Deze bedrijven vertrouwen ons. We verkopen tickets van ze op één plek.

Deutsche Bahn
Deutsche Bahn with connection
Renfe
SNCB | IC

Informatie over treinen van Utrecht naar Arnhem

distanceAfstand55 km
priceGemiddelde treinticketsprijs€ 12
frequencyTren frequentie50 per dag
changesDirecte trenJa, er zijn 50 directe treinen per dag

Met treinen van Utrecht naar Arnhem leg je reis 55 km af met onze reispartners zoals. Normaalgesproken zijn er er zijn 50 treinen diensten per dag, inclusief directe diensten. Alhoewel de gemiddelde ticketprijs voor deze reis rond de € 12 kost, vind je het goedkoopste treinticket zelfs al voor € 12. Reizigers vertrekken het vaakst van Utrecht Centraal en arriveren in Arnhem.

Welke treinen rijden er van Utrecht naar Arnhem?

  • Op de lijn Utrecht-Arnhem rijden treinen van NS.
  • Je kunt gebruikmaken van de rechtstreekse intercity's.
  • Er zijn ongeveer 70 ritten per dag.
  • Een treinticket naar Arnhem is net iets duurder dan een buskaartje, maar de reisduur is wel korter.

Vanaf welk treinstation vertrekt NS in Utrecht?

Als je met een goedkoop treinticket naar Arnhem wilt reizen, dan kun je het beste opstappen op station Utrecht Centraal. Dit is de enige plek in de stad waar vandaan de rechtstreekse intercity's vertrekken.

Begint je reis op één van de kleinere stations, zoals Utrecht Lunetten, Leidsche Rijn, Zuilen of Utrecht Overvecht? Neem dan de stoptrein naar het hoofdstation van de stad. Na een rit van een paar minuten kom je al aan op Utrecht Centraal, waar je kunt overstappen op de intercity naar Arnhem.

Welke treintijden gelden voor NS van Utrecht naar Arnhem?

Met de intercity's van NS reis je al in 35 minuten van Utrecht naar Arnhem. En je kunt op bijna elk gewenst moment vertrekken. Tot 22.00 uur rijden er namelijk vier treinen per uur. Later op de avond wordt dit aantal teruggebracht naar twee ritten per uur. Wie op doordeweekse dagen reist, kan tegen 6.00 uur al de eerste trein richting Arnhem nemen.

In het weekend laat NS de dienstregeling iets later op gang komen. Zo kun je op zaterdag vanaf 7.00 uur vertrekken, en op zondag is dit 8.00 uur. De treinen rijden in ieder geval door tot 1.00 uur 's nachts. In de nacht van vrijdag op zaterdag en van zaterdag op zondag is hierna nog een extra rit. Rond 2.00 uur rijdt dan de laatste trein weg uit Utrecht.

Op welk treinstation komt NS aan in Arnhem?

De intercity's uit Utrecht stoppen allemaal op Arnhem Centraal. Dit station ligt op loopafstand van de gezellige binnenstad en het Sonsbeekpark. Moet je in een ander deel van de stad zijn? Dan stap je op het naastgelegen busstation in bij één van de vele bussen en trolleybussen. Met lijn 3 reis je bijvoorbeeld naar Burgers' Zoo of naar het Nederlands Openlucht Museum.

Vanaf Arnhem Centraal kun je de rit ook vervolgen met een stoptrein. Dit is de snelste manier om naar station Arnhem Zuid, Presikhaaf of Arnhem Velperpoort te reizen. Bij al deze stations stoppen bussen zodat je gewoon met het openbaar vervoer verder kunt.

Reistips: Treinreizen van Utrecht naar Arnhem

Reis eenvoudig met de trein naar Arnhem. Of je nu snel of goedkoop wilt, of een ander plan hebt, dankzij onze reisexperts beschik je over alle informatie om de beste optie te kiezen om van Utrecht naar Arnhem te reizen.
FAQs

Hoeveel kost een voordelig treintickets van Utrecht naar Arnhem?

Treintickets van Utrecht naar Arnhem zijn al verkrijgbaar vanaf € 12 afhankelijk van hoelang van tevoren je deze treintickets boekt. We raden je aan om Omio te gebruiken om te zoeken naar de best mogelijke deals voor je geplande reis en je tickets zo vroeg mogelijk te boeken!

Hoeveel zijn de gemiddelde kosten van de tren van Utrecht naar Arnhem?

De tren prijs van Utrecht naar Arnhem is gemiddeld € 12  als je je tickets wilt reserveren voor deze reis in de komende 7 dagen.

Hoeveel kilometer is het van Utrecht naar Arnhem met de tren?

De afstand van Utrecht naar Arnhem per trein is ongeveer 55 km.

Hoeveel tijd kost het om te reizen van Utrecht naar Arnhem per trein?

The gemiddelde reistijd per trein van Utrecht naar Arnhem is 32 min. Maar de reistijd kan langer zijn in weekends en op feestdagen, dus hou daar rekening mee als je treintickets koopt van Utrecht naar Arnhem.

Als ik per trein wil reizen, welke treinstations in Utrecht en Arnhem zou ik dan moeten overwegen voor mijn reis?

Als je per trein van Utrecht naar Arnhem reist, is het altijd handig om te weten dat de meeste mensen die op deze route reizen, uit Utrecht vertrekken van Utrecht Centraal en dat de meeste mensen in Arnhem uitstappen op Arnhem.

Waar is het Utrecht treinstation? Waar is het Arnhem treinstation?

Je kunt het meest populaire vertrek treinstation voor deze reis, Utrecht Centraal, vinden op ongeveer 851 m van het stadscentrum van Utrecht. Het meest populaire treinstation om aan te komen in Arnhem, heet Arnhem, en is ongeveer 874 m gelegen van zijn stadscentrum.

Hoeveel treindiensten zijn er van Utrecht naar Arnhem per dag?

Gemiddeld, er zijn 50 treinen keer per dag van Utrecht naar Arnhem. De tren tijden en diensten kunnen verschillen op weekenden en feestdagen vergeleken bij weekdagen.

Hoeveel tijd van tevoren moet ik een treintickets van Utrecht naar Arnhem aanschaffen om de beste aanbieding te krijgen?

Let een paar maanden van te voren op wanneer deze treintickets voor deze in de verkoop gaan.

Als ik eenmaal ben aangekomen in Arnhem vanuit Utrecht per trein, zijn er dan in de buurt van Arnhem nog andere plaatsen die een bezoekje waard zijn?

Veel van onze klanten die een reis naar Arnhem per trein hebben gepland, reizen ook naar plaatsen als Amsterdam, Düsseldorf of Berlijn. Check Omio voor de beste verbindingen van Arnhem naar deze bestemmingen, die ook een bezoekje waard zijn.

Wat is de beste manier om te reizen van Utrecht naar Arnhem per trein met de Omio-app?

Je kunt je treintickets van Utrecht naar Arnhem zoeken en boeken trein in de Omio-app, en je kunt zien of er een symbooltje is dat aangeeft of het een mobiel ticket is. Dan hoef je jouw treintickets niet te printen. De app biedt je makkelijk de nieuwste meldingen en updates over je Utrecht naar Arnhem tren, zowel vooraf als tijdens je reis. Geen zorgen, voor het geval je een slechte internetverbinding hebt, zijn je tickets offline beschikbaar.

Hoe kan ik de beste tren route vinden om zonder auto van Utrecht naar Arnhem te komen?

Als je geen auto hebt, is het geen probleem om per trein van Utrecht naar Arnhem te reizen. Omio kan de beste treinverbindingen van Utrecht naar Arnhem vinden, die je kunt vergelijken op basis van jouw voorkeuren. In de Omio-app kan je bovendien al je tickets gemakkelijk op een plek bewaren.
Stations

Centrale stations en vliegvelden voor deze reis

Arnhem
Arnhem
Voorzieningen
Arnhem Velperpoort
Voorzieningen

Alternatieven voor treinen Utrecht - Arnhem

Bekijk gerelateerde reisinformatie: