Voordelige treinkaartjes naar Spanje

Wij verkopen tickets van +1.000 reisorganisaties op één platform.

Deutsche Bahn
Deutsche Bahn with connection
Renfe
SNCB | IC

Treinen in Spanje

Het openbaar vervoer is in Spanje zeer goed geregeld en dat geldt dus ook voor het reizen per trein. Er zijn verschillende aanbieders van treinreizen binnen, maar ook buiten de regio. Op de lange afstanden worden hogesnelheidslijnen ingezet die ervoor zorgen dat je snel van de ene grote stad naar de andere kunt reizen. Omdat Omio vaak aanbiedingen voor tickets voor treinen in Spanje heeft, kun je ook nog eens heel voordelig reizen. Er is een aantal treinroutes die erg populair zijn bij zowel de plaatselijke bevolking als toeristen. Hieronder daarvan een kort overzicht.

  • Van Barcelona naar Madrid. Uiteraard is de treinverbinding tussen de twee grootste steden de populairste treinroute in Spanje. Hoewel de twee steden vaak niet op één lijn zitten, zijn Madrid en Barcelona toch onlosmakelijk met elkaar verbonden. In iets meer dan 3 uur reis je comfortabel van de ene naar de andere stad.
  • Van Madrid naar Sevilla. Des te zuidelijker je komt in Spanje, des te warmer. Nu heb je in Madrid al niet te klagen over de zon en de temperatuur, maar voor wie nóg mooier weer wil, is Sevilla een goede bestemming. De treinverbinding van de Spaanse hoofdstad naar het zuiden van het land is goed en snel. In nog geen 3 uur ben je al op de plek van bestemming aangekomen.

Boeken met Omio

Wil je in Spanje met de trein reizen? Dan kun je via Omio van te voren al heel gemakkelijk je tickets bestellen. In veel gevallen kun je de tickets direct downloaden en krijg je ze in je mailbox. Je kunt ze dan printen of eenvoudig laten scannen op je telefoon. Dat scheelt weer: je hoeft niet in de rij gaan staan op het station en dat maakt het reizen wel zo prettig. Op de website van Omio tref je daarnaast een overzicht aan van de snelste en goedkoopste ticketaanbieders en profiteer je van aanbiedingen.

Spoorwegmaatschappijen in Spanje

Er is maar één vervoersbedrijf dat treinreizen binnen Spanje verzorgt. Dit zou een nadeel kunnen zijn omdat er geen concurrentie op het gebied van comfort en prijs is, maar dat is bij de treinen in Spanje niet zo. Het treinvervoer wordt verzorgd door Renfe. Dit is de nationale spoorwegmaatschappij van Spanje. De letters zijn een afkorting en staan voor Red Nacional de los Ferrocarriles Españoles​. Renfe zorgt zowel voor het vervoer van goederen als personen. De spoorwegmaatschappij is volledig in eigendom van de Spaanse regering, die de treinreizen subsidieert. Daardoor kan Renfe de tickets voor treinreizen relatief laag houden en is het comfort, de veiligheid en de snelheid van de treinen gewaarborgd. Renfe heeft verschillende treincategorieën. Zo worden bijvoorbeeld de AVE-treinen ingezet voor lange afstanden via hogesnelheidslijnen, heb je Avant en Alvia voor het regionale treinverkeer en zijn er zelfs nachttreinen (Trenhotel en Estrella).

Populaire internationale routes per trein

Ook internationaal zijn er veel treinen die van en naar Spanje reizen. Vanuit de meeste grote Europese steden gaat, al dan niet met overstappen, er wel een trein naar de belangrijkste Spaanse steden. Enkele voorbeelden van populaire internationale treinroutes naar Spanje zijn:

  • Van Parijs naar Madrid. Van de ene Europese hoofdstad naar de andere? SNCF en Renfe zorgen ervoor dat je binnen ruim 12 uur van Parijs in Madrid bent. Zo sta je 's ochtends nog aan de voet van de Eiffeltoren en kun je 's avonds al in het Estadio Santiago Bernabéu​ zitten om een voetbalwedstrijd van Real Madrid bij te wonen. Deze treinroute is populair bij toeristen maar ook bij veel mensen die voor werkdoeleinden reizen.
  • Van Lyon naar Barcelona. Veel Fransen gaan in de vakantie naar de kust en komen dan uit bij Marseille. Al willen ook veel mensen iets van een ander land zien en een andere cultuur meemaken en dus reizen ze door naar het Spaanse Barcelona. Deze reis is comfortabel en snel af te leggen per trein. SNCF brengt je met de TGV naar Spanje en daar reis je per trein verder met Renfe naar Barcelona. De korte reisafstand maakt Barcelona ook uitermate geschikt voor een citytrip voor de inwoners van Lyon en omstreken.

Wanneer je aankomt op bestemming

Treinen in Spanje bieden je veel comfort en rust. Onderweg naar je eindbestemming heb je voldoende tijd om alvast iets op te zoeken over de gewoontes, de cultuur en de bezienswaardigheden van de Spaanse stad die je gaat bezoeken. Madrid is bijvoorbeeld de stad van de kunst. Google onderweg alvast even en kijk bijvoorbeeld in welke Madrileense musea je beroemde kunstwerken tegenkomt. Ook kun je onderweg alvast je hotel boeken of een restaurant uitkiezen.​​

Treinreizen in Spanje

Van uitgestrekte graanvelden tot bergketens en witte stranden; wat betreft de geografie en het landschap is Spanje een land van grote verschillen. Door Spanje reizen met de trein is een van de beste manieren om met deze diversiteit kennis te maken. Het Spaanse spoorwegnetwerk is sterk verbeterd de laatste jaren en tegenwoordig verbinden de AVE-hogesnelheidstreinen de grote steden met een snelheid van 186mph. De nationale spoorwegmaatschappij Renfe voorziet de nationale treinen, en verbindt daarmee de verschillende delen van het schiereiland via hogesnelheidsdiensten. De opening van de spoorwegmarkt voor de privésector, dat voor 2015 gepland staat, maakt het waarschijnlijk dat reizigers over een nog groter aanbod van treinreizen in Spanje zullen beschikken.

Populaire treinroutes in Spanje

De grootste en meest bezochte steden in Spanje zijn toegankelijk met de AVE (hogesnelheidstreinen), waaronder Madrid, Sevilla en Barcelona. De Ciudad Condal, zoals Barcelona bekend staat in Spanje, is de meest bezochte stad in Spanje, dankzij de modernistische architectuur van Gaudí en de grote kunstsector die er leeft. De Sagrada Familia, Casa Mila, Park Güell en Barceloneta Beach zijn populaire bestemmingen onder de toeristen. Madrid, de tweede meest bezochte bestemming, is voornamelijk geliefd door kunstliefhebbers, aangezien er enkele belangrijke musea zoals het Prado Museum, Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofîa en Thyssen-Bornemisza Museum te bewonderen zijn. Sevilla komt op de derde plaats. Deze Andalusische hoofdstad heeft de grootste oude stadskern van het land, waarin ook Werelderfgoed locaties zoals het Alcazar of de Giralda gelegen zijn.

Grootste spoorwegmaatschappijen in Spanje

Renfe is een spoorwegmaatschappij die door de staat beheerd wordt en die de Spaanse spoorwegenmarkt domineert. Ze bieden passagierstreinen aan door verschillende regio’s in Spanje heen, waaronder ook de Transcantábrico (die langs de Cantabrische kust rijdt) en de Tren Al Andalus (die je de mogelijkheid biedt te reizen naar het noorden en de Camino de Santiago te wandelen). Er zijn ook een tal van diensten die Spanje met haar buurlanden Frankrijk en Portugal verbinden.

Soorten treinen in Spanje

Er zijn verschillende soorten treinen in gebruik in Spanje, maar het spoorwegennet wordt meestal gebruikt door regionale en intercity treinen. Media Distancia treinen verbinden regionale bestemmingen met de grotere steden door middel van langeafstandstreinen tegen hoge snelheid. Cercanias zijn actief in en rond de grotere steden zoals Barcelona en Valencia. Er zijn ook een aantal AVE-treinen in Spanje, die allemaal een hogesnelheidsdienst aanbieden tussen de grote steden. Bovendien zijn er een aantal binnenlandse Estrella en Trenhotel treinen, en internationale nachttreinen die instaan voor de verbindingen met Frankrijk, Portugal, Luxemburg en Zwitserland.

Populairste treinverbindingen

HomeVoordelige treinkaartjes naar Spanje

De Omio-app maakt reizen plannen eenvoudig

We brengen je waar je naartoe wilt gaan. Van e-tickets tot actuele updates over treinen: onze innovatieve app is de ideale manier om te plannen en je reis te volgen.

ios-badge
android-badge
Hand With Phone
Valuta
Taal