Treintijden naar Straatsburg

Wij verkopen tickets van +1.000 reisorganisaties op één platform.

Deutsche Bahn
Deutsche Bahn with connection
Renfe
SNCB | IC

Over Straatsburg

Straatsburg geniet veel bekendheid omdat onder andere de Raad van Europa en het Europees Hof voor de Rechten van de Mens er gevestigd zijn. Daarnaast is Straatsburg aantrekkelijk voor toeristen door belangrijke bezienswaardigheden als de fameuze Kathedraal in het centrum, het Rohan Paleis, de Botanische universiteitstuinen, het Astronomisch Observatorium en musea als het Historisch Museum, Musée des Arts décoratifs en Musée des Beaux-Arts

Trein naar Straatsburg

De stad Straatsburg ligt aan de Rijn in het tegen Duitsland gelegen noordoostelijk deel van Frankrijk. Er rijden dagelijks veel binnen- en buitenlandse treinen uit alle richtingen naar de stad. Wanneer er van Nederland naar Straatsburg gereisd moet worden, dan zijn er op meerdere vertrektijden van vroeg in de ochtend tot aan het eind van de middag treinen van Thalys die de route in gemiddeld 6,5 uur afleggen. De reis kent in de meeste gevallen 1 overstapmoment.

Grootste stations in Straatsburg

In Straatsburg zijn 3 treinstations gesitueerd: Station Strasbourg-Roethig, Station Strasbourg Krimmeri-Meinau en het in het centrum gelegen hoofdstation Station Strasbourg-Ville. Vanaf het hoofdstation, dat als een historisch monument geldt, is er onder meer een snelle TGV verbinding met de Franse hoofdstad Parijs. Maar ook vanuit grote Duitse plaatsen als München, Stuttgart en Karlsruhe rijden er TGV’s naar Straatsburg. De stad is eigenlijk vanuit heel Europa uitstekend bereikbaar voor toeristen en zakelijke reizigers. Na aankomst op het hoofdstation kan er verder worden gereisd met de taxi of het uitstekend georganiseerde openbaar vervoer in Straatsburg. Er zijn snelle tramdiensten en bussen van vervoerder CTS die reizigers comfortabel naar verschillende locaties in het centrum en buiten de stad vervoeren. Zo rijdt tram C bijvoorbeeld van het hoofdstation verder het centrum in en kan er met tram E worden verder gereisd naar bijvoorbeeld de Raad van Europa.

Stations

Centrale stations en vliegvelden voor deze reis

Straatsburg

Algemene informatie over treinen naar Straatsburg

Bekijk gerelateerde reisinformatie:

De Omio-app maakt reizen plannen eenvoudig

We brengen je waar je naartoe wilt gaan. Van e-tickets tot actuele updates over treinen: onze innovatieve app is de ideale manier om te plannen en je reis te volgen.

ios-badge
android-badge
Hand With Phone
Valuta
Taal