Voordelige treinkaartjes naar Tsjechië

vr 21 jun
+ Voeg terugreis toe
QR-Code
Scan om onze gratis app te downloaden
Gebruik onze app om live reisupdates te ontvangen en mobiele tickets te boeken voor treinen, bussen, vluchten en ferry’s in 37 landen.
App Store
rate4.9
42K beoordelingen
Google Play
rate4.6
136K recensies

Wij verkopen tickets van +1.000 reisorganisaties op één platform.

Deutsche Bahn
Deutsche Bahn with connection
Renfe
SNCB | IC

Treinen in Tsjechië

Van oudsher is de trein een belangrijk en veel gebruikt vervoermiddel in Tsjechië. Elke dag rijden er ongeveer 7.000 treinen in Tsjechië, variërend van wat ouderwets ogende regionale treinen tot hypermoderne hogesnelheidstreinen. Naast treinen van de nationale spoorwegmaatschappij České dráhy vind je hier ook treinen de door private ondernemingen worden aangeboden. Alle grote steden in Tsjechië zijn aangesloten op het spoorwegnetwerk en ook vele kleine steden hebben minimaal één treinstation. Als je vanuit het buitenland met de trein naar Tsjechië wilt reizen, kun je dit doen vanuit Duitsland, Oostenrijk, Polen en Slowakije. Je hebt diverse mogelijkheden om per trein naar de hoofdstad Praag te reizen, maar ook grote steden als Pilsen, Brno en Ostrava zijn via meerdere trajecten te bereiken. Vergeleken met veel andere Europese landen is treinreizen in Tsjechië erg goedkoop. Omdat niet elke reiziger het Tsjechisch makkelijk zal spreken of lezen, is het verstandig om je treinkaartjes van tevoren te boeken. Omio is je daarbij graag van dienst. Met onze voordelige treinkaartjes op zak hoef je in treinen in Tsjechië alleen maar te ontspannen en de prachtige natuur of schilderachtige steden op je te laten inwerken.

Boeken met Omio

Ben je van plan om treintickets naar Tsjechië te boeken? Wees verstandig en doe dit bij Omio. Op de snelle website van Omio geef je heel eenvoudig je vertrekstation en aankomststation aan. Als je met meerdere personen rijdt, kun je dit ook meteen doorgeven. Je krijgt een duidelijk overzicht van vertrektijden, spoorwegmaatschappijen en prijzen. Ook overstaptijden zie je in één oogopslag. Vaak boek je via Omio extra voordelige treintickets, waardoor je concreet veel geld kunt besparen. Je treintickets krijg je per e-mail gestuurd of je downloadt ze via onze app. 

Spoorwegmaatschappijen in Tsjechië

We geven je hier een overzicht van de spoorwegmaatschappijen waarbij je comfortabel met treinen in Tsjechië kunt reizen.
De nationale spoorwegmaatschappij van Tsjechië heet České dráhy. Deze maatschappij onderhoudt diverse treindiensten. Je hebt voor binnenlandse reizen onder meer de keuze uit:

 • SuperCity. De SuperCity is een hogesnelheidstrein waarvoor plaatsreservering verplicht is. Hij rijdt met name tussen de grote steden.
 • Intercity. De intercity is een snelle verbinding tussen de grotere steden. Plaatsreservering is verplicht. Deze dienst is deels in handen van de nationale spoorwegmaatschappij en de private aanbieder RegioJet.
 • Express. De Express trein is een regionale trein die als intercitytrein rijdt en alleen op bepaalde, vaak grotere stations stopt. Deze trein is je snelste optie als je regionaal reist.
 • Rychlík vyí kvality. Deze trein neem je op de langere afstanden. De Rychlík vyí kvality maakt gebruik van moderne wagons die je meer luxe en comfort geven.
 • Rychlík. De Rychlík-trein rijdt op langere afstanden en bestaat over het algemeen uit oudere treinstellen.
 • Spěný vlak. Deze treindienst rijdt lokaal en zal niet op elk tussengelegen station stoppen.
 • Osobní vlak. De Osobni-trein is een stoptrein die met name door forensen wordt gebruikt.

Voor treinen in Tsjechië die in verbinding staan met het buitenland heb je de volgende keuzemogelijkheden:

 • Eurocity. Voor een Eurocity-trein is het nodig om van tevoren je plaats te reserveren. In deze trein heb je veel beenruimte en zeer comfortabele stoelen.
 • RailJet. Deze trein is een hogesnelheidstrein die wordt onderhouden door de nationale spoorwegmaatschappijen van Tsjechië en Oostenrijk. Wil je met deze trein reizen, dan moet je van tevoren je plek reserveren.
 • Euronight. De Euronight is een internationale nachttrein. Wil je uitgerust op je plaats van bestemming komen, boek dan een comfortabele slaapplek.
 • RegioJet. De gele RegioJet-treinen onderhouden diensten tussen Oostenrijk, Tsjechië en Slowakije. Plaatsreservering is niet verplicht, maar wel aan te raden.

Populaire internationale routes per trein

Reizen met treinen in Tsjechië is ontspannend en comfortabel. Geniet van het uitzicht op bossen, bergen en de prachtige natuur, terwijl je zonder inspanning van de ene bestemming naar de andere reist. Weet je al welke steden je in Tsjechië je gaat bezoeken?

 • Praag. Trek gerust een aantal dagen uit om de mooie hoofdstad van Tsjechië op je te laten inwerken. Bezoek in elk geval de Karelsbrug met uitzicht over de Moldau en laat ook het Oude Stadsplein en de Praagse Burcht niet links liggen. Wandel door de schilderachtige Mala Strana en geniet van de eeuwenoude architectuur. Reis internationaal naar Praag, onder meer via Dresden, Wenen en München.
 • Brno. Neem de trein vanuit Wenen en bezoek Brno, de hoofdstad van de streek Moravië. In deze gezellige studentenstad vind je veel hippe bars en restaurants. Natuurliefhebbers zullen genieten van het mooie meer Vodi Nadrz.
 • Pilsen. Vanuit München of Dresden ben je snel in Pilsen, de stad van het bier. Bezoek de beroemde Pilsener brouwerij en ontdek de geheimen van het ondergrondse gangenstelsel uit de 14de eeuw.

Wanneer je aankomt op bestemming

Ben je van plan langer te verblijven in Praag of een van de andere steden? Het openbaar vervoer in Tsjechië is goed geregeld. Je kunt extra voordeel genieten door tickets aan te schaffen die meerdere dagen geldig zijn.
Wil je je fiets meenemen? In Tsjechië is het heel gebruikelijk om je fiets bij je te hebben in de trein. Zeker op de binnenlandse verbindingen is het toegestaan. 

HomeVoordelige treinkaartjes naar Tsjechië

De Omio-app maakt reizen plannen eenvoudig

We brengen je waar je naartoe wilt gaan. Van e-tickets tot actuele updates over treinen: onze innovatieve app is de ideale manier om te plannen en je reis te volgen.

ios-badge
android-badge
Hand With Phone
Valuta
Taal