Treinreizen in Spanje

zo 22 sep.
Eenvoudig vinden
Kies de goedkoopste en snelste routes van ruim 800 officiële partners
Reis op je eigen manier
Geniet van reizen met een trein, bus en vlucht in Europa
Tickets voor je reis
We staan voor je klaar

Deze bedrijven vertrouwen ons.
We verkopen tickets van ze op één plek.

Deutsche Bahn
Deutsche Bahn with connection
Renfe
SNCB | IC

Treinreizen in Spanje

Van uitgestrekte graanvelden tot bergketens en witte stranden; wat betreft de geografie en het landschap is Spanje een land van grote verschillen. Door Spanje reizen met de trein is een van de beste manieren om met deze diversiteit kennis te maken. Het Spaanse spoorwegnetwerk is sterk verbeterd de laatste jaren en tegenwoordig verbinden de AVE-hogesnelheidstreinen de grote steden met een snelheid van 186mph. De nationale spoorwegmaatschappij Renfe voorziet de nationale treinen, en verbindt daarmee de verschillende delen van het schiereiland via hogesnelheidsdiensten. De opening van de spoorwegmarkt voor de privésector, dat voor 2015 gepland staat, maakt het waarschijnlijk dat reizigers over een nog groter aanbod van treinreizen in Spanje zullen beschikken.

Populaire treinroutes in Spanje

De grootste en meest bezochte steden in Spanje zijn toegankelijk met de AVE (hogesnelheidstreinen), waaronder Madrid, Sevilla en Barcelona. De Ciudad Condal, zoals Barcelona bekend staat in Spanje, is de meest bezochte stad in Spanje, dankzij de modernistische architectuur van Gaudí en de grote kunstsector die er leeft. De Sagrada Familia, Casa Mila, Park Güell en Barceloneta Beach zijn populaire bestemmingen onder de toeristen. Madrid, de tweede meest bezochte bestemming, is voornamelijk geliefd door kunstliefhebbers, aangezien er enkele belangrijke musea zoals het Prado Museum, Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofîa en Thyssen-Bornemisza Museum te bewonderen zijn. Sevilla komt op de derde plaats. Deze Andalusische hoofdstad heeft de grootste oude stadskern van het land, waarin ook Werelderfgoed locaties zoals het Alcazar of de Giralda gelegen zijn.

Grootste spoorwegmaatschappijen in Spanje

Renfe is een spoorwegmaatschappij die door de staat beheerd wordt en die de Spaanse spoorwegenmarkt domineert. Ze bieden passagierstreinen aan door verschillende regio’s in Spanje heen, waaronder ook de Transcantábrico (die langs de Cantabrische kust rijdt) en de Tren Al Andalus (die je de mogelijkheid biedt te reizen naar het noorden en de Camino de Santiago te wandelen). Er zijn ook een tal van diensten die Spanje met haar buurlanden Frankrijk en Portugal verbinden.

Soorten treinen in Spanje

Er zijn verschillende soorten treinen in gebruik in Spanje, maar het spoorwegennet wordt meestal gebruikt door regionale en intercity treinen. Media Distancia treinen verbinden regionale bestemmingen met de grotere steden door middel van langeafstandstreinen tegen hoge snelheid. Cercanias zijn actief in en rond de grotere steden zoals Barcelona en Valencia. Er zijn ook een aantal AVE-treinen in Spanje, die allemaal een hogesnelheidsdienst aanbieden tussen de grote steden. Bovendien zijn er een aantal binnenlandse Estrella en Trenhotel treinen, en internationale nachttreinen die instaan voor de verbindingen met Frankrijk, Portugal, Luxemburg en Zwitserland.

De Omio-app maakt reizen plannen eenvoudig

We brengen je waar je naartoe wilt gaan. Van e-tickets tot actuele updates over treinen: onze innovatieve app is de ideale manier om te plannen en je reis te volgen.

ios-badge
android-badge
Hand With Phone

We gebruiken cookies om onze dienstverlening te verbeteren, gebruikersgedrag te analyseren en voor de retargeting van Omio's advertenties op andere websites. Als je doorgaat, accepteer je het gebruik van cookies in overeenstemming met onze privacyvoorwaarden. Je kunt op elk moment kiezen voor een opt-out.