treinen keer per dag van Sneek naar Leeuwarden. De tren tijden en diensten kunnen verschillen op weekenden en feestdagen vergeleken bij weekdagen.

Ik wil per treinreisen van Sneek naar Leeuwarden. Welke andere plaatsen in de buurt van Leeuwarden zijn het waard om te bezoeken?

Veel van onze klanten die een reis naar Leeuwarden per trein hebben gepland, reizen ook naar plaatsen als Amsterdam, Groningen of Berlijn. Check Omio voor de beste verbindingen van Leeuwarden naar deze bestemmingen, die ook een bezoekje waard zijn.

Hoe kan ik de Omio-app gebruiken om te reizen van Sneek naar Leeuwarden per trein?

Je kunt makkelijk goedkope treintickets van Sneek naar Leeuwarden zoeken en reserveren met onze app  en krijg de laatste meldingen en updates over je tren, zowel voor als tijdens je trip. Als je met de Omio-app wilt reizen door de tren van Sneek naar Leeuwarden te nemen, zal een symbooltje aangeven of het een mobiel ticket is of niet. Zo ja, dan hoef je het niet uit te printen. Je kunt zelfs offline nog bij je tickets voor het ultieme gemak en geen kopzorgen.

Kan ik met de treinreisen in plaats van met de auto van Sneek naar Leeuwarden?

Laat Omio het voor je regelen. Je hebt geen auto nodig als je wilt reizen naar Leeuwarden vanaf Sneek. Check Omio voor de beste beschikbare treinverbindingen van Sneek naar Leeuwarden en koop je voordelige treintickets vandaag nog!
Stations

Centrale stations en vliegvelden voor deze reis

Sneek
Leeuwarden
Sneek
Voorzieningen
Sneek Noord
Voorzieningen

Alternatieven voor treinen Sneek - Leeuwarden

Bekijk gerelateerde reisinformatie: