Treinen van Sneek naar Leeuwarden

di 17 sep.
Eenvoudig vinden
Kies de goedkoopste en snelste routes van ruim 800 officiële partners
Reis op je eigen manier
Geniet van reizen met een trein, bus en vlucht in Europa
Tickets voor je reis
We staan voor je klaar

Deze bedrijven vertrouwen ons.
We verkopen tickets van ze op één plek.

Deutsche Bahn
Deutsche Bahn with connection
Renfe
SNCB | IC
train

Reisoverzicht

Reisinformatie voor treinen van Sneek naar Leeuwarden

Gem. reistijd:
21 minuten
Gem. treinticket:5
Vertrekstation trein:Sneek
Eindstation trein:Leeuwarden
Afstand treinreis:21 km
TrainTreinmaatschappijen:NS

Welke treinen rijden er van Sneek naar Leeuwarden?

  • Op het traject van Sneek naar Leeuwarden rijden stoptreinen van Arriva.
  • Doordeweeks rijden er dagelijks 46 treinen tussen Sneek en Leeuwarden.
  • Treinen van Sneek naar Leeuwarden zijn goedkoper én sneller dan de bus tussen beide plaatsen.

Welke treintijden gelden voor Arriva van Sneek naar Leeuwarden?

Op het traject tussen Sneek en Leeuwarden rijden stoptreinen van vervoersbedrijf Arriva. Doordeweeks vertrekken er 46 treinen vanuit Sneek om na 21 minuten in Leeuwarden aan te komen.

De eerste trein vertrekt om 06.15 uur vanaf spoor 1 in Sneek.Tot aan 19.15 uur rijdt er iedere 20 minuten een trein richting Leeuwarden. Hierdoor hoef je niet lang te wachten als je een trein gemist hebt. In de avond is er een andere dienstregeling. Na 19.15 uur rijden er treinen om 19.34 uur en 19.48 uur. Vervolgens rijdt er nog maar 1 keer per uur een trein om 20 minuten voor het hele uur. De laatste trein op dit traject vertrekt om 23.45 uur vanuit Sneek.

In het weekend rijden er minder treinen op het traject tussen Sneek en Leeuwarden. De eerste trein vertrekt om 07.15 uur. Op zaterdag en zondag rijden er 2 treinen per uur om 15 minuten over en om 25 minuten voor het hele uur. De dienstregeling in de avond is dezelfde als de dienstregeling doordeweeks.

Hoeveel kosten treintickets voor treinen tussen Sneek en Leeuwarden?

De treintickets voor het traject tussen Sneek en Leeuwarden zijn goedkoop te verkrijgen. Een enkele reis vanaf 4,60 euro met de trein is goedkoper dan op hetzelfde traject de bus nemen. In het laatste geval is dat ruim 2 euro duurder. Daarnaast is de reistijd met de bus ruim een half uur langer dan met de trein. Alhoewel vervoerder Arriva op het traject tussen Sneek en Leeuwarden rijdt, kun je hier ook gewoon terecht met e-tickets van NS.

Vanaf welk treinstation vertrekt Arriva in Sneek?

Alle treinen vanuit Station Sneek naar Leeuwarden vertrekken op spoor 1. Neem je liever de trein 3 minuten later vanaf Station Sneek Noord? Ook daar moet je instappen op spoor 1. Deze stoptrein van Arriva rijdt vervolgens via Station Mantgum naar Station Leeuwarden. Instappen op Station Sneek Noord verkort de reistijd van 21 minuten naar 18 minuten. Dit gaat om een rechtstreekse rit.

Op welk treinstation komt de trein van Arriva aan in Leeuwarden?

Vrijwel alle treinen komen vanuit Sneek komen aan op spoor 1 in Leeuwarden. Enkele ritten komen aan op spoor 2, 3, 5 of 5b. Eenmaal in Leeuwarden aangekomen is het slechts 5 minuten lopen naar het historische stadscentrum van Leeuwarden. Wil je liever met de bus? Op Station Leeuwarden vertrekt bus 9 naar het centrum. Deze rijdt 3 keer per uur, zodat je niet lang hoeft te wachten. Ook andere locaties zijn gemakkelijk te bereiken vanaf Station Leeuwarden door het grote aantal treinen en bussen wat hier vandaan vertrekt.

Stations

Centrale stations en vliegvelden voor deze reis
Sneek
Leeuwarden
TrainSneek

Voorzieningen

TrainSneek Noord

Voorzieningen

De Omio-app maakt reizen plannen eenvoudig

We brengen je waar je naartoe wilt gaan. Van e-tickets tot actuele updates over treinen: onze innovatieve app is de ideale manier om te plannen en je reis te volgen.

ios-badge
android-badge
Hand With Phone

We gebruiken cookies om onze dienstverlening te verbeteren, gebruikersgedrag te analyseren en voor de retargeting van Omio's advertenties op andere websites. Als je doorgaat, accepteer je het gebruik van cookies in overeenstemming met onze privacyvoorwaarden. Je kunt op elk moment kiezen voor een opt-out.