VERGELIJK Prijzen van verschillende soorten vervoer

za
16 okt.
8Ns_ic
14Flixbus
zo
17 okt.
8Ns_ic
6Flixbus
ma
18 okt.
8Ns_ic
Vind prijzen
di
19 okt.
8Ns_ic
Vind prijzen
wo
20 okt.
8Ns_ic
Vind prijzen
do
21 okt.
8Ns_ic
Vind prijzen
vr
22 okt.
8Ns_ic
14Flixbus
za
23 okt.
8Ns_ic
5Flixbus
zo
24 okt.
8Ns_ic
5Flixbus
ma
25 okt.
8Ns_ic
Vind prijzen
wo
27 okt.
8Ns_ic
Vind prijzen
do
28 okt.
8Ns_ic
Vind prijzen
vr
29 okt.
8Ns_ic
10Flixbus
za
30 okt.
8Ns_ic
5Flixbus
zo
31 okt.
8Ns_ic
5Flixbus
ma
1 nov.
8Ns_ic
Vind prijzen
di
2 nov.
8Ns_ic
Vind prijzen
wo
3 nov.
8Ns_ic
Vind prijzen
do
4 nov.
8
Vind prijzen
vr
5 nov.
Vind prijzen
8Flixbus

Deze bedrijven vertrouwen ons. We verkopen tickets van ze op één plek.

Deutsche Bahn
Deutsche Bahn with connection
Renfe
SNCB | IC

Welke treinen rijden er van Utrecht naar Amsterdam?

  • Op dit traject rijden er diverse treinen van de NS.
  • Er rijden zowel een sprinter en een intercity als een ICE tussen Utrecht en Amsterdam.
  • Per dag rijden er circa 100 treinen van Utrecht naar Amsterdam.
  • Treintickets van Utrecht naar Amsterdam zijn goedkoper dan tickets voor de bus. Daarbij zijn er met de bus een aantal overstappen nodig.

Welke treintijden gelden voor de NS van Utrecht naar Amsterdam?

Van 06.00 uur in de ochtend tot middernacht gaat er ieder kwartier een intercity van Utrecht naar Amsterdam. Deze trein doet er 27 minuten over om op de bestemming te komen. In de nacht rijdt er elk uur een trein tussen de beide steden. Vanaf 09.00 uur rijdt er per twee uur een internationale trein. Die is de snelste mogelijkheid met een reistijd van slechts 23 minuten. Je betaalt dan echter wel een toeslag. Er is in principe 24 uur per dag een trein van Utrecht naar Amsterdam. Er rijden dan ook zo'n 100 treinen per dag.

Vanaf welk treinstation vertrekt de NS in Utrecht?

De treinen vanaf Utrecht Centraal vertrekken doorgaans op spoor 5. Houd wel altijd goed het informatiebord van de NS in de gaten om eventuele wijzigingen op tijd te zien. De trein rijdt rechtstreeks naar Amsterdam en je hoeft dan ook niet over te stappen. Zo geniet je van een rustige reis. De intercity stopt maar op een aantal haltes, terwijl de sprinter oftewel stoptrein meerdere tussenstops heeft. Natuurlijk kan jij dan gewoon lekker blijven zitten.

Op welk treinstation komt de NS aan in Amsterdam?

De treinen komen normaal gesproken aan op spoor 8a. Dat houdt in dat je aan de linkerzijde van de trein moet uitstappen. Bij Amsterdam Centraal is tevens een busstation gevestigd en je kunt hier ook op de tram stappen. Al het openbaar vervoer is te vinden bij de hoofdingang van Amsterdam Centraal. Zo kan je meteen de stad gaan ontdekken. Wist je trouwens dat er ook een haven met rondvaartboten vlakbij Amsterdam Centraal is? Op die manier kan je vanaf het water al even kennismaken met de stad en meteen uitrusten van de reis.

Reistips

Treinreizen van Utrecht naar Amsterdam
Reis eenvoudig met de trein naar Amsterdam. Of je nu snel of goedkoop wilt, of een ander plan hebt, dankzij onze reisexperts beschik je over alle informatie om de beste optie te kiezen om van Utrecht naar Amsterdam te reizen.
FAQs
Hoe goedkoop kan een tren van Utrecht naar Amsterdam zijn?
Voordelige trein tickets van Utrecht naar Amsterdam zijn al verkrijgbaar vanaf € 8, maar deze prijzen zijn afhankelijk van hoe snel je de beste deals vindt en tickets koopt. We raden aan Omio te gebruiken om de goedkoopste trein tickets te scoren voor je volgende trip en om de tickets zo vroeg mogelijk te boeken.
Wat is de prijs van een trein kaartje van Utrecht naar Amsterdam?
Reizen per tren van Utrecht naar Amsterdam kost gemiddeld € 8. Prijzen kunnen varieren, afhankelijk van het tijdstip en jaar en hoe lang van tevoren je boekt. Meestal geldt: hoe eerder, hoe beter!
Wat is de afstand van Utrecht naar Amsterdam als je reist per trein?
Als je reist van Utrecht naar Amsterdam per trein, reken dan op een reisafstand tussen Utrecht en Amsterdam van ongeveer 35 km. Voor een vlotte en gemakkelijke reis tussen deze twee plaatsen raden we aan om je goedkope trein tickets zo vroeg mogelijk te boeken!
Hoe lang doet de tren van Utrecht naar Amsterdam erover?
Als je reist per trein, is het belangrijk om te weten hoe lang je reis gaat duren. Daarom zoeken wij goekope tickets voor je voor de snelste beschikbare tren van Utrecht naar Amsterdam. Om je een idee te geven hoe lang het duurt om van Utrecht naar Amsterdam te reizen: de gemiddelde reisduur per tren is 26 min.
Vanaf welk in Utrecht zou ik moeten reizen? Naar welk in Amsterdam zou ik moeten reizen?

Het meest populaire voor reizigers uit Utrecht is Utrecht Centraal. In Amsterdam is het meest populaire onder reizigers Amsterdam Centraal.

Waar zijn de in Utrecht in Amsterdam?

Als je vertrekt vanaf Utrecht, onthou dan dat het dat door de meeste Omio reizigers wordt gebruikt, Utrecht Centraal is en 0 km van het centrum ligt. Als je erover denkt om een tijdje in Amsterdam te blijven, is het ook handig te weten dat het populairste in Amsterdam Amsterdam Centraal is, dat 0 km van het centrum ligt.

Welke bieden vervoer aan van Utrecht naar Amsterdam?
Je kunt rekenen op een van onze betrouwbare reispartners om je snel van Utrecht naar Amsterdam te brengen per tren. Op de route van On the route naar Amsterdam van Utrecht kun je reizen met Deutsche Bahn. Maar het is altijd goed om alle mogelijke te checken voor de route van Utrecht naar Amsterdam, omdat er verschillen kunnen zijn in de services die zij bieden.
Hoe kan ik een goedkoop trein ticket kopen om te reizen van Utrecht naar Amsterdam?
Wil je per trein reizen van Utrecht naar Amsterdam? Je vindt en boekt je enkele reis of retourticket bij Omio. Je kunt ook gebruikmaken van onze app, zodat je alle informatie rondom reizen op een plaats kunt vinden en je geplande reis zo soepel mogelijk verloopt.
Als ik eenmaal ben aangekomen in Amsterdam vanuit Utrecht per tren, zijn er dan in de buurt van Amsterdam nog andere plaatsen die een bezoekje waard zijn?
Voor veel van onze klanten die per trein van Utrecht naar Amsterdam reizen, is Amsterdam niet de eindbestemming. Een aantal bestemmingen dichtbij Amsterdam die een bezoek waard zijn, zijn Parijs, Londen of Brussel. Check Omio voor goedkope trein tickets naar een van deze topbestemmingen!
Hoe kan ik de beste tren route vinden om zonder auto van Utrecht naar Amsterdam te komen?
Het is goed mogelijk om van Utrecht naar Amsterdam te reizen zonder auto. Gebruik Omio om de beste tren verbindingen te vergelijken en goedkope trein tickets van Utrecht naar Amsterdam te vinden. Je kunt je geplande reis makkelijker maken door al je tickets te bewaren in de Omio app.
Stations

Centrale stations en vliegvelden voor deze reis

Amsterdam
Amsterdam Centraal
Voorzieningen
Versnaperingen
WC

Veelgestelde vragen

Waar is het treinstation en hoe kom je er?
Dit station is op loopafstand van het stadscentrum en is met het openbaar vervoer verbonden met andere stadsdelen.<br>Metrolijnen 51, 52, 53, 54<br>Buslijnen 18, 21, 22, 32, 33, 34, 35, 42, 43<br>Tramlijnen 1, 2, 4, 5, 9, 13, 16, 17, 24, 26
Hoe lang duurt het om van het treinstation naar het centrum te reizen?
Dit station ligt op 5 tot 10 minuten lopen van het stadscentrum.
Amsterdam Sloterdijk
Voorzieningen

Alternatieven voor treinen Utrecht - Amsterdam

Bekijk gerelateerde reisinformatie: